Showing posts with label PD. Show all posts
Showing posts with label PD. Show all posts
, , , , ,

Suplemen yang Sesuai untuk ARTHRITIS...

Semalam selepas kak long publish artikel berkaitan osteoporosis, arthritis dan rheumatism..kak long menerima beberapa pertanyaan berkaitan suplemen Shaklee yang membantu dalam proses baikpulih..

Secara ringkasnya..

Set EU FOUR PACK yang kak long perkenalkan kepada kalian adalah set yang paling sesuai...Ia adalah set asas yang mengandungi Vitalea (Multivitamin dengan formula zat besi), B-kompleks, vitamin c dan Ostematrix...

Selain dari itu..jika ada yang menghidap arthritis termasuk Rheumatoid Arthritis..boleh tambahkan OMEGAGUARD dan ESP dalam senarai suplemen yang wajib..Omega ni bertindak sebagai anti radang dan memang sangat sesuai...ESP (energizing Soy Protein) pula bertindak dalam mebantu pembentukan sel baru yang sihat..

Manakala untuk penghidap gout pula...kak long suka jika anda dapat menambah Fibre Plan Unflavoured dan Performance Drink sebagai suplemen wajib..mengapa Fibre? Gout adalah disebabkan oleh kandungan asid urik yang tinggi dan berkumpul pada sendi-sendi..Fibre membantu menyerap dan menyingkirkan lebihan asid urik keluar dari sistem badan..Performance Drink pula memastikan badan mempunyai kadar elektrolit yang cukup serta memastikan kadar gula seimbang dalam darah...

Jadi jika ada di luar sana yang menghidap mana-mana yang di atas..kalian digalakkan untuk mengambil suplemen Shaklee seperti yang kak long cadangkan....Selain dari bergantung kepada ubat semata-mata...tak salah kalau kita memperbaiki sistem badan dengan suplemen...lebih semulajadi dan lebih sihat...

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
,

Menu Ringkas Sahur - ESP wajib!!!


Pagi ni adalah episod terbabas waktu sahur buat kesekian kalinya.....namun Alhamdulillah masih diberikan kesempatan buat kak long dan mr hubby utk bersahur....Menu bersahur kak long pagi ni memang cukup ringkas...

Kurma - 3-7 biji
Bancuhan ESP dan PD
Air masak segelas

Itu saja pun yg sempat kak long nak buat...apakan daya waktu sahur hanya berbaki 15 minit..hehehe....

Tentu ramai yang tertanya...cukup ke bersahur dgn menu kat atas tu..almaklum la kan kak long ni ibu yg menyusukan anak apatah lagi kak long ni pemakan orangnye......tentu sahaja perlu makanan yg lebih mantap dlm memastikan penyusuan anakanda muaz berjalan lancar.....

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kat bawah ni kak long nak berkongsi khasiat setiap satu item kat atas tu...secara ringkasnya ye....


KURMA


kurma

Mengikut kajian ia mengandungi 15 jenis garam dan mineral, kaya dengan vitamin, mempunyai kadar karbohiderat yang tinggi 44 ke 88%, kadar serat 6.4 ke 11.5%, kadar protein 2.3 ke 5.6 %, lemak dan minyak antara 0.2 ke 0.5%. 
Ia juga kaya dengan kalium dan magnesium serta mengandungi boron, kalsium, kobalt, besi, mengenes, fosforus, natrium dan fluorin. 
Selain itu kurma juga mengandungi vitamin C, B1, B2, A dan asid nikotinik.
Buah ini juga dibina daripada 23 jenis asid amino yang biasanya tidak terdapat dalam kebanyakan buah-buahan lain. 
Buah kurma juga mengandungi selenium, bahan yang diperlukan untuk sistem pertahanan badan yang mampu mencegah kanser.
Gula dalam kurma adalah jenis glukosa dan fruktosa yang mudah diserap ke darah dalam badan. Karbohidrat dalam kurma wujud dalam bentuk glukosa dan fruktosa, jadi ia mudah diserap dengan segera.

Khasiat kurma telah terbukti dalam membantu memanaskan badanmencergaskanotak dan tubuh serta mencergaskan minda dan membantu tumbesaran kanak-kanak. Ia juga membantu melicinkan perjalanan darah dan menghindarkan daripenyakit barah,merawat buah pinggang dan mencuci hati dan membantu mengurangkan pengaliran darah semasa kelahiran


ESP atau nama panjangnye Energizing Soy Protein....


soy protein
Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak. 
Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. 
Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PERFORMANCE DRINK



Ianya minuman berglukos yang mengandungi formula opticarb iaitu membantu badan kita cergas sepanjang hari walau berpuasa.Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.Ia membantu si ibu tidak dahaga sepanjang seharian berpuasa

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Diharapkan perkongsian di atas sedikit sebanyak akan membantu ibu-ibu di luar sana dalam meneruskan misi penyusuan mereka.....doa kak long buat kalian tidak ada putusnya....

Jika ada yang berminat dengan ESP dan PD Shaklee...jangan malu-malu sms kak long di 019-7987970.
Salam sayang buat semua


 Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.
Share:
Read More