Posts

Showing posts with the label GLA

GLA Complex Sahabat Baik Kulit - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 


GLA adalah jawapan kepada kulit yang cantik berseri. GLA adalah asid lemak omega-6. Asid lemak yang penting untuk menghasilkan prostagladin. Prostagladin adalah hormon yang mengawal kesihatan kulit

Keistimewaan GLA Shaklee

Diperolehi daripada minyak borage. Mengandungi kepekatan GLA yang tinggi (sekitar 17%-25%). Ia tulen, semulajadi dan dalam bentuk yang mudah diserap oleh badan kita

Diformulasi khas dengan GLA (asid lemak omega-6), minyak biji bunga matahari (juga salah satu sumber asid lemak omega-6) dan vitamin E untuk mengekalkan kesihatan kulit

GLA Kekalkan Kelembapan Kulit

Membantu meningkatkan kelembapan kulit

Membantu mengembalikan kelembutan dan kehalusan kulit


Jika ada yang berminat untuk mencuba SET VITAMIN SHAKLEE,   boleh hubungi nombor di bawah
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970 nuradhamansor@yahoo.com

Set Radiant 4 untuk Kulit Flawless - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 



Kak long kan paling suka tengok orang yang kulitnya flawless tau. Tak kisah pun apa warna kulit. Yang penting flawless. Takde cela, takde noda, takde parut atau biji hitam ke putih ke takde. Memang bersih. licin dan gebu.
Memang idaman kak long kulit macam tu. Rasanya last kak long ada kulit ala ala baby ni masa zaman sekolah. Dah masuk universiti, dah pandai nak tepek macam-macam benda kat muka ni hah masa tu lah benda lain pun ikut naik juga.
Kekadang tu rasa menyesal juga. Macam-macam jenama mendarat kat kulit muka kak long ni tau. Asalnya saje guna mak punya. Mendapat la lepas tu. Kulit jadi kasar, kering, menggerutu semua ada. Cantik sikit banding katak puru.
Sekarang ni dah banyak ok dah banding masa awal kerja. Jerawat batu Alhamdulillah memang dah pergi dah. Yang tinggal cuma kesan-kesan jerawat dan parit chicken pox kecik dulu. Dan satu lagi masalah adalah jerawat pasir belah bawah dagu dan bawah pipi.
Sekarang ni kak long cuma banyakkan amik buah-buahan segar.…

Promo September - The Radiant 4

Image
Salam sayang 



Alamak macam terlambat je kan nak bagitahu korang pasal promo bulan September ni

Hah ni lah dia promonye. Banner kat atas tu promo bulan ni. The Radiant 4 khusus untuk mereka yang nak kulit muka cantik berseri. Glowing dan flawless gitu la

Apa yang ada dalam Set The Radiant 4 ni?
Perlindungan antioksida dengan Vitamin C

Kekalkan kelembapan kulit dengan GLA

Serbuk soya yang kaya dengan 9 asid amino penting dan kalsium. 
Protein soya ESP membantu mengurangkan kolesterol. Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.
Minuman berkolagen daripada Sisik Ikan Merah (RSS) dengan berat molekul yang rendah untuk penyerapan yang lebih baik.
Berminat untuk membeli set The Radiant 4, boleh je klik troli di bawah ni ye.  Terima kasih

Untuk KONSULTASI PERCUMA, boleh hubungi
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970 nuradhamansor@yahoo.com

Kebah Demam Lebih Cepat?

Salam sayang 

Kebiasaannya orang akan mengaitkan GLA Complex Shaklee dengan kecantikan dan kesuburan. Tapi ada satu perkongsian dari upline kak long yang menyatakan pengambilan GLA Complex turun membantu demam lebih cepat kebah.

Jom baca perkongsian beliau:

Ni cerita saya :-

Kalau rasa badan lemah dan ada tanda nak demam, saya akan standby GLA Complex siap2. Baru ni masa raya, suami bagi tahu badan dia dah mula panas nak demam... So saya terus ambilkan air dan bagi 2 biji GLA Complex Shaklee.

Alhamdulillah malam tu tak jadi demam dengan izin Allah.

Mengapa saya berikan GLA? Kerana GLA menstabilkan prostagladin dalam tubuh.

Apa pula prostaglandin?

Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpa…

Keputihan - Penyelesaian dengan Shaklee

Image
Salam sayang 

Masalah keputihan selalu menyerabutkan kepala dan fikiran kita orang perempuan ni kan..

Dah macam-macam cara digunakan...

Minum air masak banyak = Dah buat
Gunakan pencuci mengikut pH = Dah buat
Makan alfalfa = Dah juga

Tapi kenapa masih ada keputihan? Kak long suka nak kongsikan pengalaman seorang customer yang dah mencuba perkara-perkara di atas tetapi hasilnya menghampakan.

Namun selepas beliau mencuba amalan pengambilan GLA Complex 2 biji sehari. Alhamdulillah tiada lagi keputihan dan tak perlu lagi panty liners seperti sebelum ini!

Alhamdulillah seronok dengar!

Mengapa GLA Complex? Ia menstabilkan hormon dalam badan kita. Sebab itu wanita perlu ambil terutama mereka yang melalui pre monopause atau yang dah monopause supaya hormon kita stabil.

Ada adik beradik, kakak, adik atau kawan yang mengalami keputihan boleh cuba GLA Complex Shaklee!


Nur Adha @ Kak Long Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 019-7987970

BERJAYA HAMIL DENGAN GLA COMPLEX ~ALHAMDULILLAH~

Image
Salam sayang

Jika pagi tadi kak long dah share bagaimana GLA Complex membantu KEHAMILAN... Sekarang ni kak long nak kongsikan pula mereka yang BERJAYA HAMIL selepas mengamalkan GLA COMPLEX SHAKLEE

(Perlu diingat yang vitamin ini sekadar salah satu usaha dan asbab sahaja... Sesungguhnya hanya ALLAh Maha Pemberi Rezeki)

TESTIMONI 1
TESTIMONI 2

TESTIMONI 3


Jika anda ingin konsultasi lanjut... Boleh terus hubungi kak long ye...

Berminat untuk mendapatkan GLA COMPLEX SHAKLEE?
KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE

GLA COMPLEX & KEHAMILAN

Image
Salam sayang

Artikel di bawah kak long kongsikan dari seorang sahabat

Menurut Dr Shukiman Ismail, Pakar Perunding Salam Senawang Specialist Hospital, ovulasi adalah satu proses pengeluaran telur yang akan berlaku sekali dalam pusingan haid YANG NORMAL. Seandainya ovulasi tidak berlaku, haid seseorang wanita akan menjadi tidak teratur, pengeluaran telur terencat dan menyebabkan persenyawaan tidak berlaku.

Seringkali wanita mengambil mudah mengenai kitaran haid. Sedangkan banyak masalah mungkin timbul akibat kitaran haid yang tidak teratur. Seorang wanita yang ada ovulasi setiap bulan, lazimnya akan dapat menentukan tarikh haidnya dengan tepat dan waktu subur dalam bulan tersebut. Walau bagaimanapun, terdapat kitaran haid yang tiada ovulasi (anovulatory cycle). Kebiasaannya haid akan menjadi TIDAK TERATUR dan BERPANJANGAN.

Untuk ovulasi berlaku, sistem hormon wanita hendaklah SEIMBANG. Wanita perlu mengetahui apakah faktor-faktor yang menyebabkan ketidakseimbangan hormon tersebut. OBESITI,…

Promosi OGOS 2014 - GLA COMPLEX

Image
Salam sayang
Setiap kali bulan baru tentu ada promo terbaru dari Shaklee kan...
Untuk bulan Ogos 2014 ni, promosi terkini adalah GLA COMPLEX


Apakah kelebihan dan fungsi Shaklee GLA Complex ni ye
Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopous
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu memulihkan ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan darah beku yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf


KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE





Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970

GLA COMPLEX BANTU ANDA CEPAT HAMIL, JELITA DAN LANGSING

Bagaimana Gla Complex Bantu Anda Cepat Hamil, Jelita dan Langsing?

1. Gla complex bantu seimbangkan hormone estrogen dan progesterone – Kitaran haid lebih teratur, memperbaiki symptom PMS (sindrom pra-haid) seperti senggugut, mood swing, retensi air dan sakit payu dara

2. Membantu wanita hasilkan cecair cervix yang subur dan berkualiti .
- Ianya membantu sperma terus berenang ke ovum
- cecair cervix yang sangat subur akan membantu sperma hidup lebih lama didalam tiub fallopian
-peluang untuk proses persenyawaan adalah lebih tinggi walaupun hubungan sexual tidak dilakukan semasa isteri sedang subur.

3. Melambatkan menopause – pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan vagina, memberi tone kepada vagina, kulit lebih cantik dan berseri-seri

4. Menentang kanser – antioksida yang sangat berkesan

5. Memperbaiki inflamasi kulit dan sendi – eczema, alergi, kulit kering, pigmentasi serta athritis

6. Pelangsingan dan menghalang penambahan berat badan

7. Menghalang komplikasi Diabete…

GLA - SUPLEMEN KESIHATAN HORMON & ORGAN REPRODUKTIF ANDA

Image
GLA COMPLEX dari Shaklee
Dihasilkan dari Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 
Fungsi untuk Wanita: Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. 
Fungsi untuk Lelaki Meningkatkan kesihatan prostat dan melancarkan pembuangan air kecil.



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Kesihatan Wanita ~ KEPENTINGANNYA!

Image
Kebanyakan dari wanita di luar sana sering mendahulukan individu yang mereka sayang terlebih dahulu berbanding dengan diri mereka sendiri, betul tak? Sedangkan hakikatnya, WANITA perlu mengekalkan kesihatan mereka sama sahaja dengan insan tersayang...

Wanita secara umumnya melalui pelbagai fasa perubahan hormon sepanjang kehidupan mereka bermula dari baligh, kehamilan, penyusuan dan putus haid. Perubahan yang berlaku menjadikan wanita sangat istimewa dan pastinya mereka memerlukan penjagaan kesihatan yang istimewa.

Di Shaklee, terdapat set khusus untuk para WANITA di luar sana yang mementingkan kesihatan mereka.

Apa yang terkandung dalam SET WANITA?
Omega Guard ~ mengandungi docosahexanoic acid (DHA) dan eicosapentaenoic acid (EPA) yang merupakan asid lemak omega 3 yan dikenalpasti dapat memberikan sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolesterol yang baik sekaligus menjadikan jantun lebih sihat
GLA Complex ~ Gamma Linolenic Acid (GLA) telah digunakan secara tradisional untuk keselesaan…

ESP untuk CANTIK?

Image
Jika sebelum ni kak long dah berkongsi dengan kalian berkenaan FUNGSI ESP dalam MEMPERBAIKI KULIT & LUKA....

Jadi hari ni kak long nak meneruskan siri-siri penulisan berkaitan ESP- SOY PROTEIN ISOLATE

Hari ni kak long nak berkongsi dengan kalian, seorang pelanggan biz partner kak long. Pada mulanya, beliau mengambil ESP & GLA untuk menyihatkan dan mencantikkan kulit...namun ada bonus yang beliau dapat...

Apa dia?

Jom kita baca perkongsian di bawah... kredit buat Ummu Ainan atas testimoni yang best ni...


Wow.. Teruja sangat dengan testimoni customer saya ni.. Asalnya beliau ambil ESP dan GLA untuk cantik dan berseri. Tapi selepas 2 bulan berat badan beliau turun 3 kg.. Banyak tu.. Turun secara sihat ye =)

Cantik dapat, langsingpun dapat..




Jom dapatkan ESP dan GLA hari ini.. Set bajet yang semua orang mampu miliki.. ESP tahan sehingga 2 bulan.. GLA Complex tahan 1 bulan.. Berbaloi-baloi..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Manfaat Utam…

HILANG 23KG >>>> Diet Atkins + SHAKLEE

Image
Kembali bertugas seperti biasa selepas seminggu bercuti dengan kerja-kerja rutin...

Almaklum bila bercuti ni (raya atau tak) dan berada di kampung pula... memang agak lari la jadual waktu nyer kan...rasa-rasa kak long..kawan-kawan kat luar sana pun macam tu juga kan...

Kak long teruja hari ni nak mencoretkan sedikit pengalaman seorang rakan biz kak long...

Beliau memulakan misi LOSS WEIGHT ni bermula dari bulan Mei 2012 dan sehingga Julai 2012, beliau telah kehilangan 23KG...banyak tu kan...

Jadi apa yang beliau amalkan ye..

Beliau amalkan DIET ATKINS iaitu sejenis diet yang mengurangkan pengambilan karbohidrat..hanya 20gm - 50gm karbohidrat sahaja yang dibenarkan... Untuk mereka yang obes, diet atkins sememangnya sesuai.. kak long pernah mencuba diet atkins ni selama 2 minggu dan sememangnya ia diet yang mudah dan berat sangat mudah turun... (namun jika anda mempunyai risiko penyakit metabolisme, sebaik-baiknya dapatkan nasihat dari doktor dulu ye...)

Selain dari itu, untuk memastika…

Wanita..Sayangi Diri Anda!!

Image
Anda wanita hebat di pejabat..ibu yang hebat di rumah serta anak yang hebat di kalangan keluarga.... Anda sering mengambil berat tentang kesihatan ibu, ayah, suami serta anak-anak di rumah... Tapi bagaimana dengan kesihatan anda? Set di atas adalah set khusus untuk wanita...
Apa yang ada dalam Set Wanita tu ye...
GLA Complex (kandungan utama EPO) Ostematrix Omega Guard
Apa faedah bila amik 3 serangkai ni ye...
~ membantu melancarkan menstrual cycle
~ mengurangkan simptom-simptom PMS seperti senggugut
~ mengurangkan simptom menopause
~ mencantikkan kulit
~ mengurangkan sakit-sakit sendi
~ menguatkan otot dan tulang
~ membantu mengurangkan sakit jantung
~ merendahkan kandungan kolesterol serta lemak

Sesuai untuk remaja belasan tahun hingga warga emas...

Jadikan ia hadiah berharga buat anak, isteri mahupun ibu anda....Tiada yang lebih istimewa dari wanita tercinta dalam hidup anda...
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended t…

Atasi Jeragat dengan Vitamin

Jeragat ialah tompok-tompok hitam yang disebabkan melanin yang terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua. Kadang kala ia hitam yang terkumpul di muka biasanya berkelompok, baik di pipi mahupun di dahi atau dagu.

Jeragat boleh dipudarkan atau dikurangkan, tetapi tidak boleh dipulihkan sama sekali. Mungkin anda tidak ada jeragat, tetapi mencegah lebih baik sebelum ditimpa masalah ini.

Penyebabnya:
1. Ia disebabkan oleh pancaran UV matahari yang menjadikan kelebihan pigmen.
2. Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung atau menopaus.
3. Gelisah dan tidak cukup tidur.
4. Menggunakan makeup yang tidak berkualiti dan bermutu rendah.

Rawatan Luaran
a. Lindungi kulit anda daripada matahari dengan menggunakan “skin care” dan barangan makeup yang mengandungi “sunscreen” iaitu bahan pelindung matahari. 
b. Tidur dengan cukup dan jauhi daripada kegelisahan.

Rawatan Dalaman
Melalui supplement.
Antara supplement yang membantu mengurangkan jeragat dari terus merebak ialah
Energizing Soy Proti…

Vitamin Cantik Yang Saya Suka

Image
Wah bila sebut Vitamin Cantik tentu ramai yang meneka-neka...Vitamin E..hehehe...sebenarnya kak long bukan nak perkenalkan Vitamin E @ Vitamin Gold....tapi kak long nak kenalkan antara vitamin kegemaran kak long...GLA...

Tentu ramai yang tertanya-tanya apa itu GLA....kalau kak long sebut EPO tentu ramai yang taukan...GLA atau Gamma-linolenoc-acid merupakan komponen utama dalam EPO (Evening Primrose Oil)....Shaklee tiada mengeluarkan EPO tetapi mengeluarkan GLA...



GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita membentuk prostaglandin ~ sejenis bahan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Pada permulaan, GLA diekstrak dari Minyak Evening Primrose, namun Shaklee mengekstrak GLA daripada Minyak Bunga Matahari dan Minyak Borage....Tahukah anda..kandungan GLA di dalam Minyak Borage adalah 15-20% manakala hanya 5-8% sahaja di dalam Minyak Evening Primrose...

Apa yang terkandung di dalam GLA Shaklee? GLA Shaklee mengandungi 15 IU Vita…