Friday, September 22, 2017

Fungsi Shaklee Collagen Powder (SCP) dalam Set The Radiant 4? - RahsiaSihat.com

Salam sayang 

Hari ni kak long nak berkongsi mengenai Shaklee Collagen Powder (SCP). Dalam set The Radiant 4, SCP adalah salah satu produk yang terdapat di dalamnya. Jadi apakah kepentingan SCP dalam set The Radiant 4 ni kan.




Apa fungsi KOLAGEN yang sebenar?
  • Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh. 
  • Kolagen ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit
  • Kolagen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit seperti
    • menjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, 
    • mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus
    • merangsang kulit yang lebih cerah dan licin
    • kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar.
Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur meningkat. Ini menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk

Malah sebenarnya kekurangan kolagen menyebabkan  rawan pada sendi menjadi lemah. Sebab itulah kenapa ibu dan ayah kita sering mengeluh sakit dan lenguh sendi-sendi. 

Keistimewaan SCP (Shaklee Collagen Powder)

Shaklee Collagen Powder menyediakan 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.

Ia bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6.

Berat molekul yang rendah memberikan kadar penyerapan yang tinggi. Yang ni memang best kan. Kita ambil kolagen untuk ia diserap seoptimum mungkin. Rugi besar kalau makan kolagen tapi rupanya tak mampu diserap oleh badan.

Selain itu, SCP juga dipek secara individu. Ini memudahkan ia diambil dan sangat mesra untuk dibawa berjalan.

Jadi korang dah nampak kan apa PERANAN SCP dalam set The Radiant 4 ni.


Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com