BALM CF RUB - ALTERNATIF UBAT BATUK & SELSEMA TERBAIK


Hingus mengalir tak henti-henti? Merengek-rengek sepanjang hari? Ibu ayah tak cukup tidur bila anak selesema? Itulah yang pernah kaklong alami suatu ketika. Mujurlah ada kawan belajar yang bagitau pasal BALM CF RUB dari TASNEEM NATUREL ni.

Cuba beli 1 bekas dan sapukan pada anak yang kecil. Ye lah kita dok dengar tapi tak cuba, mana nak tau kan. Alhamdulillah selepas beberapa kali sapuan, nampak perbezaan yang ketara pada si kecil. Selesema yang berhari-hari dah berkurang, lebih mudah lena sebab hidung dah tak tersumbat lagi. Syukur sangat sebab ditemukan dengan balm ni.


Antara fungsi balm CF Rub ini adalah untuk:
  • Membantu mengurangkan selesema
  • Membantu mengurangkan kepanasan demam
  • Membantu mengurangkan kahak serta mencairkan kahak yang pekat
  • Membantu melegakan masalah batuk
  • Membantu mengurangkan simptom asma

Dalam CF Rub ada gabungan beberapa jenis minyak pati tumbuhan (Essential Oil- EO) seperti Lavender, Tea Tree, Eucalyptus, Frankincense, Cypress. Di bawah adalah penerangan serba ringkas tentang setiap jenis minyak pati tumbuhan.

Eucalyptus

Dikenali sebagai minyak kayu putih
Membantu mencairkan kahak
Berkesan merawat alahan resdung
Membantu merawat asma dengan bertindak balas dgn membran mukus dgn mengurangkan pembebasan lendir

Lemon

Mempunyai aroma sitrus yang menyegarkan
Bersifat antioksida
Membantu menurunkan suhu badan
Mencegah jangkitan

Cypress

Merupakan agen antibakteria
Membantu mencairkan kahak
Membantu merawat jangkitan pernafasan

Lavender

Mengimbangkan hormone dan tekanan
Mood jadi lebih stabil
Membantu tidur yang berkualiti

Orange

Kaya antioksida
Menghapuskan toksin dalam badan
Membantu lebih fokus dan produktif

Tea Tree

Membantu masalah pernafasan
Bersifat antibakteria
Merawat jangkitan virus dan bakteria

Frankinsence

Membantu memecahkan kahak dalam saluran pernafasan dan paru paru.
Memperlahankan aktiviti system saraf
Meningkatkan daya tumpuan serta kualiti tidur

Yang menariknya kan, selain minyak pati tumbuhan di atas, untuk menghasilkan balm, Tasneem Naturel menggunakan shea butter, beeswax dan sweet almond oil sebagai minyak pelarut atau carrier oil. Carrier oil ni berfungsi untuk menjadikan minya tumbuhan tu sesuai digunakan pada kulit. Ada sesetengah EO yang memberi reaksi negatif bila disapukan terus pada permukaan kulit.



Kami di Tasneem Naturel tidak menggunakan bahan pelarut yang berasaskan petrolatum mahupun champor. Ini kerana balm Tasneem Naturel merupakan balm berunsurkan tumbuhan semulajadi. Setiap balm kami mempunyai nombor notifikasi dari pihak Kementerian Kesihatan Malaysia. Kami turut menghantar sampel balm kami ke pihak ketiga untuk ujian logam berat dan sisa racun serangga.



Minggu lepas adik dan abang Aisy lelah. Lepas abangnya ambik gas, adik pulak.
Adik lagi nafas laju. Memang bawak klinik jer tak nak bawa hospital takut kena tahan.
Pukul 10 malam nampak kawan share balm CF-rub ni kat FB. Dah guna memang berkesan, kahak pekat hijau semua keluar. Esoknya nafas pun dah ok.
Alhamdulillah.
Nur Arinah,
Pasir Gudang.

Untuk dapatkan produk Tasneem Naturel, anda boleh hubungi kaklong




Atau anda juga boleh klik sahaja icon di bawah untuk pembelian terus secara online.


Comments

Popular posts from this blog

Kerusi Urut OGAWA

Untuk Renungan

VIVIX untuk SUAMI