Posts

Showing posts with the label kesuburan

VIVIX - PREMIUM & EKSKLUSIF

Image
Salam sayang 


VIVIX Shaklee
Ramai peminat Vivix ni. Kitorang SID ni selalu gelarkan Vivix ni Sirap Ajaib Shaklee :)
Vivix ni adalah minuman kesihatan berunsurkan tumbuhan. Yang membezakan Vivix ni dengan minuman jus kesihatan di pasaran adalah kerana ia dihasilkan dari bahan premium tau.
Vivix Shaklee merupakan satu kejayaan dalam revolusi anti penuaan selular. Vivix ini premium dan eksklusif kerana menggunakan tumbuhan yang sangat berkualiti. Kesemua bahan yang digunakan dalam penghasilan Vivix telahpun diuji terlebih dahulu di makmal oleh Saintis Shaklee. Vivix mengandungi resveratrol dan yang lebih menarik ia lengkap dengan polifenol tumbuhan menjadikan ia 10x lebih baik dari resveratrolsahaja dalam melambatkan proses penuaan sel.


Vivix bertindak melalui 4 mekanisma seperti yang ditunjukkan dalam rajah di bawah:

Apakah kebaikan RESVERATROL?
Jika ada yang nak mencuba?
Boleh hubungi 
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970

PCOS - PUNCA PERIOD TIDAK STABIL

Image
Salam sayang 

Hari ni kak long nak cerita sikit masalah PCOS. PCOS ni antara masalah yang sering mengganggu kesuburan seseoarang wanita

´Polycystic ovary´ atau PCOS adalah suatu keadaan di mana kilang telur atau ovari yang terdapat pada seseorang wanita akan menjadi bengkak kerana benih-benih telur telah terperangkap di dalam ovari dan tidak dapat melakukan proses penetasan pada waktu subur. 
Dan apabila keadaan seperti ini berlaku, lama-kelamaan ovari akan membengkak dan menimbulkan pelbagai jenis masalah pada wanita tersebut.

Ciri ovari yang dapat dilihat oleh doktor pakar sakit puan semasa pemeriksaan ´vaginal ultrasound´ akan mendapati kedua-dua belah ovari bengkak dan membesar hingga dua atau tiga kali ganda daripada saiz biasa. 
Kelihatan ovari itu seolah-olah mengandungi bintik-bintik hitam iaitu apa yang digelar ´honeycomb appearance´. Bintik-bintik hitam inilah sebenarnya telur atau benih wanita yang telah terperangkap.
Siapa yang sering menghadapi masalah PCOS? Wanita yang gem…

VITAMIN CINTA ~ Bacaan khusus suami isteri

Image
**peringatan...untuk bacaan suami isteri sahaja**
Produk yang kak long maksudkan adalah VITAMIN E.
Jika anda atau pasangan anda sering sakit atau bekerja terlalu kuat atau dalam keadaan tertekan sehingga menyebabkan kehidupan dan kesihatan seks anda terganggu, mungkin Vitamin E mampu membantu mengatasi masalah anda. 
Apa kebaikan Vitamin E untuk kesihatan seksual?
Bagi kaum lelaki, pengambilan Vitamin E selama seminggu secara konsisten dipercayai membantu dalam perkara-perkara berikut: a) lebih banyak tenaga seksual b) lebih keras c) ereksi lebih lama d) mudah teransang apabila disentuh e) kepuasan seks yang lebih kuat dan kerap. 
Kebanyakan wanita yang mengambil vitamin E untuk sekurang-kurangnya 3 bulan didapati terdapat peningkatan terhadap keinginan terhadap seks, mudah teransang, lebih  sensasi, pelinciran yang lebih baik, dan tahap klimaks yang tinggi. 

Pengambilan Vitamin E bukan sahaja untuk kesihatan seks anda malah turut merangkumi kesihatan keseluruhan anda



Jika anda mahu m…

VITAMIN E untuk KAUM ADAM???

Image
Salam sayang
Biasanya bila kita sebut je VITAMIN E, apa yang kita nampak adalah berkaitan KULIT & WANITA... 
Vitamin E memang sangat dikenali dengan kesan keremajaan pada kulit ... Tapi korang semua tahu tak yang VITAMIN E sangat bagus manfaatnya untuk kaum ADAM???
Apa kata korang luangkan sedikit masa untuk membaca artikel berkaitan VITAMIN E dan KESIHATAN LELAKI di bawah ni
Selamat membaca 




 Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Masalah Keputihan di Kalangan Wanita

Image
Salam semua...Hari ni kak long nak membawa kalian meneliti masalah yang sering dihadapi oleh kaum wanita sama ada yang masih remaja sehingga ke dewasa...Ada kala masalah ini dianggap taboo oleh sesetengah golongan namun kak long ingin menegaskan yang demi taraf kesihatan yang lebih baik seharusnya permasalahan ini dibincangkan dengan lebih terbuka dan berilmiah...

Keputihan merupakan masalah yang sering mengganggu urusan harian seseorang wanita...Bagaimana keputihan ini terjadi? Adakah ia benar-benar mengganggu kehidupan seharian?

Vitamin E Tingkatkan Risiko Kanser Prostat????

Image
Kebelakangan kerap kali kumpulan kami (Euphoria Shaklee) menerima beberapa isu berkaitan dengan pengambilan suplemen yang menyebabkan terjadinya kanser ataupun penyakit kronik yang lain....

Arini kak long nak share dgn kawan2 semua berkaitan isu Vitamin E dengan kanser prostat....tentu kaum2 bapa di luar sana merasa tak tenteram berkaitan isu ini kan apatah lagi...dalam Shaklee..salah satu vitamin yang dicadangkan untuk pengambilan bagi kaum lelaki adalah VITAMIN E...tapi betul ke VITAMIN E penyebab kanser prostat...jom kita baca sedikit sebanyak info berkaitan VITAMIN E dari SHAKLEE...kak long mengambil info ini dari sifu kak long..iaitu kak Norita dr blog anakkuwiraku.com


Melalui bahan bacaan saya dari penulisan Dr Bruce Miller, kita perlu tahu apakah ciri-ciri vitamin  E yang selamat diambil bukan dalam jangka masa pendek tetapi juga dalam jangka panjang.


Saya cuba scan buku yang telah dialih bahasa dalam Bahasa Melayu demi memudahkan pembacaan kalian.


dan PALING PENTING PERLU TAHU KE…

BaGaiKan SYurGa - Setiap MalaM adAlah Malam JuMaAt

Wah..tajuk dah menarik...apa yg buat setiap malam bagaikan Malam Jumaat tu kak long oii...ni bari hari Isnin kak long...apa yg kak long melalut pagi2 buta ni...


Mesti semua tertanya-tanya kenapa entry kak long pagi ni agak 18sx ke 21 sx ni....semuanya gara-gara testimoni seorang sahabat selepas mencuba produk shaklee...iaitu...ALFALFA complex...


Pada mulanya beliau mengambil alfalfa ini adalah untuk masalah keputihan...boleh baca di sini untuk kelebihan alfalfa...dan pada masa yang sama membantu beliau dan suami menjadi lebih intim.....kita ikuti pengalaman beliau...

_______________________________________________________

Pengalaman mama sendiri, sebagaimana yang ibu - ibu ketahui alfalfa shaklee bukan sahaja boleh menjadi milk booster kepada kita, malah ia juga mempunyai banyak lagi keistimewaan. Mama nak kongsikan bersama ibu - ibu :
1) Senjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. H…

KalSiUm...UntUk GiGi & TuLanG SahaJa Ke???

Image
Dipetik dari blog Pn Fiza..tentang kepentingan kalsium...yelah kan ..selama ni kalau sebut kalsium..kita hanya kaitkan dengan tulang..gigi yang kuat...sebenarnya ia amat penting lebih dari itu....mari kita baca...



Sebenarnya kalsium amat penting dalam kehidupan manusia secara keseluruhan. 99% daripada sumber kalsium berada dalam tulang dan 1 % lagi berada di dalam darah, gigi dan tisu.Kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat. Oke, Ini semua orang tahu, termasuklah budak sekolah rendah. Kalsium memastikan tulang kita padat dan kukuSavedh. Ini bagi memastikan kita boleh berdiri tegak. Jika kurang kalsium, tulang kita ada ruang kosong, rapuh dan mudah patah. Kesuburan. Kajian oleh para ilmuan dalam bidang kesihatan mendapati di hujung sperma terdapat komponen kalsium yang berfungsi membelah dan menembusi dinding telur, kemudian barulah berlaku pembentukan janin. Jadi, sebenarnya tidak semudah itu sperma dapat masuk ke dalam ovum, perlu ada kalsium. Berita baik untuk mereka yang …

SaMPai BiLa Nak MAkAn ViTAmIn

Image
Bergantung Hidup Kepada Vitamin?by MOMMY LYNA Ramai yang mengadu kepada saya bahawa “Bila ambil vitamin Shaklee baru rasa OK, kalau tak, lembik saja. Adakah ini petanda buruk, iaitu saya terpaksa bergantung hidup kepada vitamin?” Vitamin yang memberi tenaga (sebenarnya menukarkan makanan kepada tenaga), iaitu B Complex adalah vitamin larut air. Vitamin jenis ini tidak bertahan lama di dalam badan, seperti juga vitamin C yang dengan cepat sekali keluar dari tubuh (namun vitamin C Shaklee adalah sustained-release bermakna dilepaskan perlahan2). Jadi, B Complex ni diperlukan oleh tubuh kita setiap hari, umpama air dalam balang yang perlu di-refill setiap kali ia habis. Jadi tidak hairan jika saban hari sekiranya tidak mengambil vitamin, seseorang itu berasa lesu saja. Itu bukan petanda anda bergantung kepada vitamin, tetapi diet harian anda memang kurang vitamin, jadi anda memerlukan supplement tersebut bagi membantu tubuh anda bekerja. Namun, dalam hal ini anda harus hati-hati. BUKAN SEMUA …

Set MaNa UnTuk AnDa...

Sebagai ‘newcomer’ dalam era pemakanan nutrisi, ramai yang tidak mengetahui tentang vitamin dan mineral yang sesuai dengan dirinya. Ramai yang mungkin ‘tersalah’ ambil vitamin, yang mana tidak mengambil jenis yang tubuhnya benar-benar perlukan. Misalnya seorang yang stress tapi tak ambil b complex. Malah, ramai yang tidak tahu vitamin dan mineral yang sesuai untuk mereka.

Oleh kerana itu kami telah menyediakan set-set yang mudah untuk dipilih mengikut kesesuaian, pengguna. 

Jadi, set vitamin yang mana satukah untuk anda?

Set A (Optimum)– set A ialah set asas untuk kesihatan tubuh badan. Semua orang dewasa, remaja serta warga emas sesuai untuk menggunakan set ini yang terdiri dari Vitalea, B Complex dan Vita-C.

Set B (Breastfeeding)– walaupun set B adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini adalah sangat banyak (selain penggalak susu).Baca tentang kebaikan alfalfa di link ini. Set penyusuan ini terdiri dari Vitalea, B C…

KesUbURaN...cARa MenGatAsI...

Jom kita kongsi tentang masalah ketidaksuburan di kalangan pasangan yg dah lebih setahun berkahwin tapi belum berjaya dikurniakan cahayamata. Credit toMommyLyna:)

Ketidaksuburanadalah keadaan yang mana seorang wanita gagal hamil selepas melakukan persetubuhan tanpa sebarang alat pelindung (protection), walaupun semasa ovulasi dalam tempoh setahun atau lebih, dan ketidakmampuan seseorang wanita untuk meneruskan kehamilan hingga cukup bulan (keguguran).

Kegagalan mendapatkan zuriat merupakan isu serius bagi sesetengah pasangan, yang mana ia mungkin membawa kepada makan hati malah ada sehingga membawa kepada perceraian!

Ketidaksuburan biasanya ditujukan kepada wanita.Tidak!Kerana 40% dari kes ketidaksuburan dilaporkan berpunca dari wanita. Mengejutkan kerana 40% kes berpunca dari lelaki! Manakala 20% lagi adalah kedua-dua pasangan tersebut.

Punca wanita tidak subur:

* Kegagalan berovulasi, atau menghasilkan telur (ovum). Ini berkaitan dengan ketidakseimbangan hormon.
* Terdapat halangan dari o…