Posts

Showing posts with the label herbal cream

NUTRIFERON & HERBAL CREAM - USAHA UNTUK CHICKEN POX

Image
Salam sayang 

2 minggu lepas, Anas telah dijangkiti "cengkering" atau biasanya orang panggil chicken pox. Risau lah juga kak long ni memandangkan banyak acara bakal berlangsung pada hujung bulan 4.

Seperti biasa, kak long ke klinik dahulu untuk mengambil cuti sakit Anas. Dapat 10 hari tu, maknanya 10 hari lah dia di rumah bersama adik-adiknya yang lain (berpotensi besar untuk dijangkiti). Doktor sekadar memberi ubat demam jika Anas demam kemudian. Tiada ubat sapu mahupun ubat gatal.

Mengikut petua ibu kak long, kalau ada anak-anak yang dijangkiti campak atau cengkering ini, minumkan dengan air kelapa supaya semua biji-biji merah ini keluar. Jadi misi pertama adalah mencari air kelapa muda terlebih dahulu. Alhamdulillah, memang mudah untuk mencari air kelapa muda dan dapat penggerai yang faham untuk tujuan perubatan, maka sebungkus air kelapa tulen (tanpa gula dan ais) kami beli untuk Anas.


Balik sahaja ke rumah, kak long minta Anas minum air kelapa itu tadi dan kak long sap…

Krim Pelbagai Guna - HERBAL BLEND CREAM

Image
Assalamualaikum

Apa khabar anda semua hari ni? Alhamdulillah..syukur kami sekeluarga diberi rezeki kesihatan yang baik...semoga kalian juga begitu

Kak long nak tanyalah..khusus untuk mereka yang berada di dapur, selalu tak tangan korang kering dan menggelupas selepas mencuci pinggan mangkuk periuk belanga bagai...

Tangan kak long ni boleh dikategorikan sebagai sensitif..bila tersilap sabun pencuci, boleh jadi gatal-gatal atau kering dan luka-luka... Macam gambar kat bawah ni la...
Jadi setiap kali lepas kerja mencuci siap...losyen tangan wajib kak long pakai untuk elak ia menjadi lebih teruk.


Sebelum mengenali Shaklee, kak long gunakan aje losyen bayi yang biasa di pasaran tu. Nampak kesan positif...Namun selepas mengenali Shaklee, kak long mencuba pulaHERBAL BLEND CREAM yang pada asasnya adalah dari bahan semulajadi dan herba...ye ianya terbukti bagus untuk melembapkan kulit dan sangat bagus untuk ruam

Kak long pakai setiap kali lepas mencuci pinggan dan sebelum tidur. Ianya tak berm…

Herbal Blend Multi Purpose Cream pengganti Losyen

Image
Salam sayang 

Korang ada tak mengalami kekeringan kulit terutamanya di tumit, buku lali dan siku.

Itu antara tempat-tempat biasa kulit kering... Sebelum mengenali Shaklee, kak long memang akan standby sebotol losyen (biasanya losyen bayi lah) untuk pastikan yang kulit kak long sentiasa lembap.

Setiap pagi dan malam memang kak long tak pernah gagal meletak losyen..maklum nak kulit selembut bayi katanya...

Tapi sekarang ni kak long tak bergantung pada losyen lagi... Alternatifnya, kak long gunakan Herbal Blend Multipurpose Cream(macam gambar kat bawah ni). Produk ini sangat hot item sehingga bila ia dibuka untuk jualan, tak sampai sehari dah pun habis stok..

So jika korang di luar sana mencari-cari produk yang berasaskan tumbuhan dan semulajadi tanpa paraben... Apa kata korang semua cuba Herbal Blend Multi Purpose Cream dari Shaklee ni... Pasti tidak menyesal

Kak long masih ada beberapa tiub krim ni...kalau nak cuba hubungi je nombor di bawah tu.. Cepat sebelum terlambat







Nur Adha @ Kak…

Pengalaman dengan anak yang Ekzema

Anak kak long yang sulung, Anas zikry..memang ada eczema sejak dari bayi..bermula dari pipi yang kononnya ruam susu..lama kelamaan..kawasan pipinya yang montel semakin kemerah-merahan dan kering dan menggelupas...

Macam-macam petua yang kak long dah buat..letak gincu kat pipi yang ruam tu (terpaksa beli gincu sebab kak long tak pakai...), sapu tepung ubi, letak bedak ammens dan pelbagai lagi..

Selain tu, ada juga doktor-doktor yang meminta kak long cuba menukar jenis susu untuk Anas...buat pengetahuan semua, anak sulung kak long memang tidak menyusu badan secara eksklusif..masa tu kak long memang agak jahil tentang penyusuan susu ibu..(suatu masa dulu..kini tidak lagi..)...Kalau ikutkan dari semahal-mahal susu hinggalah ke semurah-murah susu..dari hypoallergenic formula milk...lactose free...susu kambing...hampir kesemua jenama susu formula kak long dah cuba tapi hasilnya tetap sama..

Kak long kemudian, berjumpa dengan seorang pediatrik..dan menurutnya..ekzema terjadi mungkin kerana a…