Friday, July 28, 2017

CINCH SHAKE - MANFAAT & FAEDAH

Salam sayang

Korang biasa dengar kan MEAL REPLACEMENT. Meal replacement ni biasanya adalah minuman soya yang berfungsi untuk menggantikan meal utama (biasanya diambil sebagai sarapan atau makan malam)

Di Shaklee terdapat sejenis Meal Replacer iaitu CINCH SHAKE


Image result for kelebihan cinch shaklee

Dalam setiap hidangan Cinch Shake Mix Shaklee, korang akan memperolehi 24 garam protin, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. (dicadangkan diambil bersama dengan 1 sudu Shaklee Energizing Soy Protein).

Protein secara asasnya digunakan untuk membina otot, dan otot lah menaikkan kadar metabolism dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga membantu menahan lapar, dan ini secara tidak langsung boleh mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

LEUCINE – sumber protein utama yang penting di dalam Cinch Shake Mix Shaklee untuk keperluan tubuh kita. Leucine membantu meningkatkan jisim otot dan mengelakkan berlakunya geleber terutama di kawasan lengan, perut dan paha.

Cinch Shake ni menghalang kehilangan otot di samping melindungi otot dan metabolisme. Selain itu, ia meningkatkan kehilangan lemak dan mengelakkan kesan diet "yo-yo". Yang pastinya, pengambilan Cinch Shake mengurangkan inci yang korang tak inginkan.

Faedah utama Cinch Shake Mix Shaklee: 

  • Memberi faedah seperti mengambil makanan, tetapi rasanya seperti menikmati pencuci mulut 
  • Indeks glisemik – 22; sesuai untuk pengidap kencing manis 
  • Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protin dipertingkatkan dengan leucine – asid amino 
  • Powered by leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan 
  • 24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa berpuas dan kenyang. 
  • Tinggi kandungan serat – 6gm serat setiap hidangan 
  • Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting 
  • Penggunaan soya bebas GMO 
  • Tiada perasa tiruan, warna dan pemanis

 Lain-lain manfaat Cinch Shake Mix Shaklee :

  • Membakar lemak dan mengekalkan otot 
  • Cepat mengurangkan lemak badan 
  • Minuman pengurusan berat badan yang berkesan

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com