Showing posts with label GLA. Show all posts
Showing posts with label GLA. Show all posts
, ,

GLA Complex Sahabat Baik Kulit - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Image result for gla shaklee

GLA adalah jawapan kepada kulit yang cantik berseri.
GLA adalah asid lemak omega-6. Asid lemak yang penting untuk menghasilkan prostagladin. Prostagladin adalah hormon yang mengawal kesihatan kulit


Keistimewaan GLA Shaklee

Diperolehi daripada minyak borage. Mengandungi kepekatan GLA yang tinggi (sekitar 17%-25%). Ia tulen, semulajadi dan dalam bentuk yang mudah diserap oleh badan kita

Diformulasi khas dengan GLA (asid lemak omega-6), minyak biji bunga matahari (juga salah satu sumber asid lemak omega-6) dan vitamin E untuk mengekalkan kesihatan kulit

GLA Kekalkan Kelembapan Kulit

Membantu meningkatkan kelembapan kulit

Membantu mengembalikan kelembutan dan kehalusan kulit


Jika ada yang berminat untuk mencuba SET VITAMIN SHAKLEE, 
 boleh hubungi nombor di bawah

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , , , , , ,

Set Radiant 4 untuk Kulit Flawless - RahsiaSihat.com

Salam sayang 



Kak long kan paling suka tengok orang yang kulitnya flawless tau. Tak kisah pun apa warna kulit. Yang penting flawless. Takde cela, takde noda, takde parut atau biji hitam ke putih ke takde. Memang bersih. licin dan gebu.

Memang idaman kak long kulit macam tu. Rasanya last kak long ada kulit ala ala baby ni masa zaman sekolah. Dah masuk universiti, dah pandai nak tepek macam-macam benda kat muka ni hah masa tu lah benda lain pun ikut naik juga.

Kekadang tu rasa menyesal juga. Macam-macam jenama mendarat kat kulit muka kak long ni tau. Asalnya saje guna mak punya. Mendapat la lepas tu. Kulit jadi kasar, kering, menggerutu semua ada. Cantik sikit banding katak puru.

Sekarang ni dah banyak ok dah banding masa awal kerja. Jerawat batu Alhamdulillah memang dah pergi dah. Yang tinggal cuma kesan-kesan jerawat dan parit chicken pox kecik dulu. Dan satu lagi masalah adalah jerawat pasir belah bawah dagu dan bawah pipi.

Sekarang ni kak long cuma banyakkan amik buah-buahan segar. Amalkan vitamin The Radiant 4 yang memang ohsem sangat ni. Dan pastikan minum air cukup at least 2 liter sehari. Kemudian kena cukup tidur. Tapi jadi mak budak yang tengah menyusu ni memang tak cukup tidur tu perkara biasa. Cuma tidur lebih awal sebelum jam 11. Itupun dah cukup bagus.

Dalam The Radiant 4 ni kan ada 4 jenis vitamin kan.


ESP - Energizing Soy Protein

Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting. ESP

Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh untuk fungsi kulit yang optimum.
Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.
Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.
Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.
Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.

Vitamin C - Sustain Released 500mg

Bertindak sebagai antioksidan. Vitamin C menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan kita tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C. 
Pengambilan vitamin C membantu untuk :

Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.
Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
Membantu dalam penyembuhan luka.
Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.

Serbuk Kolagen Shaklee

Kolagen adalah struktur penting untuk kulit. Ia mengekalkan keanjalan kulit dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur. Yang bagusnya, badan kita boleh menghasilkannya sendiri.

Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan. Ianya akan mendedahkan kita kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Jadi untuk nampak awet muda (kulit tegang dan tiada kedut penuaan) pengambilan kolagen perlulah bermula sekarang

Kolagen tambahan bertujuan untuk:

Kulit yang lebih anjal.
Mengurangkan kedutan.
Kulit yang lebih lembut, lebih padat.
Mengurangkan parut.

GLA 

Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:

Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik.
Mengekalkan kelembapan kulit.
Melawan keradangan.

Berminat untuk membeli set The Radiant 4, boleh je klik troli di bawah ni ye. 
Terima kasih

Image result for shopping cart

Untuk KONSULTASI PERCUMA, boleh hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com

Share:
Read More
, , , ,

Promo September - The Radiant 4

Salam sayang 



Alamak macam terlambat je kan nak bagitahu korang pasal promo bulan September ni

Hah ni lah dia promonye. Banner kat atas tu promo bulan ni. The Radiant 4 khusus untuk mereka yang nak kulit muka cantik berseri. Glowing dan flawless gitu la

Apa yang ada dalam Set The Radiant 4 ni?

Perlindungan antioksida dengan Vitamin C


Kekalkan kelembapan kulit dengan GLA


Serbuk soya yang kaya dengan 9 asid amino penting dan kalsium. 

Protein soya ESP membantu mengurangkan kolesterol. Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

Minuman berkolagen daripada Sisik Ikan Merah (RSS) dengan berat molekul yang rendah untuk penyerapan yang lebih baik.

Berminat untuk membeli set The Radiant 4, boleh je klik troli di bawah ni ye. 
Terima kasih

Image result for shopping cart

Untuk KONSULTASI PERCUMA, boleh hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

Kebah Demam Lebih Cepat?

Salam sayang 

Kebiasaannya orang akan mengaitkan GLA Complex Shaklee dengan kecantikan dan kesuburan. Tapi ada satu perkongsian dari upline kak long yang menyatakan pengambilan GLA Complex turun membantu demam lebih cepat kebah.

Jom baca perkongsian beliau:

Ni cerita saya :-

Kalau rasa badan lemah dan ada tanda nak demam, saya akan standby GLA Complex siap2. Baru ni masa raya, suami bagi tahu badan dia dah mula panas nak demam... So saya terus ambilkan air dan bagi 2 biji GLA Complex Shaklee.

Alhamdulillah malam tu tak jadi demam dengan izin Allah.

Mengapa saya berikan GLA? Kerana GLA menstabilkan prostagladin dalam tubuh.

Apa pula prostaglandin?

Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.


Bestkan GLA? Dah dapatkan sebotol? Jika belum boleh order dari kami :
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, ,

Keputihan - Penyelesaian dengan Shaklee

Salam sayang 

Masalah keputihan selalu menyerabutkan kepala dan fikiran kita orang perempuan ni kan..

Dah macam-macam cara digunakan...

Minum air masak banyak = Dah buat
Gunakan pencuci mengikut pH = Dah buat
Makan alfalfa = Dah juga

Tapi kenapa masih ada keputihan? Kak long suka nak kongsikan pengalaman seorang customer yang dah mencuba perkara-perkara di atas tetapi hasilnya menghampakan.

Namun selepas beliau mencuba amalan pengambilan GLA Complex 2 biji sehari. Alhamdulillah tiada lagi keputihan dan tak perlu lagi panty liners seperti sebelum ini!

Alhamdulillah seronok dengar!

Mengapa GLA Complex? Ia menstabilkan hormon dalam badan kita. Sebab itu wanita perlu ambil terutama mereka yang melalui pre monopause atau yang dah monopause supaya hormon kita stabil.

Ada adik beradik, kakak, adik atau kawan yang mengalami keputihan boleh cuba GLA Complex Shaklee!



Nur Adha @ Kak Long Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 019-7987970
Share:
Read More
, ,

BERJAYA HAMIL DENGAN GLA COMPLEX ~ALHAMDULILLAH~

Salam sayang

Jika pagi tadi kak long dah share bagaimana GLA Complex membantu KEHAMILAN... Sekarang ni kak long nak kongsikan pula mereka yang BERJAYA HAMIL selepas mengamalkan GLA COMPLEX SHAKLEE

(Perlu diingat yang vitamin ini sekadar salah satu usaha dan asbab sahaja... Sesungguhnya hanya ALLAh Maha Pemberi Rezeki)

TESTIMONI 1
sumber: www.vitaminsuci.com

TESTIMONI 2


TESTIMONI 3



Jika anda ingin konsultasi lanjut... Boleh terus hubungi kak long ye...


Berminat untuk mendapatkan GLA COMPLEX SHAKLEE?

KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE






Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

GLA COMPLEX & KEHAMILAN

Salam sayang

Artikel di bawah kak long kongsikan dari seorang sahabat

Menurut Dr Shukiman Ismail, Pakar Perunding Salam Senawang Specialist Hospital, ovulasi adalah satu proses pengeluaran telur yang akan berlaku sekali dalam pusingan haid YANG NORMAL. Seandainya ovulasi tidak berlaku, haid seseorang wanita akan menjadi tidak teratur, pengeluaran telur terencat dan menyebabkan persenyawaan tidak berlaku.

Seringkali wanita mengambil mudah mengenai kitaran haid. Sedangkan banyak masalah mungkin timbul akibat kitaran haid yang tidak teratur. Seorang wanita yang ada ovulasi setiap bulan, lazimnya akan dapat menentukan tarikh haidnya dengan tepat dan waktu subur dalam bulan tersebut. Walau bagaimanapun, terdapat kitaran haid yang tiada ovulasi (anovulatory cycle). Kebiasaannya haid akan menjadi TIDAK TERATUR dan BERPANJANGAN.

Untuk ovulasi berlaku, sistem hormon wanita hendaklah SEIMBANG. Wanita perlu mengetahui apakah faktor-faktor yang menyebabkan ketidakseimbangan hormon tersebut. OBESITI, KENAIKAN BERAT BADAN MENDADAK, STRES, atlet dan pengambilan ubat serta herba merupakan antara faktor-faktor tersebut.

Sindrom PCOS (Polisistik Ovary) adalah satu masalah ketidakseimbangan hormon yang utama di kalangan wanita. PCOS adalah punca utama wanita mengalami kegagalan ovulasi. Dianggarkan 10% wanita mengalami sindrom ini dan berat badan cenderung untuk meningkat. Pertambahan hormon androgen menyebabkan bulu-bulu berlebihan di muka dan jerawat. Kegagalan ovulasi menyebabkan kitaran haid tidak teratur dan KESUKARAN UNTUK HAMIL.

*******************************************************************

Jadi apa yang Shaklee boleh bantu?


Shaklee mempunyai 1 produk yang dikenali sebagai GLA COMPLEX. 
GLA COMPLEX ini berupaya membantu dalam proses pemulihan kitaran hormon & meningkatkan kesuburan individu. Untuk tahu lebih lanjut, apa kata korang baca info di bawah 


BAGAIMANA GLA COMPLEX SHAKLEE DAPAT MEMBANTU?

GLA adalah sejenis asid lemak Omega 6, berfungsi untuk menstabilkan hormon serta mengawal atur kitaran haid. Kitaran haid yang stabil memudahkan wanita mengenalpasti waktu subur di mana peratusan persenyawaan dapat dipertingkatkan. 

GLA berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi .
Cecair mukus memudahkan pergerakan sperma ke uterus seterusnya ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. 
Cecair mukus yang subur ini juga membantu sperma untuk hidup di dalam tiub fallopian sehingga 5 HARI, seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan ketika ovulasi berlaku walaupun suami isteri tidak 'bersama' dalam jangka waktu tersebut.

Mengawal selia hormon, memperbaiki simptom PMS seperti senggugut, mood swing, sakit payudara dan retensi air.

GLA menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.

Menghalang tekanan darah tinggi, menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, mengelak masalah jantung.

Meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor, kanser, cyst dan fibroid.

Merendahkan gula darah (diabetes) dan merendahkan kolesterol LDL.

Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

***************************************************************

Dah tahu kelebihan GLA COMPLEX? Tunggu apa lagi... Klik klik di bawah untuk urusan anda seterusnya

Selamat mencuba



Berminat untuk mendapatkan GLA COMPLEX SHAKLEE?

KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE






Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

Promosi OGOS 2014 - GLA COMPLEX

Salam sayang

Setiap kali bulan baru tentu ada promo terbaru dari Shaklee kan...

Untuk bulan Ogos 2014 ni, promosi terkini adalah GLA COMPLEX



Apakah kelebihan dan fungsi Shaklee GLA Complex ni ye

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopous
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu memulihkan ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan darah beku yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf



KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE





 
Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More

GLA COMPLEX BANTU ANDA CEPAT HAMIL, JELITA DAN LANGSING

Bagaimana Gla Complex Bantu Anda Cepat Hamil, Jelita dan Langsing?

1. Gla complex bantu seimbangkan hormone estrogen dan progesterone – Kitaran haid lebih teratur, memperbaiki symptom PMS (sindrom pra-haid) seperti senggugut, mood swing, retensi air dan sakit payu dara

2. Membantu wanita hasilkan cecair cervix yang subur dan berkualiti .
- Ianya membantu sperma terus berenang ke ovum
- cecair cervix yang sangat subur akan membantu sperma hidup lebih lama didalam tiub fallopian
-peluang untuk proses persenyawaan adalah lebih tinggi walaupun hubungan sexual tidak dilakukan semasa isteri sedang subur.

3. Melambatkan menopause – pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan vagina, memberi tone kepada vagina, kulit lebih cantik dan berseri-seri

4. Menentang kanser – antioksida yang sangat berkesan

5. Memperbaiki inflamasi kulit dan sendi – eczema, alergi, kulit kering, pigmentasi serta athritis

6. Pelangsingan dan menghalang penambahan berat badan

7. Menghalang komplikasi Diabetes –merendahkan gula dalam darah “bagi anda yg mempunyai sejarah keluarga dengan penyakit diabetes amatlah disarankan untuk pencegahan”. Meringan kan kesakitan dan kebas disebabkan oleh diabetes.

8. Menghalang tekanan darah tinggi – menghalang pembekuan darah, membantu pengembangan salur darah, memperbaiki darah tinggi serta mengelakkan masalah jantung seperti arteriosclerosis dan serangan jantung

Sudah begitu ramai yang mendapat manafaat dengan mengamalkan Gla Complex. Penantian anda selama bertahun-tahun untuk mendapatkan zuriat in sya Allah akan tercapai.

Gla Complex adalah 100% semulajadi dan terbukti berkesan secara saintifik.

Berminat nak mencuba produk Shaklee? Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda ~ Nur Adha Mansor ~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

GLA - SUPLEMEN KESIHATAN HORMON & ORGAN REPRODUKTIF ANDA

GLA COMPLEX dari Shaklee

Dihasilkan dari Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Fungsi untuk Wanita:
Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. 

Fungsi untuk Lelaki
Meningkatkan kesihatan prostat dan melancarkan pembuangan air kecil.




* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

Kesihatan Wanita ~ KEPENTINGANNYA!

Kebanyakan dari wanita di luar sana sering mendahulukan individu yang mereka sayang terlebih dahulu berbanding dengan diri mereka sendiri, betul tak? Sedangkan hakikatnya, WANITA perlu mengekalkan kesihatan mereka sama sahaja dengan insan tersayang...

Wanita secara umumnya melalui pelbagai fasa perubahan hormon sepanjang kehidupan mereka bermula dari baligh, kehamilan, penyusuan dan putus haid. Perubahan yang berlaku menjadikan wanita sangat istimewa dan pastinya mereka memerlukan penjagaan kesihatan yang istimewa.

Di Shaklee, terdapat set khusus untuk para WANITA di luar sana yang mementingkan kesihatan mereka.

Apa yang terkandung dalam SET WANITA?

Omega Guard ~ mengandungi docosahexanoic acid (DHA) dan eicosapentaenoic acid (EPA) yang merupakan asid lemak omega 3 yan dikenalpasti dapat memberikan sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolesterol yang baik sekaligus menjadikan jantun lebih sihat

GLA Complex ~ Gamma Linolenic Acid (GLA) telah digunakan secara tradisional untuk keselesaan semasa kitaran bulanan (haid) serta membantu melegakan gejala PMS yan berlaku sebelum haid dan ia juga boleh menangani masalah yang timbul sebelum putus haid

Ostematrix ~ Unsur utama dalam Ostematrix iaitu Kalsium, Magnesium, Vitamin D dan mineral zink, tembaga dan mangan. Pengambilan ostematrix dalam diet harian dapat membantu dalam pembentukan dan penyenggaraan tulang dan gigi yang sihat. Dianggarkan sejuta rakyat Malaysia yang mana 8% darinya adalah wanita kurang berkesedaran bagaimana untuk mengekalkan kesihatan tulang.




Berminat nak mencuba produk Shaklee?

 Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda ~ Nur Adha Mansor ~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

ESP untuk CANTIK?

Jika sebelum ni kak long dah berkongsi dengan kalian berkenaan FUNGSI ESP dalam MEMPERBAIKI KULIT & LUKA....

Jadi hari ni kak long nak meneruskan siri-siri penulisan berkaitan ESP- SOY PROTEIN ISOLATE

Hari ni kak long nak berkongsi dengan kalian, seorang pelanggan biz partner kak long. Pada mulanya, beliau mengambil ESP & GLA untuk menyihatkan dan mencantikkan kulit...namun ada bonus yang beliau dapat...

Apa dia?

Jom kita baca perkongsian di bawah... kredit buat Ummu Ainan atas testimoni yang best ni...


Wow.. Teruja sangat dengan testimoni customer saya ni.. Asalnya beliau ambil ESP dan GLA untuk cantik dan berseri. Tapi selepas 2 bulan berat badan beliau turun 3 kg.. Banyak tu.. Turun secara sihat ye =)


Cantik dapat, langsingpun dapat..





Jom dapatkan ESP dan GLA hari ini.. Set bajet yang semua orang mampu miliki.. ESP tahan sehingga 2 bulan.. GLA Complex tahan 1 bulan.. Berbaloi-baloi..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Manfaat Utama ESP:

  • Awet Muda- Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap ialah kunci kepada awet muda. 
  • Baik untuk hormon- kacang soya ialah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosisdan sakit jantung.
  • Baik untuk prostat- Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopous dan pembesaran prostat*. 
  • Meremajakan kulit - merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal tenaga- Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  • Membaiki pigmentasi- Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur,membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua. 
  • Membaiki memori- meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan*




Manfaat Utama GLA Complex:
  • Herba tradisi yang dipercayai
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron
  • Melambatkan menopous
  • Memperbaiki prostatomegaly
  • Menentang kanser
  • Memperbaiki inflamasi kulit*
  • Menghalang komplikasi diabetes
  • Pelangsingan dan menghalang penambahan berat badan yang disebabkan ketidakseimbangan hormon
  • Mengurangkan berat kerana memgandungi omega 6
  • Menghalang tekanan darah tinggi
  • Memperbaiki tekstur rambut*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jadi, sempena BULAN ESP ~ HARGA MELETUP-LETUP!!! 
Cepat dapatkan gabungan ESP & GLA hanya dari kak long!!


~ Nur Adha Mansor 
~ Shaklee ID: 852417 
~ sms|whatsapp: 019-7987970 
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , , , , ,

HILANG 23KG >>>> Diet Atkins + SHAKLEE

Kembali bertugas seperti biasa selepas seminggu bercuti dengan kerja-kerja rutin...

Almaklum bila bercuti ni (raya atau tak) dan berada di kampung pula... memang agak lari la jadual waktu nyer kan...rasa-rasa kak long..kawan-kawan kat luar sana pun macam tu juga kan...

Kak long teruja hari ni nak mencoretkan sedikit pengalaman seorang rakan biz kak long...

Beliau memulakan misi LOSS WEIGHT ni bermula dari bulan Mei 2012 dan sehingga Julai 2012, beliau telah kehilangan 23KG...banyak tu kan...

Jadi apa yang beliau amalkan ye..

Beliau amalkan DIET ATKINS iaitu sejenis diet yang mengurangkan pengambilan karbohidrat..hanya 20gm - 50gm karbohidrat sahaja yang dibenarkan... Untuk mereka yang obes, diet atkins sememangnya sesuai.. kak long pernah mencuba diet atkins ni selama 2 minggu dan sememangnya ia diet yang mudah dan berat sangat mudah turun... (namun jika anda mempunyai risiko penyakit metabolisme, sebaik-baiknya dapatkan nasihat dari doktor dulu ye...)

Selain dari itu, untuk memastikan keperluan nutrien beliau dipenuhi, beliau terus mengamalkan suplemen Shaklee


Sebenarnya suplemen yang kak Nadia ambil bukan sekadar membantu pembakaran lemak malah ia membantu merendahkan paras kolesterol yang tinggi, menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat, memastikan kitaran hormon yang lebih teratur... 

Ambil suplemen bukan untuk kurus semata tetapi untuk kesihatan di masa akan datang...

Sebab itulah kak long sangat mengesyorkan kalian mengambil Shaklee, kerana ia meningkatkan taraf kesihatan anda di masa hadapan..

Ada lagi seorang teman yang turut mengamalkan DIET ATKINS bersama-sama SHAKLEE... nantikan testimoni beliau ye...

Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, ,

Wanita..Sayangi Diri Anda!!

Anda wanita hebat di pejabat..ibu yang hebat di rumah serta anak yang hebat di kalangan keluarga....
Anda sering mengambil berat tentang kesihatan ibu, ayah, suami serta anak-anak di rumah...
Tapi bagaimana dengan kesihatan anda?
Set Wanita 
Set di atas adalah set khusus untuk wanita...

Apa yang ada dalam Set Wanita tu ye...


Apa faedah bila amik 3 serangkai ni ye...

~ membantu melancarkan menstrual cycle
~ mengurangkan simptom-simptom PMS seperti senggugut
~ mengurangkan simptom menopause
~ mencantikkan kulit
~ mengurangkan sakit-sakit sendi
~ menguatkan otot dan tulang
~ membantu mengurangkan sakit jantung
~ merendahkan kandungan kolesterol serta lemak

Sesuai untuk remaja belasan tahun hingga warga emas...

Jadikan ia hadiah berharga buat anak, isteri mahupun ibu anda....Tiada yang lebih istimewa dari wanita tercinta dalam hidup anda...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , , , ,

Atasi Jeragat dengan Vitamin


Jeragat ialah tompok-tompok hitam yang disebabkan melanin yang terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua. Kadang kala ia hitam yang terkumpul di muka biasanya berkelompok, baik di pipi mahupun di dahi atau dagu.

Jeragat boleh dipudarkan atau dikurangkan, tetapi tidak boleh dipulihkan sama sekali. Mungkin anda tidak ada jeragat, tetapi mencegah lebih baik sebelum ditimpa masalah ini.

Penyebabnya:
1. Ia disebabkan oleh pancaran UV matahari yang menjadikan kelebihan pigmen.
2. Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung atau menopaus.
3. Gelisah dan tidak cukup tidur.
4. Menggunakan makeup yang tidak berkualiti dan bermutu rendah.

Rawatan Luaran
a. Lindungi kulit anda daripada matahari dengan menggunakan “skin care” dan barangan makeup yang mengandungi “sunscreen” iaitu bahan pelindung matahari. 
b. Tidur dengan cukup dan jauhi daripada kegelisahan.

Rawatan Dalaman
Melalui supplement.
Antara supplement yang membantu mengurangkan jeragat dari terus merebak ialah
Energizing Soy Protien.- protein bantu memulihkan sel dan memastikan sel kita sentiasa sihat dan berganti setiap 21 hari.
Vitamin B dan C - dua vitamin ini sangat penting untuk pembinaan kolagen yang menjadikan kulit lebih tegang
Vitamin A dan E - sebagai antioksidan yang penting selain anti penuaan dan membantu pengawalan pertumbuhan abnormal sel.
GLA - ia membantu keseimbangan hormon dalam badan kita.

Bagi yang kurang berkemampuan, memadai amalkan ESP, Catomax, Vitamin C dan GLA. Usaha yang istiqamah akan berhasil.

Bagaimana nak dapatkan kesan yang betul?
Amalkan pengambilan supplement yang konsisten selama 90-120 sehingga mendapatkan ton kulit yang sekata


 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More

Vitamin Cantik Yang Saya Suka

Wah bila sebut Vitamin Cantik tentu ramai yang meneka-neka...Vitamin E..hehehe...sebenarnya kak long bukan nak perkenalkan Vitamin E @ Vitamin Gold....tapi kak long nak kenalkan antara vitamin kegemaran kak long...GLA...

Tentu ramai yang tertanya-tanya apa itu GLA....kalau kak long sebut EPO tentu ramai yang taukan...GLA atau Gamma-linolenoc-acid merupakan komponen utama dalam EPO (Evening Primrose Oil)....Shaklee tiada mengeluarkan EPO tetapi mengeluarkan GLA...



GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita membentuk prostaglandin ~ sejenis bahan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Pada permulaan, GLA diekstrak dari Minyak Evening Primrose, namun Shaklee mengekstrak GLA daripada Minyak Bunga Matahari dan Minyak Borage....Tahukah anda..kandungan GLA di dalam Minyak Borage adalah 15-20% manakala hanya 5-8% sahaja di dalam Minyak Evening Primrose...

Apa yang terkandung di dalam GLA Shaklee? GLA Shaklee mengandungi 15 IU Vitamin E (sebagai d-alpha-tocopherol), 90mg GLA dari minyak borage dan 216 mg Linoleic Acid dari minyak bunga matahari dan minyak borage...

Apa fungsi GLA?

~ Membantu melindungi dinding arteri
~ Menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel
~ Menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid
~ Membantu dalam penurunan / pengawalan berat badan
(kandungan Linoleic Acid di dalam minyak borage pada kepekatan yang tinggi dan mudah diserap membantu dalam normalisasi 2 hormon iaitu lepsin dan resistin - hormon yang dipercayai terlibat dalam proses pengurangan selera makan dan pembakaran lemak terutama di bahagian lemak yang mempunyai Visceral Adipose Tissue (VAT))

Jadi dengan pemngambilan GLA, ia bukan sahaja membantu memperbaiki sistem imun dan kitaran hormon, malah ia turut membantu dalam pengawalan berat badan dan bertindak sebagai agen penentang penuaan....Apa tunggu lagi...Dapatkan segera GLA...Anda pasti tertawan...

Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More