Posts

Showing posts with the label bengkak susu

LECITHIN PELBAGAI FUNGSI

Image
Salam sayang



Harga sebotol RM55.00 Ada 180 biji

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

LECITHIN KURANGKAN BENGKAK SUSU DISEBABKAN GS

Salam sayang 

Rentetan dari perkongsian kak long tentang Green Smoothies yang lepas. Sebenarnya kak long tak sedar pun yang GS ni boleh jadi milk booster. Sebab biasanya bila kak long ambil ESP setiap hari pun tiada masalah bengkak susu.
Namun sebaliknya terjadi selepas kak long mula mengamalkan GS ni. Hari pertama kak long rasa biasa je dan mek Hana pun menyusu seperti biasa. Masuk hari ketiga, kak long dah rasa kelainan. Hana mula mengelak minum susu pada bahagian kanan. Dan rasa berdenyut-denyut dah mula. Menjelang petang, rasa berdenyut dah mula sakit. Masa ni sakit masih boleh bertahan dan kak long masih terus menyusukan Hana pada kedua-dua belah. Bila malam, belah kanan semakin sakit dan Hana menolak untuk menyusu pada belah kanan. Memikirkan yang kak long berpuasa, pelbagai usaha luaran kak long lakukan seperti mengurut dengan sikat, tuaman panas dan tuaman sejuk. Masih bengkak susu tidak mahu surut.
Satu benda yang tak seronok bila bengkak susu ni selain sakit adalah, pengal…

Tips Kurangkan Bengkak Susu

Tips ini kaklong perolehi  dr seorang sahabat...semoga ia boleh dimanfaatkan bersama ye...

Saya notice, ramai juga mommies yang kena "bengkak susu" terutama selepas mencuba "TIPS EKSKLUSIF GBS", kan? Alhamdulillah, murah rezeki anda (banyak susu). Tapi, bahaya juga jika dibiarkan berlarutan. Jika tuam dengan tuala panas tak menjadi, jom cuba "COLD METHOD" pula. This worked wonders on me:


(1) Baring/ Lay down on flat surface. (2) Urut breast dari pangkal breast ke arah nipple. Jika susah buat sendiri, minta bantuan hubby. Urut sampai ada susu terpancut keluar. Sometimes susu tak keluar sebab ada lubang susu tertutup. So, cuba bersihkan lubang nipple dahulu. Bila letak ice pack, kawasan yg sakit/ keras tue akan kurang rasa sakit bila di urut. (3) Bila dah rasa kurang bengkak breast, try to pump sekosong-kosongnya. Maybe try utk dpt 2x let-down. (4) Kalau boleh, sentiasa letak ice pack for the whole day kat breast tue. Even waktu tidur malam pun.
This is from my o…