, , , , , ,

BALM T RUB - PENYELESAI MASALAH KEMBUNG DAN SEMBELIT BAYI


Balm T-Rub ni nama asalnya tummy time balm tapi sudah bertukar pada T-Rub balm kerana tuntutan kelulusan KKM yang tak boleh guna nama anggota badan atau nama penyakit. Untuk memudahkan, maka nama T-Rub telah dipilih.

Siapa yang boleh guna Balm T Rub ni?

🌸 anak yang sembelit, kembung perut, cirit birit dan sakit perut
🌸 ibu mengandung yang loya, sembelit & pedit ulu hati.
🌸 ibu yang bersalin & dalam pantang
🌸 Wanita yang ada masalah PMS/senggugut


Rupa-rupanya antara bahan utama dalam balm Trub ni bahan asas dalam masakan melayu kita je. Serai, bunga lawang, halia. Kat bawah ni kaklong senaraikan setiap bahan dan manfaatnya ye.

Serai

Membantu tingkatkan sistem penghadaman, pembuangan air kecil dan mencegah pembentukan gas berlebihan dalam usus. Ia juga mengurangkan masalah usus.

Halia

Meransang pengeluaran jus gastrik dan air liur yang membantu penghadaman.
Membantu masalah kembung dan buang toksin dari badan. 
Melegakan ketidakselesaan perut.

Bunga Lawang 

Boleh mempercepatkan proses pencernaan, mengurangkan kembung dan mengurangkan kekejangan perut otot. Ha, kawan-kawan yang rasa perut kembung atau sembelit bolehla lebihkan semasa memasak. Selain itu, bunga lawang turut bersifat antiseptik.


Wild mint

Mempunyai kandungan menthol yang rendah.
Membantu masalah gastrik. 
Ia juga merawat kembung, masalah pencernaan, pundi hempedu dan batuk.

Fennel

Antipasmodic yang berkesan.
Bersifat antiseptik juga membantu masalah kemurungan.

Patchouli

Mengurangkan keradangan serta mempunyai sifat antiseptik
Ia juga membantu mengurangkan masalah kemurungan


Tangerine

Memberi aroma sitrus yang menyegarkan
Mengurangkan rasa loya. Juga membantu mereka yang mempunyai masalah insomnia

Juniper

Bersifat antibakteria. Mencegah jangkitan bakteria pada saluran pundi kencing.
Membantu merangsang pencernaan.

Ok kita dah tahu kandungan dalam Balm T Rub ni, jadi jom kita baca bagaimana cara nak gunakan Balm T Rub ni.


Cara atasi baby sembelit atau kembung.

Disini kaklong kongsikan 4 cara sebagai ikhtiar membantu mengurangkan sembelit dan kembung

1. Guna balm Trub by tasneem naturel balm.
2. Buat urutan I ❤ U ( tarik dari kiri ke kanan da ke bawah )
3. Sapukan balm bayi kat perut, pelipat peha, betis dan tapak kaki.
4. Last sekali buat senaman kayuhan basikal.

Buat teknik ni setiap kali selepas mandi. Buat setiap pagi, petang atau malam. Insyaallah mesti baby akan mudah membuang. Angin pun dah tak berkumpul kat perut lagi.



" Balm kuning ni memang MAGIC! Setiap kali adni sembelit, nangis dan teran, aku akan sapu. Takdan lepas tu mesti berjaya berak. Dah 2 hari. Bersyukur"



" Setakat ni saya baru guna 2 kali yang kembung perut tu. Ok juga sis. Bila guna yang tu saya perasan kan, anak saya dapat buang angin"


" Balm hat kuning tu pakai kat perut best. Anak saya boleh berak hari-hari dah, kalau tak sebelum ni meragam, perut tak ok kot. sebab tak berak"
- Puan Azimah

Apa yang penting Balm Tasneem Naturel dirumus tanpa sebarang bahan kimia berbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna. Balm bayi Tasneem Naturel diperakui selamat dan mendapat kelulusan daripada KKM.

✅ 100% EO, balm baby ni diperbuat daripada bahan semulajadi tumbuhan. Ada lebih dari 8 jenis pati tumbuhan.
✅ EO ini telah dilute dgn carrier oil cthnya sunflower oil, n dos yg kita gunakan adalah bersesuaian dgn keperluan baby.
✅ Produk 100% buatan muslim tempatan.
✅ Tidak panas dan hanya untuk sapuan luaran 

Untuk dapatkan produk Tasneem Naturel, anda boleh hubungi kaklong



Atau anda juga boleh klik sahaja icon di bawah untuk pembelian terus secara online.

Share: