SEJARAH BALM TASNEEM NATUREL

Hai semua


Buat pembaca baru, kak long ucapkan selamat datang ke blog kak long yang berkisar mengenai kesihatan anak-anak serta serba sedikit ilmu parenting. Dan yang paling utama tentulah kisah BALM TASNEEM NATUREL ni kan.

Okay hari ni kaklong nak cerita sikit sejarah BALM TASNEEM NATUREL.



Balm Tasneem Naturel baru mula beroperasi pada bulan November 2016. Jadi 2019 adalah tahun ketiga Tasneem Naturel beroperasi dengan sistem yang bagus dan lebih sistematik. Jualan setakat ini sudah mencecah melebihi 200k unit balm. Alhamdulillah. 

Maksudnya apa? Maksudnya WUJUD PERMINTAAN YANG TINGGI. 

Ikut sejarah, balm ini asalnya "homemade". Dibuat dan 'dimasak' sendiri oleh Founder TASNEEM NATUREL (TN) dirumah beliau sendiri. Sekarang, demi memenuhi permintaan pasaran yang makin tinggi, ianya sudah dikilangkan oleh kilang bertaraf GMP dan lebih TERJAMIN DARI SUDUT KEBERSIHAN. 

Sejarahnya lagi, balm ini dibuat atas permintaan seorang ibu yang meminta cadangan bagaimana nak atasi masalah anak suka mengamuk. 


Kalian pun mesti ada masalah anak yang sama kan?
Kita faham, anak mengamuk/tantrum ada banyak faktor, antaranya;

• Tak cukup tidur
• Perut tak selesa
• Hidung tersumbat
• Panas
• Penat
• Letih bermain
dan lain-lain.

Jadi, Tasneem Naturel bantu sediakan solusi dengan menggunakan essential oils sebagai bahan utama dalam pembuatan balm ini. Basically, penggunaan essential oils inshaAllah dapat bantu menstabilkan hormon anak yang meragam. 

Tasneem Naturel mengambil inisiatif untuk mengeluarkan solusi ini dalam bentuk 'balm' supaya para ibu mudah sapukan pada anak, mudah dibawa dan juga harga mampu milik.Sebabnya jika guna EO yang asal, kita kena dilute sendiri/DIY sendiri 2-3 jenis EO, baru ia dapat berfungsi dengan baik apabila dititiskan ke dalam diffuser. Itu baru kalau guna diffuser. Bukan balm ya.



Tapi di Tasneem Naturel, kita dah campurkan 6-7 jenis EO dalam satu-satu jenis balm. Banyak kan? Jadi ibu-ibu tak perlu susah-susah buka "lab" sendiri di rumah. Hehee. Plus, ianya lebih menjimatkan. Bayangkan kalau ibu-ibu buat sendiri balm dari EO, berapa kos agaknya nak kena keluarkan untuk beli 6-7 jenis EO?

Haa ini pengguna EO lebih tahu kan?Inilah permulaannya. Selepas itu baru dikeluarkan 3 lagi jenis balm yang berbeza fungsinya tetapi ia adalah masalah tipikal anak-anak kecil. 

Maksudnya balm ini bukan lagi satu kehendak, tetapi ia sudah menjadi KEPERLUAN ibu-ibu diluar sana.

Untuk dapatkan produk Tasneem Naturel, anda boleh hubungi kaklong



Atau anda juga boleh klik sahaja icon di bawah untuk pembelian terus secara online.


Comments

Popular posts from this blog

Kerusi Urut OGAWA

Untuk Renungan

VIVIX untuk SUAMI