Showing posts with label eu four pack. Show all posts
Showing posts with label eu four pack. Show all posts
, , , ,

Diet Ibu Hamil

Salam sayang 

Ibu hamil dan menyusu lazimnya dimomokkan dengan kata-kata...
Kena makan lebih sebab nak bagi pada baby tu

Sebenarnya untuk ibu hamil dan menyusu, penambahan kalori sehari adalah antara 300-500 kalori sahaja, tak banyak mana pun. Namun dek kerana kata-kata kat atas tu, maka kita pun beria lah makan lebih... Kadang-kadang yang kita makan tu tak ada banyak nutrisi pun.

Tu yang bahayanya sebab kita kena ingat apa jua yang dimakan oleh ibu yang hamil dan menyusu akan diserap oleh baby. Ibu yang bijak pasti memilih makanan yang baik-baik untuk bayi mereka.

Pengambilan makanan yang tidak seimbang turut menyumbang kepada risiko kesihatan baik untuk ibu malah juga baby. Kencing manis ketika hamil, tekanan darah tinggi serta bacaan hemoglobin darah rendah antara penyakit yang kerap kali ditempuhi oleh ibu hamil.




Gambar kat atas ni adalah sebagai panduan untuk ibu-ibu hamil di luar sana nak merancang menu mereka. Ini sebenarnya untuk tumbesaran baby dalam kandungan juga. Jadi ibu-ibu, jangan fokus kepada makanan yang sedap je ye, ambil kira sekali nutrien apa yang patut kita beri pada baby kita. In shaa Allah ibu dan baby akan sihat jika pemakanan sihat diamalkan

Selain dari itu, biasanya para doktor turut membekalkan vitamin untuk ibu hamil. Vitamin ni wajib diambil untuk mengelakkan kekurangan nutrein tertentu. Alternatif kepada vitamin percuma tu adalah VITAMIN SHAKLEE. Shaklee turut menyediakan SET PRENATAL khusus untuk ibu hamil.

Nak tau apa kandungan SET PRENATAL SHAKLEE, nantikan entry kak long esok ye

Berminat untuk membuat pesanan?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
, , ,

Bila KAUM BAPA turut MENYOKONG PENYUSUAN SUSU IBU

Salam penuh takzim buat semua pembaca www.rahsiasihat.com

Penyusuan bayi atau breastfeeding kini bukan sahaja merupakan satu trend masakini namun penyusuan susu ibu ini di dalam Islam sememangnya telah tertulis sebagai salah satu hak si anak yang perlu dipenuhi oleh ibu dan bapa. Justeru itu, tidak mustahillah jika begitu banyak grup/ kumpulan penyokong penyusuan susu ibu ini ditubuhkan di seluruh dunia (bukan di Malaysia sahaja tau).

Dan dalam menjayakan penyusuan susu ibu, ia bukan sahaja melibatkan ibu itu sendiri bersama-sama bayinya namun sokongan ahli keluarga terdekat terutamanya SUAMI sangat membantu dalam memastikan PENYUSUAN SUSU IBU LENGKAP UNTUK TEMPOH 2 TAHUN.

Alhamdulillah, sejak hamil anak kedua lagi, kak long dah menanamkan azam untuk menyusukan sendiri. Syukur, niat yang pada mulanya sekadar untuk mengecilkan perbelanjaan rumah akhirnya berjaya direalisasikan selengkapnya sehingga usia Muaz 2 tahun. Dan kak long sangat bertuah kerana kedua-dua belah keluarga (keluarga sendiri dan keluarga mertua) banyak menyokong. Yang lebih seronok, kedua-dua ipar kak long turut bersama-sama memanjangkan usaha murni ini (hopefully tahun 2013 ni, kak long dapat jadi ibu susuan untuk 2 lagi bayi yang bakal lahir Insha Allah)

Dan seketika tadi, ketika kak long membelek-belek grup tertutup pelanggan Euphoria, terdapat 1 testimoni yang sangat menarik. Kerana kali ini, kaum bapa turut menyumbang testimoni berkaitan produk penyusuan susu ibu iaitu SET 3M bukan sekadar kaum ibu. Jom kita baca apa yang dinukilkan oleh bapa bertuah tersebut.



Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

VITAMIN ANTENATAL SHAKLEE

Tentu ada di antara anda telah membaca update status FB kak long berkaitan VIVIX semalam... Bila kak long menulis, VIVIX perlu dihabiskan oleh en suami, ramai yang mengucapkan tahniah... Kenapa?

Sebabnya VIVIX tidak sesuai diambil oleh WANITA HAMIL, WANITA MENYUSU.... Jadi kawan-kawan kak long ni dah boleh lah mengagak kenapa kak long menulis sedemikian... :)

Ok, berbalik pada tajuk kita tadi...Kak Long & KEHAMILAN... Alhamdulillah ni kehamilan keempat dan kak long menanti zuriat yang ketiga...hehehe..mesti ada yg confuse ni kan... ok actually, kak long pernah mengalami keguguran masa mula-mula kahwin...jadi kalau ikut istilah perubatan, kehamilan tersebut tetap dikira.

Alhamdulillah, kandungan kak long masuk minggu ke-enam (tak pergi buat buku pink lagi)... dan setakat ni, kak long masih merasa tetap bertenaga seperti tiada apa-apa yang berlaku. Mungkin ini antara kesan kak long mengamalkan suplemen hampir 3 tahun... Sebelum hamil, kak long memang mengamalkan VIVIX dan Colagen Powder namun sebaik sahaja kak long mengetahui yang kak long berbadan dua...kedua-dua produk tersebut kak long hentikan serta-merta..


Jadi kak long kembali ke rutin asal...MENGAMBIL VITAMIN ANTENATAL SHAKLEE...

Wah!! Shaklee ada VITAMIN ANTENATAL?



Apa yang terkandung dalam VITAMIN ANTENATAL SHAKLEE....atau lebih dikenali sebagai SET EU FOUR PACK

a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Zat besi juga mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan  minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

b) B Complex
B complex shaklee mempunyai rumusan lengkap dengan 8 jenis vitamin B termasuk asid folik. Asid folik sangat penting bagi perkembangan fizikal dan saraf bayi. Ibu seharusnya terus mengambil B complex sebaik sahaja kehamilan dikesan.  

c) Vitamin C
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

d) Ostematrix
Ia adalah formula baru Shaklee yang mana dulu vitamin ini hanya dikenali sebagai Kalsium Magnesium. Tetapi kini, dengan formula baru ditambah dengan kelebihan "mudah telan" ia memberi kesan kepada taraf kesihatan si pengamal. Ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping  magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.
Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , , , , , , , ,

Anemia ketika hamil..boleh membawa MAUT!!

Kak long rasa gembira..sahabat baik kak long yang melansungkan perkahwinan beliau pada November 2011 kini dah pun hamil...antara rasa gembira, excited dan berdebar-debar...maklum la kan anak sulung...


Antara masalah yang sering dihadapi oleh ibu-ibu yang hamil adalah kurang/ rendah sel hemoglobin..erti kata lain..ANEMIA...Alhamdulillah, kak long tiada masalah anemia ketika hamil namun melihat kakak ipar yg anemic memang rasa simpati...

Bagi ibu yang hamil paras Hemoglobin dalam darah adalah di antara 11.5 hinga 16.5g/dL . Hemoglobin berfungsi dalam mengangkut sel oksigen di dalam darah. Apabila sel darah merah berkurang maka bekalan oksigen secara tidak langsung turut terjejas.

Simptom anemia
• 5 L yaitu lemah, letih, lesu, lelah, dan lalai
• Sering mengalami pusing-pusing dan mata sering berkunang-kunang,
• Apabila lebih kronik, bahagian kelopak mata yang berwarna pucat, bibir yang pucat, lidah, kulit serta tangan yang pucat.

Punca anemia
~ Kekurangan kekurangan zat besi
~ Kekurangan vitamin C
~ Kekurangan vitamin B terutama Cobalamin dan asid folik
~ Masalah tiroid

ANEMIA akibat KURANG ZAT BESI
Ia boleh berpunca dari:
- Kecederaan yang melibatkan pendarahan luaran ata dalaman
- Kehilangan darah yang banyak misalnya semasa haid
- Masalah penyerapan zat besi yang disebabkan oleh usus yang kotor/tidak sihat atau kurang vitamin C
- Kurang pengambilan zat besi dalam diet


ANEMIA akibat KURANG VITAMIN C
Vitamin C penting untuk penyerapan zat besi.
Jika vitamin C kurang maka penyerapan zat besi menjadi kurang efisien dan seterusnya membawa kepada risiko anemia

ANEMIA akibat KURANG VITAMIN B COMPLEX
Komponen B Complex seperti Cobalamin dan Asid Folik penting dalam proses penghasilan sel darah merah. Kekurangan vitamin ini menyebabkan pembentukan sel darah merah terganggu

Antara SUPLEMEN yang boleh diambil oleh ibu hamil untuk mengatasi masalah ANEMIA adalah:

Vitalea iron formula:

Dengan formula zat besi yang membantu pembentukan sel darah merah dan menghasilkan sel darah yang sihat. Zat besi menjadi sebahagian daripada struktur hemoglobin yang membawa oksigen ke tisu dan sel

Vitamin C
Membantu penyerapan vitamin Cobalamin dan zat besi. Vitamin C juga membantu pengeluaran hemoglobin, memperkuatkan dinding arteri darah dan meningkatkan sistem pertahanan badan

B-complex
Meningkatkan sel darah merah dan hemoglobin. B-complex Shaklee dirumus khas lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B termasuk B12 (cobalamin), Biotin dan asid folik.


Set yang boleh diambil untuk masalah Anemia



1.Euphoria Optimum Health - Set A mengandungi Vitalea, B-complex dan Vitamin C


2.Euphoria Pregnancy Set - Gabungan Set A dan Ostematrix@calcium


3.Energizing Soy Protein – Untuk kritikal anemia di paras 6-7 g/dL


Sedikit tips pengambilan suplemen buat anda:
~ Tidak mengambil minuman berkarbonat atau berkafein. Minuma jenis ini mengurangkan penyerapan zat besi ke dalam darah
~ Vitalea tidak boleh diambil oleh mereka yang menghidapi penyakit Thalassemia...Jadi dapatkan nasihat dari doktor terlebih dahulu
~ Untuk penyerapan kalsium yang optimum, amalkan ambil ostematrix sebelum tidur
~ Jangan sekali-kali ambil vitalea bersama ostematrix kerana penyerapan zat besi berkurang jika diambil bersama kalsium
~ Untuk penyerapan zat besi yang efektif, ambil Vitalea bersama-sama Vitamin C

Di sini, kak long nak kongsikan testimoni mereka yang mengamalkan Suplemen Ibu Hamil dari Euphoria Shaklee





Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , ,

Set Penyusuan Yang HOT!! Hanya untuk HOT MUMMIES!!!


Saya dan jaringan teman-teman Euphoria menyediakan 4 set PENYUSUAN yang sememangnya HOT!! Setiap Set berbeza mengikut keperluan HOT MUMMIES di luar sana...

Set B



Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan
Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata
Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. 
Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, 
Vitamin C fokus on imun sistem, 
Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala 
Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.
Share:
Read More
, , , ,

Kesan Sampingan Selepas Amalkan SET EU FOUR PLUS

Kebanyakan antara kita akan bertanya apa ye kesan jika kita ambil vitamin sekian sekian...

Hari ni kak long nak berkongsi pula kesan sampingan yang Puan Sabrina rasa selepas mengamalkan SET EU FOUR PLUS Euphoria...


Puan Sabrina mengamalkan SET EU FOUR PLUS yang terdiri daripada:
Multivitamin@Vitalea
B-Kompleks
Vitamin C
Ostematrix
ESP

Jadi apa kesan sampingan yang Puan Sabrina alami:
i) dari segi penyusuan ~ kuantiti susu beliau bertambah selepas mengamalkan set ini...memandangkan beliau seorang WAHM, beliau akan direct feed baby beliau 24-7..dan kini beliau harus pula mengepam dek kerana susu beliau semakin bertambah dan breast lebih cepat berat....ESP & Ostematrix membantu dalam penghasilan susu jadi pengambilan mengikut aturan yang ditetapkan memang sgt2 membantu...

ii) dari segi kesihatan pula ~ sebelum ini Pn Sabrina ada mengalami sakit2 pinggang kesan dari jatuh tangga, beliau terpaksa bangun dan duduk secara perlahan-lahan serta berjalan dengan perlahan...namun Alhamdulillah..kini beliau boleh menguruskan urusan harian rumahtangga beliau dengan lebih efisien...Ostematrix yang diambil adalah gabungan kalsium, magnesium dan vitamin D yang sangat diperlukan oleh otot dan tulang...penyerapan kalsium yang maksimum dibantu oleh vitamin D menyebabkan sakit2 otot berkurang..

iii) ini pun kesihatan juga ~ Pn Sabrina dulu memang ada alahan terhadap seafood , kekacang dan beberapa makanan lain...dan baby beliau turut menerima tempias...namun kini, kulit baby beliau lebih baik tanpa apa-apa krim dan alahan beliau terhadap makanan turut bertambah baik...ESP (Protein) Shaklee mengandungi 9 jenis asid amino yang diperlukan oleh badan..sel yang sihat dihasilkan dari protein yang berkualiti tinggi, jadi tak hairanlah kerana pengambilan ESP sangat membantu menangani masalah alahan dan ekzema.

Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , , ,

Suplemen yang Sesuai untuk ARTHRITIS...

Semalam selepas kak long publish artikel berkaitan osteoporosis, arthritis dan rheumatism..kak long menerima beberapa pertanyaan berkaitan suplemen Shaklee yang membantu dalam proses baikpulih..

Secara ringkasnya..

Set EU FOUR PACK yang kak long perkenalkan kepada kalian adalah set yang paling sesuai...Ia adalah set asas yang mengandungi Vitalea (Multivitamin dengan formula zat besi), B-kompleks, vitamin c dan Ostematrix...

Selain dari itu..jika ada yang menghidap arthritis termasuk Rheumatoid Arthritis..boleh tambahkan OMEGAGUARD dan ESP dalam senarai suplemen yang wajib..Omega ni bertindak sebagai anti radang dan memang sangat sesuai...ESP (energizing Soy Protein) pula bertindak dalam mebantu pembentukan sel baru yang sihat..

Manakala untuk penghidap gout pula...kak long suka jika anda dapat menambah Fibre Plan Unflavoured dan Performance Drink sebagai suplemen wajib..mengapa Fibre? Gout adalah disebabkan oleh kandungan asid urik yang tinggi dan berkumpul pada sendi-sendi..Fibre membantu menyerap dan menyingkirkan lebihan asid urik keluar dari sistem badan..Performance Drink pula memastikan badan mempunyai kadar elektrolit yang cukup serta memastikan kadar gula seimbang dalam darah...

Jadi jika ada di luar sana yang menghidap mana-mana yang di atas..kalian digalakkan untuk mengambil suplemen Shaklee seperti yang kak long cadangkan....Selain dari bergantung kepada ubat semata-mata...tak salah kalau kita memperbaiki sistem badan dengan suplemen...lebih semulajadi dan lebih sihat...

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
,

Alternatif Kalsium

Ramai yang bertanyakan dan meminta pendapat kak long berkaitan pengambilan kalsium...Kak long memang sangat sukakan susu dan minuman berasaskan susu...Dan kak long tiada masalah untuk mengambil 4 gelas sehari susu untuk menampung keperluan kalsium seharian..

Namun, kak long perhatikan dengan pengambilan konsisten 4 gelas susu sehari, kak long merasakan berat badan kak long turut bertambah kerana setiap gelas susu pasti mengandungi sedikit asid lemak... Cuba kita lihat di pasaran, ada ke susu tanpa lemak..yang ada susu rendah lemak kan...nak tak nak itu lah yang kita dok minum...

Tapi Alhamdulillah, sejak mengenali Shaklee...kak long tidak lagi risau dengan keperluan kalsium harian kak long walaupun tidak lagi mengambil 4 gelas susu sehari...Cukup dengan pengambilan OSTEMATRIX...

Tentu ramai yang nak tau apa itu OSTEMATRIX?

sumber: mamafaiz.com


Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam OsteMatrix berupaya:
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal*
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf*
  • Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan.*
OsteMatrix Membekalkan:
  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
Kaplet bersalut yang mudah ditelan
  • Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet. Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.
Bayangkan kalsium sebagai batu-bata dalam proses pembinaan tulang-temulang yang kuat dan sihat. Batu-bata ini akan lebih kuat dan lebih seimbang jika digabungkan bersama mortar. Mortar mengandungi vitamin D, magnesium, boron, zink, tembaga dan mangan.
Dengan gabungan nutrisi ini, kalsium mendapat sokongan yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat ketika anda muda serta meminimumkan kereputan tulang ketika anda tua.
Pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix sahaja berupaya menghasilakan peningkatan ketara dari segi statistik dalam paras kalsium darah yang disukat dalam suatu tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan kita menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.
***Pengambilan kalsium sepanjang hayat juga diet yang seimbang serta senaman yang teratur berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dan di bawah ni adalah satu testimoni daripada pengguna OSTEMATRIX


JOM DAPATKAN OSTEMATRIX ANDA SEKARANG!!!


Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , ,

Mencari Suplemen Untuk Keluarga?


Tentunya ramai di luar sana mencari-cari apakah suplement asas yang sesuai untuk diamalkan seisi keluarga....

Justeru itu...kami di Euphoria telah memperkenalkan SET EU-FOUR PACK...sebenarnya set ni telah dilancarkan dari 24 Oktober lagi...kali ni kak long cuma nak refresh semula berkaitan set ini....Dan set di bawah inilah yang telah kak long hadiahkan buat kedua-dua ibu dan bapa kak long...Alhamdulillah, mereka berpuashati dan kini mereka terus mengamalkan set Eu-Four Pack ini di samping beberapa vitamin lain (dari Shaklee yang pastinya...)

Apa yang ada dalam set Eu-Four Pack ni?

Kandungan Set Eu-Four Pack :
  • Multivitamin with Iron | VitaLea
  • B Complex
  • Vitamin C
  • Ostematrix
Set ini diberi nama Eu-Four Pack kerana ia mengandungi 4 vitamin asas yang penting untuk tubuh.

Keistimewaan Set Eu-Four Pack

Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan, mereka yang sering keletihan dan sukar bangun tidur.


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms/WhatsApp kak long di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , ,

Eu Four Pack >>> Set Untuk Siapa?

Eu Four Pack...Set baru ke....
Sebenarnya, sejak 24 Oktober lagi kami dari Euphoria set ini telah diperkenalkan, buat teman-teman dari fb tentu dah melihat info berkaitan Eu Four Pack ini...


Set ini diberi nama sebagai " Eu - Four Pack ". Ini kerana ia mengandungi 4 vitamin yang penting untuk tubuh.



Kali ni kak long nak perincikan lagi apa kandungan vitamin yang terdapat dalam Eu four Pack ini....




a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan  minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

b) B Complex
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
 Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

c) Vitamin C
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.



d) Ostematrix
Ia adalah formula baru Shaklee yang mana dulu vitamin ini hanya dikenali sebagai Kalsium Magnesium. Tetapi kini, dengan formula baru ditambah dengan kelebihan "mudah telan" ia memberi kesan kepada taraf kesihatan si pengamal. Ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping  magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.
Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.
Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

SIAPA YANG PERLU SET EU FOUR PACK???



Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! 
Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. 
Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. 
Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan
mereka yang sering keletihan 
sukar bangun tidur.


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More