Posts

Showing posts with the label Collagen Powder

Soalan Lazim Shaklee Collagen Powder (SCP) - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 


Dalam entri yang lepas, kak long ada menerangkan sedikit sebanyak mengenai produk Shaklee Collagen Powder (SCP).

Hari ni kak long nak kongsikan beberapa SOALAN LAZIM (FAQ) yang sering ditanyakan mengenai SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP) ini

1.Collagen Shaklee ini di hasilkan daripada apa ?

Bahan utamanya ialah sisik ikan merah dari laut dalam. Fungsinya adalah untuk menyokong pembentukan tisu penyambung. Bukan itu saja, Shaklee Collagen Powder ini juga di tambah dengan 7 bahan aktif iaitu ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B meningkatkan keberkesanan collagen RSS dan menyokong kecantikan dari dalam ke luaran.


2. Mengapa Sisik Ikan Merah Laut Dalam ?

Ikan merah laut dalam hidup pada paras 5000m di bawah laut. Sisiknya lebih tahan kepada tekanan air yang jauh di dasar laut berbanding ikan biasa. Tambahan pula ia jauh dari pencemaran dan sisa toksik. Jadi kolagen yang dih…

Fungsi Shaklee Collagen Powder (SCP) dalam Set The Radiant 4? - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 

Hari ni kak long nak berkongsi mengenai Shaklee Collagen Powder (SCP). Dalam set The Radiant 4, SCP adalah salah satu produk yang terdapat di dalamnya. Jadi apakah kepentingan SCP dalam set The Radiant 4 ni kan.




Apa fungsi KOLAGEN yang sebenar?Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh. Kolagen ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit. Kolagen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit sepertimenjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, merangsang kulit yang lebih cerah dan licinkuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar. Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur meningkat. Ini menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk
Malah sebenarnya kekurangan kolagen menyebabkan  rawan pada sendi menjadi lemah. Sebab itulah kenapa ibu dan ayah kita sering mengeluh sakit dan lenguh sendi-sendi. 
Keistimewaan SCP (Shaklee Collagen Powder)
Shaklee…

Set Radiant 4 untuk Kulit Flawless - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 



Kak long kan paling suka tengok orang yang kulitnya flawless tau. Tak kisah pun apa warna kulit. Yang penting flawless. Takde cela, takde noda, takde parut atau biji hitam ke putih ke takde. Memang bersih. licin dan gebu.
Memang idaman kak long kulit macam tu. Rasanya last kak long ada kulit ala ala baby ni masa zaman sekolah. Dah masuk universiti, dah pandai nak tepek macam-macam benda kat muka ni hah masa tu lah benda lain pun ikut naik juga.
Kekadang tu rasa menyesal juga. Macam-macam jenama mendarat kat kulit muka kak long ni tau. Asalnya saje guna mak punya. Mendapat la lepas tu. Kulit jadi kasar, kering, menggerutu semua ada. Cantik sikit banding katak puru.
Sekarang ni dah banyak ok dah banding masa awal kerja. Jerawat batu Alhamdulillah memang dah pergi dah. Yang tinggal cuma kesan-kesan jerawat dan parit chicken pox kecik dulu. Dan satu lagi masalah adalah jerawat pasir belah bawah dagu dan bawah pipi.
Sekarang ni kak long cuma banyakkan amik buah-buahan segar.…

Promo September - The Radiant 4

Image
Salam sayang 



Alamak macam terlambat je kan nak bagitahu korang pasal promo bulan September ni

Hah ni lah dia promonye. Banner kat atas tu promo bulan ni. The Radiant 4 khusus untuk mereka yang nak kulit muka cantik berseri. Glowing dan flawless gitu la

Apa yang ada dalam Set The Radiant 4 ni?
Perlindungan antioksida dengan Vitamin C

Kekalkan kelembapan kulit dengan GLA

Serbuk soya yang kaya dengan 9 asid amino penting dan kalsium. 
Protein soya ESP membantu mengurangkan kolesterol. Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.
Minuman berkolagen daripada Sisik Ikan Merah (RSS) dengan berat molekul yang rendah untuk penyerapan yang lebih baik.
Berminat untuk membeli set The Radiant 4, boleh je klik troli di bawah ni ye.  Terima kasih

Untuk KONSULTASI PERCUMA, boleh hubungi
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970 nuradhamansor@yahoo.com

Shaklee Collagen Powder

Image
Salam sayang 


Kolagen merupakan salah satu protein yang terbanyak terdapat dalam tubuh badan kita


Apa terjadi jika tubuh kita kekurangan kolagen?

Jadi untuk mengelakkan masalah di atas berlaku... 
Jom kita cuba SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

SHAKLEE DOUBLE PROMOTION

Image
Dah masuk bulan baru tentu ramai nak tahu apa promosi terbaru dari Shaklee.  Kak long dah upkan cover profile kak long yang baru di FB jadi jika anda pengikut setia kak long rasanya dah tahu apa prmosi bulan ni
Buat yang masih belum tahu... September bulan yang sangat mengujakan... Kenapa? Sebab SEPTEMBER 2014 ni Shaklee umumkan  2 PROMOSI BERJALAN SERENTAK
Apa PRODUK PROMOSI tu?  Jawapannya MEALSHAKES dan SHAKLEE COLLAGEN POWDER


Nak tambah keterujaan korang...  Untuk PROMOSI MEALSHAKES... ia akan berlangsung 2 bulan berturut-turut... Maksudnya PROMOSIMEALSHAKES berlangsung pada SEPTEMBER & OKTOBER 2014.
Seronok kan...
Jadi tunggu apa lagi... Moh le kome cepat ngorder nye...

SYOK sangat ke SHAKLEE COLLAGEN POWDER tu???

Image
Hari ni cuaca agak panas dan bercampur mendung bercampur suram (lately memang begitulah keadaan di sitiawan ni..)

Kak long bukan nak bercerita banyak pasal cuaca pun sebenarnya... Sekadar nak kongsi dengan korang-korang semua satu testimoni yang mantop gitu... kredit pada sahabat biz kak long atas perkongsian ini


So kepada yang di luar sana yang masih ragu-ragu... ingin teruskan keraguan anda?? Sesungguhnya anda dalam kerugian.. Cepat bertindak untuk hasil yang menakjubkan!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Kenapa ANDA perlu Jatuh Cinta dengan SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Image
Sebelum hamil, kak long dah mula mengamalkan Shaklle Collagen Powder ni ala produk paling hot bulan ni...sempat la amik 2 kotak...

Kak long memang tak pernah lagi amik apa-apa produk berunsurkan kolagen tapi sejak Shaklee melancarkan produk berunsurkan kolagen ni...berkobar-kobar kak long nak mencuba.



Kalau kak long yang first time mencuba kolagen ni dah jatuh cinta..kenapa pula anda tidak...

Inilah dia SEBAB-SEBAB ANDA PERLU JATUH CINTA dengan Shaklee Collagen Powder ni?

1- Kolagen Shaklee, bahan utamanya ialah 4,000mg Kolagen drpd ekstrak sisik ikan merah (RSS Collagen) yg berkualiti tinggi

2- Di lengkapi dgn 7 bahan aktif lain yg meningkatkan penyerapan, kesan keanjalan dan bertindak sebagai antioksidan. 7 Bahan aktif itu ialah :

♥ Kolagen ikan: Membekalkan elastin bagi mengekalkan kulit lebih anjal

♥ Ekstrak kulit kerangan laut : mengandungi glukosamina sebagai pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

♥ Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan…

Untuk KULIT YANG LEBIH ANJAL dan BEBAS CELA... Shaklee COLLAGEN POWDER Terbaik!!!

Kolagen powder dari Shaklee ni diperbuat dari sisik ikan merah iaitu sumber kolagen yang tahan lasak.  Kenapa???  Sebab ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun,bertelur dan hidup dengan bebas di lautan sedalam 5000m. Di bawah keadaan lautan yang bertekanan tinggi, ia adalah sukar bagi ikan yang biasa untuk hidup.  Ia sangat lasak dan elastik, kepaduan sel yang sangat tinggi, tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan dan juga jisim molekul yang sangat rendah.
Apa beza Shaklee Collagen Powder dengan produk kolagen lain?
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.  Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia j…

SHAKLEE COLLAGEN POWDER ~ TESTIMONI

Image
Dalam entry-entry yang lepas, kak long dah beritahu mengenai Kolagen dan produk terbaru Shaklee... iaitu SHAKLEE COLLAGEN POWDER.

Kak long sendiri yang dah mencubanya..memang sangat-sangat teruja...dapat rasa kesan yang menakjubkan.. Mengikut nutritionist Shaklee, untuk mendapatkan hasil yang superb, pengambilan SHAKLEE COLLAGEN POWDER adalah sebanyak 4 kotak iaitu selama 8 minggu... Keberkesanannya telah pun diuji sendiri oleh pihak penyelidikan Shaklee...

Kak long tak nak berceloteh panjang...jom kita baca perkongsian beberapa pelanggan yang sangat berpuas hati dengan SHAKLEE COLLAGEN POWDER...

credit to mamafaiz.com

Collagen Powder Shaklee terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?
 Hubungi saya
 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamanso…

Collagen Powder Shaklee

Image
__________________________________________________

Ramai yang kata Collagen Powder Shaklee adalah produk yang mampu milik...
Jom lah cuba... kalau kak long yang baru mencuba ni dah excited...korang mestilah lebih kan...
Kekal cantik berseri sepanjang masa...
Antara produk wajib ada bagi mereka yang mementingkan kecantikan semulajadi


Berminat nak mencuba produk Shaklee?
 Hubungi saya
 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Kesan Kolagen Pada Badan

Image
KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN
memelihara ketegangan dan keanjalan kulitmemelihara kelembapan kulitmenyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulangmenguatkan otot dan tulangmembantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)memelihara  kelenturan sendimengurangkan keradangan(inflammation)memberi tenagamembantu pola tidurmemulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf
KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan. Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.



TANDA TANDA PENUAAN
kulit kusamtak bermayatiada serikulit ked…

Kolagen & Fungsinya

Image
eningkatkan kualiti kehidupan seks.
Kolagen adalah salah satu protein yang bermolekul makro yang menyusun tubuh manusia. 
Kira-kira 25 hingga 35 peratus daripada jumlah keseluruhan protein di dalam badan terdiri daripada kolagen dan 80 peratus struktur kulit terbentuk darinya. 

Kata kolagen sendiri berasal dari bahasa Yunani yang bermaksud bersifat lekat atau menghasilkan pelekat


Terdapat  29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.
Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi
Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata
Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim
Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembu…

Kenali SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Image
Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

* Berat molekul diukur dalam unit Dalton

These …