Posts

Showing posts with the label alergy

ALAHAN MAKANAN PADA BAYI

Image
Keluarga kaklong ada sejarah alahan makanan. Adik yang kedua sangat alah terhadap telur puyuh. Setiap kali dia makan telur puyuh, muka dan badan akan bengkak-bengkak. Amik masa gak nak pulih seperti sedia kala. Ini berterusan sehingga dia mula bersekolah.

Tapi macamana kita nak tahu adakah kita berisiko untuk alah terhadap makanan atau tidak? Jemput baca sedikit perkongsian di bawah. Sumber tulisan ini adalah dari Baby Centre


Apa itu alahan makanan? Alahan makanan ialah apabila sistem pertahanan badan (sistem imun) bayi anda mempunyai reaksi buruk terhadap protein dalam makanan yang biasanya tidak membahayakan, dan cuba untuk melawannya dengan menghasilkan antibodi.

Jika bayi anda mengalami alahan makanan, kemungkinan besar dia akan menunjukkan simptom-simptomnya beberapa minit sahaja selepas memakan makanan tersebut.

Adakah alahan makanan kerap berlaku pada bayi? Alahan makanan biasa berlaku pada bayi dan kanak-kanak kecil. Dianggarkan sehingga lapan peratus kanak-kanak di bawah usia…

Testimoni Bergambar ~ Kulit Lebih Sihat & Bebas Alahan

Image
Kak long nak berkongsi dengan kalian satu testimoni seorang teman yang menggunakan Set Skin Care Euphoria dan Alfalfa...Wajahnya kini lebih bersih dan beliau bebas dari alahan..Jom kita baca...


Beliau adalah rakan kepada bisnes partner kak long...Beliau mempunyai masalah alahan terhadap makanan laut seperti sotong, udang....sehinggakan apa jua yang dimasak dengan makanan laut, jika beliau cuba mengambilnya...alahan tersebut tetap datang..Kesian kan...
Jadi pada akhir Januari 2012 lalu, beliau telah berjumpa dengan biz partner kak long ni dan berminat nak mencuba Set Kecantikan Kulit Euphoria....yang mengandungi B-compleks, Vitamin C dan Vitamin E...Memandangkan beliau mempunyai alahan, maka biz partner kak long ni turut mencadangkan Alfalfa sebagai suplement tambahan...
Setelah mencuba beberapa hari...beliau mengakui keberkesanan VITAMIN SHAKLEE ini...

Kenapa kami mencadangkan Pengambilan Set D @ Euphoria Skin Care Set:
1) B Complex Kekurangan B complex boleh menyebabkan wajah kusamBant…

Kesan Sampingan Selepas Amalkan SET EU FOUR PLUS

Image
Kebanyakan antara kita akan bertanya apa ye kesan jika kita ambil vitamin sekian sekian...

Hari ni kak long nak berkongsi pula kesan sampingan yang Puan Sabrina rasa selepas mengamalkan SET EU FOUR PLUS Euphoria...


Puan Sabrina mengamalkan SET EU FOUR PLUS yang terdiri daripada:
Multivitamin@Vitalea
B-Kompleks
Vitamin C
Ostematrix
ESP

Jadi apa kesan sampingan yang Puan Sabrina alami:
i) dari segi penyusuan ~ kuantiti susu beliau bertambah selepas mengamalkan set ini...memandangkan beliau seorang WAHM, beliau akan direct feed baby beliau 24-7..dan kini beliau harus pula mengepam dek kerana susu beliau semakin bertambah dan breast lebih cepat berat....ESP & Ostematrix membantu dalam penghasilan susu jadi pengambilan mengikut aturan yang ditetapkan memang sgt2 membantu...

ii) dari segi kesihatan pula ~ sebelum ini Pn Sabrina ada mengalami sakit2 pinggang kesan dari jatuh tangga, beliau terpaksa bangun dan duduk secara perlahan-lahan serta berjalan dengan perlahan...namun Alhamdulillah..ki…

Anda RESDUNG? SET B juga BOLEH memBANTU

credit to Mama Arissa



Mushafizah A Samad alhamdulillah..hajat ambil set bf shaklee utk tingkatkan susu yg berzat..tak sangka set ni bantu sangat dlm masalah resdung sejak 20thn lalu..harap mmg itu jawapannya...sy perasan sejak makan set ni, kalau saya makan apa2 yg berunsur telur, sy akan gatal, selsema, skt kepala...but now, mmg byk bezanya...ni yg buat sy jatuh cinta kat shaklee..hehe..



Anda boleh mencuba Set G, yang kami khususkan untuk masalah RESDUNG, ALERGY, ECZEMA, ASTHMA, GEGATA.

Set G terdiri daripada.... Vitamin C , B Complex & Alfalfa