Posts

Showing posts with the label Diari Bisnes Shaklee

SOHO Kak Long - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 


Hari ni kaklong nak share pasal SOHO

Soho ni apa?
SoHo ni singkatan dari Small Office Home Office.SOHO ni mula glemer sejak ada WAHM dan WAHD. Apa pulak tu ye. Bahasa Melayunya Ibu-yang-bekerja-dari-rumah atau Ayah-bekerja-dari-rumah.
Saje la nak share dengan korang semua SOHO kaklong kan.
SOHO yang simple tapi perlu ada beberapa peralatan macam computer atau laptop dan papan tulis/ notice board. Kalau ada meja khas lagi cun tapi kalau takde pun, bukanlah masalah besar. Macam kaklong, meja computer ni memang sejak dari awal bekerja lagi maka kuteruskan je lah guna selagi ia boleh digunakan
Kemudian, perlu ada ruangan khas lah kan. Sebabnya kat situlah kita nak duduk membuat kerja dan focus pada kerja yang kita tengah buat tu. Tapi tak bermakna ruangan tu statik. Ada orang minggu ni sohonya di ruang tamu, minggu depan di bilik tidur, minggu lagi satu di dapur. Terserah pada keselesaan individu. 
Tapi kaklong personally suka bilik khas sebab senang nak buat filing, nak bua…

SUSAH KE BERBISNES? - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Kalau ada yang kata susah nak buat part time, sebenarnya menjalani hidup dengan kesempitan lebih susah.

Ingat dulu masa kaklong masih bekerja, buat bisnes Shaklee ni memang part time.

Kerja kilang, selalu outstation. Ada masa balik ikut waktu yang ditetapkan, namun selalunya terlebih la dari masa sebenar.
Bila tiba kena audit ISO atau Food Safety atau Audit dari Pembeli Luar Negara maka kekadang santak ke malam sesorang buat kerja.

Tapi dek kerana masa tu aim untuk bebas hutang PTPTN tu lagi besar maka tak ku pedulikan itu semua. Waktu rehat lepas amik anak tadika, masuk semula ke kilang.

Tak amik waktu rehat macam orang lain sebab masa rehat ni gunakan internet dari telefon (lagi laju) untuk update blog dan fb (masa tu guna buffer). Buat scheduled post untuk 3 hari sekali.

Orang lain waktu rehat sempat tidur, kita waktu rehat berpeluh ketiak beratur di poslaju.

Petang amik anak yang sekolah rendah terus pergi COD barang. Kekadang sampai rumah dah maghrib.

Tapi satu kepuasan bila dapat tahu c…

INGIN MENDAPATKAN VITAMIN SHAKLEE DI MANJUNG DAN SEKITAR? - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Alhamdullillah tanpa sedar Shaklee inilah bisnes yang mudah kaklong buat selama beberapa tahun kebelakangan ini. Sejak dari kaklong masih bekerja sehinggalah sekarang bergelar ibu bekerja dari rumah.

Kaklong menyediakan beberapa produk 'hot item' seperti ESP Shaklee, vitamin kecantikan seperti Vitamin C dan Vitamin E , Vivix Shaklee, Nutriferon dan beberapa vitamin laku keras lagi yang memang sentiasa dicari oleh pengamal supplement.



Kaklong adalah Pengedar Bebas Shaklee di Manjung, Perak dan saya merupakan bisnes partner leader kaklong yang lebih dikenali dengan nama Norita Idris atau Kak N. Blog Kak N menjadi rujukan ramai pengedar Shaklee dan juga pengamal supplement termasuklah kaklong.



Jika anda berminat nak dapatkan produk Shaklee kawasan Sitiawan, Manjung dan Lumut atau ingin menjadi ahli Shaklee boleh hubungi kaklong di talian di bawah ye.

Jangan risau, kaklong turut mencari bisnes partner dari negeri lain untuk bersama berkembang dan berjaya. Adakah anda orang yang kakl…

WAHM - Pengakuan Kaklong - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 


Masuk tahun 2018 ni nampaknya belum ada bahan baru dari kaklong ye.

Maaf ye korang sebab terfokus pada urusan yang lain.

In shaa Allah lepas ni kaklong akan kembali konsisten menulis di sini ye.

Januari 2017 genap lah setahun kaklong bergelar WAHM atau bahasa biasanya suri rumah yang bekerja dari rumah.

Satu title yang menjadi impian sejak 2014 lagi.

Bukan mudah pun sebenarnya nak ambik keputusan besar ni. kalau tak takkan amik masa bertahun kan.

Masa di awal letak WAHM sebagai impian memang rasa tak percaya pada diri sendiri. Letak WAHM sebab tengok kekawan dalam Shaklee masa tu ramai yang letak target yang sama. So kiranya tahun 2014 tu kaklong letak sekadar ikut trend la.

Kemudian, bila dah masuk 2015 kaklong dah mula nampak keperluan untuk kaklong bergelar WAHM. 2015 tahun yang sangat bizi buat kaklong. Boleh dikatakan setiap minggu pasti ada kerja outstation. Tambahan pula, masa tu ada masalah dalaman di kilang dan kaklong kena ambik alih tugas seseorang. Jadi mema…

VIVIX PILIHAN SUPLEMEN TERBAIK - PENGEDAR SHAKLEE MANJUNG

Image
Salam sayang 

Disebabkan hari ni masuknya bulan baru DISEMBER 2017, kaklong nak layurkan dulu tawaran menarik dari SHAKLEE untuk korang peminat setia.

Hah, disebabkan permintaan yang mencanak-canak November lepas, jadi Disember ni Shaklee buat OFFER TERBAIK untuk korang. Dan tentunya PRODUK PREMIUM Shakleeiaitu cik VIVIX.

Dan tambahan TAWARAN DI ATAS, korang boleh dapatkan RED HOT COOLER BAG ni pada harga RM29.89.  Cooler Beg ni kan dilengkapi dengan sudu stainless steel lagi tau.  Yang istimewanya, siap ada logo Shaklee di hujung sudu tu.  Perghh memang privelege betul tau RED HOT COOLER BAG ni

So korang yang belum dapatkan lagi cik VIVIX ni, inilah masa terbaik untuk mencuba tau.
Untung beli masa offer ni. Jimat banyak sangattttt.
Nak tau apa yang jimatnya, baca kat sini ye.
Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor ~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

PELUANG TERBAIK BUAT YANG BUKAN AHLI!

Image
Salam sayang 

Bulan ni Shaklee buat offer kaw-kaw untuk mereka yang bukan ahli.




Menarik kan!
Ni kak long bagi cerita terang-terang ye apa manfaat amik ENROLLMENT PROGRAM ni.
MANFAAT 1
 Tapi bila korang beli 2 botol, korang dah boleh dapat HARGA AHLI tau.  Sebabnya pembelian 2 VIVIX korang dah  LAYAK FREE MEMBERSHIP. Dah jimat RM79.50 beb. Duit dapur seminggu tu.
MANFAAT 2
HARGA AHLI untuk VIVIX adalah 20% lebih murah.  Hah cuba kira, cun wei kalau beli HARGA AHLI. Yang bestnya lagi kan, BELI 2 BOTOL VIVIX ni dapat lagi diskaun 5% dari jumlah harga sebenar. Yang ni je dah kira jimat RM200++ Giler la wei. Siapa je yang pernah bagi diskaun macam ni.
MANFAAT 3
Pembelian VIVIX disertakan dengan PENGHANTARAN PERCUMA.  Perghhh memang tak masuk dek akal kan. Beli barang tapi tak payah bayar kos penghantaran. Dah jimat lagi RM10.60. Lepas lah 1 set Snack Plate KFC kan.
MANFAAT 4
Beli 2 VIVIX dah layak dapat BONUS BULANAN.  Berapa pulak tu? Dalam lingkungan RM35-40. Tambahan duit tu.
So cuba korang…

Paksa Diri Untuk Berjaya! - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 



Bukan mudah sebenarnya nak bangkit selepas kita jatuh.

Ia sangat menyakitkan emosi dan mental. Macam-macam dalam fikiran ni.

Ye inilah yang kak long hadapi di awal-awal tahun 2017 saat kak long membuat comeback di dalam Shaklee.

Tapi kak long tahu kalau kak long terus menerus meratapi nasib sampai bila weii.. Bukannya ada yang nak mencampak sebuntil dua emas untuk kak long kan.

Jadi nak atau tidak, kak long kena kuat dan PAKSA DIRI. 

Cemburu sangat tengok mereka yang dah berjaya.  Income berkepuk-kepuk setiap bulan.  Tak perlu beri alasan pada anak-anak sebab tak mampu nak belikan makanan kegemaran mereka.  Mudah menghulur saat insan lain ditimpa musibah.
Tapi bila bangkit kena KUAT SEMANGAT.

Dan jangan lupa UPGRADE DIRI.

Upgrade diri dengan ilmu bisnes online (sebab kaklong buat bisnes online) dan juga upgrade kualiti amal ibadat dengan Allah. Kita berniaga bukan semata-mata untuk dunia kan. Yang penting untuk negeri akhirat kita yang lebih kekal.

So korang-korang kat luar…

Sijil HALAL Shaklee - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Jika ada yang tertanya-tanya status HALAL Shaklee, ni kaklong lampirkan Sijil Halal sehingga Disember 2017 untuk rujukan korang.

ISA (Islamic Services of America) merupakan badan yang mengesahkan status HALAL di Amerika Syarikat. Di Malaysia, JAKIM yang mengetuainya. Jadi jangan risau sebab ISA adalah badan Halal yang diiktiraf oleh pihak JAKIM
Lepas ni korang jangan risau-risau lagi tau. Shaklee tak perlu diragui




Jika ada yang berminat nak dapatkan SET PROMO ESP  cepat-cepat contact kak long tau
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970 nuradhamansor@yahoo.com

PROMOSI SEHARI JE

Image
Salam sayang 


Wahhh! Memang seronok lah!
Nak tau kenapa tak? 16 Sepetember ni, sempena Hari Malaysia, Shaklee memberi peluang untuk LUCKY DIP
Kat cawangan, akan ada acara seperti Pemeriksaan Kesihatan Percuma (yang ni best sebab ada Karada Scan sekali). Kemudian akan ada siri Ceramah Kesihatan dan juga beberapa aktiviti kanak-kanak.
Sesiapa yang ada masa dan berminat nak kenal dengan lebih dekat lagi Shaklee, korang dipersilakan hadir ke mana-mana cawangan terdekat korang.
Ibu Pejabat
Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai, Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Johor
14, Jalan Molek 1/10, Taman Molek, 81100 Johor Bahru.
Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra, 15200 Kota Bharu.
Perak
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya, 30000 Ipoh
Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
S…

Kelas Shaklee GPM Ignite

Image
Salam sayang

Tengah buat apa? Dah makan ke korang?

Ni kak long nak cerita ni, Alhamdulillah Ahad minggu lepas dapatlah akhirnya kak long melaksanakan task seorang leader chewah... Bukan task besar pun cuma buat kelas online buat anak-anak bisnes kak long GPM Ignite.

Memandangkan anak biz kak long ni duduk merata tempat di Malaysia, jadi kelas yang paling mudah dan praktikal adalah kelas online. Untuk grup kak long iaitu GPM Ignite, kak long gunakan medium whatsapp. Jadi ia merupakan kelas interaktif yg boleh bersoaljawab secara terus

Alhamdulillah mendapat feedback yg bagus dari anak-anak biz kak long. In shaa Allah ia akan diteruskan dengan pelbagai topik lain






Berminat dengan produk Shaklee?

Boleh hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Master Recognition Rally

Image
Salam sayang

Seronok tengok poster kat bawah ni. Mereka-mereka ini adalah Master Coordinator yang baru. Muda-muda belaka tau..kebanyakannya berusia di bawah 35 tahun. Huishh muda dari kak long tu.

Master Coordinator ni adalah pangkat tertinggi di dalam Shaklee. Nak capai Master ni kena ada sekurang-kurangnya 15 ketua organisasi di bawah mereka. Jadi bukan mudah sebenarnya. Korang, antara target kak long adalah untuk menjadi Master Coordinator paling lewat Disember 2018. Korang doa-doakan ye.

Mereka ini akan diraikan. Ada slot di mana para Master ini akan berkongsi perjalanan bisnes Shaklee mereka. Sangat memotivasikan.

Jadi jika korang ada kelapangan pada 23 Julai 2017 nanti, jom join MASTER RECOGNITION RALLY. Bermula jam 2.30 petang hingga 5.30 petang di Hotel Marriot Putrajaya



Berminat nak mencuba produk Shaklee atau menjadi ahli keluarga Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com


CORAL ORANGE SHAKER - PWP UNTUK AHLI BARU

Image
Salam sayang 

Wah memang kak long jatuh cinta pandang pertama bila dapat mesej dari Shaklee ni. Sebelum ni Shaklee cuma keluarkan shaker biru dan hitam. Kali ni warna terang pula... CORAL ORANGE SHAKER. Memang merelit tau..

Tapi kan tawaran untuk dapatkan Shaker Coral Orange ni cuma terbuka kepada PENDAFTARAN AHLI BARU SAHAJA. Dan mereka yang mendaftar perlu membeli minima 100uv (RM320-350) dalam 1 resit. Vitamin dengan harga sedemikian lumrahnya boleh bertahan sehingga 4-6 bulan (bergantung kepada jenis vitamin).

Kalau ada yang berminat nak menyertai KUMPULAN GPM-IGNITE kak long pun boleh. Nombor telefon dan emel kak long ada di bawah. Roger-roger je lah ye



Berminat nak mencuba produk Shaklee atau menjadi ahli keluarga Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com




Tawaran PWP istimewa Julai 2017

Image
Salam sayang

Bulan ni Shaklee banyak buat tawaran PWP untuk pembelian set tertentu.

Nak tahu lebih lanjut, boleh lihat gambar di bawah






Jika korang berminat untuk mendapatkan merchandise Shaklee macam yang kat atas ni, jangan segan-segan contact kak long ye 😀

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com

WHY I SHAKLEE?

Image
🎼 Sekali...aku jatuh cinta..Cintaku tak pernah berubah...🎼
Amboi bermadah menyanyi bagai kak long hari ini. Sesaje nak menghiburkan hati sendiri, tidak salah kan. Sebenarnya kak long nak beritahu yang kak long memang dah jatuh cinta sangat-sangat dengan Shaklee ni hah...
Jika ditanya kenapa, pelbagai sebab boleh kak long berikan. Namun yang paling menarik akan kak long kongsikan di bawah ya 😍
🍀 SHAKLEE berunsurkan bahan SEMULAJADI. Kesemua vitamin mahupun produk kecantikan kulit ataupun produk kebersihan rumah, adalah berunsurkan bahan semulajadi. Bahan semulajadi tersebut diuji ketulenan bagi memastikan ia SELAMAT dan BERKESAN. Jadi hasilnya produk SHAKLEE  tentu SELAMAT dan BERKESAN
🍀 SHAKLEE BERBALOI dan MUDAH didapati. Shaklee boleh didapati di mana-mana. Ramai sahaja pengedar Shaklee yang boleh dipilih. Selain itu, harganya berbaloi dan berpadanan dengan kualiti produk yang ada. Berbanding dengan jenama lain, harga Shaklee lebih murah dan pengguna dapat berjimat
🍀 BISNES S…

HQ Shaklee yang Baru!

Image
Salam sayang 

Buat semua pembaca setia rahsiasihat.com ini, kak long nak beritahu yang bermula 25 April 2017 (iaitu Selasa hadapan), HQ Shaklee tidak lagi beroperasi dari The Pinnacle Sunway. 
Sepanjang kak long berShaklee, ini adalah kali ketiga Home Office Shaklee berpindah. Sebelum ini, HQ Shaklee beroperasi dari Empire Tower Subang. Pada 25 Ogos 2014, HQ Shaklee meneruskan operasi di tempat baharu iaitu di Sunway Pinnacle sehingga ke hari ini.
Memilih tarikh 25 April 2017, sekali lagi HQ Shaklee berhijrah ke tempat yang baru.
Alamat terbaharu HQ Shaklee: Level 2,  Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway
Jadi selepas ini, jangan pula ke Pinnacle Sunway ye. Tandakan siap-siap alamat baru HQ Shaklee ni dalam waze anda :)


Ingat Shaklee Ingat Kak Long

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

MUDAHNYA BERSHAKLEE

Image
Salam sayang 

Teringat semasa di awal pembabitan kak long dengan Shaklee.

Masa itu, tidak semudah sekarang. Segala pesanan dibuat melalui fax atau e-mel kepada pegawai Shaklee/ wakil cawangan atau Home Office. Selain itu, pesanan melalui telefon lebih mudah namun talian telefon agak sukar ditembusi. Kadangkala untuk membuat pesanan yang agak penting perlu menelefon minimum 3 kali.

Apabila tiba hujung bulan atau hari penutup, maka beramai-ramai berarak ke cawangan untuk mengambil GE (Genealogy Enquiry). Tetapi biasanya 2-3 hari sebelum hari terakhir bulan, kak long akan menelefon Shaklee dan meminta mereka memberitahu berkenaan kumpulan kak long.

Namun ia berubah menjelang October 2013 yang lalu. Satu sistem online iaitu shaklee2u.com.my telahpun dilancarkan. Dengan adanya sistem online ini, maka semua pengedar Shaklee aka SID boleh membuat pesanan secara dalam talian yang mana ia lebih mudah dan ringkas.


Bukan sekadar membuat pesanan, malah prestasi kumpulan juga dapat dilihat setiap…

Cycle 2017/2018 - Cycle Baru Shaklee

Image
Salam sayang 

Alhamdulillah semalam 1 April 2017 bermula lah cycle bisnes kami yang baru iaitu CYCLE 2017/2018
Masih banyak yang perlu kak long lakukan untuk mengembangkan bisnes Shaklee kak long ini. Lebih ramai lagi yang perlu kak long bantu untuk meningkatkan taraf kehidupan mereka. Masih ramai yang mencari vitamin yang boleh membantu masalah kesihatan mereka. 
Apa yang kak long lakukan sekarang masih belum cukup sebenarnya. Korang yang membaca, doa-doakan kak long agar dapat membantu lebih ramai di luar sana yang memerlukan bantuan kak long dan team kak long ye.
Semoga cycle 2017/2018 membawa kejayaan yang lebih banyak pada kak long dan tim GPM (terutamanya tim Ignite)


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970