Showing posts with label Tripple M. Show all posts
Showing posts with label Tripple M. Show all posts
, , ,

Set Penyusuan Yang HOT!! Hanya untuk HOT MUMMIES!!!


Saya dan jaringan teman-teman Euphoria menyediakan 4 set PENYUSUAN yang sememangnya HOT!! Setiap Set berbeza mengikut keperluan HOT MUMMIES di luar sana...

Set B



Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan
Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata
Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. 
Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, 
Vitamin C fokus on imun sistem, 
Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala 
Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.
Share:
Read More
, , ,

Set TERLARIS....SET 3M..Making More Milk...

Kak long mula-mula jatuh cinta dengan Shaklee selepas mencuba Set B ~ Set penyusuan yang fofular tu...tak lama lepas tu kak long upgrade set B ke set E...yang ada tambahan kalsium..

Kesan lepas amik kalsium/ ostematrix ni memang best..yang paling ketara sakit pinggang kak long semakin pulih...then bila kak long mengepam..alhamdulillah kuantiti semakin meningkat...syukur...

Kemudian kak long menambah ESP @ soy protein dalam diet kak long...dan hasilnya superb!!! Gabungan Set B + Kalsium + Protein = MARVELLOUS!!!

Kenapa Marvellous...komposisi utama susu ibu adalah protein dan kalsium jadi dengan menambah suplemen kalsium dan protein ke dalam diet seharian, ia bermakna kita telahpun mengisi keperluan susu ibu itu sendiri...Apatah lagi dengan mengikut jadual pengepaman yang betul, maka kesan pengambilan SET 3M ini lebih ketara....

Jom kita ikuti apa kata seorang ibu ini selepas mengamalkan SET 3M...



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , ,

Jom Banyakkan Susu...

Kak long ni memang suka je nak bercerita pasal makanan seimbang...almaklumla...teknologis makanan katanya...tapi sebenarnya bab-bab pemakanan ni semua orang wajib ambil tahu...sebab dari makanan yang kita ambillah...ia akan menentukan tahap kesihatan kita..kalau kita suka makan benda bergoreng...hati-hati dengan lemak dan kolesterol...tak pasal-pasal umur masih muda remaja tapi penyakut macam-macam dah menghinggap...

Kak long ni tak boleh diberi peluang bercakap...satgi membebel ala-ala mak nenek pulak kan...anyway, kak long nak berkongsi cerita salah seorang pelanggan grup kami berkaitan Set 3M yang beliau telah cuba...


Puan Siti Ainani telah mencuba set premium breastfeeding kami iaitu set Tripple M (3M) yang mengandungi

Set B - vitalea, b-complex, vitamin C dan Alfalfa
ESP - soy protein
Ostematrix @ kalsium magnesium



Komposisi susu ibu terdiri daripada peratusan air, protein, kalsium, lemak dan vitamin serta garam mineral...Pengambilan makanan yang berprotein dan berkalsium tinggi membantu badan dalam menghasilkan susu dengan lebih cepat namun ia harus diiringi dengan PENGOSONGAN PAYUDARA YANG KERAP.....perkara inilah yang membezakan hasil perahan seseorang ibu....Ingat ye...pengambilan vitamin memang tidak membanyakkan susu jika ibu tersebut malas nak mengosongkan payudara beliau....Tiada hasil tanpa usaha....Namun jangan dilupakan yang semua ini adalah salah satu usaha kita dalam memberi yang terbaik buat yang tersayang...Sentiasa bermunajat dan berdoa agar rezeki yang dikurniakan ini berterusan...


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


 Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, ,

Puas Hati Dengan Shaklee

Tiada yang lebih menggembirakan hati selain  daripada menerima repond yang baik dari pengguna...Seorang customer kami Euphoria turur berkongsi kebaikan Shaklee selepas mengambil Set 3M dan mengamalkan tips exclusive yang diberi...Syukur Alhamdulillah...Kami mendoakan agar beliau dapat meneruskan penyusuan buat bayinya sehingga 2 tahun...Amin...


Jika anda ingin mencuba dan dapatkan harga istimewa...boleh contact kak long di 019-7987970...

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , ,

Testimoni ~ Puasa & Set 3M


Antara cabaran bagi ibu menyusu adalah untuk berpuasa dan memastikan kuantiti susu tidak merudum. Bagaimana perasaan anda jika perlu menggantikan puasa selama sebulan? Alangkan untuk 4-5 hari pun ada yang bertangguh-tangguh apatah lagi jika sebulan.

Ikuti kisah Ira yang melahirkan anaknya pada 1 ramadhan tahun lepas dan perlu menggantikan puasa selama sebulan. Apakah perisai yang dipakainya untuk memastikan badan segar bugar?Adakah susunya merudum dengan jayanya? Mari kita lihat.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tahun lepas Syamimi lahir pada 1 Ramadhan. Malam sebelum puasa tu, memang saya dah ada sikit2 contraction. Tapi saya buat bodoh je sebab saya pernah dapat false alarm masa week 24. Masa false alarm tu, siap keluar darah lagi. Siap warded kat Columbia Asia lagi 3 days. Masa tu Allah saja yang tahu. Doa doa doa je keje saya. Sebab saya tak mau bersalin awal. Aiman pon beza 7 bulan je dengan adik dia yang kat dalam perut masa tu. Saya tak ready lagi untuk baby kuar. Masa tu, saya tetapkan jugak lagi consume vitamin Shaklee for preggy mommies termasuk ESP. Memang saya tak tinggal. Dan alhamdulillah everything kembali normal.

Malam satu Ramadhan tu, saya siap g rumah boss lagi sebab beliau celebrate birthday anak die sambil buat jamuan untuk preparation puasa esoknya. Hehe. Malam tu, saya sakit jugak..Tapi rasa macam sikit2..tapi mungkin ia kuat,cuma bagi saya ia sikit. Kena positive thinking masa tu. Konon2lah! Huhu. Aiman still direct feeding dengan saya masa tu. Pagi esoknya, saya siap2 nak g keje lepas ready sahur sume..Tapi hubby nampak saya macam menahan sakit. Tapi saya ckp ok je ni..huhu..dia cdgkan untuk saya amik MC hari tu. Mana boleh, ni 1st day puasa. Mesti semangat nak keje. Tiba2 nak amik MC plak..hihi..Tapi, pukul 7 masa nak kuar rumah, saya perasan sakit ni tiap 5 minit. So I knew that it is contraction!! So terus gtau my boss yang saya nak kena g Columbia Asia untuk buat check up pagi ni sebelum masuk ofis. Kalau takde pape,saya masuk ofis. Tak gtau lagi kat Kak Laily yang saya tengah contraction. Kang false alarm pulak. Huhu..

Sampai je kat Columbia Asia, saya dapat rasa contraction tiap 2 minit. Saya bgtau nurse kat kaunter tu. Terus dia cuak. Tapi saya relek je..Siap nak jalan naik atas lagi. Tapi dia tak bagi!! After checking my contraction level, dia cakap memang contraction. Dah selang 1 minit. Dia nak cek jalan saya..Saya cakap taknak sebab pose..nanti batalla pose saya..adeke boleh cakap camtu lagi masa tu..huhu..sayang kat pose lagi tuh..hehe..tapi last2 bagi je cek..rupanya dah 5cm..Huhu..tunggu doc aida datang..saya dah boleh deliver..G masuk labour room pon saya cakap nak jalan je..alhamdulillah saya berjaya deliver bersama hubby di sisi. Memang saya sahur minum 2 sudu ESP dan semua vitamin Shaklee masa tu selain daripada makanan2 lain especially kurma. Alhamdulillah dengan izin Allah ia membantu saya kekal bertenaga.

Masa kak hawa datang visit saya lepas bersalin pon..dia cakap saya bertenaga tak macam orang bersalin. Seronok! Dahla dapat baby girl. So anak saya sekarang dah sepasang.:)

Actually saya nak cerita pasal saya menggantikan puasa sebulan tahun ni sebab berpantang bermula 1 Ramadhan tahun lepas. Walau pon saya berpuasa, susu saya tetap maintain. Saya sangatlah suka. Sebab susu saya ni je yang saya bagi kat anak saya Syamimi yang berusia 11 bulan. Tak bagi susu formula lagi. Saya tekad untuk continue bagi susu ibu untuk syamimi sampai 2tahun.
Saya amalkan Performance drink,ESP dan Shaklee breastfeeding set serta osteomatrix untuk memastikan saya boleh menggantikan puasa sebaik mungkin tanpa terlalu penat. Performance drink boleh mengurangkan dehydration badan kita sewaktu berpuasa. ESP kekal memberikan tenaga kepada kita sepanjang hari. Osteomatrix adalah kalsium yang boleh memberikan 100% keperluan kalsium yang diperlukan untuk badan kita. Begitu juga dengan vitamin Shaklee set breastfeeding. Ia mengandungi B compleks, Vitamin C, Vitalea dan Alfafa sebagai milk booster. Syamimi minum sikit pon memang dah kenyang sbb saya amik ESP..dalam sehari sekarang ni dia cuma minum 9 oz. Tupon dalam 3-4 kali minum. Yelah kan..syamimi pon dah start makan dah. 

Kredit to : Ira
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sudah dapat jawapan persoalan di atas?

  1. Adakah Ira berjaya berpuasa selama sebulan?
         Ya, Ira telah berjaya dengan jayanya

  1. Adakah kuantiti susu Ira merudum sepanjang tempoh puasa ganti?
Kuantiti susu Ira tetap sama seperti hari tidak berpuasa.

  1. Apakah rahsia/perisai yang Ira gunakan?
Ira menggunakan produk Shaklee iaitu Euphoria breastfeeding set b +OsteMatrix+ESP yang juga dikenali sebagai Tripple M set dan tidak lupa Performance Drink untuk memastikan badan tidak letih daripada kehilangan air.

  1. Bolehkah anda mencuba rahsia kejayaan Ira?
Sudah tentu boleh. Hubungi saya dengan segera.

Tips Bonus :

Bolehkah saya berpuasa dan berdiet tanpa menjejaskan susu badan serta bayi saya?
Sangat-sangat boleh. Hanya tambahkan Lecithin kepada set di atas dan anda akan tersenyum gembira dipuji dek kelangsingan anda. BF mommy pun kena jadi Hot Mummy kan.

credit

Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.
Share:
Read More
,

Testimoni ~ Set Tripple M memang mengujakan...Jom dengar dari Brunei


Masih ingat lagi dengan TIPS EKSLUSIF khusus untuk ibu-ibu menyusu dan juga RAHSIA kehebatan SET TRIPPLE M? Jom baca testimoni daripada Brunei.

credit to Ida
Testimonial Triple M dari Brunei
Assalamualaikum Ida. Hari ni, masuk hari ke 6 ambil supplement Triple M. Syukur Alhamdulillah...BM semakin meningkat, normally average, saya dapat total 15oz sehari, dalam 6 hari ni, saya dpt between 19oz-23oz. Hari ni dpt 20oz, Alhamdulillah, happy sangat2.. Soon I nak order Vit calcium lg =)..harap2 dpt sediakan stok utk bulan puasa nanti.

Alhamdulillah, saya hari ni hari ke 12 makan supplement Triple M.. dari express BM 3 kali sehari ke 5 kali sehari..Milk supply meningkat, alhamdulillah.. usually dpt total 15 oz sehari.. sekarang naik at least 20 oz..=)

Apakah SET TRIPPLE M?

Set TRIPPLE M terdiri daripada SET B ( Vitalea, B Complex dan Vitamin C) serta tambahan Ostematrix dan Energizing Soy Protein. 

Hasil kajian kami sepanjang set penyusuan Shaklee group kami (Euphoria GBS) mengadakannya di pasaran, telah mendapati bahawa pengambila ESP dan Ostematrix memberi kesan yang positif dan optimum terhadap penghasilan susu ibu, dengan cara pengambilan yang betul dan tepat. 

TIPS EKSLUSIF adalah milik Euphoria GBS dan hanya diberikan kepada customers kami.


credit

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, ,

Kebaikan Set Penyusuan dari Shaklee


Oleh kerana ramai yang bertanya tentang details of set penyusuan Shaklee yang dicadangkan oleh Euphoria Group ini, maka entry ini kak long kongsikan di sini. Semoga anda mendapat gambaran awal tentang kepentingan setiap vitamin/ suplemen dalam set penyusuan ini, inshaALLAH.


Untuk konsultasi lanjut, sila hubungi kak long secara personal di nuradhamansor@yahoo.com atau sms ke 019 798 7970.


info credit to GenkiMomma.Net & yoursupermom.com

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : 
Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : 
Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C : 
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa : 
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.

** Keempat-empat suplemen di atas terdapat dalam set penyusuan asas yang kami cadangkan. Namun, untuk hasil lebih optimum, anda boleh memilih untuk menambahOstematrix dan/atau ESP (Energizing Soy Protein)
OsteMatrix (Shaklee Cal-Mag):

Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period), mendapati susunya akan merundum. Ini disebabkan kekurangan kalsium di dalam darah yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

Selain itu, kelebihan Kalsium Shaklee ialah:
- Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
- Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
- Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan.

*Rujukan: Shaklee Malaysia

Energizing Soy Protien (Shaklee ESP):

Kompisis vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protien sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protien yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.
*Rujukan: Shaklee Malaysia.




Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More

Set Tripple M...Apa kata mereka??

credit


Saya mengenali beliau hanya di alam maya.Namun dalam perkenalan yang singkat itu, saya mohon izin beliau untuk menjadikan beliau testimoni kerana pengalaman beliau bagus untuk dikongsi bersama.

Apa kata beliau?


Apa yang beliau amalkan?
Beliau mengamalkan set Tripple M


Apa rahsia lain ye....
Memang kesannya cepat ditambah beliau kerap pam iaitu setiap dua jam.

Bagi kalian yang baby kerap menyusu dan yang memang kerap pam, jika kalian nak mempercepatkan penghasilan susuibu, maka set Tripple M adalah yang terbaik.

Mungkin ada yang tertanya-tanya, mengapa set Tripple M? Ini kerana komposisi utama dalam susuibu adalah protien dan kalsium seterusnya semua zat vitamin dan garam mineral. Maka pengambilan protien dan kalsium yang mencukupi dalam diet harian membantu penghasilan susu dengan cepat provided si ibu kerap menyusukan anak atau pumping session yang konsisten.



Set 3M

Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?
Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,
si ibu yang nak mula menyimpan stok,
si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.


Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.






Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , ,

Tanya Pada Hati....Susu Menitik Menanti Kelahiran Anak Angkat

Kak long membaca cerita ini dari seorang teman....rasa terharu dengan pengorbanan seorang ibu walau hanya Ibu Angkat namun kehendak hati agar dapat meyusukan anak angkat beliau menyebabkan jiwa kak long meruntun rasa terharu seorang ibu...

Alhamdulillah dengan bimbingan teman kak long tersebut dan pengambilan beberapa suplemen Shaklee serta kekuatan doa kepada Yang Esa...usaha beliau kini mulai menampakkan hasil...beliau kini menanti kelahiran anak angkat dengan penuh rasa keibuan dan kak long berdoa agar perjalanan penyusuan beliau dan pengorbanan beliau menjadi motivasi dan telada buat kita semua....

Secebis kisah beliau yang kak long petik dari blog Kak N

Selepas 6 tahun menunggu tetapi masih belum ada rezeki melahirkan anak, maka beliau dan suami bernekad nak ambil anak angkat. Hebatnya wanita ini, beliau mempunyai jiwa keibuan yang sangat kuat. Beliau berniat hendak menyusukan anak angkatnya.

Beliau meminta konsulatasi dari saya dan vitamin yang bagus untuk membanyakkan susu. Saya terangkan konsep asas penyusuan agar beliau tidak salah faham. Saya terangkan seperti selalu yang kongsikan, vitamin tak banyakkan susu cuma ia bantu ibu sihat dan bertenaga dan mempercepatkan penghasilan susu dengan lebih baik apabila si ibu kerap memerah.

Dalam kita usaha, jangan lupa mengharap pada kasih Al Khaliq kerana DIA sebaik-baik pemberi. Saya mengingatkan beliau agar terus berdoa dan berzikir pada ALLAH.

Alhamdulillah selepas 3 minggu lebih, susunya dah mula menitik dan menampakkan hasil. Ini dinamakan induce lactation. Beliau amalkan vitamin lengkap untuk penyusuan.

Hebatnya jiwa wanita ini kan? Beliau berusaha nak menyusukan anak walau anak angkat.



Maka, jika anda adalah seorang ibu yang pernah melahirkan dan mahu menyambung semula penyusuan atau nama lain proses relaktasi, saya mengalu-alukannya.

Saya akan berikan panduan, apakah yang perlu dilakukan dan produk lengkap yang perlu diambil apabila anda membuat belian dari 
http://mcm2ada-disini.blogspot.com/ . Paling utama ialah tanya hati. Jika hati mahu, semua jadi.

Jika anda sedang hamil dan sedang menunggu kelahiran anak tersayang, mulakan hari ini dengan menjaga taraf kesihatan dengan pengambilan makanan yang berkhasiat dan vitamin yang penting. Ia membantu apabila anda melahirkan dan ingin menyusukan si kecil anda! 



Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , ,

Bayi Pramatang - Ibu Mampu Kumpul 600 oz sebulan


Mari Lihat gambar berikut. dan cerita dibawah dicopy dari link ini,credit ye to Iffa
Rezeki buat anakku, Mohammad Syafiq bin Junaidi & inspirasi buat semua.. 600 oz jumlahnya sejak 17 jun 2011 - 14 julai 2011.. Selamat mengepam..
Rezeki buat anakku, Mohammad Syafiq bin Junaidi & inspirasi buat semua.. 600 oz jumlahnya sejak 17 jun 2011 - 14 julai 2011.. Selamat mengepam..
-Nur Suzana Laily-
Alhamdulillah, pertama sekali tahniah pada Adik Nur kerana telah berjaya mengumpulkan 600 OZ stock susu dalam masa sebulan! Syukur..Walaupun baby lahir pra-matang, tetapi Nur sangat tabah mengharunginya.. dan Iffah pasti Nur inginkan yang TERBAIK buat anak-anaknya. Apekah rahsia Adik Nur?Nur telah mula mengambil Shaklee seawal dari pregnant lagi. Merupakan antara ibu yang terawal mendapatkan Shaklee dari Iffah.. Sudah semestinya Nur seorang yang sangat konsisten dalam mengikuti jadual pemakanan yang diberikan… TIPS EXCLUSIVE di print dan ditampal, kata Nur ketika Iffa berikannya dulu. Mari kita lihat apa lagi usaha Nur, yang belum anda lakukan untuk dapatkan hasil 600 Oz dalam sebulan:
  1. Nur menyusu sambil mengepam.. pastu,mlm bgn pukul 3am & 6am utk perah susu sebelum nyusukan baby lg.. kalau x,baby kuat tersedak.. kira,nur pam sehari 30oz..separuh utk stok,separuh utk ank yg 2nd & 3rd minum.. (Punyela meriah susu sampai dapat berkongsi kebaikan dengan anak-anak Nur!!)
  2. Utk supplement kesihatan nur mkn shaklee.. utk susu,nur minum air byk, susu anmum,kerapkn penyusuan & kerapkn mengepam.. tu jer..(Yes, Itu Sahaja..mudah bukan?)
  3. Makanan pn kene seimbang..tp, nur mmg kuat mkn.. kalau mkn keju,roti,lg byk blh dpt..sbb karbohidrat & protein dia lbh lg..(Jadi ibu-ibu, janganlah risau gemuk sebab, ibu-ibu yang BF exclusive rahim lebih cepat kecut dan lebih cepat pinggul mengecil!)
______________________
Alhamdulillah dan teruja saya membaca kisah customer Iffa tu.. Saya dulu pun tidak sebanyak tu.. jauh pangang dari api.. sbb dah masuk bulan kedua lepas bersalin baru terkial2 nak buat stok.. kais pagi mkn pagi kais ptg mkn petang, tapi Alhamdulillah ia cukup utk si kecil Faiz.. Jadi tujuan saya berkongsi kisah Nur di atas bukan utk anda membandingkan dgn hasil perahan anda... Janganlah yer.. karang makin tension lak.. Jadikan ianya inspirasi buat anda.. sbb setiap keperluan baby berbeza.. Mom knows best..right?.. CUma anda perlu ikut tips dan apa yang Nur amalkan sepeerti yg dinyatakan di atas utk mendapat hasil memuaskan... Apa pun, berikut adalah 3 PERKARA UTAMA yang mesti anda faham,credit to Iffa
  1. Supply Vs Demand - Lebih kerap kita melakukan pengosongan susu, lebih banyak signal demand di hasilkan..lebih banyak susu akan diproduce. INI WAJIB DIPATUHI.
  2. Pemakanan Seimbang – Makan jangan di sekat-sekat, tetapi janganlah sampai melaupau pula kan.. ambil megikut piramid makanan dan memenuhi keperluan seorang ibu yang breastfeed. Pengambilan Suplemen SHAKLEE, membantu memperbaiki kesihatan ibu dari dalam. Tubuh yang sihat, pasti membantu melancarkan penghasilan susu. AIR – Perlu minum banyak, tiada alasan dalam pantang tidak boleh minum banyak air!
  3. Doa, Doa dan Doa… Pintu Rezeki dipegang Allah SWT.. dan jangan lupa ISTIQAMAH..
Mudah bukan.. Hanya 3 PERKARA UTAMA.. Jika anda follow..InsyaAllah akan dapat hasil yang sama seperti Nur.
_________________________________________________________


Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.
Share:
Read More
, , ,

Tak Rugi Mencuba...


Apa kata mereka?

Sila klik gambar untuk besarkan imej:














sumber: AnakkuWiraku

Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma
Share:
Read More
,

Testimoni - Set Tripple M yang Mengujakan


Buat pelanggan-pelanggan kak long yang membeli mana-mana set penyusuan Shaklee, pastikan anda telah menghantar email kepada saya dengan tajuk "Saya Mahu Tips Ekslusif Itu" kerana anda pasti rugi jika terlupa mengingatkan saya tentang itu. Cepat ya!

Khusus buat pelanggan kak long sepanjang Jun ini :
  1. Tips Ekslusif untuk pembelian mana-mana set penyusuan Shaklee
  2. Menyertai Kempen Membeli Sambil Beramal
Oh ya! Jom baca testimoni mereka yang berpuas hati dengan set Tripple M kami.






Lagi testimoni tripple M di sini

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila isikan BORANG PESANAN atau email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.
Share:
Read More
, , , ,

BeRapA CepAt KeSan AmBiL SET B SHAKLEE



"Berapa cepat boleh nampak kesan/ peningkatan pada susu badan lepas ambil set nie?"

Ini ialah soalan WAJIB setiap kali ada permintaan Shaklee BreastFeeding Set (Set B Ibu Menyusu). Ada juga yang tidak bertanya, namun, saya pasti, jauh di lubuk hati anda pasti tertanya-tanya soalan yang sama, kan?

Sejujurnya, set vitamin yang kami cadangkan untuk ibu menyusu nie, bukanlah untuk memperbanyakkan susu sahaja. Malah, ianya tergolong dalam kumpulan pemakanan tambahan, dan mempunyai banyak lagi khasiat lain terutama kepada kesihatan si ibu secara menyeluruh.

Oleh yang demikian, secara umumnya saya akan menerangkan bahawa, kesannya adalah berbeza pada individu. Ada yang cepat (keesokan harinya dah nampak kesan), ada yang lambat, seminggu dua, malah sebulan pun ada. Anda bayangkan dalaman tubuh seperti ruang-ruang kosong, dan supplements akan memenuhi mana-mana ruang yang lebih memerlukannya dahulu.

Mungkin anda tidak nampak kesan mendadak dari segi kuantiti. Namun, bagaimana dengan warna EBM anda? (Warna sepatutnya kekuningan di sebabkan oleh B-Complex - vitamin larut air). Bagaimana pula dengan rasa badan anda, tidakkah semakin bertenaga?

Berikut ialah testimoni ibu-ibu menyusu yang dapat melihat kesan positif (dalam mebantu penyusuan) dalam masa yang singkat. Alhamdulillah.

Namun, ada juga yang masih belum menampakkan hasil yang di ingini (dari segi perubahan kuantiti susu ibu sahaja) setelah seminggu mengambilnya, seperti ibu ini.




Jangan bersedih! Tidak kira sama ada anda tergolong di dalam kumpulan ibu yang di atas, ataupun ibu yang di bawah, seperti yang anda dapat lihat, kami akan memberikan maklum balas dan konsultasi yang sepatutnya (rujuk 33 komen di atas!) agar anda dapat mengambil supplements dengan ilmu, dan bukannya membiarkan anda terkontang-kanting tanpa konsultasi yang sewajarnya.

Kini, telah ramai yang turut menjual pelbagai supplements yang diakui mampu untuk memperbanyakkan susu ibu. Ada yang menjual jenama antarabangsa mahupun tempatan, dan ada juga yang turut menjual produk Shaklee. Walaubagaimanapun, ingin saya khabarkan bahawa kelebihan kumpulan kami (Euphoria GBS) ialah, kami mempunyai rangkaian jaringan yang luas dan berpengalaman! Sekiranya pengedar anda tidak dapat terus menjawab permasalahan anda pada waktu tersebut, ada ramai lagi pengedar lain yang dengan gembiranya akan membantu anda!




Mahu mencuba vitamin Shaklee? Anda boleh email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.
Share:
Read More
, , , ,

20 oz DeNgaN PakeJ TRIpPLe M

Masih ingat dengan pakej Tripple M?


Ia pakej yang lengkap dengan protien, semua vitamin utama yang diperlukan termasuk kalsium. Apabila semuanya cukup, badan ibu insyaALLAH sihat dan bertenaga malah ia menyumbang kepada produktiviti susuibu.




Anda mahu mencuba pakej Tripple M? Boleh email atau sms kepada saya !


Sumber


Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.
Share:
Read More
, , , ,

DuLu BerCinTA Nak Dapat..KinI..BeNgKaK



 Nak dapatkan TIPS ESKLUSIF? Jom dapatkan Set Tripple M hari ini. Atau anda boleh dapatkan di mana2 branch di bawah ini...


*Peringatan: Shaklee tidak mempunyai stokis, hanya Shaklee branches di bawah ini dan pengedar sah individu (seperti saya) sahaja.

  • Shaklee HQ : JA-3A-02, Empire Tower, Empire Subang, Jalan SS16/1, 47500 Subang Jaya, Selangor. No Tel: 03-5622 3188
  • KL Branch 31 Jalan 2A/27A Section 1 Wangsa maju Setapak, KL. No tel 03-41426442
  • Penang Branch : A-2 Jalan Todak Pusat Bandaraya Seberang Jaya , Perai. No tel 04-3974325
  • Ipoh Branch : 32 Medan Istana 1 Bandar Ipoh Raya , Ipoh . No tel 05-2418260
  • Johor Bahru Branch : 14 Jalan Molek 1/10 Taman Molek , JB. No tel 07-3525188
  • >Kota Bharu Branch : 319 Section 25 Bandar Kora Bharu Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu. No tel 09-7478688
  • Kota Kinabalu Branch : Lot 7, Ground Floor Wisma Damai jalan Damai Luyang Kota Kinabalu. No tel 088-272087

credit to KakN

Share:
Read More
, , , ,

SuSu PekaT..JeRAwaT HiLaNG

Baru sahaja mengenali Shaklee dan alhamdulillah beliau dapat merasakan perbezaan pengambilan Shaklee....


Seronok kan? Kebaikannya bukan sahaja untuk bayi namun si ibu turut merasakan kebaikan vitamin Shaklee. 

Share:
Read More
, , , , ,

ESP atau ALFALFA?

Semenjak pakej TRIPPLE M diperkenalkan...ramai kawan-kawan kak long nak tau pasal ESP ni......antara soalan yang diajukan ialah:




1. ESP tu apa ya?
2. ESP dengan Alfalfa mana bagus untuk banyakkan susu?
3. Berapakah harga ESP?
4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?
5. Siapa yang tidak boleh amik ESP?
6. Apakah rasa ESP?
7. Bila saya boleh dapat jika order hari ini?
8. Jika dah amik alfalfa masih perlu protin ke?

Dengan senang hati ingin kak long kongsikan jawapan kepada persoalan di atas ini agar segala kemusykilan bagi yang baru mengenali ESP Shaklee akan terjawab...


1. ESP tu apa ya?
ESP ialah singkatan bagi Energizing Soy Protin. Ia adalah protin soya yang sangat berkualiti. Ia didatangkan dalam bentuk serbuk. Boleh diminum begitu sahaja atau pengambilan bersama minuman lain seperti susu, milo atau jus dengan suhu air tidak terlalu panas agar tidak merosakkan enzim protin itu sendiri.

2. ESP dengan Alfalfa mana bagus untuk banyakkan susu?
Protin sangat perlu untuk pembentukkan sel. Kandungan susuibu mengandungi protin dan pengambilan protin menggalakkan lagi penghasilan susuibu. Alfalfa turut mengandungi protin namun ada kadar yang minimum.
Kedua-dua bangus untuk membanyakkan penghasilan susu namun balik kepada budget masing-masing. Ada yang mengambil kedua2nya, tidak kurang yang mengambil salah satu sahaja.

3. Berapakah harga ESP?
Harga ESP bagi semenanjung termasuk postage ialah RM131 manakala bagi Sabah Sarawak ialah RM144.
4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?
Jika si ibu mengambil 2 sudu besar sehari , ia boleh bertahan antara 1.5 -2 bulan untuk satu canister.
5. Siapa yang tidak boleh amik ESP?
Individu yang mempunyai masalah diabetes tidak digalakkan mengambil ESP ini.
6. Apakah perasa ESP?
ESP Shaklee berperasa Soya.

7. Bila saya boleh dapat jika order hari ini?
 InsyaAllah jika tiada aral yang melintang, penghantaran adalah 1-2 hari bekerja.

8. Jika dah amik alfalfa masih perlu protin ke?
Boleh mengambil kedua2nya jika berkemampuan. Jika tidak boleh memilih salah satu mengikut budget individu.


Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long
Share:
Read More
, , , , ,

Testimoni terbaru : 5 kesan dari set 3M: ....Terima kasih kak Hajah Noor!

Terima kasih buat kak Hajah Noor atas testimoni yang bagus ini! Beliau mencuba set Tripple M...dan hasilnya, alhamdulillah!!!


Beliau menyusukan anak ketiganya yang kini berusia 6 bulan....dan mahu meneruskan perjuangan penyusuannya selama yang mungkin kerana dua anaknya yang sebelum ini tidak berpeluang mendapatkannya....

Assalamualaikum

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi
Sesungguhnya yang baik datang drNya
Rezeki yang berkat dtg dariNya
Kita hanya merancang

Seminggu sudah akak menggunakan Shaklee
seminggu juga akak follow panduan /jadual makan vitamin
selain berusaha mencapai sasaran lebih dari 5kali pam sehari

Hasilnya
1. susu kelihatan likat sikit. yang kelakar sehari selepas minum ESP yang terbancuh pekat, kelihatan susu tu amat2 pekat ler.warna kehijauan2 sikit.

2. selepas pam, <>2 jam terasa penuh sahaja cik B akak nie. seronok sangat.

3. peningkatan susu dlm sehari <>30 oz (kalau sebotol 5oz * 6 btl) stok susu fresh utk hari keesokkan anak bersekolah.

4. stok ebm dpt buat dlm 6 btl saja last week (khamis malam dan separuh jumaat) coz kena balik kgggg.. kalau dok rumah sendiri rasanya dah kembali penuh peti ais tu ngan ebm. Tp syukur stok  dah jadi 20 btl kembali.target buat 50 botol this week then next week boleh puasa ganti.

5. keadaan badan. ada rasa macam bertenaga sikit.segar n senang bangun. cuma bila dah tidor jam 1am tu akak cuba tak nak bangun gak jam 3am coz akak pun nak rehat gak. coz waktu2 lain dah marathon buat itu ini heheh..nak gak bagi badan rehat dr melakukan kerja2 rumah. actually rasa badan ok sikit nie tp tak nak gak buat kerja2 rumah tu boleh tak??


sasaran KPI hehehe

1. nak kerapkan pam. kosong jer nnt cik B akan penuh cepat. tp kekangan masa tu bila ada meeting.kalau takde metingg..berbahagiaa..

2. buat stok ebm 50 btl dlm minggu ini (klu boleh)so nak gantikan poso juga next monday Insyaallah. so this week cuti 3 hari jangan kemana2. kecuali pakai Madela Free style.blh pam dimana2 dan masa. hehhe

3.nak kekalkan daya tenaga badan ini.klu tak mmg dah pengsan coz terletih sgt. tp kot tak letih pun mmg akak nak tido gak.
itu jer kot.


credit

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long
Share:
Read More