Posts

Showing posts with the label PD

Suplemen yang Sesuai untuk ARTHRITIS...

Semalam selepas kak long publish artikel berkaitan osteoporosis, arthritis dan rheumatism..kak long menerima beberapa pertanyaan berkaitan suplemen Shaklee yang membantu dalam proses baikpulih..

Secara ringkasnya..

Set EU FOUR PACK yang kak long perkenalkan kepada kalian adalah set yang paling sesuai...Ia adalah set asas yang mengandungi Vitalea (Multivitamin dengan formula zat besi), B-kompleks, vitamin c dan Ostematrix...

Selain dari itu..jika ada yang menghidap arthritis termasuk Rheumatoid Arthritis..boleh tambahkan OMEGAGUARD dan ESP dalam senarai suplemen yang wajib..Omega ni bertindak sebagai anti radang dan memang sangat sesuai...ESP (energizing Soy Protein) pula bertindak dalam mebantu pembentukan sel baru yang sihat..

Manakala untuk penghidap gout pula...kak long suka jika anda dapat menambah Fibre Plan Unflavoured dan Performance Drink sebagai suplemen wajib..mengapa Fibre? Gout adalah disebabkan oleh kandungan asid urik yang tinggi dan berkumpul pada sendi-sendi..Fibre mem…

Menu Ringkas Sahur - ESP wajib!!!

Image
Pagi ni adalah episod terbabas waktu sahur buat kesekian kalinya.....namun Alhamdulillah masih diberikan kesempatan buat kak long dan mr hubby utk bersahur....Menu bersahur kak long pagi ni memang cukup ringkas...

Kurma - 3-7 biji
Bancuhan ESP dan PD
Air masak segelas

Itu saja pun yg sempat kak long nak buat...apakan daya waktu sahur hanya berbaki 15 minit..hehehe....

Tentu ramai yang tertanya...cukup ke bersahur dgn menu kat atas tu..almaklum la kan kak long ni ibu yg menyusukan anak apatah lagi kak long ni pemakan orangnye......tentu sahaja perlu makanan yg lebih mantap dlm memastikan penyusuan anakanda muaz berjalan lancar.....

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kat bawah ni kak long nak berkongsi khasiat setiap satu item kat atas tu...seca…