Posts

Showing posts with the label dtx complex

Makanan Untuk Detox Hati - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 

Kak long ni asyik bebel pasal detoks je kan. Eh penting tau dik non. Dah baca belum Rahsia Detoksni apa? Kalau belum, hah pergi klik kat link bold tu, nanti boleh tahu apa rahsia detoks ni.

Jadi hari ni kak long nak kongsikan pula apa makanan yang membantu proses detoksifikasi badan kita.

Milk Thistle
Milk Thistle - makanan untuk HATI. Ia membantu menyihatkan hati dengan meneutralkan radikal bebas, membaiki kerosakan sel-sel hati dan melindungi sel-sel hati baru dari rosak disebabkan toksin yang sama.
Bagaimana milk thistle berfungsi?
Silymarin, adalah campuran flavonoid yang berasal dari benih milk thistle, yang bertindak sebagai antioksidan dan mencari radikal bebas serta menghalang dari merosakkan sel-sel.  Silymarin meningkatkan tahap glutathione dalam hati, berfungsi untuk membantu tubuh menyingkirkan bahan kimia dan ubat-ubatan (seperti acetaminophen).
Di samping itu, flavonoid kompleks didalam milk thistle menggalakkan pengeluaran protein untuk mencipta sel-sel hat…