Showing posts with label Collagen Powder. Show all posts
Showing posts with label Collagen Powder. Show all posts
, , ,

Soalan Lazim Shaklee Collagen Powder (SCP) - RahsiaSihat.com

Salam sayang 


Dalam entri yang lepas, kak long ada menerangkan sedikit sebanyak mengenai produk Shaklee Collagen Powder (SCP).

Hari ni kak long nak kongsikan beberapa SOALAN LAZIM (FAQ) yang sering ditanyakan mengenai SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP) ini

1.Collagen Shaklee ini di hasilkan daripada apa ?

Bahan utamanya ialah sisik ikan merah dari laut dalam. Fungsinya adalah untuk menyokong pembentukan tisu penyambung. Bukan itu saja, Shaklee Collagen Powder ini juga di tambah dengan 7 bahan aktif iaitu ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B meningkatkan keberkesanan collagen RSS dan menyokong kecantikan dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder bertindak dalam 3 cara

2. Mengapa Sisik Ikan Merah Laut Dalam ?

Ikan merah laut dalam hidup pada paras 5000m di bawah laut. Sisiknya lebih tahan kepada tekanan air yang jauh di dasar laut berbanding ikan biasa. Tambahan pula ia jauh dari pencemaran dan sisa toksik. Jadi kolagen yang dihasilkan dari sisik ikan merah sudah tentulah lebih tahan lasak dan berkualiti tinggi.

Related image

3. Apakah Kelebihan dan Kebaikan Shaklee Collagen Powder ?

SCP mengandungi molekul collagen yang ringan iaitu kira-kira 1000 Dalton sahaja. Ini memudahkan untuk diserap oleh badan berbanding kolagen biasa yang beratnya 300,000 Dalton. 
Sebagai perbandingan cuba kita ambil 1kg gula dan larutkan dalam 10lt air. Lebih mudah larut berbanding 300kg gula dalam 10Lt air. Mungkin sahaja ia terbuang dan tidak larut langsung.

Collagen Shaklee juga membekalkan 4000mg “kolagen proprietary” menjadikan kolagen Shaklee jauh lebih unggul dan terbukti berkesan dalam tempoh yang singkat

Image result for kolagen shaklee

4. Sekotak ada berapa ? Tahan berapa lama?

Sekotak Collagen Powder Shaklee mengandungi 15 sachet. Jika betul betul inginkan kesan yang bagus, ambil satu sachet setiap hari. Tapi jika ingin berjimat, boleh di ambil selang sehari selama sebulan

Image result for kolagen shaklee


5. Macam Mana Cara Nak Makan Collagen Shaklee ni ?

Ia dalam bentuk serbuk yang didatangkan didalam sachet (uncang) . Hanya larutkan sepeket uncang dalam air sejuk dan sedia diminum. Boleh juga dilarutkan dalam kordial mahupun jus. Sedap diminum sejuk sejuk.

6. Berapa Harga Sekotak ?

Harga runcit sekotak ialah RM316 (dengan GST). Jika ingin mendapatkan dengan harga lebih murah, bolehlah mendaftar sebagai ahli. Memang confirm murah

7. Kenapa Mahal Harganya ?

Mahal kerana collagen powder Shaklee dihasilkan daripada sisik ikan merah (red snapper)yang sememangnya dikenali sebagai sumber kolagen berkualiti tinggi dan tahan lasak. Kebanyakan collagen di pasaran hanya menggunakan kolagen dari ikan salmon dan sumber lain. Harga pasaran juga untuk collagen ikan merah ini boleh mencecah ke rm400-500. Tapi di Shaklee tidak sampai RM300 pun!

Tambahan pula ia diadun dengan bahan bahan semulajadi lain yang telah di uji keberkesanannya pada kulit kita. Memang confirm SELAMAT, SEMULAJADI dan BERKESAN! Itu jaminan SHAKLEE !

8. Berapa lama nampak Kesan ?

Kesan Shaklee collagen powder berbeza beza bergantung pada individu. Ada yang seawal sachet ke 3 dah rasa kulitnya lembap dan moist. Ada yang perlu habiskan sekotak. Daripada ujian klinikal yang dijalankan oleh Shaklee sendiri, kesannya dapat dilihat seawal 3 minggu pertama.

Antaranya seperti berkurangnya kedutan dan tekstur kulit bertambah cantik. Statistik menunjukkan 71% pengguna merasakan perubahan yang sangat ketara pada kulit wajah dan anggota badan setelah menggunakannya selama 8 minggu.

Bukan itu sahaja, anda pasti tampil lebih seksi dihadapan suami nanti kerana kesan Collagen Shaklee menjadikan anda lebih anjal dan gebu !

Image result for kolagen shaklee


9. Bolehkah Shaklee Collagen Powder untuk ibu Hamil / Menyusu?

Buat masa ini, belum ada kajian khusus akan kesan Collagen Powder Shaklee jika diambil oleh ibu mengandung dan ibu yang menyusu. Jadi golongan ini tidak digalakkan untuk mengambilnya sebagai minuman. Namun, jika ibu yang breastfeed masih mahu juga mencuba, ia atas risiko sendiri.

10. Ada yang trial pack tak ?

Tiada. Kalau ada pun anda tak kan rasa kesannya kalau hanya makan setakat 1,2 sachet. Ini kerana badan kita memerlukan masa 90 hari untuk memperbaiki sel selnya sendiri. Jadi kalau 1,2 sachet memang tidak mencukupi untuk dapat kesannya.

11. Macam Mana Nak Beli Collagen Powder Shaklee ?

Boleh emelkan kepada nuradhamansor@yahoo.com atau sms/whatsapp/telegram ke 019-7987970. Kak long akan berikan arahan ringkas untuk urusan pembelian. Penghantaran hanya ambil masa 2-3 hari bekerja sahaja


Share:
Read More
, , ,

Fungsi Shaklee Collagen Powder (SCP) dalam Set The Radiant 4? - RahsiaSihat.com

Salam sayang 

Hari ni kak long nak berkongsi mengenai Shaklee Collagen Powder (SCP). Dalam set The Radiant 4, SCP adalah salah satu produk yang terdapat di dalamnya. Jadi apakah kepentingan SCP dalam set The Radiant 4 ni kan.




Apa fungsi KOLAGEN yang sebenar?
  • Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh. 
  • Kolagen ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit
  • Kolagen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit seperti
    • menjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, 
    • mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus
    • merangsang kulit yang lebih cerah dan licin
    • kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar.
Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur meningkat. Ini menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk

Malah sebenarnya kekurangan kolagen menyebabkan  rawan pada sendi menjadi lemah. Sebab itulah kenapa ibu dan ayah kita sering mengeluh sakit dan lenguh sendi-sendi. 

Keistimewaan SCP (Shaklee Collagen Powder)

Shaklee Collagen Powder menyediakan 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.

Ia bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6.

Berat molekul yang rendah memberikan kadar penyerapan yang tinggi. Yang ni memang best kan. Kita ambil kolagen untuk ia diserap seoptimum mungkin. Rugi besar kalau makan kolagen tapi rupanya tak mampu diserap oleh badan.

Selain itu, SCP juga dipek secara individu. Ini memudahkan ia diambil dan sangat mesra untuk dibawa berjalan.

Jadi korang dah nampak kan apa PERANAN SCP dalam set The Radiant 4 ni.


Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , , , , , ,

Set Radiant 4 untuk Kulit Flawless - RahsiaSihat.com

Salam sayang 



Kak long kan paling suka tengok orang yang kulitnya flawless tau. Tak kisah pun apa warna kulit. Yang penting flawless. Takde cela, takde noda, takde parut atau biji hitam ke putih ke takde. Memang bersih. licin dan gebu.

Memang idaman kak long kulit macam tu. Rasanya last kak long ada kulit ala ala baby ni masa zaman sekolah. Dah masuk universiti, dah pandai nak tepek macam-macam benda kat muka ni hah masa tu lah benda lain pun ikut naik juga.

Kekadang tu rasa menyesal juga. Macam-macam jenama mendarat kat kulit muka kak long ni tau. Asalnya saje guna mak punya. Mendapat la lepas tu. Kulit jadi kasar, kering, menggerutu semua ada. Cantik sikit banding katak puru.

Sekarang ni dah banyak ok dah banding masa awal kerja. Jerawat batu Alhamdulillah memang dah pergi dah. Yang tinggal cuma kesan-kesan jerawat dan parit chicken pox kecik dulu. Dan satu lagi masalah adalah jerawat pasir belah bawah dagu dan bawah pipi.

Sekarang ni kak long cuma banyakkan amik buah-buahan segar. Amalkan vitamin The Radiant 4 yang memang ohsem sangat ni. Dan pastikan minum air cukup at least 2 liter sehari. Kemudian kena cukup tidur. Tapi jadi mak budak yang tengah menyusu ni memang tak cukup tidur tu perkara biasa. Cuma tidur lebih awal sebelum jam 11. Itupun dah cukup bagus.

Dalam The Radiant 4 ni kan ada 4 jenis vitamin kan.


ESP - Energizing Soy Protein

Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting. ESP

Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh untuk fungsi kulit yang optimum.
Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.
Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.
Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.
Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.

Vitamin C - Sustain Released 500mg

Bertindak sebagai antioksidan. Vitamin C menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan kita tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C. 
Pengambilan vitamin C membantu untuk :

Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.
Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
Membantu dalam penyembuhan luka.
Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.

Serbuk Kolagen Shaklee

Kolagen adalah struktur penting untuk kulit. Ia mengekalkan keanjalan kulit dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur. Yang bagusnya, badan kita boleh menghasilkannya sendiri.

Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan. Ianya akan mendedahkan kita kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Jadi untuk nampak awet muda (kulit tegang dan tiada kedut penuaan) pengambilan kolagen perlulah bermula sekarang

Kolagen tambahan bertujuan untuk:

Kulit yang lebih anjal.
Mengurangkan kedutan.
Kulit yang lebih lembut, lebih padat.
Mengurangkan parut.

GLA 

Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:

Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik.
Mengekalkan kelembapan kulit.
Melawan keradangan.

Berminat untuk membeli set The Radiant 4, boleh je klik troli di bawah ni ye. 
Terima kasih

Image result for shopping cart

Untuk KONSULTASI PERCUMA, boleh hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com

Share:
Read More
, , , ,

Promo September - The Radiant 4

Salam sayang 



Alamak macam terlambat je kan nak bagitahu korang pasal promo bulan September ni

Hah ni lah dia promonye. Banner kat atas tu promo bulan ni. The Radiant 4 khusus untuk mereka yang nak kulit muka cantik berseri. Glowing dan flawless gitu la

Apa yang ada dalam Set The Radiant 4 ni?

Perlindungan antioksida dengan Vitamin C


Kekalkan kelembapan kulit dengan GLA


Serbuk soya yang kaya dengan 9 asid amino penting dan kalsium. 

Protein soya ESP membantu mengurangkan kolesterol. Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

Minuman berkolagen daripada Sisik Ikan Merah (RSS) dengan berat molekul yang rendah untuk penyerapan yang lebih baik.

Berminat untuk membeli set The Radiant 4, boleh je klik troli di bawah ni ye. 
Terima kasih

Image result for shopping cart

Untuk KONSULTASI PERCUMA, boleh hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

Shaklee Collagen Powder

Salam sayang 

Photo: Collagen is the most abundant type of protein found in the human body. Learn more at http://bit.ly/1ogKIEm

Kolagen merupakan salah satu protein yang terbanyak terdapat dalam tubuh badan kita


Photo: For healthy skin, collagen is key! Is collagen a part of your regimen?

Apa terjadi jika tubuh kita kekurangan kolagen?

ihsan dari www.ariefasha.com 

Jadi untuk mengelakkan masalah di atas berlaku... 

Photo: Have you tried Shaklee’s Collagen Powder?


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, ,

SHAKLEE DOUBLE PROMOTION


Dah masuk bulan baru tentu ramai nak tahu apa promosi terbaru dari Shaklee. 
Kak long dah upkan cover profile kak long yang baru di FB jadi jika anda pengikut setia kak long rasanya dah tahu apa prmosi bulan ni

Buat yang masih belum tahu... September bulan yang sangat mengujakan... Kenapa?
Sebab SEPTEMBER 2014 ni Shaklee umumkan 
2 PROMOSI BERJALAN SERENTAK

Apa PRODUK PROMOSI tu? 



Nak tambah keterujaan korang... 
Untuk PROMOSI MEALSHAKES... ia akan berlangsung 2 bulan berturut-turut... Maksudnya PROMOSI MEALSHAKES berlangsung pada SEPTEMBER & OKTOBER 2014.

Seronok kan...

Jadi tunggu apa lagi... Moh le kome cepat ngorder nye...

Share:
Read More

SYOK sangat ke SHAKLEE COLLAGEN POWDER tu???

Hari ni cuaca agak panas dan bercampur mendung bercampur suram (lately memang begitulah keadaan di sitiawan ni..)

Kak long bukan nak bercerita banyak pasal cuaca pun sebenarnya... Sekadar nak kongsi dengan korang-korang semua satu testimoni yang mantop gitu... kredit pada sahabat biz kak long atas perkongsian ini


So kepada yang di luar sana yang masih ragu-ragu... ingin teruskan keraguan anda?? Sesungguhnya anda dalam kerugian.. Cepat bertindak untuk hasil yang menakjubkan!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

Kenapa ANDA perlu Jatuh Cinta dengan SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Sebelum hamil, kak long dah mula mengamalkan Shaklle Collagen Powder ni ala produk paling hot bulan ni...sempat la amik 2 kotak...

Kak long memang tak pernah lagi amik apa-apa produk berunsurkan kolagen tapi sejak Shaklee melancarkan produk berunsurkan kolagen ni...berkobar-kobar kak long nak mencuba.



Kalau kak long yang first time mencuba kolagen ni dah jatuh cinta..kenapa pula anda tidak...

Inilah dia SEBAB-SEBAB ANDA PERLU JATUH CINTA dengan Shaklee Collagen Powder ni?

1- Kolagen Shaklee, bahan utamanya ialah 4,000mg Kolagen drpd ekstrak sisik ikan merah (RSS Collagen) yg berkualiti tinggi

2- Di lengkapi dgn 7 bahan aktif lain yg meningkatkan penyerapan, kesan keanjalan dan bertindak sebagai antioksidan. 7 Bahan aktif itu ialah :

♥ Kolagen ikan: Membekalkan elastin bagi mengekalkan kulit lebih anjal

♥ Ekstrak kulit kerangan laut : mengandungi glukosamina sebagai pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

♥ Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

♥ Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi asid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

♥ Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,

♥ Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

♥ Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh

3- Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu*

♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan

Faedah tambahan :: menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang.Membantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.

4- Molekulnya sangat ringan, hanya 1,000 Dalton, maka lebih mudah diserap oleh badan kita.


So..korang-korang kat luar sana..ni lah masanya nak mencuba. Harga runcit sekotak RM298 namun ada promosi meletup bulan ni... Rugi kalau tak beli..

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

Untuk KULIT YANG LEBIH ANJAL dan BEBAS CELA... Shaklee COLLAGEN POWDER Terbaik!!!


Kolagen powder dari Shaklee ni diperbuat dari sisik ikan merah iaitu sumber kolagen yang tahan lasak
Kenapa??? 
Sebab ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di lautan sedalam 5000m. Di bawah keadaan lautan yang bertekanan tinggi, ia adalah sukar bagi ikan yang biasa untuk hidup. 
Ia sangat lasak dan elastik, kepaduan sel yang sangat tinggi, tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan dan juga jisim molekul yang sangat rendah.

Apa beza Shaklee Collagen Powder dengan produk kolagen lain?

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. 
Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.


Dengan pengambilan secara konsisten selama 8 minggu, anda akan menikmati hasil yang sangat lumayan!!!




Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

SHAKLEE COLLAGEN POWDER ~ TESTIMONI

Dalam entry-entry yang lepas, kak long dah beritahu mengenai Kolagen dan produk terbaru Shaklee... iaitu SHAKLEE COLLAGEN POWDER.

Kak long sendiri yang dah mencubanya..memang sangat-sangat teruja...dapat rasa kesan yang menakjubkan.. Mengikut nutritionist Shaklee, untuk mendapatkan hasil yang superb, pengambilan SHAKLEE COLLAGEN POWDER adalah sebanyak 4 kotak iaitu selama 8 minggu... Keberkesanannya telah pun diuji sendiri oleh pihak penyelidikan Shaklee...

Kak long tak nak berceloteh panjang...jom kita baca perkongsian beberapa pelanggan yang sangat berpuas hati dengan SHAKLEE COLLAGEN POWDER...

credit to mamafaiz.com

Collagen Powder Shaklee terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Berminat nak mencuba produk Shaklee?
 Hubungi saya
 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

Collagen Powder Shaklee







__________________________________________________

Ramai yang kata Collagen Powder Shaklee adalah produk yang mampu milik...
Jom lah cuba... kalau kak long yang baru mencuba ni dah excited...korang mestilah lebih kan...
Kekal cantik berseri sepanjang masa...
Antara produk wajib ada bagi mereka yang mementingkan kecantikan semulajadi



Berminat nak mencuba produk Shaklee?
 Hubungi saya
 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

Kesan Kolagen Pada Badan


KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN

  • memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
  • memelihara kelembapan kulit
  • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • menguatkan otot dan tulang
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
  • memelihara  kelenturan sendi
  • mengurangkan keradangan(inflammation)
  • memberi tenaga
  • membantu pola tidur
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.




TANDA TANDA PENUAAN

  • kulit kusam
  • tak bermaya
  • tiada seri
  • kulit kedut dan mula kendur
  • pigmentasi kulit 
  • cepat letih dan lesu
  • sakit badan dan sendi
  • mudah lupa
  • kurang penglihatan

KOLAGEN YANG DIAMBIL SEBAGAI SUPLEMEN MAKANAN

  • Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung
  • Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit
  • Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal Ia adalah dari jenis kolagen1.
  • Berat molikul rendah daripada 1000 adalah  lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000.
  • Menyediakan  predigested collagen  telah dicernakan dahulu dan cepat diserap.
  • Kolagen ikan  dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini .
  • Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro).
  • Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan).
  • Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk  pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida.
  • Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel..
  • Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan
  • Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak .
  • Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak  diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga.
  • Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi.
  • Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit.
  • Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan.
  • Mempercepatkan process pemulihan kecederaaan
  • Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi.
  • Ia boleh membentuk dan menegangkan badan.
  • Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan.
  • Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku.
  • Ia membantu menegang kulit dalam  melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan
  • Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga.
  • Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.

sumber: www.classiccollagen.com


Shaklee ada produk Kolagen? Tentulah ada



Berminat nak mencuba produk Shaklee?
Hubungi saya
 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

Kolagen & Fungsinya


eningkatkakualiti kehidupan seks.

Kolagen adalah salah satu protein yang bermolekul makro yang menyusun tubuh manusia
Kira-kira 25 hingga 35 peratus daripada jumlah keseluruhan protein di dalam badan terdiri daripada kolagen dan 80 peratus struktur kulit terbentuk darinya. 

Kata kolagen sendiri berasal dari bahasa Yunani yang bermaksud bersifat lekat atau menghasilkan pelekat

 

Terdapat  29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.

  • Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi

  • Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata

  • Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim

  • Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.
  • Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.

FUNGSI KOLAGEN

  • menghasilkan asid amino  penting seperti :
  • lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
  • hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan     tulang glisin -melembapan kulit.
  • alanin, prolin  dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan  kulit   lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
  • arginin -memudahkan  tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
  • mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
  • melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
  • menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
  • menampung air dalam tubuh.
  • meningkatkan penyerapan kalsium.
  • menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
  • meningkatkan isyarat induksi
  • menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

Kenali SHAKLEE COLLAGEN POWDER




Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.


* Berat molekul diukur dalam unit Dalton


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More