BALM CALMTIME ~ BALM UNTUK ANAK TANTRUM DAN MUDAH MENGAMUK


Hai korang.

Hari ni kaklong nak perkenalkan pula Balm seterusnya dalam rangakaian produk Tasneem Naturel iaitu Balm CalmTimeCalmtime ni sesuai digunakan oleh anak anak yg suka mengamuk, tantrum, hyperactive dan susah nak duduk diam secara asasnya. Haruman si CalmTime memang tak dapat disangkal lagi. Mesti semua tertanya-tanya bahan apa yang terkandung dalam balm Tasneem ni sampaikan anak yg sedang tantrum pun boleh berubah jadi lebih tenang lepas sapuan Calmtime.

Tiada unsur magic pun. Yang ada hanyalah 8 jenis minyak pati tumbuhan (essential oils) seperti yg korang boleh lihat dlm gambar di bawahMinyak Pati Geranium.

Diekstrak dari batang dan daun, ianya mampu melegakan tekanan, mengurangkan kemurungan, mengimbangi hormon dan melancarkan peredaran darah.

Minyak Pati Lavender 

Lavender membantu dengan memberikan rasa rileks saraf, menstabilkan mood bagi mereka yang sering mengalami gangguan tidur. Selain itu, ia turut membantu daya tumpuan yang lebih baik. 

Minyak Pati Frankinsense  

Minyak ini pula berperanan melegakan rasa bimbang dan mengurangkan tekanan seseorang. Juga membantu merehatkan saraf dan meredakan kemarahan. 

Minyak Pati Bergamot

Minyak dari kumpulan sitrus ini dapat mengurangkan ketegangan otot. Aromanya yang segar merangsang ketenangan dan meningkatkan rasa relaks dalam diri. Ia juga bertindak sebagai antiseptik yang mana ia dapat mempercepatkan penyembuhan luka.

Untuk masalah kulit yang ringan seperti luka, melecet dan ruam, minyak pati Bergamot membantu.

Minyak Pati Mandarin


Minyak ini diekstrak dari daun, bunga dan buah.

Ia sangat membantu masalah loya serta mengurangkan simptom insomnia

Minyak Pati Marjoram

Marjoram turut dikenali sebagai wintersweet atau joy of mountains. Marjoram bersifat menenangkan dan menyokong sistem imuniti. Minyak marjoram banyak digunakan dalam rawatan alternatif kemurungan.

Ia bertindak terhadap sistem saraf dan seterusnya memberi kesan positif kepada sistem kardivaskular. Aliran tekanan darah lebih stabil. Minyak marjoram turut mengurangkan kesan selsema, hidung berair, migrain dan masalah hempedu.


Minyak Pati Orange


Minyak yang kaya dengan sumber antioksida d-limonene. Membantu menghapuskan toksin dalam badan. Sangat bagus untuk penumpuan daya ingatan dan daya fikir. Membantu lebih fokus dan produktif dalam urusan harian.

Minyak pati tumbuhan yg digunakan dalam calmtime berfungsi untuk membangkitkan rasa/mood/hormon relaks anak anak dan mengurangkan ketegangan hormon pada badan mereka.Kesan dari penggunaan calmtime adalah, anak anak menjadi lebih bertenang dan relaks, mudah mendengar arahan disebabkan dalam mode selesa, dan boleh juga membuatkan anak2 mudah untuk tertidur. Penggunaan yg konsisten membolehkan anak anak cepat serasi dengan balm, kerana balm ini merupakan dari bahan organic jadi memerlukan tempoh untuk interaksi dan keserasian dengan badan seseorang.
Bayi yg masih muda umurnya lebih mudah untuk serasi dengan balm ini mungkin atas faktor kulit bayi lebih sensitif, nipis dan mudah bagi balm ini meresap pada kulit/hormon bayi. Tapi, sememangnya keserasian adalah bergantung kepada badan seseorang. Balm ini telah banyak membantu para ibu, dimana mengurangkan stress serta masalah tak cukup tidur ivu ibu ekoran terlalu letih melayan bayi yg tantrum atau menangis dengan kerap.

Oleh itu, ibu ibu yg mempunyai masalah begini adalah sangat digalakkan untuk memiliki sekurang kurangnya seunit balm ini agar ibu dan anak dapat menikmati masa yg lebih relaks dan berharga.


Dah nak tengah hari ni . Anak duk aktif lagi sampai berpeluh main berlari kejar2 dengan adik. Rumah sekejap je kemas. Larang dah tak dengar. Sekejap dengar adik nangis sekejap abang pulak nangis. Apa lagi.. mama terus sapu calm time. Haa..lega sikit tak ada dah dengar terpekik melolong­čść
-Puan Nora-


Baby tenang, Tak meragam 


Anak mudah mendengar kata 

Untuk dapatkan produk Tasneem Naturel, anda boleh hubungi kaklongAtau anda juga boleh klik sahaja icon di bawah untuk pembelian terus secara online.

Comments

Popular posts from this blog

TIPS MENANGANI ANAK NAKAL

TIPS BERSEDEKAH LEBIH KREATIF

SEMBELIT - MASALAH KEBANYAKAN ORANG TERMASUK BAYI