Showing posts with label insomnia. Show all posts
Showing posts with label insomnia. Show all posts
, , ,

BALM SLEEPTIME - PENYELESAI MASALAH INSOMNIA @ SUSAH TIDUR MALAM


Bayi memerlukan tidur yang mencukupi dan berkualiti untuk sentiasa berasa sihat dan gembira. Anak-anak yang tidak cukup tidur akan sentiasa meragam dan serba tidak kena. Ibu-ibu juga akan keletihan demi melayan kerenah anak.

Semua bahan ni telah diambil dan disebatikan dalam bentuk essential oil (pati minyak) dan dirumus khas untuk sleep time. Setiap bahan mempunyai fungsi tersendiri untuk membantu proses tidur yang berkualiti.

Balm ini bukanlah ubat tidur. Jangan salah faham pula ye, tetapi segala unsur yang ada dalam balm ini merangsang deria dan fungsi otak serta horman untuk memberi rasa mengantuk dan mood relax.

Nak tahu tak?


Bahan-bahan utama di dalam balm Sleep Time adalah kombinasi 8 jenis EO. Setiap EO berperanan antaranya:

šŸ˜“Memberikan rasa tenang.
šŸ˜“Menyeimbangkan hormon.
šŸ˜“Merangsang penghasilan hormon tidur.
šŸ˜“Membantu tidur lebih lena.

======================
KANDUNGAN BALM SLEEP
======================
.
++ Cedarwood – Apa fungsinya? Ia membantu merangsang dan seterusnya meningkatkan hormon tidur yang terdapat di dalam tubuh badan kita. Hormon tersebut dipanggil ‘melatonin'.
Apabila tingkat hormon melatonin ini semakin banyak, ia menyebabkan rasa mengantuk dan seterusnya membuatkan kita tidur.

++ Lavender – Haruman lavender dapat membantu anak-anak supaya lebih tenang dan relaks. Ia membantu anak tidur lebih lena dan kurang terjaga.

++ Ylang-ylang – atau bahasa kita dikenali sebagai bunga kenanga. Minyak kenanga ni memang antara minyak yang bagus yang ada dalam balm Sleeptime. Ia membantu mengurangkan kemurungan. Selain itu, ia membantu menstabilkan paras hormon adrenalin dalam badan kita. Secara tak langsung, kawalan tekanan darah juga lebih baik.

++ Vertiver - sejenis atau sekeluarga dengan rumput yang tumbuh meliar. Minyak vertiver membantu dalam mengimbangkan hormon dan tekanan. Ia turut membantu meningkatkan daya tumpuan. Minyak vertiver turut digunakan sebagai salah satu alat bantuan ketika terapi ADHD dijalankan.

++ Marjoram - Juga dikenali sebagai 'wintersweet'. Ia menyokong sistem imun dan bertindak pada sistem saraf dan sistem kardiovaskular.



Siapa yang sesuai untuk menggunakan Balm Sleeptime ni? Balm ini dapat membantu mengatasi masalah golongan seperti di bawah :
  • Anak susah tidur malam
  • Anak tidak tidur lena dan kerap mengigau
  • Orang dewasa yang tidurnya tidak teratur
  • Orang dewasa yang ada masalah insomnia
  • Anak yang kerap tidur lewat malam 
Penggunaannya sangat menjimatkan. Hanya sapuan nipis pada titik nadi dah memadai. Boleh sapukan setiap kali sebelum tidur untuk mendapatkan tidur yang berkualiti. 


  

“Anak sejak kat kampung tahan mata. Nak main je. Pastu mengamuk sebab tak cukup tidur. Pantang ada benda tak kena menangis. Pastu ajak dia baring sapu sleep time kat dahi tak sampai seminit terus tertidur. Selalu kalau dia nak tidur kena tepuk berejam. Bila dia dah tidur boleh la ibu rest sekejap”
– Puan Ati
“Selalu siang bukan main payah nak tido, kena paksa masuk buaian baru tido. Ni lpas guna, terus tido je atas katil” – Puan Ida
“Saya baru cuba beberapa kali kat anak saya dan Alhamdulillah sekarang anak saya tidur lebih lena..kalau dulu , tidurnya nampak sangat tak lena, sekarang lena sampai kena kejut ajak main main..terima kasih TN! “ –Puan Wani

Antara testimoni ibu-ibu yang telah menggunakan Sleep Time balm daripada Tasneem Naturel. Jadi balm sleep time Tasneem Naturel ni memang bukan bagus sangat, tapi TERBAIKKK!



Untuk dapatkan produk Tasneem Naturel, anda boleh hubungi kaklong



Atau anda juga boleh klik sahaja icon di bawah untuk pembelian terus secara online.

Share:
Read More