Showing posts with label cinch. Show all posts
Showing posts with label cinch. Show all posts
, ,

CINCH SHAKE - MANFAAT & FAEDAH

Salam sayang

Korang biasa dengar kan MEAL REPLACEMENT. Meal replacement ni biasanya adalah minuman soya yang berfungsi untuk menggantikan meal utama (biasanya diambil sebagai sarapan atau makan malam)

Di Shaklee terdapat sejenis Meal Replacer iaitu CINCH SHAKE


Image result for kelebihan cinch shaklee

Dalam setiap hidangan Cinch Shake Mix Shaklee, korang akan memperolehi 24 garam protin, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. (dicadangkan diambil bersama dengan 1 sudu Shaklee Energizing Soy Protein).

Protein secara asasnya digunakan untuk membina otot, dan otot lah menaikkan kadar metabolism dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga membantu menahan lapar, dan ini secara tidak langsung boleh mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

LEUCINE – sumber protein utama yang penting di dalam Cinch Shake Mix Shaklee untuk keperluan tubuh kita. Leucine membantu meningkatkan jisim otot dan mengelakkan berlakunya geleber terutama di kawasan lengan, perut dan paha.

Cinch Shake ni menghalang kehilangan otot di samping melindungi otot dan metabolisme. Selain itu, ia meningkatkan kehilangan lemak dan mengelakkan kesan diet "yo-yo". Yang pastinya, pengambilan Cinch Shake mengurangkan inci yang korang tak inginkan.

Faedah utama Cinch Shake Mix Shaklee: 

  • Memberi faedah seperti mengambil makanan, tetapi rasanya seperti menikmati pencuci mulut 
  • Indeks glisemik – 22; sesuai untuk pengidap kencing manis 
  • Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protin dipertingkatkan dengan leucine – asid amino 
  • Powered by leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan 
  • 24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa berpuas dan kenyang. 
  • Tinggi kandungan serat – 6gm serat setiap hidangan 
  • Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting 
  • Penggunaan soya bebas GMO 
  • Tiada perasa tiruan, warna dan pemanis

 Lain-lain manfaat Cinch Shake Mix Shaklee :

  • Membakar lemak dan mengekalkan otot 
  • Cepat mengurangkan lemak badan 
  • Minuman pengurusan berat badan yang berkesan

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

CINCH VANILLA DAH KEMBALI

Salam sayang 

Alhamdulillah, akhirnya stok Cinch Vanilla kini dah ada di Shaklee



Nak mencuba produk Shaklee?

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More

Cara minum Cinch Teamix Shaklee

Teks: Nur Adha Mansor
Gambar: Shaklee Malaysia

Shaklee memang ada menyediakan pelbagai jenis minuman yang berbentuk serbuk. Antaranya adalah ESP, Mealshake, Performance Drink, Cinch Shake dan juga Cinch Energy Teamix Shaklee

Namun antara yang di atas, Cinch Teamix ini lah yang paling senang dibancuh dan diminum.

Cinch Energy Teamix ini didatangkan di dalam kotak yang berisi 28 stick yang mana ia memudahkan untuk kita membawanya


Image result for cinch tea

Cinch Teamix ini bagaimana cara bancuhan? 
Perlukan air panas? 
Bolehkah dicampur dengan bahan-bahan lain?

Image result for cinch tea

Di bawah ini kak long kongsikan cara penyediaan Cinch Teamix ini ye:

Sediakan air sebanyak 6-8 oz. Boleh gunakan air panas atau air sejuk. Buka 1 sachet Cinch Teamix. Campurkan hingga sebati. Jika sukakan sejuk, boleh tambah ais ketul.

Di atas adalah penyediaan asas Cinch Teamix. Ia boleh divariasikan dengan:

i) Menambah titisan jus lemon atau hirisan lemon - jika sukakan masam
ii) Menambah madu atau gula perang - kak long tidak menggunakan gula putih untuk membancuh Cinch Teamix ini sebab ada rasa yang pelik. Yang paling sedap jika guna madu
iii) Boleh juga tambahkan hirisan halia - Sangat membantu jika banyak angin. Untuk kak long biasanya larutkan sahaja 2 biji peppermint ginger ke dalam bancuhan Cinch Teamix. Mesti tidak lama selepas minum, akan keluarlah angin serata alam 😂
iv) Inginkan rasa seperti Teh Masala - Boleh campurkan buah pelaga dan serbuk kayu manis dalam bancuhan Cinch Teamix serta jangan lupa daun pudina sekali


Jadi, korang bolehlah pilih cara yang mana yang korang gemari ye.

Perunding Kesihatan dan Kecantikan Anda
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, ,

Minum Teh untuk Tenaga dan Kurus?

Salam sayang 

Teks: Nur Adha Mansor
Gambar: Shaklee Malaysia

cara-minum-cinch-energy-tea-mix-shaklee

Alhamdulillah. Baru sahaja selesai makan tengah hari. Perut sudah kenyang, mata pun mulalah mengantuk kan. Ish ish ish mana boleh jadi macam ni. Banyak lagi kerja yang perlu dibuat

Teringat tentang Cinch Teamix. Kak long pun ambil 1 sachet cinch tea dan bancuh bersama air sejuk dan jus lemon. Nyaman sungguh rasa tekak. Mata pun bolehlah dibuka seluas-luasnya ye.

Cinch Teamix ini adalah sejenis serbuk hasil campuran proprietari 3 jenis teh iaitu teh merah, teh putih dan teh hijau matcha. Cinch Teamix ini mengandungi unsur TAURINA yang:

 Tinggi antioksidan
 Meningkatkan tenaga
 Meningkatkan metabolisme

Sangat digalakkan pada mereka yang ingin mendapat tubuh badan yang langsing dan sihat. Yang penting Cinch Teamix ini tanpa perasa, pemanis dan pewarna tiruan.

Cinch Tea ini boleh diambil sejuk atau panas. Tidak perlu ditambah dengan gula. Jika inginkan sedikit kemanisan (sebab rasa teh ini memang agak tawar) boleh ditambah dengan madu. 

Macam kak long memang suka masam-masam, jadi kak long sekadar tambah beberapa titis lemon dan sesudu kecil chia seed. Memang rasa umphh dan agak kenyang untuk beberapa jam. Yang seronoknya, badan sentiasa bertenaga dan kalau buat senaman atau kerja rumah yang memerlukan tenaga, memang peluh mencurah-curah.

Belum cuba belum tahu

Nak merasai sendiri ketangkasan Cinch Teamix ini, boleh hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
nuradhamansor@yahoo.com
019-7987970
Share:
Read More
, , , ,

Pengambilan SET KURUS SHAKLEE

Salam sayang 

Sebelum ni kak long dah kongsikan SET KURUS SHAKLEE kan...

Ada yang bertanya, perlukah ambil setiap satu seperti yang dicadangkan.... Secara personal kak long akan katakan ia perlu. Kenapa?

Sebab setiap langkah yang ditunjukkan adalah bertujuan untuk memastikan produk yang diambil berkesan.

Di bawah ni kak long berikan cara PENGAMBILAN SET KURUS SHAKLEE 


Hari 1 - Hari 3

Langkah detox perlu dilakukan. Ini untuk memastikan selepas ini, proses penyingkiran lemak dan penyerapan vitamin berlaku dengan efisien
Ambil 3 biji Alfalfa sebelum sarapan (peringatan: Maksimum Alfalfa boleh diambil 10 biji namaun untuk peringkat awal mulakan dengan dos yang rendah)
atau Ambil 4 biji herblax sebelum tidur

Hari 4 dan seterusnya

Ambil 3 biji Alfalfa sebelum sarapan (peringatan: Maksimum Alfalfa boleh diambil 10 biji namaun untuk peringkat awal mulakan dengan dos yang rendah)
Ambil Lecithin 3 biji selepas makan tengahari
Ambil Lecithin 3 biji selepas makan malam
** Jika anda mengambil Cinch Shake; Sarapan dan Makan Malam anda boleh diganti dengan pengambilan 2 scoop Cinch Shake
Cinch Shake bertindak sebagai meal replacer

Setiap hujung minggu

Ambil 4 biji herblax sebelum tidur


Diharapkan cara-cara di atas membantu anda dalam menjalani diet dengan lebih berkesan.

Ada yang nak mencuba SET KURUS SHAKLE???

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
, , ,

MISI KURUS 2015 ~ SET KURUS YANG MANTOP!!!

Salam sayang 

Alhamdulillah... Dah masuk hari kedua bulan April...bagi SID Shaklee, ia merupakan bulan kedua dalam cycle baru.

Semalam kak long dah umumkan apa promo terbaru bulan ni...yang pasti SET KURUS pasti mengungguli carta.... Shaklee ada produk kuruskan badan ke?... Eh mestilah ada... Nak tahu lebih lanjut, teruskan baca

3 langkah bagaimana Shaklee membantu MISI KURUS ANDA!

Image result for cinch shaklee


Pertama: Detox

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Kenapa perlu detox? 
Detox perlu kerana usus merupakan tempat di mana nutrien diserap pada masa yang sama, kotoran atau sisa nutrien yang tidak diserap oleh badan akan tertinggal di dinding usus. Sebab itulah, perlunya kita mencuci usus. Usus bersih, nutrien dapat diserap secara optimum

Produk detox yang sesuai adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit kerana ia dihasilkan dari daun senna yang memang dikenali sebagai julap semulajadi

Kedua: Pemecahan lemak

Terdapat dua produk di Shaklee yang membantu proses pemecahan molekul lemak. Salah satunya adalah Lecithin. Lecithin merupakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak itu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak daripada melekat pada dinding membran. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.


Ketiga: Membina Otot dengan Protein

Kenapa perlu mengambil protein? Apabila kita mengambil produk yang memecahkan lemak, pasti ada ruang kosong yang tertinggal. Otot yang dihasilkan dari protein membantu mengisi ruang kosong tersebut. Ia sekaligus menjadikan bentuk badan lebih solid dan risiko kulit menggeleber tiada. Kulit lebih tegang dan lebih sihat.

Kandungan LEUCINE yang tinggi dalam Cinch Shake sangat membantu dalam membina otot.
Berbanding ESP, kandungan kalori dalam Cinch Shake lebih rendah dan sangat sesuai untuk mereka yang sedang berdiet


Jika anda berminat dengan PROGRAM SHAPE UP SHAKLEE boleh terus hubungi nombor di bawah ye


Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
, , , , , ,

TURUN 8KG dalam masa SEBULAN

Wah..sejak naik cuti raya ni...galak kak long bercerita tentang program PENURUNAN BERAT BADAN...

Sebenarnya teruja bebeno ni sebab kak long sendiri mengalami KENAIKAN BERAT sejak bulan PUASA lagi...orang lain bulan puasa turun, tapi kak long bulan puasa, naik berat...macamana tu ye...

Ni semua gara-gara tak boleh tinggal nasi walau sebutir pada bulan puasa yang lepas... biasanya kak long akan pastikan kak long makan nasi sekali sahaja (memadai masa sahur)...tapi yang berlaku sebaliknya...kak long bantai amik nasi 2-3 kali (berbuka, bermoreh dan lain-lain waktu sebelum tidur)... kemudian lepas amik nasi..baring-baring dan terus tidur...nah hasilnya...ukuran badan mula la lari...bukan senang nak kejor yeop...

Jadi selepas raya ni, aim kak long nak pakai baju-baju raya tahun-tahun lepas (baju muat tapi tang kain hmmmm...) Oleh sebab itulah kak long nak berkongsi dengan korang semua testimoni kawan-kawan kak long yang dah berjaya menurunkan berat badan mereka dengan DIET ATKINS + VITAMIN SHAKLEE...



Nampak gayanya...ATKINS kak long perlu dilakukan secepat mungkin... Jom kita berDIET ATKINS + PUASA + SUPLEMEN SHAKLEE... Moga-moga raya haji nanti, baju-baju lama dapat dipakai semula.. Amin...

Korang-korang semua, jom ler kita KURUS DAN SIHAT.... 

Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , , ,

Kesan Hebat dengan Shape-Up Programme

Korang tentu dah dah tau apa yg ada dalam Shape-Up programme (bagi yang belum tau...boleh rujuk entry ni)

Kak long nak berkongsi pula beberapa testimoni pengguna yang dah mencuba sama ada keseluruhan set atau sebahagian set mengikut bajet mereka...Jom kita kongsikan..


Haidawati Abd Rashid: Baru 2 bulan ambil Herb lax, lecithin dan cinch shake....dari baju saiz 50 dah boleh pakai saiz 46 arini..ni yang lagi semangat nak tersukan ni...Alhamdulillah...

dan ini testimoni kedua...


Pelanggan Zabrina telah mengambil lecithin, fiber (4kali minum), cinch (2 kali minum) dan herblax...telah mengalami perubahan dari segi penurunan inci...lebih banyak baju yang dulunya ketat kini mula longgar dan sudah boleh memakai seluar jeans yang berjenama

Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

Jika diperhatikan vitamin asas pengawalan berat badan yang mereka ambil adalah:

i) Lecithin
Mengapa perlu kepada lecithin? Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn.

ii) Herblax / Fiber
Herblax digunakan untuk tujuan detox....(Ibu yang bf boleh mengambil Alfalfa sebagai ganti untuk detox). Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum (sumber:mamafaiz.com)


Untuk detox, boleh memilih antara herblax atau fiber...bergantung pada bajet anda...namun fiber lebih efektif resultnya...dengan pengambilan fiber, ia akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman..

iii) Protein
Protein yang diambil oleh mereka adalah dari Cinch Shake (bagi ibu yang bf boleh tukar kepada ESP)....Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35% (sumber: mamafaiz.com)

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jadi...jika anda anda inginkan konsultasi dan mahukan suplemen yang membantu pengawalan berat badan anda mengikut bajet jangan segan-segan hubungi kak long di 019-7987970 atau emelkan ke nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , ,

SHAPE UP PROGRAMME ~ Set Yang HOT, HOTTER & HOTTEST

Tajuk kat atas tentu membuatkan korang tertanya-tanya kan...Set apa yang HOT, HOTTER & HOTTEST tu ye...

Tak lain tak bukan...SET PENGURANGAN BERAT BADAN alias SLIMMING SET...

Wah..bila menulis mengenai SLIMMING SET ni tentu ramai yang tertanya-tanya..ada ke produk Shaklee yang membantu dalam pengawalan berat badan...Jawapannya..ADA!

Dalam Shaklee..Ia lebih dikenali dengan SHAPE-UP PROGRAMME..

Apa yang terkandung di dalam SHAPE-UP PROGRAMME...

i) Lecithin ~ Bertindak sebagai emulsifier..lemak dalam badan akan dicairkan dan membentuk 'bile' yang memudahkan proses pembuangan dilakukan



ii) Herblax ~ Bertindak sebagai agen detox di bahagian usus...Mengandungi daun senna yang digunakan sejak zaman dahulu sebagai julap semulajadi



iii) Cinch Shake Mix ~ Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 


iv) Cinch Energy Tea Mix ~ satu campuran teh eksotik putih, merah dan teh hijau Matcha (satu teh hijau bagi istiadat ulung Jepun). Taurina, kajian secara meluas untuk meningkatkan ketahanan badan dan tenaga. Pilihan yang terbaik untuk menggantikan manisan dan kopi bagi mengekalkan kecergasan tubuh.


Pengambilan yang konsisten dan mengikut jadual yang betul akan membantu anda mendapatkan kembali berat badan dengan BMI yang lebih sihat.

Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu 

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , , , , , , ,

SHAKLEE & SLIMMING SET



Sejak balik dari mengikut suami outstation, saya dapat merasakan badan saya tambah berisi. Walaupun bila ditimbang naik +- 1kg tp bila tengok cermin nampak muka tembam ja. Perut pun ke depan lebey, cam pregnant berapa bulan tah. Oh tidak, sudahlah weekend ni ada award night untuk pencapaian dalam Shaklee. Jadi, kalau sebelum ni saya hanya mengambil vitalea, lecithin dan alfalfa untuk tujuan menjaga berat badan, kini saya up lagi.

Dalam program slimming/detox set terdiri dari herb lax, lecithin dan alfalfa. Ketiga-tiga ini membantu dalam proses percernaan dan detox. Jadi saya pun tambah herb lax dalam senarai supplement saya. 

Untuk membantu diet saya juga, saya akan displinkan diri mengambil cinch shake mix dan energizing soy protein. Sebenarnya cinch shake mix dan herb lax tak disarankan untuk ibu menyusu anak kerana khuatir anak akan cirit birit. Namun, dari pemerhatian saya, anak saya yang berusia 15 bulan tu, tak ada mendapat kesan-kesan sampingan dari slimming series yang saya baru mulakan ini.

Fungsi Cinch Shake Mix bukan sekadar memberi rasa kenyang. Rumusan proprietary-nya diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi isyarat kepada badan supaya memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan. Jadi leusina ini akan membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot. Ini bermakna, hasilnya nanti badan akan berat dengan otot bukan berat dengan lemak.

Namun, untuk ibu menyusu di luar sana, jika ada kekhuatiran boleh ambil energizing soy protein untuk menggantikan cinch shake mix. Saya sendiri telah mengalami kesan positif dengan pengambilan ESP secara teratur semasa Ramadhan tahun lepas. Memang time raya tu, rasa best dan orang perasan perubahan diri yang kembali maintain selepas melahirkan anak kedua.

Ramai yang bertanya tentang Shaklee slimming series. Sebernanya Shaklee weight management mengajurkan Cinch sebagai solution. Namun, kami memberikan pilihan yang lain bergantung kepada budget dan situasi anda.

Antara produk yang membantu dalam program diet adalah seperti
-Cinch Shaklee Mix
-Cinch Energy Tea Mix
-Energizing Soy Protein
-Lecithin
-Alfalfa
-Herb Lax
-Fiber
-Vitalea


Banyakkan? Bukan semua anda perlu ambil. Ia bergantung kepada keadaan kesihatan dan berat anda juga. Antara senario dan cadangan supplement seperti:

Jika anda tidak gemuk, cuma sekadar nak maintain berat badan ideal, saya mengesyorkan

  • Alfalfa, Vitalea dan Lecithin.
Jika anda sudah agak berusia, mengalami pertambahan berat badan yang serius, berisiko untuk diabetis dan mempunyai tahap kolestrol yang tinggi, cadangan saya

  • Alfalfa, Fiber dan Herb Lax
  • Tambahan Vitalea dan Lecitin jika berkemampuan
Jika anda nak kurangkan berat badan tapi sukar mengawal nafsu

  • Lecithin dan Cinch Shake Mix
Jika anda ibu menyusu dan hendak kurangkan berat badan, pilihan yang ada mengikut budget

  • Set B
  • Set B + ESP
  • Set B + ESP + Lecithin
Kalau anda tak ada masalah budget, silalah beli semua senarai di atas. :D. 

kredit to ida

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.
Share:
Read More