Posts

Showing posts with the label asma

Omega & kanak-kanak

Salam sayang


Pagi tadi kak long kongsikan testimoni ibu kak long mengenai asma dan tindakan Omega terhadap pesakit asma.


Ada yang bertanya jika kanak-kanak boleh ke nak ambil Omega ni?


Sebenarnya pengambilan Omega guard boleh dimulakan seawal bayi berusia 1 tahun.


Pelbagai cara boleh dipraktikkan untuk memberi omega kepada bayi 1 tahun ke atas. Macam kak long, mula-mula kak long berikan sebiji terus untuk melihat sama ada dia boleh mengunyah terus atau tidak. Jika boleh, ibu boleh teruskan pemberian omega sebiji terus kepada anak anda.
Namun ada kanak-kanak yang tidak boleh mengunyah omega tu terus, ibu atau ayah boleh menebuk omega dan memicit terus ke dalam mulut anak anda. Jika mereka menolak, omega tersebut boleh dicampur sekali ke dalam makanan dan minuman mereka.


Omega sangat bagus dalam membina sistem pertahanan tubuh yang baik selain daripada membekalkan DHA kepada otak bayi.


Ibu-ibu yang nak mencuba boleh gunakan teknik yang kak long kongsikan di atas.




Nur Adha @ Kak Long
P…

Testimoni IBU - OMEGA dan SERANGAN ASMA

Image
Salam sayang

Alhamdulillah promo OMEGA masuk HARI KELIMA

Yang menariknya promo kali ini ada TWIN PACK dengan DISKAUN 5%. Jadi pada siapa yang memang dah jatuh cinta atau berniat nak berikan hadiah buat ibu dan ayah... TWIN PACK ni memang sangat sesuai



Pagi ni kak long nak sharekan dengan semua satu testimoni sejak ibu kak long mengambil OMEGA GUARD Shaklee
Sebelum ini, ibu kak long agak gempal dan mempunyai asma.. Beliau mengikuti satu program diet dari syarikat yang agak ternama. Alhamdulillah program tersebut berhasil namun ia hanya mengurangkan berat badan ibu sahaja. Buat pengetahuan semua, ibu kak long ni ada penyakit diabetes dan darah tinggi jadi memang perlu sangat-sangat untuk ibu mengurangkan berat beliau.
Namun apa yang pasti, masalah asma ibu masih berterusan. Boleh dikatakan agak kerap ibu diserang asma. Jadi sebaik sahaja ibu selesai program diet tersebut, kak long terus memberi ibu OMEGA GUARD untuk dicuba. Ia lebih untuk kesihatan ibu. Setiap hari kak long akan pastika…

Mealshakes bantu kurangkan asma

Image
Apabila anak sakit...yang paling susah hati dan tak lena tidur..pastinya IBU...begitu juga dengan Pn Rafaliah...Ummi Irfan ini memang sangat gelisah nak-nak bila little Irfan diserang dengan asma...Ini kisah Pn Lia menangani masalah asma Little Irfan...


"...Malam ni saya nak share pengalaman kami sendiri setelah anak kami, Irfan, sudah 5 bulan lebih mengambil Mealshake. Tak tahu nak mula kat mana sebab terlalu banyak ingin dikongsikan bersama..inshaALLAH, saya cuba yang terbaik..dan memang sebagai seorang ibu, saya mahu berikan yang terbaik untuk anak-anak (walaupun baru sorang je sekarang ni..hehe..). Anak saya telah di-diagnose as asthma since his 5 months old..awal bukan? Memang sejarah keluarga kami ada yang semput (ni kata org dulu2.., org moden cakap asma..hehe..), dan masa saya mengandungkan Irfan masa bulan ke-5 tu saya selalu semput..(banyaknya no 5..ade chemistry ni..hehe...) banyak kali ulang alik hospital untuk amik neb..after deliver, AlhamduLILLAH saya ok, tapi Irfan…