Posts

Showing posts with the label biz

Jual Shaklee Online

Kak long sangat sayang dengan Shaklee. Satu-satunya biz yg paling lama kak long pernah buat. Alhamdulillah ia merupakan langkah yang sangat bijak bila kak long membuat keputusan untuk berniaga Shaklee. Apatah lagi secara online. Kak long memulakan biz ni 3 tahun yang lepas. Dulu lebih sukar sebab nak buat order kena fax atau Emel atau telefon. Tapi kini order pun dah boleh buat secara online. Mudah kan. Hanya klik klik je dah siap buat order. Tunggu sehari dua, barang pun sampai. Syukur segalanya dah dipermudah sekarang ni.

Bab coaching moaching pula juga semakin mudah. Dengan adanya Facebook, whatsapp, telegram dan lainnya maka meeting atau perjumpaan tidak lagi memerlukan tempat tertentu ataupun waktu tertentu. Webinar boleh diadakan pada bila-bila masa malah ahli yang terlibat pun boleh ada di mana-mana, nak buat apa2 kerja pun boleh. Mudah kan.

sebab mudahnya berShaklee lah, maka kak long masih terus setia. Produk yang bagus, pelan pemasaran yang adil dan ganjaran yang sangat man…

Kenapa SHAKLEE? Bahagian Kedua

Jika sbelum ini kak long dah berkongsi dengan kalian kenapa kak long memilih Jenama Shaklee sebagai JENAMA PILIHAN SUPLEMEN kak long,

Di bahagian kedua ini pula kak long nak berkongsi KENAPA KAK LONG PILIH SHAKLEE SEBAGAI SUMBER PENDAPATAN KEDUA?

Sebelum ni memang kak long dah mendengar pelbagai jenama sama ada tempatan mahupun antarabangsa berkaitan NETWORKING MARKETING. Ramai teman seuniversiti mengajak kak long bersam-sama mereka menceburkan diri dalam MLM ni. Kak long sememangnya mempunyai latar belakang keluarga yang berniaga. Dari arwah datuk dan nenek kak long lagi, mereka dah mengusahakan kedai runcit di kampung dan bila berpindah ke bandar, mereka turut mebawa perniagaan barangan runcit mereka bersama (ni belah ayah kak long). Arwah datuk kak long belah mak pula mempunyai sebuah kedai buku. Jadi sememangnya kak long tak dapat lari dari jiwa berniaga ni. Cuma mungkin masa yang belum sesuai ketika itu.

Bagaimana kak long boleh berminat? Ia bermula apabila teman-teman sepejabat …

PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG

Image
Salam Sabtu semua...

Kepada pengikut atau pembaca blog ni umumnya ramai yang mengetahui kak long adalah PENGEDAR SAH SHAKLEE di MANJUNG... Tapi buat mereka yang baru sahaja membaca laman ini dan baru je nak berjinak-jinak dengan kak long...maka sekali lagi kak long nak menyatakan yang KAK LONG ni PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG... (macam gempak je kan..hehehe memang gempak pun!)

Kalau u olls nak tau, sebelum kak long jadi distributor SHAKLEE ni, kak long dah berjinak-jinak dengan SET PENYUSUAN terlebih dahulu... Selepas setahun barulah kak long terbuka akal, minda dan hati untuk bersama-sama berkongsi dengan u olls kebaikan SHAKLEE ni.
Dalam entry yang lepas, kak long ada senaraikan apa dia set yang kami sediakan kannn..

Jadi arini kak long nak bagitahu u olls keISTIMEWAan beli produk Shaklee dengan kak long...
~ Anda akan diberi panduan pengambilan setiap vitamin yang anda beli ~ Anda akan dibekalkan dengan jadual pengambilan vitamin
~ Jika anda ada masalah berkaitan pengambilan vitamin, an…

Seronok ke Berbiz Shaklee?

Image
Ramai yang bertanya kak long...seronok ke join biz Shaklee ni?

Alhamdulillah, dalam masa 1-2 tahun kak long menceburkan diri dalam Shaklee ni kak long nampak TIADA yang MUSTAHIL... Semuanya BOLEH yang penting KITA MAHU!!

Dan yang seronoknya BIZ SHAKLEE ni tak mewajibkan kita pergi ke meeting malam-malam...

Semuanya dilakukan dari rumah sahaja. Hanya sediakan komputer atau komputer riba serta line unternet.

Semua urusan jual beli dilakukan secara online... Malah motivasi & pengetahuan produk pun boleh dikongsikan dalam GRUP FB kami...

Sekali-sekala, Founder kami (EUPHORIA) iaitu Pn Norita akan membuat siri-siri training intensif buat ahli.

Di bawah ini kak long kongsikan sedikit sesi training yang dikendalikan oleh Pn Norita (sangat ralat sebab kak long terpaksa tarik diri pada saat-saat akhir)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

credit to Anakkuwiraku.com


Menjana pendapatan dari rumah mahupun sampingan bersama kami?


Alhamdulilah minggu sudah seles…

KalSiUm...UntUk GiGi & TuLanG SahaJa Ke???

Image
Dipetik dari blog Pn Fiza..tentang kepentingan kalsium...yelah kan ..selama ni kalau sebut kalsium..kita hanya kaitkan dengan tulang..gigi yang kuat...sebenarnya ia amat penting lebih dari itu....mari kita baca...



Sebenarnya kalsium amat penting dalam kehidupan manusia secara keseluruhan. 99% daripada sumber kalsium berada dalam tulang dan 1 % lagi berada di dalam darah, gigi dan tisu.Kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat. Oke, Ini semua orang tahu, termasuklah budak sekolah rendah. Kalsium memastikan tulang kita padat dan kukuSavedh. Ini bagi memastikan kita boleh berdiri tegak. Jika kurang kalsium, tulang kita ada ruang kosong, rapuh dan mudah patah. Kesuburan. Kajian oleh para ilmuan dalam bidang kesihatan mendapati di hujung sperma terdapat komponen kalsium yang berfungsi membelah dan menembusi dinding telur, kemudian barulah berlaku pembentukan janin. Jadi, sebenarnya tidak semudah itu sperma dapat masuk ke dalam ovum, perlu ada kalsium. Berita baik untuk mereka yang …

SaMPai BiLa Nak MAkAn ViTAmIn

Image
Bergantung Hidup Kepada Vitamin?by MOMMY LYNA Ramai yang mengadu kepada saya bahawa “Bila ambil vitamin Shaklee baru rasa OK, kalau tak, lembik saja. Adakah ini petanda buruk, iaitu saya terpaksa bergantung hidup kepada vitamin?” Vitamin yang memberi tenaga (sebenarnya menukarkan makanan kepada tenaga), iaitu B Complex adalah vitamin larut air. Vitamin jenis ini tidak bertahan lama di dalam badan, seperti juga vitamin C yang dengan cepat sekali keluar dari tubuh (namun vitamin C Shaklee adalah sustained-release bermakna dilepaskan perlahan2). Jadi, B Complex ni diperlukan oleh tubuh kita setiap hari, umpama air dalam balang yang perlu di-refill setiap kali ia habis. Jadi tidak hairan jika saban hari sekiranya tidak mengambil vitamin, seseorang itu berasa lesu saja. Itu bukan petanda anda bergantung kepada vitamin, tetapi diet harian anda memang kurang vitamin, jadi anda memerlukan supplement tersebut bagi membantu tubuh anda bekerja. Namun, dalam hal ini anda harus hati-hati. BUKAN SEMUA …

Set MaNa UnTuk AnDa...

Sebagai ‘newcomer’ dalam era pemakanan nutrisi, ramai yang tidak mengetahui tentang vitamin dan mineral yang sesuai dengan dirinya. Ramai yang mungkin ‘tersalah’ ambil vitamin, yang mana tidak mengambil jenis yang tubuhnya benar-benar perlukan. Misalnya seorang yang stress tapi tak ambil b complex. Malah, ramai yang tidak tahu vitamin dan mineral yang sesuai untuk mereka.

Oleh kerana itu kami telah menyediakan set-set yang mudah untuk dipilih mengikut kesesuaian, pengguna. 

Jadi, set vitamin yang mana satukah untuk anda?

Set A (Optimum)– set A ialah set asas untuk kesihatan tubuh badan. Semua orang dewasa, remaja serta warga emas sesuai untuk menggunakan set ini yang terdiri dari Vitalea, B Complex dan Vita-C.

Set B (Breastfeeding)– walaupun set B adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini adalah sangat banyak (selain penggalak susu).Baca tentang kebaikan alfalfa di link ini. Set penyusuan ini terdiri dari Vitalea, B C…

Supplement Yang Baik Untuk Wanita

Image
credit to MOMMY LYNA
Wanita adalah insan yang paling istimewa. Dari seorang wanita itu lahir anak-anak yang memanjangkan keturunan. Dari tubuhnya mengalir air susu bagi membesarkan anak-anaknya. Dari kudratnya terbit keringat mengasuh dan mendidik anak-anaknya. Wanita adalah anak, adik, kakak, isteri, ibu, dan nenek. Kesemua insan-insan di sekelilingnya bergantung kepada kasih sayang dan kelembutannya. Begitulah wanita, tetap diperlukan walau di tingkat manapun. Jadi memang sangat penting seorang wanita menjaga kesihatan tubuh badannya. Dari seorang isteri yang perlu sentiasa kelihatan menarik di mata suaminya, kepada seorang ibu yang perlu sentiasa sihat dan bertenaga untuk anak-anaknya. Seorang wanita yang prihatin bukan sahaja menjaga kecantikan luaran, malah kesihatan dalaman termasuk kesucian rohani. Wanita juga insan yang melalui pelbagai fasa dalam kehidupannya : akil baligh yang membuatkan tubuhnya didatangi haid, hamil, melahirkan anak, menyusukan anak dan sebagainya. Kitar h…

HeRo Lies In Each oF uS...

Image
Morning semua, hari ni,kak long nak share my favourite song ever after....lagu yg banyak menaikkan semangat kak long....in my work and my daily life....



There's a hero If you look inside your heart You don't have to be afraid Of what you are
There's an answer If you reach into your soul And the sorrow that you know Will melt away
And then a hero comes along With the strength to carry on And you cast your fears aside And you know you can survive
So when you feel like hope is gone Look inside you and be strong And you'll finally see the truth That a hero lies in you

JaDuAL PeMakaNaN ViTaMin

Bilakah waktu pengambilan vitamin yang sesuai?
Biasanya soalan ini bermain di kepala setiap pengamal pemakanan tambahan, terutama bagi yang baru mengamalkannya. Biasanya saya mencadangkan agar pengambilan vitamin pada sebelah malam (Selepas makan malam) bagi memudahkan. Maklum, tidak semua orang sentiasa ingat untuk menelan vitamin pada masa2 yang berbeza. Rule of thumb ialah, badan lebih mudah menyerap nutrient pada waktu malam (waktu tidur). Walau bagaimanapun, terdapat general rule dalam pengambilan vitamin, sebagai panduan buat semua:
VITAMIN LARUT AIR (B dan C) : Seeloknya diambil bersama segelas air dan elakkan pengambilan bersama makanan berlemak/berminyak.
VITAMIN LARUT LEMAK (A,D,E,K) : Vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan. Sebaiknya diambil selepas anda mengambil makanan berlemak/berminyak.
Ostematrix (Kalsium) : Seeloknya diambil bersama minuman bersusu, atau diambil sebelum tidur. Sebagaimana susu dikatakan sebagai minuman untuk membantu kita tidur…