Posts

Showing posts from July, 2017

CINCH SHAKE - MANFAAT & FAEDAH

Image
Salam sayang

Korang biasa dengar kan MEAL REPLACEMENT. Meal replacement ni biasanya adalah minuman soya yang berfungsi untuk menggantikan meal utama (biasanya diambil sebagai sarapan atau makan malam)

Di Shaklee terdapat sejenis Meal Replacer iaitu CINCH SHAKE



Dalam setiap hidangan Cinch Shake Mix Shaklee, korang akan memperolehi 24 garam protin, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. (dicadangkan diambil bersama dengan 1 sudu Shaklee Energizing Soy Protein).

Protein secara asasnya digunakan untuk membina otot, dan otot lah menaikkan kadar metabolism dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga membantu menahan lapar, dan ini secara tidak langsung boleh mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

LEUCINE – sumber protein utama yang penting di dalam Cinch Shake Mix Shaklee untuk keperluan tubuh kita. Leucine membantu meningkatkan jisim otot dan mengelakkan berlakunya geleber terutama di kawasan lengan, perut dan paha.
Cinch Shake ni meng…

CINCH VANILLA DAH KEMBALI

Image
Salam sayang 

Alhamdulillah, akhirnya stok Cinch Vanilla kini dah ada di Shaklee



Nak mencuba produk Shaklee?
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970

Selamat Ulangtahun Kelahiran Nur Hana Awatif

Image
Salam sayang 

12 Julai lepas adalah hari ulangtahun kelahiran Hana yang Pertama. Alhamdulillah, sepanjang setahun ni Hana sihat walafiat dan mudah dijaga serta diuruskan.


Berkat kelahiran Hana juga, Alhamdulillah kak long kini bergelar ibu bekerja sepenuh masa di rumah (WAHM). Hana hanya sempat dijaga oleh pengasuh selama 4 bulan sahaja dr usia 2 ke 6 bulan. 1 Januari 2017 secara rasmi Hana dididik sepenuhnya oleh kak long.

Pengalaman pertama sebenarnya sebab 3 anak lagi diasuh oleh orang lain. Pengalaman yang sangat berharga. Kita yang jadi saksi tumbesaran mereka. Nikmat yang tak dapat diulang masa.

Atas permintaan abang dan kakak Hana, ibu pun buat sedikit kek untuk meraikan Hana. Ala kek yang mudah-mudah. Dah lama tak buat jadi kena asah kemahiran yang ada ni.

Tadaa... Jadilah kek cawan cip coklat. Semua sukakannya...Seronok tengok anak-anak makan dengan penuh berselera. Komen dari encik suami..Boleh buat jual katanya..Kak long kembang semangkuk ler.. Dan pagi ni bonda kak long m…

Master Recognition Rally

Image
Salam sayang

Seronok tengok poster kat bawah ni. Mereka-mereka ini adalah Master Coordinator yang baru. Muda-muda belaka tau..kebanyakannya berusia di bawah 35 tahun. Huishh muda dari kak long tu.

Master Coordinator ni adalah pangkat tertinggi di dalam Shaklee. Nak capai Master ni kena ada sekurang-kurangnya 15 ketua organisasi di bawah mereka. Jadi bukan mudah sebenarnya. Korang, antara target kak long adalah untuk menjadi Master Coordinator paling lewat Disember 2018. Korang doa-doakan ye.

Mereka ini akan diraikan. Ada slot di mana para Master ini akan berkongsi perjalanan bisnes Shaklee mereka. Sangat memotivasikan.

Jadi jika korang ada kelapangan pada 23 Julai 2017 nanti, jom join MASTER RECOGNITION RALLY. Bermula jam 2.30 petang hingga 5.30 petang di Hotel Marriot Putrajaya



Berminat nak mencuba produk Shaklee atau menjadi ahli keluarga Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com


CORAL ORANGE SHAKER - PWP UNTUK AHLI BARU

Image
Salam sayang 

Wah memang kak long jatuh cinta pandang pertama bila dapat mesej dari Shaklee ni. Sebelum ni Shaklee cuma keluarkan shaker biru dan hitam. Kali ni warna terang pula... CORAL ORANGE SHAKER. Memang merelit tau..

Tapi kan tawaran untuk dapatkan Shaker Coral Orange ni cuma terbuka kepada PENDAFTARAN AHLI BARU SAHAJA. Dan mereka yang mendaftar perlu membeli minima 100uv (RM320-350) dalam 1 resit. Vitamin dengan harga sedemikian lumrahnya boleh bertahan sehingga 4-6 bulan (bergantung kepada jenis vitamin).

Kalau ada yang berminat nak menyertai KUMPULAN GPM-IGNITE kak long pun boleh. Nombor telefon dan emel kak long ada di bawah. Roger-roger je lah ye



Berminat nak mencuba produk Shaklee atau menjadi ahli keluarga Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com




VITAMIN HARIAN WAJIB ~ VITALEA, B COMPLEX & VITA-C

Image
Salam sayang

Siap bersarapan dan terus ambil 3 serangkai Vitalea, B complex dan Vita C.


3 serangkai ni memang vitamin wajib kak long setiap hari. Umur menghampiri 4 siri ni kena lah ambik makanan tambahan kan. Ada yang kata jaga makan sahaja dah cukup. Ada benarnya kata-kata tu.



Sebenarnya, bila kita amalkan pengambilan vitamin, kita juga perlu menjaga pemakanan kita. Misalnya jika sebelum ni kita kerap makan makanan segera, lepas kita amalkan vitamin, kekerapan tu akan berkurang. Badan kita akan mula memilih makanan yang lebih berkhasiat dan sebenarnya rasa inginkan / craving pada makanan "segera" tu lebih kepada kekurangan nutrien yang diperlukan dalam badan kita.

Contohnya jika kita inginkan makanan manis-manis, sebenarnya kita kekurangan vitamin B. Jadi sepatutnya kita mengambil vitamin b complex atau makanan yang kaya vitamin B berbanding mengambil makanan yang tinggi gula :)

Namun pengambilan vitamin tidaklah menggantikan pengambilan makanan seharian kita. Tak logik ka…

BERPUASA dengan LECITHIN

Image
Salam sayang

Bulan puasa yang lepas, selain dari mengikuti kelas GengFitKC secara online, kak long masih meneruskan pengambilan SET KURUS SHAKLEE.

Apa yang kak long ambil? Memandangkan kak long masih menyusukan seorang bayi berusia 10 bulan ketika itu, maka pengambilan CINCH sangat tidak digalakkan. Maka solusinya adalah dengan mengambil ESP (Soy protein).

Selain itu, tanpa gagal setiap hari sebelum bersahur kak long akan mengambil 6 biji LECITHIN. Kak long ambil Lecithin ni sebagai usaha untuk menurunkan peratusan lemak badan serta mengurangkan lemak di bahagian bawah kulit.

Bagaimana LECITHIN ni bertindak?


LECITHIN juga dikenali sebagai PENGEMULSI SEMULAJADI. Ia mempunyai kesan untuk melekat pada lemak. Lecithin membolehkan lemak "terapung" di dalam darah dan sekaligus mengelakkan ia daripada melekat pada permukaan membran.
Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com



LECITHIN PELBAGAI FUNGSI

Image
Salam sayang



Harga sebotol RM55.00 Ada 180 biji

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

LECITHIN untuk ANAK BERSEKOLAH

Image
Salam sayang

Ada sahaja ibu bapa yang pm atau whatsapp kak long apa vitamin yang boleh diambil untuk anak-anak mereka yang masih bersekolah. Biasanya kak long akan tanya tujuan mereka terlebih dahulu. Biasanya antara tujuan vitamin diambil adalah untuk ·Membekalkan tenaga sepanjang waktu persekolahan·Membantu anak lebih focus dalam pembelajaran·Meningkatkan daya ingatan anak semasa belajar·Mengurangkan masalah kesihatan anak-anak
Vitamin yang kak long nak kongsikan hari ni lebih berkaitan dengan masalah pembelajaran serta fokus anak-anak di sekolah. Untuk 2 masalah ini, kak long suka nak cadangkan pengambilan LECITHIN.
Lecithin boleh diambil sejak dari anak berusia 4 tahun ke atas. Di dalam Lecithin terdapat satu unsur yang dipanggil KOLIN. KOLIN inilah yang bertindak untuk menghubungkan neuron di dalam otak. Dalam kata lain kolin adalah unsur yang mengaktifkan neurontransmitter di dalam otak. Neurotransmitter ini akan menghantar mesej ke otak dan sistem saraf
Kalau kita perasan dala…

LECITHIN KURANGKAN BENGKAK SUSU DISEBABKAN GS

Salam sayang 

Rentetan dari perkongsian kak long tentang Green Smoothies yang lepas. Sebenarnya kak long tak sedar pun yang GS ni boleh jadi milk booster. Sebab biasanya bila kak long ambil ESP setiap hari pun tiada masalah bengkak susu.
Namun sebaliknya terjadi selepas kak long mula mengamalkan GS ni. Hari pertama kak long rasa biasa je dan mek Hana pun menyusu seperti biasa. Masuk hari ketiga, kak long dah rasa kelainan. Hana mula mengelak minum susu pada bahagian kanan. Dan rasa berdenyut-denyut dah mula. Menjelang petang, rasa berdenyut dah mula sakit. Masa ni sakit masih boleh bertahan dan kak long masih terus menyusukan Hana pada kedua-dua belah. Bila malam, belah kanan semakin sakit dan Hana menolak untuk menyusu pada belah kanan. Memikirkan yang kak long berpuasa, pelbagai usaha luaran kak long lakukan seperti mengurut dengan sikat, tuaman panas dan tuaman sejuk. Masih bengkak susu tidak mahu surut.
Satu benda yang tak seronok bila bengkak susu ni selain sakit adalah, pengal…

GREEN SMOOTHIES MENU PILIHAN MEREKA YANG BERDIET

Image
Salam sayang

Korang masih dalam mood raya lagi ke? Ya lah kan, raya kan sebulan katanya hihi.

Ni nak cerita, masa bulan puasa hari tu kejadiannya... Kak long ni ada mengikuti 1 kelas diet online. Sebenarnya join kumpulan ni tahun lepas tapi penganjur buka kembali penyertaan mereka yang nak ikut untuk bulan puasa kira macam alumni lah kan.

Grup diet ni memang sangat membantu kak long dalam merealisasikan impian untuk kekal sihat, bertenaga di samping mendapatkan berat idaman. Salah satu ilmu yang diajar dalam grup ni adalah pemakanan sihat. Menu yang kami wajib ambil setiap hari adalah Green Smoothies.

Green Smoothies ni adalah minuman sayuran mentah. Kak long tak pernah blend sayur untuk dibuat jus walaupun ada juga minum jus pegaga di kedai makan. Tapi jus pegaga tu rasanya masih boleh diterima. Bila buat sendiri ni macam-macam resipi boleh digunakan dengan bermacam sayuran.


Resipi Green Smoothies ni pun ringkas je iaitu sedikit buah (sebagai pemanis asli), sayur, serbuk protein dan a…

Tawaran PWP istimewa Julai 2017

Image
Salam sayang

Bulan ni Shaklee banyak buat tawaran PWP untuk pembelian set tertentu.

Nak tahu lebih lanjut, boleh lihat gambar di bawah






Jika korang berminat untuk mendapatkan merchandise Shaklee macam yang kat atas ni, jangan segan-segan contact kak long ye 😀

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com