Balm CF Rub ~ Khusus untuk melegakan simptom batuk, selesema

November 11, 2018


Anak bila dah mula batuk kemudian selesema disusuli demam pula, memang jadi igauan ngeri ibu ayah. Dengan hidung tersumbat, batuk tak henti dan demam panas. Adakala badan anak panas tapi dia rasa sejuk menggigil. Aduhai memang mengundang resah di hati.

Ada kalanya nak berikan ubat, anak masih kecil. Usahalah ibu dan ayah cari penawar buat si manja.
Alhamdulillah bila Tasneem Naturel mengeluarkan balm dari bahan yang berunsurkan tumbuhan ni. Khusus untuk mengurangkan symptom demam, selesema dan batuk, CF Rub adalah yang paling sesuai.

Apa yang ada dalam balm CF Rub? Mari kita baca satu persatu kandungannya ye.



Bahan dalam CF Rub


Eucalyptus
Dikenali sebagai minyak kayu putih
Membantu mencairkan kahak
Berkesan merawat alahan resdung
Membantu merawat asma dengan bertindak balas dgn membran mukus dgn mengurangkan pembebasan lendir
Lemon
Mempunyai aroma sitrus yang menyegarkan
Bersifat antioksida
Membantu menurunkan suhu badan
Mencegah jangkitan

Cypress
Merupakan agen antibakteria
Membantu mencairkan kahak
Membantu merawat jangkitan pernafasan

Lavender
Mengimbangkn hormone dan tekanan
Mood jadi lebih stabil
Membantu tidur yang berkualiti

Orange
Kaya antioksida
Menghapuskan toksin dalam badan
Membantu lebih focus dan produktif

Tea Tree
Membantu masalah pernafasan
Bersifat antibakteria
Merawat jangkitan virus dan bakteria

Frankinsence
Membantu memecahkan kahak dalam saluran pernafasan dan paru paru.
Memperlahankan aktiviti system saraf
Meningkatkan daya tumpuan serta kualiti tidur
Yang menariknya kan, selain EO di atas, untuk menghasilkan balm, Tasneem Naturel  menggunakan shea butter, beeswax dan sweet almond oil sebagai minyak pelarut atau carrier oil. Carrier oil ni berfungsi untuk menjadikan minya tumbuhan tu sesuai digunakan pada kulit.
Ada sesetengah EO yang mempunyai reaksi bila disapukan terus pada permukaan kulit.
Kami di Tasneem Naturel tidak menggunakan bahan pelarut yang berasaskan petrolatum mahupun champor. Ini kerana balm Tasneem Naturel merupakan balm berunsurkan tumbuhan semulajadi.

You Might Also Like

0 comments

Jom share