Showing posts with label biz. Show all posts
Showing posts with label biz. Show all posts
,

Jual Shaklee Online

Kak long sangat sayang dengan Shaklee. Satu-satunya biz yg paling lama kak long pernah buat. Alhamdulillah ia merupakan langkah yang sangat bijak bila kak long membuat keputusan untuk berniaga Shaklee. Apatah lagi secara online.
 
Kak long memulakan biz ni 3 tahun yang lepas. Dulu lebih sukar sebab nak buat order kena fax atau Emel atau telefon. Tapi kini order pun dah boleh buat secara online. Mudah kan. Hanya klik klik je dah siap buat order. Tunggu sehari dua, barang pun sampai. Syukur segalanya dah dipermudah sekarang ni.

Bab coaching moaching pula juga semakin mudah. Dengan adanya Facebook, whatsapp, telegram dan lainnya maka meeting atau perjumpaan tidak lagi memerlukan tempat tertentu ataupun waktu tertentu. Webinar boleh diadakan pada bila-bila masa malah ahli yang terlibat pun boleh ada di mana-mana, nak buat apa2 kerja pun boleh. Mudah kan.

sebab mudahnya berShaklee lah, maka kak long masih terus setia. Produk yang bagus, pelan pemasaran yang adil dan ganjaran yang sangat mantap merupakan daya penarik untuk terus berbiz Shaklee.

Anda di luar sana nak bersama-sama kak long membina empayar Shaklee? Hubungi je kak long di 019-7987970.
 
 
Share:
Read More
,

Kenapa SHAKLEE? Bahagian Kedua

Jika sbelum ini kak long dah berkongsi dengan kalian kenapa kak long memilih Jenama Shaklee sebagai JENAMA PILIHAN SUPLEMEN kak long,

Di bahagian kedua ini pula kak long nak berkongsi KENAPA KAK LONG PILIH SHAKLEE SEBAGAI SUMBER PENDAPATAN KEDUA?

Sebelum ni memang kak long dah mendengar pelbagai jenama sama ada tempatan mahupun antarabangsa berkaitan NETWORKING MARKETING. Ramai teman seuniversiti mengajak kak long bersam-sama mereka menceburkan diri dalam MLM ni. Kak long sememangnya mempunyai latar belakang keluarga yang berniaga. Dari arwah datuk dan nenek kak long lagi, mereka dah mengusahakan kedai runcit di kampung dan bila berpindah ke bandar, mereka turut mebawa perniagaan barangan runcit mereka bersama (ni belah ayah kak long). Arwah datuk kak long belah mak pula mempunyai sebuah kedai buku. Jadi sememangnya kak long tak dapat lari dari jiwa berniaga ni. Cuma mungkin masa yang belum sesuai ketika itu.

Bagaimana kak long boleh berminat? Ia bermula apabila teman-teman sepejabat melihat perubahan dari faktor kesihatan dan kecergasan kak long ketika kak long mula mengambil suplemen Shaklee. Kak long mula mencari-cari lebih banyak maklumat berkaitan produk ketika itu. Dan kak long mula menelefon seorang sahabat iaitu kak N pemilik anakkuwiraku.com berkaitan perniagaan ini.

Yang istimewanya bersama Kak N, kami golongan wanita sahaja yang berkecimpung dalam biz online ini dan ada grup khusus yang mana coaching dan mentoring secara online diadakan. Ia sangat fleksibel dan kita boleh sesuaikan dengan masa dan keadaan kita.

Bercakap mengenai kelebihan AHLI SHAKLEE pula, Shaklee menawarkan:

i) PROGRAM GANJARAN TUNAI
~ jualan sendiri dan kumpulan (bonus setinggi 21%)
~ bonus kepimpinan (sehingga 6 peringkat)
~ Insentif Koordinator (sehingga 1.5%

ii) PROGRAM KERETA

iii) PROGRAM KONVENSYEN/ INSENTIF


Kalau u olls nak tau lebih lanjut berkaitan bonus-bonus di atas boleh hubungi nombor di bawah...

Yang lebih menariknya dalam Shaklee, ia tak mengira siapa di atas dan siapa di bawah...Jika anda gigih berusaha anda yang layak mendapat habuannya. Sistem yang lebih adil membuatkan lebih ramai orang yang akan setia menjual kerana inginkan ganjaran yang lebih besar. Nak tau income kak long.. Biarlah rahsia... Yang pasti JUTAWAN MUSLIMAH pasti direalisasikan..Amiin...

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG

Salam Sabtu semua...

Kepada pengikut atau pembaca blog ni umumnya ramai yang mengetahui kak long adalah PENGEDAR SAH SHAKLEE di MANJUNG... Tapi buat mereka yang baru sahaja membaca laman ini dan baru je nak berjinak-jinak dengan kak long...maka sekali lagi kak long nak menyatakan yang KAK LONG ni PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG... (macam gempak je kan..hehehe memang gempak pun!)

Kalau u olls nak tau, sebelum kak long jadi distributor SHAKLEE ni, kak long dah berjinak-jinak dengan SET PENYUSUAN terlebih dahulu... Selepas setahun barulah kak long terbuka akal, minda dan hati untuk bersama-sama berkongsi dengan u olls kebaikan SHAKLEE ni.

Dalam entry yang lepas, kak long ada senaraikan apa dia set yang kami sediakan kannn..


Jadi arini kak long nak bagitahu u olls keISTIMEWAan beli produk Shaklee dengan kak long...

~ Anda akan diberi panduan pengambilan setiap vitamin yang anda beli
~ Anda akan dibekalkan dengan jadual pengambilan vitamin 

~ Jika anda ada masalah berkaitan pengambilan vitamin, anda boleh mendapatkankhidmat nasihat secara percuma (rasa-rasanya farmasi/ doktor pun tak buat macam ni kan..)

~ Anda boleh berikan bajet anda dan kak long akan buatkan pek khas untuk anda...bergantung kepada objektif anda
~ Anda akan dimasukkan ke dalam kumpulan perbincangan tertutup khas buat semua pelanggan Euphoria...di sana anda boleh berkongsi pengalaman, memperolehi nasihat serta cadangan-cadangan berkaitan pengambilan vitamin
~ Anda turut menerima cenderahati percuma khusus buat pelanggan kak long


dan yang paling best..


~ Setiap bulan pasti ada tawaran-tawaran menarik hanya dari kak long untuk pelanggan kak long sahaja...


Jadi tunggu apa lagi.... Dapatkan vitamin anda hari ini..

Cara yang paling mudah untuk order... sms ORDER (set apa) dan hantarkan ke 0197987970....Kak long akan berikan cara pembayaran dibuat..Semua pembayaran sebelum jam 12 tengahari...vitamin akan dihantar pada hari yang sama...

Untuk pelanggan sekitar Sitiawan, Manjung dan Lumut..
Anda boleh Self pick-up atau COD

Sebelum kak long terlupa... u olls pun boleh mendapatkan PRODUK SHAKLEE dari rangkaian kak long seperti di bawah:

1. Radhiah binti Rahim : 019-7578554 : Area : Shah Alam 

2. Armilia binti Omar : 012-5636403; Area: Sungai Dua, Butterworth 

3. Siti Muhaini : 012-5491200; Area: Sandakan 

4. Nurhidayu Ibrahim : 012-226 7139; Area: Sg Buloh 

p/s: kalau u olls rasa-rasa nak join rangkaian kak long... boleh je... hubungi kak long di nombor tertera di bawah ye...memang best!!!!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

Seronok ke Berbiz Shaklee?

Ramai yang bertanya kak long...seronok ke join biz Shaklee ni?

Alhamdulillah, dalam masa 1-2 tahun kak long menceburkan diri dalam Shaklee ni kak long nampak TIADA yang MUSTAHIL... Semuanya BOLEH yang penting KITA MAHU!!

Dan yang seronoknya BIZ SHAKLEE ni tak mewajibkan kita pergi ke meeting malam-malam...

Semuanya dilakukan dari rumah sahaja. Hanya sediakan komputer atau komputer riba serta line unternet.

Semua urusan jual beli dilakukan secara online... Malah motivasi & pengetahuan produk pun boleh dikongsikan dalam GRUP FB kami...

Sekali-sekala, Founder kami (EUPHORIA) iaitu Pn Norita akan membuat siri-siri training intensif buat ahli.

Di bawah ini kak long kongsikan sedikit sesi training yang dikendalikan oleh Pn Norita (sangat ralat sebab kak long terpaksa tarik diri pada saat-saat akhir)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

credit to Anakkuwiraku.com


Menjana pendapatan dari rumah mahupun sampingan bersama kami?




Alhamdulilah minggu sudah selesailah forum Euphoria antara terbesar yang pernah kami adakan. Sebagai penganjur, saya amat berterima kasih kepada semua tetamu jemputan yang sedia berkongsi rahsia kejayaan mereka. Antaranya ialah Master Farah Alias, Puan Arnie [ founder of Genkimomma], Puan Tuty untuk bahagian pengetahuan produk. Sayangnya Master Shareeza tidak dapat hadir pada saat akhir atas urusan keluarga yang tak dapat dielakkan. Namun terima kasih buat beliau atas slide yang disediakan yang telah dibentangkan oleh suami saya sendiri.












~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Berminat nak sertai kak long dan grup kami?
Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee 

Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM700) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID kak long 852417 sebagai sponsor/upline.

Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui kak long. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase



Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?

Benar, tak perlu maintain point atau wajib membuat ada pembelian.

Apa kelebihan menjadi ahli?
1) Boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point anda sendiri.
2) Jika rajin berkongsi dengan point yang tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam bentuk cash tanpa perlu ada downline.
3) Jika berminat untuk berbiz, ada kelas tertutup disediakan oleh saya melalui blog / fb tertutup khas untuk ini.
4) Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International-Umrah bg Muslim).

Berminat? Boleh emailkan kepada saya untuk membolehkan kami daftarkan anda dalam kumpulan kami.  


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , , , , ,

KalSiUm...UntUk GiGi & TuLanG SahaJa Ke???

Dipetik dari blog Pn Fiza..tentang kepentingan kalsium...yelah kan ..selama ni kalau sebut kalsium..kita hanya kaitkan dengan tulang..gigi yang kuat...sebenarnya ia amat penting lebih dari itu....mari kita baca...



Sebenarnya kalsium amat penting dalam kehidupan manusia secara keseluruhan. 99% daripada sumber kalsium berada dalam tulang dan 1 % lagi berada di dalam darah, gigi dan tisu.Kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat. Oke, Ini semua orang tahu, termasuklah budak sekolah rendah. Kalsium memastikan tulang kita padat dan kukuSavedh. Ini bagi memastikan kita boleh berdiri tegak. Jika kurang kalsium, tulang kita ada ruang kosong, rapuh dan mudah patah.
Kesuburan. Kajian oleh para ilmuan dalam bidang kesihatan mendapati di hujung sperma terdapat komponen kalsium yang berfungsi membelah dan menembusi dinding telur, kemudian barulah berlaku pembentukan janin. Jadi, sebenarnya tidak semudah itu sperma dapat masuk ke dalam ovum, perlu ada kalsium. Berita baik untuk mereka yang belum dikurniakan anak. Mungkin perlu tingkatkan pengambilan kalsiumterutama pada si suami.
Membantu fungsi otot dan jaringan saraf
Menurut satu sumber yang saya baca, kajian saraf adalah yang paling rumit untuk difahami. Sistem saraf bertugas sebagai pengendali. Ibarat stereng kereta. Kalau tiada stereng bagaimana hendak memandu. Kalau system saraf kita tidak berfungsi, kita jadi lumpuh. Kalau sesiapa yang pernah mengikuti perkembangan komposer terkenal, Seri Bayu pasti tahu, betapa beliau menghadapi satu ujian yang hebat iaitu menderita penyakit saraf. 1%kalsium yang berada di luar tulang ini, memang kecil tapi besar impaknya pada tubuh manusia.
Kalsium memastikan otot dapat meregang dan mengecut. Orang yang merasa kebas atau kesemutan adalah kerana ototnya tidak meregang dan berkontraksi. Sewaktu mengandungkan Aisyah, saya pernah rasa kejang kaki. Biasa dialami oleh wanita mengandung. Melalui pembacaan, ia dikatakan berlaku apabila mesej dari otak tidak sampai ke otot dan saraf. Proses penghantaran maklumat inilah yang dipanggil neurotransmitter. Ion kalsium membantu pelepasan neurotransmitter. Ketiadaan kalsium menyebabkan maklumat tidak sampai kepada penerima iaitu otot dan saraf. Akibatnya, badan tidak dapat bergerak kerana tidak menerima arahan. Gejala paling ringan ialah, kekejangan otot. Teringat seorang teman saya, tiba2 beliau tidak dapat menaip. Doktor mengesahkan beliau ada masalah saraf. Apa yang saya tahu, beliau menyusukan anak dan bekerja. Mungkin pengambilan kalsium dapat membantu selain ubat-ubatan

Kalsium juga bertindak sebagai alarm kepada system imun. Kedatangan virus dan kuman akan dimusnahkan oleh system imun kita. Namun, sebelum tentera pertahanan badan kita dapat bertindak, ion kalsiumlah yang akan membawa arahan supaya sel-sel imun bertindak memerangi virus dan kuman tersebut. Kekurangan kalsium menyebabkan system pertahanan badan kita tidak berfungsi sepenuhnya. Gejala yang biasa didapati ialah keradangan kulit seperti ekzema, kudis, jerawat, dan sebagainya lagi.

Melancarkan sistem jantung dan aliran darah.
Jantung adalah nadi kehidupan manusia. Otot jantung bergerak apabila menerima arahan daripada kalsium. Dikatakan kalsium mengaktifkan sejenis protein yang bertindak menggerakkan otot jantung dan mengalirkan darah. Apabila kalsium dalam darah kurang, kelenjar parathyroid akan mengarahkan kalsium dari tulang masuk ke dalam pembuluh darah. Masalahnya kalsium dari tulang ini tidak menjalankan fungsi kalsium di pembuluh darah. Ia mengikat lemak di jaringan pembuluh darah sehingga mengakibatkan salur darah mengeras, tebal dan menyukarkan aliran darah. Kemudian, berlakulah masalah hipertensi atau tekanan darah tinggi. Lebih parah lagi, ianya membawa kepada masalah strok dimana anggota badan tidak dapat digerakkan.
Saya pernah cerita mengenai emak saya, beliau dulu mengalami masalah jantung yang agak lemah dan mengambil Aspirin bagi membantu jantungnya berdegup. Tetapi sekarang Alhamdulillah, pernafasannya lebih lancar dan tidak tersekat-sekat walau banyak bergerak dan berjalan. Memang benar, kalsium menguatkan degupan jantung dan boleh mengurangkan lemak dalam darah.

Gejala-gejala seperti di atas tidak berlaku dalam jangka masa pendek. Ia akan muncul apabila melewati usia tua. Ia datang sedikit demi sedikit. Kita tidak sedar sehinggalah ia menjadi parah. Tidak mengapa tulang rapuh, gigi patah dan rosak tetapi kalau system saraf tidak berfungsi, apalagi yang kita boleh lakukan.Jelas sekali, peranan kalsium memberi impak yang cukup besar dalam kesihatan manusia dan kelangsungan hidup. Kekurangan kalsium boleh menjadi punca serangan pelbagai penyakit kronik. Mencegah itu lebih baik dari merawat. Cegahlah sebelum menjadi lebih parah

*Sumber kalsium: susu, yogurt, keju, telur,daging,produk2 tenusu,

Di Shaklee....supplemen kalsium dikenali sebagai Ostematrix..gabungan Calcium Magenisum lengkap dengan vitamin D… Sebiji OsteMatrixmembekalkan 250mg Kalsium dan 100IU Vitamin D. Maka, untuk mendapatkan 100% nilai harian Vitamin D dan Kalsium, anda perlu ambil sebanyak 4 biji OsteMatrix setiap hari..




Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long
Share:
Read More
, , , , ,

SaMPai BiLa Nak MAkAn ViTAmIn


Bergantung Hidup Kepada Vitamin?

by MOMMY LYNA
Ramai yang mengadu kepada saya bahawa “Bila ambil vitamin Shaklee baru rasa OK, kalau tak, lembik saja. Adakah ini petanda buruk, iaitu saya terpaksa bergantung hidup kepada vitamin?”
Vitamin yang memberi tenaga (sebenarnya menukarkan makanan kepada tenaga), iaitu B Complex adalah vitamin larut air. Vitamin jenis ini tidak bertahan lama di dalam badan, seperti juga vitamin C yang dengan cepat sekali keluar dari tubuh (namun vitamin C Shaklee adalah sustained-release bermakna dilepaskan perlahan2).
 
Jadi, B Complex ni diperlukan oleh tubuh kita setiap hari, umpama air dalam balang yang perlu di-refill setiap kali ia habis. Jadi tidak hairan jika saban hari sekiranya tidak mengambil vitamin, seseorang itu berasa lesu saja. Itu bukan petanda anda bergantung kepada vitamin, tetapi diet harian anda memang kurang vitamin, jadi anda memerlukan supplement tersebut bagi membantu tubuh anda bekerja.
Namun, dalam hal ini anda harus hati-hati. BUKAN SEMUA VITAMIN yang memberi kesan positif kepada tubuh. Ada vitamin yang dibuat secara sintetik yang memberi isyarat ‘mengelirukan’ kepada tubuh, sehingga tanpa mengambilnya, tubuh memang tak mampu nak bekerja, walaupun dah cukup seimbang dan bagus makanan yang anda ambil.


Mencari vitamin penambah tenaga...Mahu mencuba vitamin Shaklee? 
Boleh sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long
Share:
Read More
, , , , ,

Set MaNa UnTuk AnDa...

Sebagai ‘newcomer’ dalam era pemakanan nutrisi, ramai yang tidak mengetahui tentang vitamin dan mineral yang sesuai dengan dirinya. Ramai yang mungkin ‘tersalah’ ambil vitamin, yang mana tidak mengambil jenis yang tubuhnya benar-benar perlukan. Misalnya seorang yang stress tapi tak ambil b complex. Malah, ramai yang tidak tahu vitamin dan mineral yang sesuai untuk mereka.

Oleh kerana itu kami telah menyediakan set-set yang mudah untuk dipilih mengikut kesesuaian, pengguna. 


Jadi, set vitamin yang mana satukah untuk anda?

Set A (Optimum) – set A ialah set asas untuk kesihatan tubuh badan. Semua orang dewasa, remaja serta warga emas sesuai untuk menggunakan set ini yang terdiri dari Vitalea, B Complex dan Vita-C.

Set B (Breastfeeding) – walaupun set B adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini adalah sangat banyak (selain penggalak susu). Baca tentang kebaikan alfalfa di link ini. Set penyusuan ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Alfalfa.

Set C (confinement) – set bersalin dan berpantang, khas untuk ibu-ibu yang mementingkan kecergasan untuk menguruskan bayi, mengelakkan meroyan, memulihkan luka serta sesuai untuk penyusuan. Set ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Zinc.

Set C+Milk Booster – set bersalin dan berpantang sama seperti set C dengan tambahan alfalfa untuk penyusuan.

Set D (skincare) – set penjagaan kulit wajah khas buat mereka yang mengalami masalah kulit. Ia juga adalah set antioksidan bagi mencegah kanser serta kesihatan tubuh badan secara umumnya. Set D terdiri dari B Complex, Vita C dan Vita E.

Set E (breastfeeding & bones) – set E terdiri dari set penyusuan bersama tambahan kalsium. Sesuai juga untuk para wanita bagi mengelakkan osteoperosis. Ostematrix (kalsium) adalah mengandungi vitamin D untuk penyerapan kalsium.

Set F (feminin) – lumrah bagi wanita mengalami pelbagai masalah kewanitaan. Set feminin ini boleh membantu anda mengatasi masalah seperti keputihan, sakit urat dan sendi, keradangan dan sebagainya. Set F terdiri dari Vita E dan Alfalfa.

Set G (5 serangkai) - set untuk mereka yang bermasalah elergi, resdung, asma, gegata, ekzema dan alahan. Ia mengandungi B complex, Vita C dan Alfalfa.

Set H (immune booster) – khas buat mereka yang mengalami masalah 
imuniti tubuh, misalnya kerap sakit, mereka yang menghidap asma, sering demam dan sebagainya. Nutriferon menguatkan imuniti tubuh. Set ini terdiri dari Nutriferon.


Set J1 – set ini adalah untuk mereka yang hamil trimester pertama (bulan 1-3). Terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Ostematrix.

Set J2 – set kehamilan trimester kedua dan ketiga, mengandungi vitamin dan mineral seperti di atas dengan tambahan Omega Guard.



credit


Set di atas adalah set yang telah kak long pakejkan untuk kemudahan pengguna. Kekawan boleh hubungi kak long di talian 019-7987970 atau email nuradhamansor@yahoo.com untuk consultation.
Share:
Read More
, ,

Supplement Yang Baik Untuk Wanita


credit to MOMMY LYNA


Wanita adalah insan yang paling istimewa. Dari seorang wanita itu lahir anak-anak yang memanjangkan keturunan. Dari tubuhnya mengalir air susu bagi membesarkan anak-anaknya. Dari kudratnya terbit keringat mengasuh dan mendidik anak-anaknya. Wanita adalah anak, adik, kakak, isteri, ibu, dan nenek. Kesemua insan-insan di sekelilingnya bergantung kepada kasih sayang dan kelembutannya. Begitulah wanita, tetap diperlukan walau di tingkat manapun.
Jadi memang sangat penting seorang wanita menjaga kesihatan tubuh badannya. Dari seorang isteri yang perlu sentiasa kelihatan menarik di mata suaminya, kepada seorang ibu yang perlu sentiasa sihat dan bertenaga untuk anak-anaknya. Seorang wanita yang prihatin bukan sahaja menjaga kecantikan luaran, malah kesihatan dalaman termasuk kesucian rohani.
Wanita juga insan yang melalui pelbagai fasa dalam kehidupannya : akil baligh yang membuatkan tubuhnya didatangi haid, hamil, melahirkan anak, menyusukan anak dan sebagainya. Kitar hidup seorang wanita melibatkan perubahan hormon dan bentuk tubuh badannya, juga jadual hariannya. Memang patut sangat jika seorang wanita itu mengambil supplement bagi menjaga kesihatan dirinya.
Apakah supplement yang baik untuk wanita?

REMAJA WANITA/WANITA MUDA:
Masalah kulit, jerawat dan sebagainya – set D
Masalah haid – GLA complex, Ostematrix
Masalah tekanan – B Complex, Vita C, Vita E, Ostematrix
Sindrom Pra-Haid (PMS) - Vita C, Vita E
Masalah keputihan – alfalfa
PENGANTIN BARU:
Untuk keserian wajah – Set D, Energizing Soy protein
Untuk masalah kewanitaan - Set F
Untuk kesuburan dan keharmonian rumahtangga – Set F dan Vita E
IBU HAMIL:
Untuk trimester 1 : Set kehamilan J1
Untuk trimester 2&3 : Set kehamilan J2
IBU DALAM PANTANG:
Untuk penjagaan sepanjang pantang : Set C
Untuk pantang dan tambah susu : Set C plus milk booster
IBU MENYUSUKAN ANAK:
Untuk tenaga dan tambah susu : Set B, Energizing Soy Protein
Mencegah reput tulang : Set E
WARGA EMAS:
Mencegah Osteoperosis : Ostematrix, Zinc, B Complex
Menghadapi menopaus : B Complex, Vita C, Vita E, Ostematrix, GLA Complex
Mencegah kanser dan anti penuaan – Vivix
Setiap wanita perlu tahu untuk memilih supplement yang baik. Adalah lebih baik lagi sekiranya dapat memenuhi keperluan harian nutrisi dari sumber makanan asal. Namun dengan kedatangan makanan yang diproses dan pencemaran, serta pengendalian makanan memungkinkan khasiatnya tidak optimum lagi. Kesan dari penggunaan kosmetik, ubat-ubatan dan pencemaran alam juga memberi kesan kepada keupayaan tubuh menyerap vitamin.
Seorang wanita perlu menjalani kehidupan yang sihat dan terus sihat sehingga hari tua untuk terus memberikan kasih sayang kepada ahli keluarganya. Jadi, wanita ini perlu tahu memilih supplement yang baik dan bukan semberono terpedaya dengan iklan-iklan.
Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang supplement yang baik untuk wanita di ibumuaz@gmx.com atau talian 019-7987970
Share:
Read More
,

HeRo Lies In Each oF uS...



Morning semua, hari ni,kak long nak share my favourite song ever after....lagu yg banyak menaikkan semangat kak long....in my work and my daily life....




There's a hero
If you look inside your heart
You don't have to be afraid
Of what you are

There's an answer
If you reach into your soul
And the sorrow that you know
Will melt away

And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive

So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you'll finally see the truth
That a hero lies in you

It's a long road
And you face the world alone
No one reaches out a hand
For you to hold

You can find love
If you search within yourself
And the emptiness you felt
Will disappear

And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive

So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you finally see the truth
That a hero lies in you

Oh ho, Lord knows
Dreams are hard to follow
But don't let anyone
Tear them away, hey yea

Hold on
There will be tomorrow
In time, you find the way, hey

Then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive

So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you finally see the truth
That a hero lies in you

That a hero lies in you
Mmm, that a hero lies in you
Share:
Read More
,

JaDuAL PeMakaNaN ViTaMin


Bilakah waktu pengambilan vitamin yang sesuai?

Biasanya soalan ini bermain di kepala setiap pengamal pemakanan tambahan, terutama bagi yang baru mengamalkannya. Biasanya saya mencadangkan agar pengambilan vitamin pada sebelah malam (Selepas makan malam) bagi memudahkan. Maklum, tidak semua orang sentiasa ingat untuk menelan vitamin pada masa2 yang berbeza. Rule of thumb ialah, badan lebih mudah menyerap nutrient pada waktu malam (waktu tidur).
Walau bagaimanapun, terdapat general rule dalam pengambilan vitamin, sebagai panduan buat semua:

VITAMIN LARUT AIR (B dan C) : Seeloknya diambil bersama segelas air dan elakkan pengambilan bersama makanan berlemak/berminyak.

VITAMIN LARUT LEMAK (A,D,E,K) : Vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan. Sebaiknya diambil selepas anda mengambil makanan berlemak/berminyak.

Ostematrix (Kalsium) : Seeloknya diambil bersama minuman bersusu, atau diambil sebelum tidur. Sebagaimana susu dikatakan sebagai minuman untuk membantu kita tidur, kalsium dikatakan ada fungsi yang sama.


Lecithin : Diambil bersama2 vitamin larut lemak lain.

APA YANG TIDAK DIGALAKKAN

Mengambil alfalfa bersama-sama vitamin E kerana ia boleh mengganggu penyerapan alfalfa.
Mengambil supplement zat besi (Iron) bersama-sama Ostematrix kerana zat besi boleh mengganggu penyerapan kalsium. Walau bagaimanapun kini zat besi sudah dilengkapi bersama2 VitaLea. Oleh itu jika boleh, ambil kedua2nya pada masa berlainan untuk mengelakkan gangguan penyerapan di antara kedua-duanya.

Pengambilan vitamin disarankan pada waktu selepas makan bagi membantu penyerapan. Ambillah vitamin & mineral dalam kadar yang telah dicadangkan, kerana pengambilan vitamin/mineral yang berlebihan, terutama vitamin larut lemak boleh membahayakan kesihatan kerana ia disimpan di dalam badan dan boleh menjadi toksik.

Elakkan pengambilan multvitamin yang mengandungi zat besi diambil bersama minuman tenusu seperti susu kerana ia akan mengurangkan eficiency penyerapan zat besi oleh tubuh kita.
Sekiranya anda merasakan praktik anda mengambil vitamin sekarang tidak mendatangkan kesan yang memuaskan, anda boleh cuba mengambilnya mengikut cadangan di atas. Walau bagaimanapun, ia bukanlah muktamad dan masih bergantung kepada tubuh badan kita.

Bagi kemudahan panduan terutama yang baru mendapatkan vitamin pesanan anda, kalian boleh mencuba saranan ini :

Selepas sarapan pagi : Vitalea dan B complex

In between sarapan dan makan tengari : segelas minuman bancuhan bersama ESP

Selepas makan tengahari : Vitamin C dan Alfalfa

In between makan tengahari dan makan malam : segelas minuman bancuhan bersama ESP

Selepas makan malam : kalsium , vitamin E dan Omega (jika ada)




Share:
Read More