Posts

Showing posts with the label Tripple M

Set Penyusuan Yang HOT!! Hanya untuk HOT MUMMIES!!!

Image
Saya dan jaringan teman-teman Euphoria menyediakan 4 set PENYUSUAN yang sememangnya HOT!! Setiap Set berbeza mengikut keperluan HOT MUMMIES di luar sana...

Set B



Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuanIanya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata.  Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan.  Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi,  Vitamin C fokus on imun sistem,  Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala  Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Set TERLARIS....SET 3M..Making More Milk...

Image
Kak long mula-mula jatuh cinta dengan Shaklee selepas mencuba Set B ~ Set penyusuan yang fofular tu...tak lama lepas tu kak long upgrade set B ke set E...yang ada tambahan kalsium..

Kesan lepas amik kalsium/ ostematrix ni memang best..yang paling ketara sakit pinggang kak long semakin pulih...then bila kak long mengepam..alhamdulillah kuantiti semakin meningkat...syukur...

Kemudian kak long menambah ESP @ soy protein dalam diet kak long...dan hasilnya superb!!! Gabungan Set B + Kalsium + Protein = MARVELLOUS!!!

Kenapa Marvellous...komposisi utama susu ibu adalah protein dan kalsium jadi dengan menambah suplemen kalsium dan protein ke dalam diet seharian, ia bermakna kita telahpun mengisi keperluan susu ibu itu sendiri...Apatah lagi dengan mengikut jadual pengepaman yang betul, maka kesan pengambilan SET 3M ini lebih ketara....

Jom kita ikuti apa kata seorang ibu ini selepas mengamalkan SET 3M...



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These pro…

Jom Banyakkan Susu...

Image
Kak long ni memang suka je nak bercerita pasal makanan seimbang...almaklumla...teknologis makanan katanya...tapi sebenarnya bab-bab pemakanan ni semua orang wajib ambil tahu...sebab dari makanan yang kita ambillah...ia akan menentukan tahap kesihatan kita..kalau kita suka makan benda bergoreng...hati-hati dengan lemak dan kolesterol...tak pasal-pasal umur masih muda remaja tapi penyakut macam-macam dah menghinggap...

Kak long ni tak boleh diberi peluang bercakap...satgi membebel ala-ala mak nenek pulak kan...anyway, kak long nak berkongsi cerita salah seorang pelanggan grup kami berkaitan Set 3M yang beliau telah cuba...


Puan Siti Ainani telah mencuba set premium breastfeeding kami iaitu set Tripple M (3M) yang mengandungi

Set B - vitalea, b-complex, vitamin C dan Alfalfa
ESP - soy protein
Ostematrix @ kalsium magnesium



Komposisi susu ibu terdiri daripada peratusan air, protein, kalsium, lemak dan vitamin serta garam mineral...Pengambilan makanan yang berprotein dan berkalsium tinggi mem…

Puas Hati Dengan Shaklee

Image
Tiada yang lebih menggembirakan hati selain  daripada menerima repond yang baik dari pengguna...Seorang customer kami Euphoria turur berkongsi kebaikan Shaklee selepas mengambil Set 3M dan mengamalkan tips exclusive yang diberi...Syukur Alhamdulillah...Kami mendoakan agar beliau dapat meneruskan penyusuan buat bayinya sehingga 2 tahun...Amin...


Jika anda ingin mencuba dan dapatkan harga istimewa...boleh contact kak long di 019-7987970...

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Testimoni ~ Puasa & Set 3M

Antara cabaran bagi ibu menyusu adalah untuk berpuasa dan memastikan kuantiti susu tidak merudum. Bagaimana perasaan anda jika perlu menggantikan puasa selama sebulan? Alangkan untuk 4-5 hari pun ada yang bertangguh-tangguh apatah lagi jika sebulan.
Ikuti kisah Ira yang melahirkan anaknya pada 1 ramadhan tahun lepas dan perlu menggantikan puasa selama sebulan. Apakah perisai yang dipakainya untuk memastikan badan segar bugar?Adakah susunya merudum dengan jayanya? Mari kita lihat. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tahun lepas Syamimi lahir pada 1 Ramadhan. Malam sebelum puasa tu, memang saya dah ada sikit2 contraction. Tapi saya buat bodoh je sebab saya pernah dapat false alarm masa week 24. Masa false alarm tu, siap keluar darah lagi. Siap warded kat Columbia Asia lagi 3 days. Masa tu Allah saja yang tahu. Doa doa doa je keje saya. Sebab saya tak mau bersalin awal. Aiman pon beza 7 bulan je dengan adik dia yang kat …

Testimoni ~ Set Tripple M memang mengujakan...Jom dengar dari Brunei

Image
Masih ingat lagi dengan TIPS EKSLUSIF khusus untuk ibu-ibu menyusu dan juga RAHSIA kehebatan SET TRIPPLE M? Jom baca testimoni daripada Brunei.
credit to Ida Testimonial Triple M dari Brunei Assalamualaikum Ida. Hari ni, masuk hari ke 6 ambil supplement Triple M. Syukur Alhamdulillah...BM semakin meningkat, normally average, saya dapat total 15oz sehari, dalam 6 hari ni, saya dpt between 19oz-23oz. Hari ni dpt 20oz, Alhamdulillah, happy sangat2.. Soon I nak order Vit calcium lg ..harap2 dpt sediakan stok utk bulan puasa nanti.
Alhamdulillah, saya hari ni hari ke 12 makan supplement Triple M.. dari express BM 3 kali sehari ke 5 kali sehari..Milk supply meningkat, alhamdulillah.. usually dpt total 15 oz sehari.. sekarang naik at least 20 oz..=)
Apakah SET TRIPPLE M?
Set TRIPPLE M terdiri daripada SET B ( Vitalea, B Complex dan Vitamin C) serta tambahan Ostematrix dan Energizing Soy Protein. 
Hasil kajian kami sepanjang set penyusuan Shaklee group kami (Euphoria GBS) mengadakannya di pasaran, t…

Kebaikan Set Penyusuan dari Shaklee

Oleh kerana ramai yang bertanya tentang details of set penyusuan Shaklee yang dicadangkan oleh Euphoria Group ini, maka entry ini kak long kongsikan di sini. Semoga anda mendapat gambaran awal tentang kepentingan setiap vitamin/ suplemen dalam set penyusuan ini, inshaALLAH.


Untuk konsultasi lanjut, sila hubungi kak long secara personal di nuradhamansor@yahoo.com atau sms ke 019 798 7970.


info credit to GenkiMomma.Net & yoursupermom.com
Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : 
Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : 
Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C : 
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa : 
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASIL…

Set Tripple M...Apa kata mereka??

Image
credit


Saya mengenali beliau hanya di alam maya.Namun dalam perkenalan yang singkat itu, saya mohon izin beliau untuk menjadikan beliau testimoni kerana pengalaman beliau bagus untuk dikongsi bersama.

Apa kata beliau?


Apa yang beliau amalkan?
Beliau mengamalkan set Tripple M


Apa rahsia lain ye....
Memang kesannya cepat ditambah beliau kerap pam iaitu setiap dua jam.

Bagi kalian yang baby kerap menyusu dan yang memang kerap pam, jika kalian nak mempercepatkan penghasilan susuibu, maka set Tripple M adalah yang terbaik.

Mungkin ada yang tertanya-tanya, mengapa set Tripple M? Ini kerana komposisi utama dalam susuibu adalah protien dan kalsium seterusnya semua zat vitamin dan garam mineral. Maka pengambilan protien dan kalsium yang mencukupi dalam diet harian membantu penghasilan susu dengan cepat provided si ibu kerap menyusukan anak atau pumping session yang konsisten.


Set 3M

Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?
Set ini digalakkan kepada ibu yang ada mas…

Tanya Pada Hati....Susu Menitik Menanti Kelahiran Anak Angkat

Kak long membaca cerita ini dari seorang teman....rasa terharu dengan pengorbanan seorang ibu walau hanya Ibu Angkat namun kehendak hati agar dapat meyusukan anak angkat beliau menyebabkan jiwa kak long meruntun rasa terharu seorang ibu...

Alhamdulillah dengan bimbingan teman kak long tersebut dan pengambilan beberapa suplemen Shaklee serta kekuatan doa kepada Yang Esa...usaha beliau kini mulai menampakkan hasil...beliau kini menanti kelahiran anak angkat dengan penuh rasa keibuan dan kak long berdoa agar perjalanan penyusuan beliau dan pengorbanan beliau menjadi motivasi dan telada buat kita semua....

Secebis kisah beliau yang kak long petik dari blog Kak N

Selepas 6 tahun menunggu tetapi masih belum ada rezeki melahirkan anak, maka beliau dan suami bernekad nak ambil anak angkat. Hebatnya wanita ini, beliau mempunyai jiwa keibuan yang sangat kuat. Beliau berniat hendak menyusukan anak angkatnya.

Beliau meminta konsulatasi dari saya dan vitamin yang bagus untuk membanyakkan susu. Saya …

Bayi Pramatang - Ibu Mampu Kumpul 600 oz sebulan

Image
Mari Lihat gambar berikut. dan cerita dibawah dicopy dari link ini,credit ye to Iffa
Rezeki buat anakku, Mohammad Syafiq bin Junaidi & inspirasi buat semua.. 600 oz jumlahnya sejak 17 jun 2011 - 14 julai 2011.. Selamat mengepam.. -Nur Suzana Laily- Alhamdulillah, pertama sekali tahniah pada Adik Nur kerana telah berjaya mengumpulkan 600 OZ stock susu dalam masa sebulan! Syukur..Walaupun baby lahir pra-matang, tetapi Nur sangat tabah mengharunginya.. dan Iffah pasti Nur inginkan yang TERBAIK buat anak-anaknya. Apekah rahsia Adik Nur?Nur telah mula mengambil Shaklee seawal dari pregnant lagi. Merupakan antara ibu yang terawal mendapatkan Shaklee dari Iffah.. Sudah semestinya Nur seorang yang sangat konsisten dalam mengikuti jadual pemakanan yang diberikan… TIPS EXCLUSIVE di print dan ditampal, kata Nur ketika Iffa berikannya dulu. Mari kita lihat apa lagi usaha Nur, yang belum anda lakukan untuk dapatkan hasil 600 Oz dalam sebulan: Nur menyusu sambil mengepam.. pastu,mlm bgn pukul 3am &…

Tak Rugi Mencuba...

Image
Apa kata mereka?

Sila klik gambar untuk besarkan imej:














sumber: AnakkuWiraku

Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma

Testimoni - Set Tripple M yang Mengujakan

Image
Buat pelanggan-pelanggan kak long yang membeli mana-mana set penyusuan Shaklee, pastikan anda telah menghantar email kepada saya dengan tajuk "Saya Mahu Tips Ekslusif Itu" kerana anda pasti rugi jika terlupa mengingatkan saya tentang itu. Cepat ya!
Khusus buat pelanggan kak long sepanjang Jun ini : Tips Ekslusif untuk pembelian mana-mana set penyusuan Shaklee Menyertai Kempen Membeli Sambil Beramal Oh ya! Jom baca testimoni mereka yang berpuas hati dengan set Tripple M kami.





Lagi testimoni tripple M di sini

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila isikan BORANG PESANAN atau email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.

BeRapA CepAt KeSan AmBiL SET B SHAKLEE

Image
"Berapa cepat boleh nampak kesan/ peningkatan pada susu badan lepas ambil set nie?"

Ini ialah soalan WAJIB setiap kali ada permintaan Shaklee BreastFeeding Set (Set B Ibu Menyusu). Ada juga yang tidak bertanya, namun, saya pasti, jauh di lubuk hati anda pasti tertanya-tanya soalan yang sama, kan?

Sejujurnya, set vitamin yang kami cadangkan untuk ibu menyusu nie, bukanlah untuk memperbanyakkan susu sahaja. Malah, ianya tergolong dalam kumpulan pemakanan tambahan, dan mempunyai banyak lagi khasiat lain terutama kepada kesihatan si ibu secara menyeluruh.

Oleh yang demikian, secara umumnya saya akan menerangkan bahawa, kesannya adalah berbeza pada individu. Ada yang cepat (keesokan harinya dah nampak kesan), ada yang lambat, seminggu dua, malah sebulan pun ada. Anda bayangkan dalaman tubuh seperti ruang-ruang kosong, dan supplements akan memenuhi mana-mana ruang yang lebih memerlukannya dahulu.

Mungkin anda tidak nampak kesan mendadak dari segi kuantiti. Namun, bagaimana dengan warn…

20 oz DeNgaN PakeJ TRIpPLe M

Image
Masih ingat dengan pakej Tripple M?


Ia pakej yang lengkap dengan protien, semua vitamin utama yang diperlukan termasuk kalsium. Apabila semuanya cukup, badan ibu insyaALLAH sihat dan bertenaga malah ia menyumbang kepada produktiviti susuibu.




Anda mahu mencuba pakej Tripple M? Boleh email atau sms kepada saya !


Sumber


Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.

DuLu BerCinTA Nak Dapat..KinI..BeNgKaK

Image
Nak dapatkan TIPS ESKLUSIF?Jom dapatkan Set Tripple M hari ini. Atau anda boleh dapatkan di mana2 branch di bawah ini...


*Peringatan: Shaklee tidak mempunyai stokis, hanya Shaklee branches di bawah ini dan pengedar sah individu (seperti saya) sahaja.

Shaklee HQ : JA-3A-02, Empire Tower, Empire Subang, Jalan SS16/1, 47500 Subang Jaya, Selangor. No Tel: 03-5622 3188KL Branch 31 Jalan 2A/27A Section 1 Wangsa maju Setapak, KL. No tel 03-41426442Penang Branch : A-2 Jalan Todak Pusat Bandaraya Seberang Jaya , Perai. No tel 04-3974325Ipoh Branch : 32 Medan Istana 1 Bandar Ipoh Raya , Ipoh . No tel 05-2418260Johor Bahru Branch : 14 Jalan Molek 1/10 Taman Molek , JB. No tel 07-3525188>Kota Bharu Branch : 319 Section 25 Bandar Kora Bharu Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu. No tel 09-7478688Kota Kinabalu Branch : Lot 7, Ground Floor Wisma Damai jalan Damai Luyang Kota Kinabalu. No tel 088-272087
credit to KakN

SuSu PekaT..JeRAwaT HiLaNG

Image
Baru sahaja mengenali Shaklee dan alhamdulillah beliau dapat merasakan perbezaan pengambilan Shaklee....


Seronok kan? Kebaikannya bukan sahaja untuk bayi namun si ibu turut merasakan kebaikan vitamin Shaklee. 
credit

ESP atau ALFALFA?

Image
Semenjak pakej TRIPPLE M diperkenalkan...ramai kawan-kawan kak long nak tau pasal ESP ni......antara soalan yang diajukan ialah:


Energizing Soy Protein

1. ESP tu apa ya?
2. ESP dengan Alfalfa mana bagus untuk banyakkan susu?
3. Berapakah harga ESP?
4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?
5. Siapa yang tidak boleh amik ESP?
6. Apakah rasa ESP?
7. Bila saya boleh dapat jika order hari ini?
8. Jika dah amik alfalfa masih perlu protin ke?

Dengan senang hati ingin kak long kongsikan jawapan kepada persoalan di atas ini agar segala kemusykilan bagi yang baru mengenali ESP Shaklee akan terjawab...


1. ESP tu apa ya? ESP ialah singkatan bagi Energizing Soy Protin. Ia adalah protin soya yang sangat berkualiti. Ia didatangkan dalam bentuk serbuk. Boleh diminum begitu sahaja atau pengambilan bersama minuman lain seperti susu, milo atau jus dengan suhu air tidak terlalu panas agar tidak merosakkan enzim protin itu sendiri.
2. ESP dengan Alfalfa mana bagus untuk banyakkan susu? Protin sangat perlu untuk …

Testimoni terbaru : 5 kesan dari set 3M: ....Terima kasih kak Hajah Noor!

Terima kasih buat kak Hajah Noor atas testimoni yang bagus ini! Beliau mencuba set Tripple M...dan hasilnya, alhamdulillah!!!


Beliau menyusukan anak ketiganya yang kini berusia 6 bulan....dan mahu meneruskan perjuangan penyusuannya selama yang mungkin kerana dua anaknya yang sebelum ini tidak berpeluang mendapatkannya....

Assalamualaikum

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi
Sesungguhnya yang baik datang drNya
Rezeki yang berkat dtg dariNya
Kita hanya merancang

Seminggu sudah akak menggunakan Shaklee
seminggu juga akak follow panduan /jadual makan vitamin
selain berusaha mencapai sasaran lebih dari 5kali pam sehari

Hasilnya
1. susu kelihatan likat sikit. yang kelakar sehari selepas minum ESP yang terbancuh pekat, kelihatan susu tu amat2 pekat ler.warna kehijauan2 sikit.

2. selepas pam, <>2 jam terasa penuh sahaja cik B akak nie. seronok sangat.

3. peningkatan susu dlm sehari <>30 oz (kalau sebotol 5oz * 6 btl) stok susu fresh utk hari keesokkan anak bersekolah.

4. stok ebm dpt buat dlm 6…