Posts

Showing posts with the label jantung

JANTUNG TERUS BERDEGUP DENGAN OMEGA-3 - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang

Pastikanku BERDEGUP dengan Omega-3

Perghh tajuk tak nak kalah drama yang dok viral sekarang ni Dekatkan Jarak Kita. Tapi ni bukan drama tau. Kak long nak kongsikan kenapa OMEGA 3 ni penting sangat untuk JANTUNG kita

Jantung, sebagai satu-satunya organ yang membekalkan darah kepada tubuh kita, memerlukan nutrien tambahan untuk memastikannya mampu memenuhi keperluan tubuh. Asid lemak Omega-3 yang diketahui umum mempunyai ciri-ciri anti-radang, memainkan peranan penting dalam melindungi jantung.

Mengekalkan Profil Lipid yang Sihat

Profil lipid adalah merangkumi bacaan jumlah keseluruhan kolesterol, Kolesterol HDL (Kolesterol Baik), Kolesterol LDL (Kolesterol Jahat) dan trigliserida. Ia digunakan sebagai salah satu penilaian untuk menentukan risiko anda terhadap penyakit jantung. Pengambilan Omega-3 secara teratur telah didapati meningkatkan profil lipid secara positif dengan:

- Meningkatkan paras kolesterol HDL (Kolesterol Baik). (1)

- Mengurangkan tahap trigliserida (iaitu Le…

Omega 3 dan KESIHATAN JANTUNG

Image
Salam sayang 

OMEGA 3 dan JANTUNG??? Ada kaitan ke? Nak tahu lebih lanjut, kenalah baca ye :)


Asid lemak Omega 3 merupakan asid lemak yang sihat yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Ia diperlukan sebagai sokongan terhadap sistem tubuh.

Sememangnya Omega 3 telah dikenali sebagai agen anti-radang atau anti-inflamasi. Radang boleh menyebabkan kerosakan pada pembuluh darah yang mana ia menjadi punca kepada penyakit jantung.

Kandungan EPA dan DHA di dalam Omega 3 secara kajiannya telah menunjukkan pelbagai manfaat yang mana ia mampu merendahkan risiko serangan penyakit jantung:

i) Meregulasi tahap trigliserida (kolesterol jahat) di dalam darah sekaligus menormalkan tekanan darah

ii) Melancarkan perjalanan darah

iii) Memastikan jantung berdegup/ berdenyut pada kadar yang normal.

Dah dapatkan Omega 3 anda hari ni?

Berminat menjadi ahli Shaklee dan mencuba produk?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com

TESTIMONI TERHANGAT ~ PHYTOCOL-ST

Image
Salam sayang
Produk belum keluar tapi dah ada testimoni???? 
Produk apa yang mantap sangat tu???
Tentulah PHYTOCOL-ST
Sebelum pelancaran PHYTOCOL-ST yang bakal berlangsung pada 7hb June 2014 ini, Sales Director Shaklee iaitu Mr Ethan Wang telahpun mencuba produk tersebut lebih awal.
Jom kita baca testimoni beliau mengenai PHYTOCOL-ST.

Keputusan hasil pemeriksaan doktor


Jangan gundah gulana ye... In shaa Allah minggu depan produk yang dinanti-nanti ni dah berada di pasaran. Sesiapa yang berminat nak mengorder, boleh hubungi kak long


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

PHYTOCOL-ST - Produk FITOSTEROL dari Shaklee

Image
Salam sayang

Hari ni kak long nak perkenalkan pada korang semua satu lagi ahli keluarga terbaru Shaklee iaitu PHYTOCOL-ST.




Apa tu PHYTOCOL-ST?
Ia adalah rumusan proprietari yang berunsurkan tumbuhan seperti sayuran, buah-buahan dan bijirin. Ia adalah gabungan beberapa FITOSTEROL asli yang aktif.
PHYTOCOL-ST membekalkan sehingga 2000mg fitosterol
FITOSTEROL tu apa?
Fitosterol atau juga dikenali sebagai STEROL TUMBUHAN
Fitosterol adalah kolesterol rantai pendek yang berfungsi sebagai penghadang kolesterol jahat. Ia biasa disebut dengan kolesterol HDL (High Density Lipoprotein) atau kolesterol baik. Sama dengan kolesterol jahat (kolesterol LDL), ia juga merupakan turunan dari ‘keluarga’ lemak.
Mengapa ia disebut kolesterol baik? Ini kerana ia berfungsi mengikis dan membuang kolesterol jahat yang menyumbat pembuluh darah, dan membawanya kembali ke hati untuk diproses dan dimusnahkan. Ia juga berfungsi sebagai penghadang di pembuluh darah yang mencegah kolesterol jahat mengendap, serta melin…

Kandungan CoQ10 Health Plus

Image
CoQ10 Health Plus mengandungi 3 bahan utama yang secara khususnya untuk menjaga kesihatan jantung kita semua
i) CoQ10
ii) Vitamin E
Berfungsi untuk: ~ menjaga kesihatan arteri  ~ mengurangkan pengoksidaan (menyerang radikal bebas) ~ mengurangkan pembentukan plak
iii) Teh Hijau

CoQ10 dan Kesihatan Jantung

Image
CoQ10 yang merupakan sejenis koenzim  banyak ditemui di dalam organ terpenting kita iaitu JANTUNG Jantung adalah otot yang paling kuat bekerja dalam tubuh badan kita
Seiring dengan peningkatan usia paras CoQ10 dalam badan kita turut berkurang Terdapat pelbagai faktor yang menyebabkan penurunan CoQ10 ini antaranya: ~TEKANAN ~ Ubatan yang menghalang kolesterol (yang lazimnya diambil oleh pesakit darah tinggi)
Kita memerlukan sebanyak 28mg CoQ10 sehari. Dari mana nak dapat kuantiti sebanyak itu?  Nak dapatkan 28mg tu, kita perlu makan seekor ayam atau sebotol mentega kacang. Sanggup ke nak makan banyak tu (seekor ayam atau mentega kacang sebotol?)  Tentu tak sanggupkan..
Jadi apa penyelesainnya...
Inilah penyelesaiannya..


Berminat nak mencuba produk Shaklee? Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda ~ Nur Adha Mansor ~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com