Posts

Showing posts from September, 2017

Rahsia Bahan Kolagen Shaklee - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Korang semua mesti dah kenal kolagen kan. Berlambak dah produk kolagen yang ada kat luar sana tu. Tapi hari ni kak long nak cerita sikit Rahsia Bahan dalam Kolagen Shaklee ni. Nak tau tak, kalau nak teruskan baca ye.



Rahsia Bahan1

Bahan utama Kolagen Shaklee adalah SISIK IKAN MERAH

Sisik ikan merah adalah yang premium.
Ia kurang pencemaran dan kebolehserapan lebih tinggi berbanding kolagen haiwan lain

Rahsia Bahan 2

Ekstrak Biji Camelia Japonica

Biji Camellia Japonica terdiri daripada asid oleik. Asid oleik merupakan sejenis emolient dan bahan pelembap kulit yang hebat. Asid oleik mengandungi isoflavon (sejenis antioksidan semulajadi) yang boleh menentang radikal bebas

Rahsia Bahan 3

Ekstrak Pfafia

Pfafia juga dikenali sebagai Ginseng Brazil. Kombinasi Pfafia dan biji Camellia Japonica membantu penghasilan kolagen dan asid hyaluronic. Asid hyaluronic berperanan dalam dalam menghidratkan tisu tubuh sekaligus menghasilkan kulit yang lembut, lembap dan licin.

Rahsia Bahan 4

Elast…

Carotomax Perlindungan Antioksida dari Dalam - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Carotomax. Salah satu vitamin larut lemak yang ada dalam rangkaian produk Shaklee.

Melindungi sel-sel dari dalam
Shaklee memanfaatkan perlindungan antioksidan yang ditemui dalam buah-buahan, sayuran dan tumbuhan lain dengan mengasingkan dan menghasilkan pelbagai bentuk karotenoid semula jadi. Untuk dapatkan tahap ketulenan seperti ini melalui makanan bukan perkara mudah.

Korang tahu tak?
Jika pemakanan harian korang tidak mengandungi banyak tomato, lobak merah, dan sayur-sayuran hijau, kemungkinan besar korang tak dapat nutrien utama yang dapat membantu melindungi tubuh.
Keistimewaan Carotomax Shaklee

CarotoMax® membekalkan enam karotenoid penting termasuk astaxantin, alfa dan beta karotena, likopena, lutein dan zeaxantin daripada ekstrak pekat. 
Membekalkan lebih 13mg karotenoid dalam setiap hidangan. Ia melebihi 1.5x berbanding anggaran purata pengambilan harian.

Purata pengambilan harian karotenoid lutein, likopena dan beta karotena hanyalah 8mg - CarotoMax® menyediakan lebi…

GLA Complex Sahabat Baik Kulit - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 


GLA adalah jawapan kepada kulit yang cantik berseri. GLA adalah asid lemak omega-6. Asid lemak yang penting untuk menghasilkan prostagladin. Prostagladin adalah hormon yang mengawal kesihatan kulit

Keistimewaan GLA Shaklee

Diperolehi daripada minyak borage. Mengandungi kepekatan GLA yang tinggi (sekitar 17%-25%). Ia tulen, semulajadi dan dalam bentuk yang mudah diserap oleh badan kita

Diformulasi khas dengan GLA (asid lemak omega-6), minyak biji bunga matahari (juga salah satu sumber asid lemak omega-6) dan vitamin E untuk mengekalkan kesihatan kulit

GLA Kekalkan Kelembapan Kulit

Membantu meningkatkan kelembapan kulit

Membantu mengembalikan kelembutan dan kehalusan kulit


Jika ada yang berminat untuk mencuba SET VITAMIN SHAKLEE,   boleh hubungi nombor di bawah
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970 nuradhamansor@yahoo.com

Vitamin C SR Antioksida Musuh Radikal Bebas - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Ramai dah yang kenal dengan VITAMIN C SHAKLEE ni kan. Atau nama sebenarnya SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS


Vitamin C adalah vitamin larut air yang mempunyai pelbagai fungsi pada badan kita. Namun fungsi utamanya adalah sebagai ANTIOKSIDA. Selain itu, Vitamin C juga memainkan peranan penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara keseluruhannya tubuh badan kita.

Korang nak tahu?
Badan kita mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, kita perlu sentiasa mengambil vitamin C melalui pemakanan harian dan suplemen.

Keistimewaan Vitamin C SR Shaklee

Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah…

Redha Allah dalam Sedekah - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang



Jangan berbangga dgn solat, puasa dan zikir yg banyak kerana semua itu belum tentu membuatkan Allah reda.

Justeru, apa yg membuatkan Allah reda?

Nabi Musa AS, "Wahai Allah, aku telah melaksanakan ibadah. Lalu manakah ibadahku yg membuatkan Engkau reda?"

Allah SWT, "Solat? Solatmu itu utk dirimu sendiri, kerana dgn mengerjakan solat, engkau terpelihara drp perbuatan keji dan munkar."

"Zikir? Zikirmu itu hanya utk dirimu sendiri, membuatkan hatimu menjadi tenang."

"Puasa? Puasamu itu utk dirimu sendiri, melatih dirimu utk memerangi hawa nafsumu sendiri."

Nabi Musa AS, "Lalu ibadahku yg manakah yg membuatkan Engkau reda ya Allah?"

Allah SWT, *"Sedekah, infaq, zakat dan perbuatan baikmu. Itulah yg membuatkan Aku reda, kerana ketika engkau membahagiakan orang yg sedang susah, Aku hadir di sampingnya. Dan Aku akan menggantikannya dgn ganjaran 700 kali ganda."* Surah Al-Baqarah ayat 261 hingga 262.

Apabila kamu sibuk dg…

Set Radiant 4 untuk Sakit Sendi - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Semalam terskip lah pulak ye nak bersharing-sharing dengan pembaca RahsiaSihat.com ni.

Takpe, hari ni kaklong datang mengubat kerinduan korang. Jangan jemu nak baca ye.

Hari ni kaklong nak share kan kebaikan pengambilan Set The Radiant 4 ni. Ramai yang ingat Set The Radiant 4 ni khusus untuk mereka yang nak gebu dan flawless sahaja. Tapi ada beberapa manfaat lain yang sangat membantu kesihatan kita secara keseluruhan.

Kak long nak highlight kan tentang SAKIT SENDI hari ni. Korang perasan tak, bila kita makin berusia, pergerakan kita jadi lebih terbatas. Haha bukan sahaja kerana berat badan bertambah tau (yang ni tak masuk topik ni :) ). Tetapi kerana sendi kita dah semakin kering dan menua.



Kalau kita perhatikan gambar di atas, kehilangan KOLAGEN sangat memberi kesan kepada SAKIT SENDI
Jom kaklong terangkan dengan ringkas bagaimana Set The Radiant 4 membantu masalah Sakit Sendi:
i) ESP - protein yang penting dan lengkap. Unsur protein umumnya untuk penghasilan sel baru …

Soalan Lazim Shaklee Collagen Powder (SCP) - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 


Dalam entri yang lepas, kak long ada menerangkan sedikit sebanyak mengenai produk Shaklee Collagen Powder (SCP).

Hari ni kak long nak kongsikan beberapa SOALAN LAZIM (FAQ) yang sering ditanyakan mengenai SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP) ini

1.Collagen Shaklee ini di hasilkan daripada apa ?

Bahan utamanya ialah sisik ikan merah dari laut dalam. Fungsinya adalah untuk menyokong pembentukan tisu penyambung. Bukan itu saja, Shaklee Collagen Powder ini juga di tambah dengan 7 bahan aktif iaitu ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B meningkatkan keberkesanan collagen RSS dan menyokong kecantikan dari dalam ke luaran.


2. Mengapa Sisik Ikan Merah Laut Dalam ?

Ikan merah laut dalam hidup pada paras 5000m di bawah laut. Sisiknya lebih tahan kepada tekanan air yang jauh di dasar laut berbanding ikan biasa. Tambahan pula ia jauh dari pencemaran dan sisa toksik. Jadi kolagen yang dih…

Fungsi Shaklee Collagen Powder (SCP) dalam Set The Radiant 4? - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 

Hari ni kak long nak berkongsi mengenai Shaklee Collagen Powder (SCP). Dalam set The Radiant 4, SCP adalah salah satu produk yang terdapat di dalamnya. Jadi apakah kepentingan SCP dalam set The Radiant 4 ni kan.




Apa fungsi KOLAGEN yang sebenar?Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh. Kolagen ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit. Kolagen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit sepertimenjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, merangsang kulit yang lebih cerah dan licinkuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar. Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur meningkat. Ini menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk
Malah sebenarnya kekurangan kolagen menyebabkan  rawan pada sendi menjadi lemah. Sebab itulah kenapa ibu dan ayah kita sering mengeluh sakit dan lenguh sendi-sendi. 
Keistimewaan SCP (Shaklee Collagen Powder)
Shaklee…

Salam Maal Hijrah

Image
Salam sayang 

Salam Maal Hijrah buat semua pembaca RahsiaSihat.com yang kak long sayangi

Rasulullah S.A.W ada bersabda :
المهَاجِرُ مَنْ هَجَرَ مَا نَهَى اللهُ عَنْهُ
Yang bermaksud: “Orang-orang yang berhijrah ialah sesiapa yang meninggalkan perkara yang dilarang oleh Allah daripada melakukannya”. (Riwayat Bukhari dan Muslim)

Jika ada yang berminat untuk mencuba SET PENYUSUAN SHAKLEE,   boleh hubungi nombor di bawah
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970 nuradhamansor@yahoo.com

Set Radiant 4 untuk Kulit Flawless - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 



Kak long kan paling suka tengok orang yang kulitnya flawless tau. Tak kisah pun apa warna kulit. Yang penting flawless. Takde cela, takde noda, takde parut atau biji hitam ke putih ke takde. Memang bersih. licin dan gebu.
Memang idaman kak long kulit macam tu. Rasanya last kak long ada kulit ala ala baby ni masa zaman sekolah. Dah masuk universiti, dah pandai nak tepek macam-macam benda kat muka ni hah masa tu lah benda lain pun ikut naik juga.
Kekadang tu rasa menyesal juga. Macam-macam jenama mendarat kat kulit muka kak long ni tau. Asalnya saje guna mak punya. Mendapat la lepas tu. Kulit jadi kasar, kering, menggerutu semua ada. Cantik sikit banding katak puru.
Sekarang ni dah banyak ok dah banding masa awal kerja. Jerawat batu Alhamdulillah memang dah pergi dah. Yang tinggal cuma kesan-kesan jerawat dan parit chicken pox kecik dulu. Dan satu lagi masalah adalah jerawat pasir belah bawah dagu dan bawah pipi.
Sekarang ni kak long cuma banyakkan amik buah-buahan segar.…

PROMOSI SEHARI JE

Image
Salam sayang 


Wahhh! Memang seronok lah!
Nak tau kenapa tak? 16 Sepetember ni, sempena Hari Malaysia, Shaklee memberi peluang untuk LUCKY DIP
Kat cawangan, akan ada acara seperti Pemeriksaan Kesihatan Percuma (yang ni best sebab ada Karada Scan sekali). Kemudian akan ada siri Ceramah Kesihatan dan juga beberapa aktiviti kanak-kanak.
Sesiapa yang ada masa dan berminat nak kenal dengan lebih dekat lagi Shaklee, korang dipersilakan hadir ke mana-mana cawangan terdekat korang.
Ibu Pejabat
Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai, Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Johor
14, Jalan Molek 1/10, Taman Molek, 81100 Johor Bahru.
Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra, 15200 Kota Bharu.
Perak
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya, 30000 Ipoh
Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
S…

Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah Terbakar

Salam sayang 

Pagi ni kak long menerima mesej whatsapp dari grup family.

"Assalamualaikum satu musibah telah menimpa sekoklah tahfiz disurau keramat hujung datok keramat .terbakar subuh tadi ramai pelajar terperangkap." Mesej ni dihantar oleh biras kak long. Dan tahfiz ini terletak berhampiran dengan rumah kediaman mereka.

Terkejut kami mendengarnya. Dan bila kaklong google rupanya pihak wartawan pun dah cover cerita ni

https://www.bharian.com.my/berita/kes/2017/09/325192/pusat-tahfiz-terbakar-lebih-20-terkorban

Ini link dari Berita Harian untuk korang baca

Diharapkan tiada mana-mana pihak yang mengedarkan gambar yang tidak sepatutnya menerusi apa jua aplikasi media sosial. Ini salah satu cara kita menghormati pihak mangsa dan keluarga mereka.

Dahului ucapan Innalillah Wainna Ilaihi Rajiun serta bacaan Al Fatihah adalah lebih mulia lagi kan.


Banyak pihak yang mula membuka tabung atau dana untuk musibah ini. Sedikit sumbangan kita mungkin boleh membantu pihak yang terlibat in s…

Promo September - The Radiant 4

Image
Salam sayang 



Alamak macam terlambat je kan nak bagitahu korang pasal promo bulan September ni

Hah ni lah dia promonye. Banner kat atas tu promo bulan ni. The Radiant 4 khusus untuk mereka yang nak kulit muka cantik berseri. Glowing dan flawless gitu la

Apa yang ada dalam Set The Radiant 4 ni?
Perlindungan antioksida dengan Vitamin C

Kekalkan kelembapan kulit dengan GLA

Serbuk soya yang kaya dengan 9 asid amino penting dan kalsium. 
Protein soya ESP membantu mengurangkan kolesterol. Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.
Minuman berkolagen daripada Sisik Ikan Merah (RSS) dengan berat molekul yang rendah untuk penyerapan yang lebih baik.
Berminat untuk membeli set The Radiant 4, boleh je klik troli di bawah ni ye.  Terima kasih

Untuk KONSULTASI PERCUMA, boleh hubungi
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970 nuradhamansor@yahoo.com

Kekal Bertenaga Ketika Menyusu - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang

Selalu ke kan kita dengar ibu menyusu ni senang letih apabila menyusukan baby. Memang kak long setuju pernyataan ni 100%. Sangat meletihkan dan melelahkan. Namun untuk kebaikan permata hati kita ibu ni sanggup berkorban kan.


Kan bawah ni antara tips yang korang boleh amalkan untuk mengurangkan keletihan tu tadi.

1. Makan hidangan lengkap dari semua kumpulan makanan.

Karbohidrat kompleks seperti bijirin penuh, buah-buahan dan sayuran yang berserat adalah sumber untuk tenaga yang berpanjangan. Ibu menyusu ni perlukan ekstra kalori yang membolehkan penyusuan berjalan dengan lebih baik. Namun kadangkala mereka mengambil makanan sekadar mengikut selera tanpa meneliti sama ada hidangan tersebut lengkap dengan nutrisi atau tidak.

Biasakan mengambil makanan mengikut waktu supaya sistem badan kita berfungsi dengan seoptimum mungkin. Skip waktu makan utama sangat tidak digalakkan kerana ia menyebabkan sistem badan menghantar signal yang silap pada badan. Penghasilan susu pun boleh …

Makanan Untuk Detox Hati - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 

Kak long ni asyik bebel pasal detoks je kan. Eh penting tau dik non. Dah baca belum Rahsia Detoksni apa? Kalau belum, hah pergi klik kat link bold tu, nanti boleh tahu apa rahsia detoks ni.

Jadi hari ni kak long nak kongsikan pula apa makanan yang membantu proses detoksifikasi badan kita.

Milk Thistle
Milk Thistle - makanan untuk HATI. Ia membantu menyihatkan hati dengan meneutralkan radikal bebas, membaiki kerosakan sel-sel hati dan melindungi sel-sel hati baru dari rosak disebabkan toksin yang sama.
Bagaimana milk thistle berfungsi?
Silymarin, adalah campuran flavonoid yang berasal dari benih milk thistle, yang bertindak sebagai antioksidan dan mencari radikal bebas serta menghalang dari merosakkan sel-sel.  Silymarin meningkatkan tahap glutathione dalam hati, berfungsi untuk membantu tubuh menyingkirkan bahan kimia dan ubat-ubatan (seperti acetaminophen).
Di samping itu, flavonoid kompleks didalam milk thistle menggalakkan pengeluaran protein untuk mencipta sel-sel hat…

7 Faedah Detoks - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang korang

Wah bercuti panjang ye hujung minggu lepas. Dari cuti Hari Kemerdekaan bawa ke Cuti Raya Haji dan kemudian ditambah sehari lagi sempena kemenangan kita pada Sukan SEA yang baru je tamat 30hb Ogos lepas.

Bila dah bercuti panjang dan menyambut perayaan sah-sahlah diet sihatdah ke laut dalam kan.Takyah korang la, kak long sendiri pun sama. Apatah lagi beraya di rumah mak sendiri, kerjanya makan je lah kan hihi.

Okaylah sebab dah banyak sangat makan, jom apa kata kita kembali ke pangkal jalan pula. Kita mula buat detox ni. Banyak manfaat buat DETOKS ni sebenarnya. Kak long senaraikan 7 sahaja ye

Manfaat Pertama

PENGURANGAN BERAT BADAN

Korang nak tahu, antara kesan buruk toksin ialah ia membataskan keupayaan badan kita dari membakar lemak dengan efisien Dalam badan kita, ada gen pada kilang lemak. Gen inilah yang memberi signal untuk proses pembakaran lemak berlaku. Tetapi bila toksin melekat pada gen ini, ia menyebabkan fungsi gen terganggu. Secara tak langsung, pengumpu…

Kaitan Surah Al Kahfi dan Dajjal

Salam sayang

*SURAH AL KAHFI*

Dari Perspektif, Pencerapan dan Pencerahan secara santai...

Orang yang membaca surah al-Kahfi pada hari Jumaat, bawah kakinya akan bercahaya sehingga ke kolong langit. (Mafhum hadith)

Orang yang membaca / mengamalkan surah al-Kahfi juga akan terhindar dari fitnah Dajjal. (Mafhum hadith)

Ha, ini yang selalu disebut-sebutkan?

Persoalannya, apa yang hebat sangat dengan surah al-Kahfi ni sampai boleh lindungi kita dari Dajjal? Takkan baca je dah boleh terhindar? 🤔

Pernah terfikir camni?

Surah al-Kahfi mengandungi EMPAT kisah utama:

1) Pemuda gua (al-Kahf)
2) Pemilik kebun dan rakannya
3) Nabi Musa & Khidir AS
4) Zulqarnain

Ramai tahu ni tapi tak dapat nak relate dengan dajjal.

Betul tak?

So here we go

Setiap satu kisah ini mewakili satu fitnah (ujian) yang dahsyat:

Pemuda gua - Fitnah aqidah / iman
Pemilik kebun - Fitnah harta
Nabi Musa & Khidir - Fitnah ilmu
Zulqarnain - Fitnah kekuasaan

Guess what? 4 fitnah ni juga yang Dajjal akan bawa di akhir zaman nanti!