Showing posts with label herbal cream. Show all posts
Showing posts with label herbal cream. Show all posts
, , ,

NUTRIFERON & HERBAL CREAM - USAHA UNTUK CHICKEN POX

Salam sayang 

2 minggu lepas, Anas telah dijangkiti "cengkering" atau biasanya orang panggil chicken pox. Risau lah juga kak long ni memandangkan banyak acara bakal berlangsung pada hujung bulan 4.

Seperti biasa, kak long ke klinik dahulu untuk mengambil cuti sakit Anas. Dapat 10 hari tu, maknanya 10 hari lah dia di rumah bersama adik-adiknya yang lain (berpotensi besar untuk dijangkiti). Doktor sekadar memberi ubat demam jika Anas demam kemudian. Tiada ubat sapu mahupun ubat gatal.

Mengikut petua ibu kak long, kalau ada anak-anak yang dijangkiti campak atau cengkering ini, minumkan dengan air kelapa supaya semua biji-biji merah ini keluar. Jadi misi pertama adalah mencari air kelapa muda terlebih dahulu. Alhamdulillah, memang mudah untuk mencari air kelapa muda dan dapat penggerai yang faham untuk tujuan perubatan, maka sebungkus air kelapa tulen (tanpa gula dan ais) kami beli untuk Anas.

Image result for herbal blend shaklee

Balik sahaja ke rumah, kak long minta Anas minum air kelapa itu tadi dan kak long sapukan dengan HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM di tempat yang tumbuh biji-biji merah itu. Dulu-dulu, ibu kak long akan menggiling daun cermai untuk dijadikan alas tidur serta bedak. Tetapi nampaknya sukar nak mencari daun cermai itu sekarang. Penggantinya adalah HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM ini sahaja.

Image result for nutriferon shaklee

Setiap hari kak long pastikan Anas mengambil 2 sachet NUTRIFERON untuk meingkatkan antibodinya selain dari menggunakan HERBAL BLEND CREAM.

Alhamdulillah dalam masa 10 hari, Anas sembuh sepenuhnya dan tiada parut-parut hodoh pada badan atau anggota yang lain. Anas memang gembira sebab dia boleh maintain handsome katanyA.

Tetapi dalam diam rupa-rupanya 2 puteri ini hari ini dijangkiti juga dengan cengkering. Nampaknya sesi melumur HERBAL BLEND CREAM ini berterusan lagi. Mujur kak long dah simpan stok awal-awal, syukur.

Jika ada ibu-ibu di luar sana yang anak mereka dijangkiti dengan campak atau cengkering/ chicken pox, boleh mencuba NUTRIFERON (sebagai perisai dalaman) dan HERBAL BLEND CREAM (krim luaran).


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

Krim Pelbagai Guna - HERBAL BLEND CREAM

Assalamualaikum

Apa khabar anda semua hari ni? Alhamdulillah..syukur kami sekeluarga diberi rezeki kesihatan yang baik...semoga kalian juga begitu

Kak long nak tanyalah..khusus untuk mereka yang berada di dapur, selalu tak tangan korang kering dan menggelupas selepas mencuci pinggan mangkuk periuk belanga bagai...

Tangan kak long ni boleh dikategorikan sebagai sensitif..bila tersilap sabun pencuci, boleh jadi gatal-gatal atau kering dan luka-luka... Macam gambar kat bawah ni la...
Jadi setiap kali lepas kerja mencuci siap...losyen tangan wajib kak long pakai untuk elak ia menjadi lebih teruk.

Ihsan google

Sebelum mengenali Shaklee, kak long gunakan aje losyen bayi yang biasa di pasaran tu. Nampak kesan positif...Namun selepas mengenali Shaklee, kak long mencuba pula HERBAL BLEND CREAM yang pada asasnya adalah dari bahan semulajadi dan herba...ye ianya terbukti bagus untuk melembapkan kulit dan sangat bagus untuk ruam

Kak long pakai setiap kali lepas mencuci pinggan dan sebelum tidur. Ianya tak berminyak dan kulit terasa ringan..berbanding dengan losyen lain yang agak "berat & berminyak", Herbal Blend Cream memang best bila kita memakainya..

Antara kebaikan Herbal Blend Cream

Bila dah mula gunakan Herbal Blend Cream ni,.memang tak tengok ke belakang dah....Setiap hari tanpa culas krim ni lah peneman setia...

Sekarang ni bukan kak long je yang pakai.. En suami pun pakai juga...bukan nak licinkan kulit tapi ia mampu memberi kelegaan pada otot yang lenguh atau badan yang sakit-sakit... Setiap kali selepas bersukan, en suami pasti menyapu krim ni di bahagian kaki dan tangan beliau, ia lebih menyegarkan.

Anak-anak kak long pun tak terlepas dari menggunakan krim ni...Gigitan nyamuk dan semut bukan masalah buat mereka...Sekadar sapukan nipis di bahagian yang terkena gigitan, ia pasti lega dengan cepat...

HERBAL BLEND CREAM ~ TEMAN KAMI SEISI KELUARGA

Teman anda?

Hubungi saya

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

Herbal Blend Multi Purpose Cream pengganti Losyen

Salam sayang 

Korang ada tak mengalami kekeringan kulit terutamanya di tumit, buku lali dan siku.

Itu antara tempat-tempat biasa kulit kering... Sebelum mengenali Shaklee, kak long memang akan standby sebotol losyen (biasanya losyen bayi lah) untuk pastikan yang kulit kak long sentiasa lembap.

Setiap pagi dan malam memang kak long tak pernah gagal meletak losyen..maklum nak kulit selembut bayi katanya...

Tapi sekarang ni kak long tak bergantung pada losyen lagi... Alternatifnya, kak long gunakan Herbal Blend Multipurpose Cream (macam gambar kat bawah ni). Produk ini sangat hot item sehingga bila ia dibuka untuk jualan, tak sampai sehari dah pun habis stok..

So jika korang di luar sana mencari-cari produk yang berasaskan tumbuhan dan semulajadi tanpa paraben... Apa kata korang semua cuba Herbal Blend Multi Purpose Cream dari Shaklee ni... Pasti tidak menyesal

Kak long masih ada beberapa tiub krim ni...kalau nak cuba hubungi je nombor di bawah tu.. Cepat sebelum terlambat







Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , ,

Pengalaman dengan anak yang Ekzema

Anak kak long yang sulung, Anas zikry..memang ada eczema sejak dari bayi..bermula dari pipi yang kononnya ruam susu..lama kelamaan..kawasan pipinya yang montel semakin kemerah-merahan dan kering dan menggelupas...

Macam-macam petua yang kak long dah buat..letak gincu kat pipi yang ruam tu (terpaksa beli gincu sebab kak long tak pakai...), sapu tepung ubi, letak bedak ammens dan pelbagai lagi..

Selain tu, ada juga doktor-doktor yang meminta kak long cuba menukar jenis susu untuk Anas...buat pengetahuan semua, anak sulung kak long memang tidak menyusu badan secara eksklusif..masa tu kak long memang agak jahil tentang penyusuan susu ibu..(suatu masa dulu..kini tidak lagi..)...Kalau ikutkan dari semahal-mahal susu hinggalah ke semurah-murah susu..dari hypoallergenic formula milk...lactose free...susu kambing...hampir kesemua jenama susu formula kak long dah cuba tapi hasilnya tetap sama..

Kak long kemudian, berjumpa dengan seorang pediatrik..dan menurutnya..ekzema terjadi mungkin kerana ada keturunan yang mempunyai athma..atau alahan...ye kak long akui..kak long memang ada alahan dan ibu kak long ,memang ada athma...sebab itulah Anas mempunyai ekzema..

Doktor tersebut mengatakan Anas tiada alahan dengan apa-apa jenis susu maka kak long boleh meneruskan dengan jenama yang sedang kak long gunakan...Doktor tersebut memberi sejenis krim iaitu elomet untuk dipakaikan kepada Anas..Alhamdulillah ada perubahan yang positif..

Ekzema Anas tetap ada mengikut keadaan...yang membuat kak long susah hati ialah apabila Anas sudah mula memilih makan..maka untuk mengatasi masalah ini, kak long mencuba Mealshakes Shaklee kebetulan kak long pun sedang mencuba Set penyusuan...Nampak perubahan yang sangat baik..Selera makan Anas semakin bagus dan yang paling best..ekzema Anas nampak perubahan setelah mencuba sehingga 3 canister Mealshakes..ye, kak long cukup faham dengan fungsi suplemen yang memperbaiki sel dari dalam maka perlukan masa dan tempoh yang berbeza untuk setiap individu..Anas semakin pulih dari ekzema....

Untuk rawatan luaran pula, kini kak long beralih ke Herbal Blend Cream Shaklee...sejuk je rasa krim ni...tidak mengakis kulit dan serasi dengan Anas...

Sejak memulakan persekolahan, kak long perasan yang emosi Anas turut berubah-ubah..(macam kita juga kan...) dan apabila mood Anas berubah, ekzema Anas akan bermula...dan sejak itu, selain menambahkan lagi bilangan Mealshakes dari 1 kali ke 2 kali sehari, kak long turut memberi Anas sesuatu yang disukai seperti minum yogurt drink, makan buah-buahan atau mebuat aktiviti yang boleh membuatkan Anas happy..Ye, ekzema sememangnya boleh dirawat dengan belaian kasih sayang...

Kini Anas masih mengambil Mealshakes sebagai menu sarapan yang sihat dan kak long sebagai ibu, semakin gembira dengan perubahan Anas...tiada lagi tergaru-garu..calar balar kulit ..(parut masih ada dan semakin berkurang)...Hati ibu mana yang tak gembira jika anaknya sihat kan..

Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More