Thursday, October 5, 2017

Paksa Diri Untuk Berjaya! - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 


Image result for bangkit dari kegagalan

Bukan mudah sebenarnya nak bangkit selepas kita jatuh.

Ia sangat menyakitkan emosi dan mental. Macam-macam dalam fikiran ni.

Ye inilah yang kak long hadapi di awal-awal tahun 2017 saat kak long membuat comeback di dalam Shaklee.

Tapi kak long tahu kalau kak long terus menerus meratapi nasib sampai bila weii.. Bukannya ada yang nak mencampak sebuntil dua emas untuk kak long kan.

Jadi nak atau tidak, kak long kena kuat dan PAKSA DIRI. 

Cemburu sangat tengok mereka yang dah berjaya. 
Income berkepuk-kepuk setiap bulan. 
Tak perlu beri alasan pada anak-anak sebab tak mampu nak belikan makanan kegemaran mereka. 
Mudah menghulur saat insan lain ditimpa musibah.

Tapi bila bangkit kena KUAT SEMANGAT.

Dan jangan lupa UPGRADE DIRI.

Upgrade diri dengan ilmu bisnes online (sebab kaklong buat bisnes online) dan juga upgrade kualiti amal ibadat dengan Allah. Kita berniaga bukan semata-mata untuk dunia kan. Yang penting untuk negeri akhirat kita yang lebih kekal.

So korang-korang kat luar sana, cukup-cukuplah meratap diri. Hentikanlah berkata memang nasib begini. Sedangkan banyak ruang dan peluang yang kita belum cuba.

Allah takkan mengubah nasib sesuatu kaum kecuali kaum tersebut mengubahnya. 

Jadi masih nak duduk termenung. PAKSA DIRI UNTUK BERJAYA!

Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 

nuradhamansor@yahoo.com