Posts

Showing posts with the label eczema

Pengalaman dengan anak yang Ekzema

Anak kak long yang sulung, Anas zikry..memang ada eczema sejak dari bayi..bermula dari pipi yang kononnya ruam susu..lama kelamaan..kawasan pipinya yang montel semakin kemerah-merahan dan kering dan menggelupas...

Macam-macam petua yang kak long dah buat..letak gincu kat pipi yang ruam tu (terpaksa beli gincu sebab kak long tak pakai...), sapu tepung ubi, letak bedak ammens dan pelbagai lagi..

Selain tu, ada juga doktor-doktor yang meminta kak long cuba menukar jenis susu untuk Anas...buat pengetahuan semua, anak sulung kak long memang tidak menyusu badan secara eksklusif..masa tu kak long memang agak jahil tentang penyusuan susu ibu..(suatu masa dulu..kini tidak lagi..)...Kalau ikutkan dari semahal-mahal susu hinggalah ke semurah-murah susu..dari hypoallergenic formula milk...lactose free...susu kambing...hampir kesemua jenama susu formula kak long dah cuba tapi hasilnya tetap sama..

Kak long kemudian, berjumpa dengan seorang pediatrik..dan menurutnya..ekzema terjadi mungkin kerana a…

Anda RESDUNG? SET B juga BOLEH memBANTU

credit to Mama Arissa



Mushafizah A Samad alhamdulillah..hajat ambil set bf shaklee utk tingkatkan susu yg berzat..tak sangka set ni bantu sangat dlm masalah resdung sejak 20thn lalu..harap mmg itu jawapannya...sy perasan sejak makan set ni, kalau saya makan apa2 yg berunsur telur, sy akan gatal, selsema, skt kepala...but now, mmg byk bezanya...ni yg buat sy jatuh cinta kat shaklee..hehe..



Anda boleh mencuba Set G, yang kami khususkan untuk masalah RESDUNG, ALERGY, ECZEMA, ASTHMA, GEGATA.

Set G terdiri daripada.... Vitamin C , B Complex & Alfalfa