Showing posts with label Diari Bisnes Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Diari Bisnes Shaklee. Show all posts
, , , ,

BISNES vs MAKAN GAJI - REVIU BUKU RICH DAD POOR DAD


Bisnes vs Makan gaji. Perdebatan yang tak pernah habis kan.

Apa yang hebatnya berbisnes ni? Apa orang makan gaji ni memang akan miskin ke sampai bila-bila? Itulah yang pernah kaklong terfikir beberapa tahun dahulu. Sehinggalah kaklong mula membaca buku Rich Dad Poor Dad tulisan Robert Kiyosaki


Buku ni bukanlah buku bisnes sepenuhnya. Ia berkisar tentang bagaimana corak pemikiran mereka yang kaya dengan mereka yang berada dalam kelas pertengahan. Banyak ilmu asas kewangan yang diajar dalam buku ni.

Terdapat 9 bab keseluruhan dalam buku ini. Ia ditulis dengan menarik dan mudah difahami. Dalam setiap bab, Robert Kiyosaki menceritakan tentang bagaimana sejak kecil dia mula belajar celik kewangan dari Rich Dad. Ia juga mempelajari untuk tidak terjebak dengan Rat Race kesan ajaran ayah kandungnya Poor Dad.

Watak di dalam buku ini adalah tokoh di dalam keluarga Robert sendiri iaitu Poor Dad adalah ayah kandung Robert yang memiliki pendidikan tinggi tetapi sering mengalami masalah kewangan, sedangkan Rich Dad adalah ayah dari teman Robert bernama Mike, yang memiliki beberapa bisnes dibidang peruncitan dan bersedia menjadi mentor dari Robert serta Mike untuk memahami erti wang itu sendiri.

Setiap bab dari buku ini menjelaskan secara bertahap mengapa dengan membina aset, dapat membuat seseorang lebih kaya. Seperti pada bab 1 diceritakan bagaimana Rich Dad mengajar Robert dan Mike untuk tidak pernah bekerja demi wang. Secara tak langsung dapat mengelakkan nafsu yang melampau-lampau terhadap duit. Dalam Bab 2 pula, perbezaan antara asset dan liability diterangkan dengan baik sekali. Ini yang membezakan bagaimana seseorang boleh menjadi lebih kaya atau semakin miskin.



Pada 3 bab seterusnya pula (bab 3,4 dan 5) secara berturut-turut menceritakan kepentingan untuk mempunyai perniagaan/ bisnes sendiri. Bisnes sendiri bertujuan untuk menambahkan sumber dari pendapatan pasif. 

Bab 6 antara bab yang menarik minat saya untuk meneruskan pembacaan buku ini. Dalam bab 6, Robert Kiyosaki menekankan bahawa bekerja makan gaji adalah peluang untuk menambah ilmu bukan mencari wang. Dalam buku ini Robert tidak pernah menyarankan kita untuk berhenti kerja untuk menjalankan bisnes. Menurut beliau, kedua-duanya (makan gaji dan bisnes) boleh dilaksanakan secara serentak. Beliau turut menyarankan agar pembaca tidak terlalu fokus dengan 1 bidang pekerjaan sahaja kerana ia membataskan kemampuan pemikiran kreatif dalam mengusahkan bisnes.



Dalam bab 7 dan 8 pula Robert menitikberatkan tentang usaha yang patut diambil jika kita serius untuk bebas kewangan. Antara saranan yang terbaik adalah cara mengatasi kemalasan dan pesimisme dalam diri. Selain itu turut diberikan tips-tips langkah awal yang boleh diambil untuk mengembangkan aset sedia ada. Pada bab 9 diberikan tips tambahan yang lebih praktikal walaupyn hanya dijelaskan dalam beberapa halaman sahaja.

Secara keseluruhan buku ini sangat disarankan khususnya buat mereka yang baru memulakan kerjaya makan gaji mahupun berbisnes. Ia sebagai satu alert untuk mengelakkan dari terlalu selesa dengan jumlah gaji yang ditawarkan oleh majikan. Serta pentingnya untuk sentiasa bersedia dengan pelbagai kemungkinan yang bakal terjadi pada masa hadapan. Apatah lagi dengan keadaan ekonomi kini yang tidak berapa stabil.



Buku ini adalah buku yang boleh  membentuk mind set dengan sentiasa melatih otak ini agar  melihat peluang-peluang bisnes yang ada di sekeliling demi menambah pendapatan dari sumber lain dan tidak selalu berada dalam zon selesa dari gaji yang diperolehi.


Untuk dapatkan produk Tasneem Naturel, anda boleh hubungi kaklong



Atau anda juga boleh klik sahaja icon di bawah untuk pembelian terus secara online.


Share:
Read More

SOHO Kak Long - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 


Hari ni kaklong nak share pasal SOHO

Soho ni apa?

SoHo ni singkatan dari Small Office Home Office.  SOHO ni mula glemer sejak ada WAHM dan WAHD. Apa pulak tu ye. Bahasa Melayunya Ibu-yang-bekerja-dari-rumah atau Ayah-bekerja-dari-rumah.

Saje la nak share dengan korang semua SOHO kaklong kan.

SOHO yang simple tapi perlu ada beberapa peralatan macam computer atau laptop dan papan tulis/ notice board. Kalau ada meja khas lagi cun tapi kalau takde pun, bukanlah masalah besar. Macam kaklong, meja computer ni memang sejak dari awal bekerja lagi maka kuteruskan je lah guna selagi ia boleh digunakan

Kemudian, perlu ada ruangan khas lah kan.  Sebabnya kat situlah kita nak duduk membuat kerja dan focus pada kerja yang kita tengah buat tu. Tapi tak bermakna ruangan tu statik. Ada orang minggu ni sohonya di ruang tamu, minggu depan di bilik tidur, minggu lagi satu di dapur. Terserah pada keselesaan individu. 

Tapi kaklong personally suka bilik khas sebab senang nak buat filing, nak buat rujukan. Lepas tu mudah kan kaklong juga untuk mencari alat tulis (bab ni kalau mobile memang mudah cicir la kan).

Kat SOHO ni jugak, kaklong letak target kaklong dalam setahun, letak target bulanan. Tempat kaklong review pencapaian kaklong pada setiap bulan. Kat sini jugaklah rekod berkaitan bisnes kaklong simpan. Ada rak khas untuk fail dan juga buku.

Sebenarnya sejak masuk ke rumah baru, memang dah bagitau en suami yang kaklong nak 1 bilik khas. Bukan setakat SOHO tapi juga bilik aktiviti anak-anak. SOHO kaklong tak selalu kemas tau sebab faham-faham je lah kalau dah sebilik beraktiviti dengan anak-anak kan. Tapi di sinilah kebanyakan masa kaklong luangkan bersama mereka.

Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com


Share:
Read More

SUSAH KE BERBISNES? - Pengedar Shaklee Manjung



Kalau ada yang kata susah nak buat part time, sebenarnya menjalani hidup dengan kesempitan lebih susah.

Ingat dulu masa kaklong masih bekerja, buat bisnes Shaklee ni memang part time.

Kerja kilang, selalu outstation. Ada masa balik ikut waktu yang ditetapkan, namun selalunya terlebih la dari masa sebenar.

Bila tiba kena audit ISO atau Food Safety atau Audit dari Pembeli Luar Negara maka kekadang santak ke malam sesorang buat kerja.

Tapi dek kerana masa tu aim untuk bebas hutang PTPTN tu lagi besar maka tak ku pedulikan itu semua. Waktu rehat lepas amik anak tadika, masuk semula ke kilang.

Tak amik waktu rehat macam orang lain sebab masa rehat ni gunakan internet dari telefon (lagi laju) untuk update blog dan fb (masa tu guna buffer). Buat scheduled post untuk 3 hari sekali.

Orang lain waktu rehat sempat tidur, kita waktu rehat berpeluh ketiak beratur di poslaju.

Petang amik anak yang sekolah rendah terus pergi COD barang. Kekadang sampai rumah dah maghrib.

Tapi satu kepuasan bila dapat tahu customer serasi dengan produk yang kita jual, income yang kita dapat mampu menutup lubang hutang silam.

Memang puas dan kepuasan itulah yang membuatkan kaklong tak toleh ke belakang bila keadaan meminta untuk kaklong memilih. Ye, memilih untuk meneruskan kerjaya sebagai Teknologis Makanan atau menjadi suri rumah yang bekerja dari rumah.

Cabaran memang banyak. Duduk bekerja di rumah ni pun besar cabarannya. Tapi kita ada Allah kan. Mohon padaNya agar dipermudahkan urusan dan dilancarkan urusan. Allah majikan teragung kita.

Kaklong doakan jika ada ibu-ibu yang di luar sana yang berniat untuk bekerja dari rumah, moga niat kalian Allah makbulkan. Jangan gusar kerana Allah sebaik-baik perancang.

Kaklong
Ibu anak 4
Masih bertatih dalam dunia bisnes

#CeritaKakLong

Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

INGIN MENDAPATKAN VITAMIN SHAKLEE DI MANJUNG DAN SEKITAR? - Pengedar Shaklee Manjung


Alhamdullillah tanpa sedar Shaklee inilah bisnes yang mudah kaklong buat selama beberapa tahun kebelakangan ini. Sejak dari kaklong masih bekerja sehinggalah sekarang bergelar ibu bekerja dari rumah.

Kaklong menyediakan beberapa produk 'hot item' seperti ESP Shaklee, vitamin kecantikan seperti Vitamin C dan Vitamin E , Vivix Shaklee, Nutriferon dan beberapa vitamin laku keras lagi yang memang sentiasa dicari oleh pengamal supplement.



Kaklong adalah Pengedar Bebas Shaklee di Manjung, Perak dan saya merupakan bisnes partner leader kaklong yang lebih dikenali dengan nama Norita Idris atau Kak N. Blog Kak N menjadi rujukan ramai pengedar Shaklee dan juga pengamal supplement termasuklah kaklong.





Jika anda berminat nak dapatkan produk Shaklee kawasan Sitiawan, Manjung dan Lumut atau ingin menjadi ahli Shaklee boleh hubungi kaklong di talian di bawah ye.

Jangan risau, kaklong turut mencari bisnes partner dari negeri lain untuk bersama berkembang dan berjaya. Adakah anda orang yang kaklong cari? 


Nur Adha @ Kak Long Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 019-7987970

Share:
Read More
,

WAHM - Pengakuan Kaklong - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Hasil carian imej untuk wahm

Masuk tahun 2018 ni nampaknya belum ada bahan baru dari kaklong ye.

Maaf ye korang sebab terfokus pada urusan yang lain.

In shaa Allah lepas ni kaklong akan kembali konsisten menulis di sini ye.

Januari 2017 genap lah setahun kaklong bergelar WAHM atau bahasa biasanya suri rumah yang bekerja dari rumah.

Satu title yang menjadi impian sejak 2014 lagi.

Bukan mudah pun sebenarnya nak ambik keputusan besar ni. kalau tak takkan amik masa bertahun kan.

Masa di awal letak WAHM sebagai impian memang rasa tak percaya pada diri sendiri. Letak WAHM sebab tengok kekawan dalam Shaklee masa tu ramai yang letak target yang sama. So kiranya tahun 2014 tu kaklong letak sekadar ikut trend la.

Kemudian, bila dah masuk 2015 kaklong dah mula nampak keperluan untuk kaklong bergelar WAHM. 2015 tahun yang sangat bizi buat kaklong. Boleh dikatakan setiap minggu pasti ada kerja outstation. Tambahan pula, masa tu ada masalah dalaman di kilang dan kaklong kena ambik alih tugas seseorang. Jadi memang terasa sangat tekanan.

Pernah je kaklong hantar surat resign pada 2015 namun disebabkan beberapa sebab yang agak munasabah ketika itu, surat kaklong ditolak dan kaklong redha je untuk menyambung perkhidmatan.

Namun, doa dan rayuan kaklong kepada Allah Yang Maha Pengatur sentiasa kaklong titipkan. Minta dilorongkan ke arah kebaikan bukan sekadar keluarga malah untuk agama pada masa kini hingga ke akhir hayat.

2016, Allah memudahkan perjalanan kaklong menuju ke WAHM. Alhamdulillah, segala hutang piutang pinjaman peribadi dapat dilangsaikan. Dan sekarang hanya menanggung hutang rumah sahaja.

Pertengahan 2017, bila kaklong dah mula rasa bahang bisnes. Perghhh tak mudah beb, tak mudah. Namun Allah kurniakan kaklong seorang suami yang sentiasa menyokong dan anak-anak yang selalu mendoakan kejayaan kaklong.

Kini 2018, kaklong kembali bangkit dan in shaa Allah tahun 2018 akan membuka lebih banyak pintu ilmu dan pintu kejayaan. Ye, konon dulu rasa ilmu dah penuh di dada. Rupanya zaman online zaman serba pantas. Lambat dan malas memang ketinggalan.

So korang, kalau korang dah mula berbisnes walaupun sekadar dropshipper, teruskan melangkah. Jangan pandang belakang lagi. Kita tak tahu di mana kejayaan kita jika kita tak bermula.

Stay strong. Upgrade ilmu dan Gandakan Tindakan.


Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?


Hubungi


Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 

nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

VIVIX PILIHAN SUPLEMEN TERBAIK - PENGEDAR SHAKLEE MANJUNG

Salam sayang 

Disebabkan hari ni masuknya bulan baru DISEMBER 2017, kaklong nak layurkan dulu tawaran menarik dari SHAKLEE untuk korang peminat setia.

Hah, disebabkan permintaan yang mencanak-canak November lepas, jadi Disember ni Shaklee buat OFFER TERBAIK untuk korang. Dan tentunya PRODUK PREMIUM Shaklee iaitu cik VIVIX.


Dan tambahan TAWARAN DI ATAS, korang boleh dapatkan RED HOT COOLER BAG ni pada harga RM29.89
Cooler Beg ni kan dilengkapi dengan sudu stainless steel lagi tau. 
Yang istimewanya, siap ada logo Shaklee di hujung sudu tu. 
Perghh memang privelege betul tau RED HOT COOLER BAG ni

Vivix Promotion

So korang yang belum dapatkan lagi cik VIVIX ni, inilah masa terbaik untuk mencuba tau.

Untung beli masa offer ni. Jimat banyak sangattttt.

Nak tau apa yang jimatnya, baca kat sini ye.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?


Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
Share:
Read More
, , ,

PELUANG TERBAIK BUAT YANG BUKAN AHLI!

Salam sayang 

Bulan ni Shaklee buat offer kaw-kaw untuk mereka yang bukan ahli.


Sponsoring Program


Menarik kan!

Ni kak long bagi cerita terang-terang ye apa manfaat amik ENROLLMENT PROGRAM ni.

MANFAAT 1

 Tapi bila korang beli 2 botol, korang dah boleh dapat HARGA AHLI tau. 
Sebabnya pembelian 2 VIVIX korang dah  LAYAK FREE MEMBERSHIP.
Dah jimat RM79.50 beb. Duit dapur seminggu tu.

MANFAAT 2

HARGA AHLI untuk VIVIX adalah 20% lebih murah
Hah cuba kira, cun wei kalau beli HARGA AHLI.
Yang bestnya lagi kan, BELI 2 BOTOL VIVIX ni dapat lagi diskaun 5% dari jumlah harga sebenar.
Yang ni je dah kira jimat RM200++
Giler la wei. Siapa je yang pernah bagi diskaun macam ni.

MANFAAT 3

Pembelian VIVIX disertakan dengan PENGHANTARAN PERCUMA
Perghhh memang tak masuk dek akal kan. Beli barang tapi tak payah bayar kos penghantaran.
Dah jimat lagi RM10.60. Lepas lah 1 set Snack Plate KFC kan.

MANFAAT 4

Beli 2 VIVIX dah layak dapat BONUS BULANAN
Berapa pulak tu? Dalam lingkungan RM35-40. Tambahan duit tu.

So cuba korang kira dari MANFAAT 1 hingga MANFAAT 4
Berapa banyak korang boleh JIMAT?

Banyak kan. 
Jadi tak sia-sialah sebenarnya jadi AHLI dengan 2 VIVIX.

Eh dah buat keputusan tu jangan lupa

CONTACT KAK LONG >>> 019-7987970
atau
EMEL >>> nuradhamansor@yahoo.com


Share:
Read More
,

Paksa Diri Untuk Berjaya! - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 


Image result for bangkit dari kegagalan

Bukan mudah sebenarnya nak bangkit selepas kita jatuh.

Ia sangat menyakitkan emosi dan mental. Macam-macam dalam fikiran ni.

Ye inilah yang kak long hadapi di awal-awal tahun 2017 saat kak long membuat comeback di dalam Shaklee.

Tapi kak long tahu kalau kak long terus menerus meratapi nasib sampai bila weii.. Bukannya ada yang nak mencampak sebuntil dua emas untuk kak long kan.

Jadi nak atau tidak, kak long kena kuat dan PAKSA DIRI. 

Cemburu sangat tengok mereka yang dah berjaya. 
Income berkepuk-kepuk setiap bulan. 
Tak perlu beri alasan pada anak-anak sebab tak mampu nak belikan makanan kegemaran mereka. 
Mudah menghulur saat insan lain ditimpa musibah.

Tapi bila bangkit kena KUAT SEMANGAT.

Dan jangan lupa UPGRADE DIRI.

Upgrade diri dengan ilmu bisnes online (sebab kaklong buat bisnes online) dan juga upgrade kualiti amal ibadat dengan Allah. Kita berniaga bukan semata-mata untuk dunia kan. Yang penting untuk negeri akhirat kita yang lebih kekal.

So korang-korang kat luar sana, cukup-cukuplah meratap diri. Hentikanlah berkata memang nasib begini. Sedangkan banyak ruang dan peluang yang kita belum cuba.

Allah takkan mengubah nasib sesuatu kaum kecuali kaum tersebut mengubahnya. 

Jadi masih nak duduk termenung. PAKSA DIRI UNTUK BERJAYA!

Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 

nuradhamansor@yahoo.com


Share:
Read More
,

Sijil HALAL Shaklee - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Jika ada yang tertanya-tanya status HALAL Shaklee, ni kaklong lampirkan Sijil Halal sehingga Disember 2017 untuk rujukan korang.

ISA (Islamic Services of America) merupakan badan yang mengesahkan status HALAL di Amerika Syarikat. Di Malaysia, JAKIM yang mengetuainya. Jadi jangan risau sebab ISA adalah badan Halal yang diiktiraf oleh pihak JAKIM

Lepas ni korang jangan risau-risau lagi tau. Shaklee tak perlu diragui




Jika ada yang berminat nak dapatkan SET PROMO ESP
 cepat-cepat contact kak long tau

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

PROMOSI SEHARI JE

Salam sayang 


Wahhh! Memang seronok lah!

Nak tau kenapa tak? 16 Sepetember ni, sempena Hari Malaysia, Shaklee memberi peluang untuk LUCKY DIP

Kat cawangan, akan ada acara seperti Pemeriksaan Kesihatan Percuma (yang ni best sebab ada Karada Scan sekali). Kemudian akan ada siri Ceramah Kesihatan dan juga beberapa aktiviti kanak-kanak.

Sesiapa yang ada masa dan berminat nak kenal dengan lebih dekat lagi Shaklee, korang dipersilakan hadir ke mana-mana cawangan terdekat korang.

Ibu Pejabat

Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.

Kuala Lumpur

No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.

Johor

14, Jalan Molek 1/10, Taman Molek,
81100 Johor Bahru.

Kelantan

319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.

Perak

32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh

Penang

No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Sabah

Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu

Jika ada yang berminat untuk mencuba SET VITAMIN SHAKLEE, 
 boleh hubungi nombor di bawah

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

Kelas Shaklee GPM Ignite

Salam sayang

Tengah buat apa? Dah makan ke korang?

Ni kak long nak cerita ni, Alhamdulillah Ahad minggu lepas dapatlah akhirnya kak long melaksanakan task seorang leader chewah... Bukan task besar pun cuma buat kelas online buat anak-anak bisnes kak long GPM Ignite.

Memandangkan anak biz kak long ni duduk merata tempat di Malaysia, jadi kelas yang paling mudah dan praktikal adalah kelas online. Untuk grup kak long iaitu GPM Ignite, kak long gunakan medium whatsapp. Jadi ia merupakan kelas interaktif yg boleh bersoaljawab secara terus

Alhamdulillah mendapat feedback yg bagus dari anak-anak biz kak long. In shaa Allah ia akan diteruskan dengan pelbagai topik lain






Berminat dengan produk Shaklee?

Boleh hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

Master Recognition Rally

Salam sayang

Seronok tengok poster kat bawah ni. Mereka-mereka ini adalah Master Coordinator yang baru. Muda-muda belaka tau..kebanyakannya berusia di bawah 35 tahun. Huishh muda dari kak long tu.

Master Coordinator ni adalah pangkat tertinggi di dalam Shaklee. Nak capai Master ni kena ada sekurang-kurangnya 15 ketua organisasi di bawah mereka. Jadi bukan mudah sebenarnya. Korang, antara target kak long adalah untuk menjadi Master Coordinator paling lewat Disember 2018. Korang doa-doakan ye.

Mereka ini akan diraikan. Ada slot di mana para Master ini akan berkongsi perjalanan bisnes Shaklee mereka. Sangat memotivasikan.

Jadi jika korang ada kelapangan pada 23 Julai 2017 nanti, jom join MASTER RECOGNITION RALLY. Bermula jam 2.30 petang hingga 5.30 petang di Hotel Marriot Putrajaya




Berminat nak mencuba produk Shaklee atau menjadi ahli keluarga Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com


Share:
Read More
, ,

CORAL ORANGE SHAKER - PWP UNTUK AHLI BARU

Salam sayang 

Wah memang kak long jatuh cinta pandang pertama bila dapat mesej dari Shaklee ni. Sebelum ni Shaklee cuma keluarkan shaker biru dan hitam. Kali ni warna terang pula... CORAL ORANGE SHAKER. Memang merelit tau..

Tapi kan tawaran untuk dapatkan Shaker Coral Orange ni cuma terbuka kepada PENDAFTARAN AHLI BARU SAHAJA. Dan mereka yang mendaftar perlu membeli minima 100uv (RM320-350) dalam 1 resit. Vitamin dengan harga sedemikian lumrahnya boleh bertahan sehingga 4-6 bulan (bergantung kepada jenis vitamin).

Kalau ada yang berminat nak menyertai KUMPULAN GPM-IGNITE kak long pun boleh. Nombor telefon dan emel kak long ada di bawah. Roger-roger je lah ye



Berminat nak mencuba produk Shaklee atau menjadi ahli keluarga Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com




Share:
Read More

Tawaran PWP istimewa Julai 2017

Salam sayang

Bulan ni Shaklee banyak buat tawaran PWP untuk pembelian set tertentu.

Nak tahu lebih lanjut, boleh lihat gambar di bawah






Jika korang berminat untuk mendapatkan merchandise Shaklee macam yang kat atas ni, jangan segan-segan contact kak long ye 😀

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

WHY I SHAKLEE?




🎼 Sekali...aku jatuh cinta..Cintaku tak pernah berubah...🎼

Amboi bermadah menyanyi bagai kak long hari ini. Sesaje nak menghiburkan hati sendiri, tidak salah kan. Sebenarnya kak long nak beritahu yang kak long memang dah jatuh cinta sangat-sangat dengan Shaklee ni hah...

Jika ditanya kenapa, pelbagai sebab boleh kak long berikan. Namun yang paling menarik akan kak long kongsikan di bawah ya 😍

🍀 SHAKLEE berunsurkan bahan SEMULAJADI. Kesemua vitamin mahupun produk kecantikan kulit ataupun produk kebersihan rumah, adalah berunsurkan bahan semulajadi. Bahan semulajadi tersebut diuji ketulenan bagi memastikan ia SELAMAT dan BERKESAN. Jadi hasilnya produk SHAKLEE  tentu SELAMAT dan BERKESAN

🍀 SHAKLEE BERBALOI dan MUDAH didapati. Shaklee boleh didapati di mana-mana. Ramai sahaja pengedar Shaklee yang boleh dipilih. Selain itu, harganya berbaloi dan berpadanan dengan kualiti produk yang ada. Berbanding dengan jenama lain, harga Shaklee lebih murah dan pengguna dapat berjimat

🍀 BISNES SHAKLEE sangat fleksibel. Pesanan boleh dilakukan secara online dan barang dikeluarkan oleh pihak Warehouse dan dihantar oleh syarikat penghantaran yang dijamin selamat. Dan yang penting penghantaran produk dilindungi insurans.

🍀 SISTEM GANJARAN LUMAYAN. BONUS SHAKLEE sentiasa dibayar mengikut waktu (lebih cepat kadangkala). Tidak pernah terlewat. Malah ada pelbagai jenis bonus boleh diperolehi dari syarikat termasuk BONUS KERETA dan BONUS KEPIMPINAN. Ganjaran lain seperti LAWATAN LUAR NEGARA juga diberi kepada mereka yang LAYAK

🍀 SISTEM ADIL. Pengedar Shaklee/ SID dibayar mengikut jumlah usaha yang dilakukan. Jika dibuat bersungguh-sungguh dan jumlah jualan tinggi maka lebih tinggi lah bonus pada bulan tersebut. Jika ramai leader dilahirkan, maka lebih besarlah bonus.

Rasanya cukup buat masa ini. Inilah antara SEBAB kenapa #why I Shaklee.

Ada yang nak berkongsi cerita?


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

HQ Shaklee yang Baru!

Salam sayang 

Buat semua pembaca setia rahsiasihat.com ini, kak long nak beritahu yang bermula 25 April 2017 (iaitu Selasa hadapan), HQ Shaklee tidak lagi beroperasi dari The Pinnacle Sunway. 

Sepanjang kak long berShaklee, ini adalah kali ketiga Home Office Shaklee berpindah. Sebelum ini, HQ Shaklee beroperasi dari Empire Tower Subang. Pada 25 Ogos 2014, HQ Shaklee meneruskan operasi di tempat baharu iaitu di Sunway Pinnacle sehingga ke hari ini.

Memilih tarikh 25 April 2017, sekali lagi HQ Shaklee berhijrah ke tempat yang baru.

Alamat terbaharu HQ Shaklee:
Level 2,  Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway

Jadi selepas ini, jangan pula ke Pinnacle Sunway ye. Tandakan siap-siap alamat baru HQ Shaklee ni dalam waze anda :)



Ingat Shaklee Ingat Kak Long

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

MUDAHNYA BERSHAKLEE

Salam sayang 

Teringat semasa di awal pembabitan kak long dengan Shaklee.

Masa itu, tidak semudah sekarang. Segala pesanan dibuat melalui fax atau e-mel kepada pegawai Shaklee/ wakil cawangan atau Home Office. Selain itu, pesanan melalui telefon lebih mudah namun talian telefon agak sukar ditembusi. Kadangkala untuk membuat pesanan yang agak penting perlu menelefon minimum 3 kali.

Apabila tiba hujung bulan atau hari penutup, maka beramai-ramai berarak ke cawangan untuk mengambil GE (Genealogy Enquiry). Tetapi biasanya 2-3 hari sebelum hari terakhir bulan, kak long akan menelefon Shaklee dan meminta mereka memberitahu berkenaan kumpulan kak long.

Namun ia berubah menjelang October 2013 yang lalu. Satu sistem online iaitu shaklee2u.com.my telahpun dilancarkan. Dengan adanya sistem online ini, maka semua pengedar Shaklee aka SID boleh membuat pesanan secara dalam talian yang mana ia lebih mudah dan ringkas.


Bukan sekadar membuat pesanan, malah prestasi kumpulan juga dapat dilihat setiap hari. Ingin tahu jumlah bonus pada bulan tersebut juga boleh klik pada tab tertentu.

Selain itu, sistem online ini turut menjadi medium untuk pihak syarikat Shaklee memberitahu berita dan pengumuman terkini kepada pengedar tanpa mengira pangkat. Jadi ia turut memudahkan penyaluran maklumat yang sahih dan tepat.

Pendaftaran ahli baru secara online turut memudahkan tugas kami para SID Shaklee. Jadi sebenarnya, susah ke nak meniaga Shaklee ni ye?

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

Cycle 2017/2018 - Cycle Baru Shaklee

Salam sayang 

Alhamdulillah semalam 1 April 2017 bermula lah cycle bisnes kami yang baru iaitu CYCLE 2017/2018

Masih banyak yang perlu kak long lakukan untuk mengembangkan bisnes Shaklee kak long ini. Lebih ramai lagi yang perlu kak long bantu untuk meningkatkan taraf kehidupan mereka. Masih ramai yang mencari vitamin yang boleh membantu masalah kesihatan mereka. 

Apa yang kak long lakukan sekarang masih belum cukup sebenarnya. Korang yang membaca, doa-doakan kak long agar dapat membantu lebih ramai di luar sana yang memerlukan bantuan kak long dan team kak long ye.

Semoga cycle 2017/2018 membawa kejayaan yang lebih banyak pada kak long dan tim GPM (terutamanya tim Ignite)


Image result for shaklee

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More