5 SHOPPING ONLINE SITE YANG TOP DI MALAYSIA 2018

Hai korang.

Para pembaca blog kaklong ni memang selalu online kan. Shopping pun korang online tak?

Seingat kaklong, bermulanya shopping online ni bila dah masuk tahun 2000. Awal millenium macam tu kalau tak silap. Tapi masa tu shopping online ni ibarat benda baru. Tak ramai pun nak bershopping online.

Kebanyakan kita masih suka ke kedai dan membuat survey harga dari kedai ke kedai. Namun trend shopping online ni nampaknya makin lama makin digemari. Lebih mudah sebenarnya berbanding ke kedai fizikal. Shopping online ni sekadar perlukan data internet yang cukup laju serta perbankan internet. Shopping dari telefon bimbit pun dah boleh buat.


Meh tengok statistik ni. Betapa ramainya penduduk Malaysia yang aktif beronline. Tak hairanlah jika sebelum ni tak banyak pun marketplace yang ada tapi sekarang makin banyak marketplace disediakan untuk membantu peniaga online menjalankan perniagaan atas talian mereka.

Ok jom kita tengok, kedai online mana yang paling menjadi pilihan pengguna di Malaysia pada 2018.


1. LAZADA MALAYSIA

Monthly Traffic Estimate (Feb 2018): 45,000,000

2. 11STREET MALAYSIA

Monthly Traffic Estimate (Feb 2018): 13,000,000

3. SHOPEE MALAYSIA


Monthly Traffic Estimate (Feb 2018): 12,500,000

4. LELONG.MY


Monthly Traffic Estimate (Feb 2018): 9,050,000

5. CAROUSELL


Monthly Traffic Estimate (Feb 2018): 2,450,000


Eh jangan korang tak tau. Kaklong pun ada gak berbisnes di Shopee tau. Kebanyakan produk adalah dari syarikat Tasneem Naturel termasuk balm.


Untuk dapatkan produk Tasneem Naturel, anda boleh hubungi kaklong



Atau anda juga boleh klik sahaja icon di bawah untuk pembelian terus secara online.




Comments

Popular posts from this blog

Kerusi Urut OGAWA

Untuk Renungan

VIVIX untuk SUAMI