Showing posts with label nutriferon. Show all posts
Showing posts with label nutriferon. Show all posts
, , ,

NUTRIFERON & HERBAL CREAM - USAHA UNTUK CHICKEN POX

Salam sayang 

2 minggu lepas, Anas telah dijangkiti "cengkering" atau biasanya orang panggil chicken pox. Risau lah juga kak long ni memandangkan banyak acara bakal berlangsung pada hujung bulan 4.

Seperti biasa, kak long ke klinik dahulu untuk mengambil cuti sakit Anas. Dapat 10 hari tu, maknanya 10 hari lah dia di rumah bersama adik-adiknya yang lain (berpotensi besar untuk dijangkiti). Doktor sekadar memberi ubat demam jika Anas demam kemudian. Tiada ubat sapu mahupun ubat gatal.

Mengikut petua ibu kak long, kalau ada anak-anak yang dijangkiti campak atau cengkering ini, minumkan dengan air kelapa supaya semua biji-biji merah ini keluar. Jadi misi pertama adalah mencari air kelapa muda terlebih dahulu. Alhamdulillah, memang mudah untuk mencari air kelapa muda dan dapat penggerai yang faham untuk tujuan perubatan, maka sebungkus air kelapa tulen (tanpa gula dan ais) kami beli untuk Anas.

Image result for herbal blend shaklee

Balik sahaja ke rumah, kak long minta Anas minum air kelapa itu tadi dan kak long sapukan dengan HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM di tempat yang tumbuh biji-biji merah itu. Dulu-dulu, ibu kak long akan menggiling daun cermai untuk dijadikan alas tidur serta bedak. Tetapi nampaknya sukar nak mencari daun cermai itu sekarang. Penggantinya adalah HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM ini sahaja.

Image result for nutriferon shaklee

Setiap hari kak long pastikan Anas mengambil 2 sachet NUTRIFERON untuk meingkatkan antibodinya selain dari menggunakan HERBAL BLEND CREAM.

Alhamdulillah dalam masa 10 hari, Anas sembuh sepenuhnya dan tiada parut-parut hodoh pada badan atau anggota yang lain. Anas memang gembira sebab dia boleh maintain handsome katanyA.

Tetapi dalam diam rupa-rupanya 2 puteri ini hari ini dijangkiti juga dengan cengkering. Nampaknya sesi melumur HERBAL BLEND CREAM ini berterusan lagi. Mujur kak long dah simpan stok awal-awal, syukur.

Jika ada ibu-ibu di luar sana yang anak mereka dijangkiti dengan campak atau cengkering/ chicken pox, boleh mencuba NUTRIFERON (sebagai perisai dalaman) dan HERBAL BLEND CREAM (krim luaran).


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

Jom kenal NUTRIFERON ~ IMMUNE BOOSTER Anda!

Salam sayang 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TESTIMONI






Berminat untuk mencuba?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

Nak Tingkatkan Imun Sistem dengan Bahan Semulajadi?

Salam sayang 

Anas Zikry, anak kak long yang sulung sememangnya sekarang ni sedang bergantung dengan antibiotik...setiap hari tanpa gagal Anas WAJIB mengambil 4 biji Penicillin..Ini adalah sebagai langkah perlindungan untuk mengelakkan penyakitnya menyerang kembali.

Namun selain dari pengambilan antibiotik dari hopital, kak long turut berikhtiar untuk meningkatkan sistem antibodi Anas dengan suplemen,

Sejak mengenali Shaklee, kak long memang jatuh cinta dengan NUTRIFERON.




Nutriferon adalah ekstrak tumbuhan iaitu

1. Biji labu
2. Biji Plantago
3. Bunga Japanese Honey Suckle
4. Bunga Safflower

Setiap ekstrak memainkan peranan yang penting untuk meningkatkan imun sistem kita.

Jika anda sering sakit saya sarankan mencuba Nutriferon Shaklee. Anda akan dapat lihat perbezaan pada taraf kesihatan anda!

Berminat nak dapatkannya?

Boleh hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

NUTRIFERON - PERISAI DIRI

Dua tiga hari yang lepas, adik ipar kak long dimasukkan ke wad gara-gara demam beberapa hari malah beliau disyaki menghidapi demam denggi. Sampel darah telah diambil beberapa kali namun belum ada pengesahan mengenai sakit beliau.

Pagi ni, rakan sekerja kak long diminta ke klinik kerajaan berdekatan untuk pengambilan sampel darah. Beliau juga telah demam beberapa hari dan tidak sembuh-sembuh.

Pelbagai jenis demam mula melanda termasuklah demam denggi, demam chikunguya serta demam viral (yang disebabkan oleh virus). Dalam keadaan cuaca yang serba tak kena sekarang ni, marilah kita sama-sama membina perisai dengan meningkatkan keimunan sistem diri kita.

Pengambilan vitamin seperti VITAMIN C dan ZINC sangat membantu memperkuatkan imuniti badan kita.
Di Shaklee, kami turut mempunyai satu produk yang MENINGKATKAN IMUNITI BADAN SESEORANG iaitu NUTRIFERON!

*********************************************************
Jom kita kenal dengan NUTRIFERON
Ni gambar kotak NUTRIFERON

Ni lah dia NUTRIFERON

NUTRIFERON merupakan satu-satunya suplemen yang telah dicipta oleh Pakar Imun iaitu Dr Yasuhiko Kojima. 
NUTRIFERON terhasil selepas 40 tahun penyelidikan.
Dr Kojima berjaya mencipta NUTRIFERON selepas beberapa kali menjalankan ujian terhadap pelbagai sebatian dan 200 herba yang berlainan
NUTRIFERON berfungsi menguatkan sistem imun badan dengan menggalakkan penghasilan INTERFERON semulajadi di dalam badan

Apa KANDUNGAN NUTRIFERON??

NUTRIFERON mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi iaitu
~ biji benih labu - rangsang penghasilan INTERFERON semulajadi di dalam badan
~ benih plantago - mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
~ honeysuckle Jepun - menentang pencerobohan virus & kuman
~ bunga Safflower - memperkuat keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman

Siapa yang PERLUKAN NUTRIFERON??

~ Individu yang ingin KUKUHKAN SISTEM IMUN
~ Individu yang HADAPI MASALAH SISTEM IMUN
~ Individu yang mendapati pengambilan Vitamin C dan Zinc pada dos yang tinggi tidak membantu dalam melawan penyakit
~ Individu yang sentiasa SAKIT dan DEMAM BERPANJANGAN
~ IBU MENYUSU, tetapi anak yang disusui masih mudah diserang sakit



Salam sayang
 
Berminat nak mencuba produk Shaklee? Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

~ Nutriferon ~ Benteng Kesihatan Anda!!


Apa itu Nutriferon?

NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.

Apakah interferon? Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.


Siapa yg perlukan Nutriferon

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan

2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara

3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum

4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti

5. Individu yang diet mereka tidak optimum

6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan

7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif

Kenapa perlu Nutriferon?

Untuk kegunaan harian, NutriFeron meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.
NutriFeron berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu
- Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
- Menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap beribu penceroboh asing yang boleh membawa kepada penyakit serius dan penyakit.
Oleh itu, amat perlu bagi kita untuk menolong badan kita membantu diri kita sendiri dan itulah tujuan Nutriferon; untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli untuk menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi dalam skop yang luas terhadap serangan selsema, virus dsb.

Kenapa Nutriferon Shaklee?

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.

2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.

3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.

4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.

5. disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.

6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.

7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

Pengalaman sendiri dengan NUTRIFERON ~ IMMUNE BOOSTER dari SHAKLEE

Kak long sememangnya ada resdung... boleh dikatakan setiap pagi, jiran tetangga kak long akan mendengar bunyi-bunyi bersin kak long... heheh...agak mengganggu juga kan... Selain tu, kak long pun ada alahan..memang pantang kak long pergi ke ruang yang berhabuk...ha..mesti bunyi-bunyian akan kedengaran...mak kak long kalau nak minta kak long mengemas...mesti sediakan 2 benda ni..face mask dan vicks....

Dah bermacam-macam ubat yang ibu dan ayah kak long belikan namun masih belum bertemu dengan jodohnya... rawatan resdung??? dari lilin ke rokok resdung ke pakar ENT...namun masih juga berterusan...yang belum kak long buat..pembedahan... scary you nak kena bedah-bedah ni...nasib baik ibu dan ayah kak long tak setuju...legaaa....

Namun selepas kak long mengambil set menyusu asas Shaklee iaitu SET B...resdung dan alahan kak long nampak berkurangan... Kak long dah kurang bersin namun selesema di pagi hari maintain ada...

Then bila kak long baca-baca mengenai produk Shaklee... (masa ni belum jadi pengedar...baru jd pembeli je)...kak long terjumpa satu produk ni... NUTRIFERON

Apa itu Nutriferon?

Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Sejarah Nutriferon..siapa yang menciptanya

Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.


Kak long mencuba NUTRIFERON ni selama 2 minggu dan alhamdulillah nampak kesan yang amat positif... kalau dulu setiap kali kak long batuk..mesti ada ala-ala asma menyerang namun sejak mengamalkan NUTRIFERON ni..nak kata batuk...selesema pun segan nak singgah... heheh..apa-apa pun kesihatan ni nikmat dariNya..kita kena selalu bersyukur...

Sekarang ni kak long boleh dikatakan bebas dari alahan especially alahan terhadap habuk... Nak kemas rumah pun dah senang sekarang, tak perlu pakai face mask bagai... hehehe..

Alhamdulillah...

Dan kini kak long sedang memantau ibu kak long yang ada asma..mengambil NUTRIFERON...semoga kesihatan ibu kak long bertambah baik..InsyaAllah...
Anda nak mencuba NUTRIFERON? Boleh je...jangan segan-segan hubungi kak long ye...

Anda ingin lebih info mengenai NUTRIFERON.... nantikan artikel-artikel akan datang...

Stay Tune!!!

Share:
Read More