Posts

Showing posts with the label nutriferon

NUTRIFERON & HERBAL CREAM - USAHA UNTUK CHICKEN POX

Image
Salam sayang 

2 minggu lepas, Anas telah dijangkiti "cengkering" atau biasanya orang panggil chicken pox. Risau lah juga kak long ni memandangkan banyak acara bakal berlangsung pada hujung bulan 4.

Seperti biasa, kak long ke klinik dahulu untuk mengambil cuti sakit Anas. Dapat 10 hari tu, maknanya 10 hari lah dia di rumah bersama adik-adiknya yang lain (berpotensi besar untuk dijangkiti). Doktor sekadar memberi ubat demam jika Anas demam kemudian. Tiada ubat sapu mahupun ubat gatal.

Mengikut petua ibu kak long, kalau ada anak-anak yang dijangkiti campak atau cengkering ini, minumkan dengan air kelapa supaya semua biji-biji merah ini keluar. Jadi misi pertama adalah mencari air kelapa muda terlebih dahulu. Alhamdulillah, memang mudah untuk mencari air kelapa muda dan dapat penggerai yang faham untuk tujuan perubatan, maka sebungkus air kelapa tulen (tanpa gula dan ais) kami beli untuk Anas.


Balik sahaja ke rumah, kak long minta Anas minum air kelapa itu tadi dan kak long sap…

Jom kenal NUTRIFERON ~ IMMUNE BOOSTER Anda!

Image
Salam sayang 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
TESTIMONI





Berminat untuk mencuba?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Nak Tingkatkan Imun Sistem dengan Bahan Semulajadi?

Image
Salam sayang 

Anas Zikry, anak kak long yang sulung sememangnya sekarang ni sedang bergantung dengan antibiotik...setiap hari tanpa gagal Anas WAJIB mengambil 4 biji Penicillin..Ini adalah sebagai langkah perlindungan untuk mengelakkan penyakitnya menyerang kembali.

Namun selain dari pengambilan antibiotik dari hopital, kak long turut berikhtiar untuk meningkatkan sistem antibodi Anas dengan suplemen,

Sejak mengenali Shaklee, kak long memang jatuh cinta dengan NUTRIFERON.




Nutriferon adalah ekstrak tumbuhan iaitu

1. Biji labu
2. Biji Plantago
3. Bunga Japanese Honey Suckle
4. Bunga Safflower

Setiap ekstrak memainkan peranan yang penting untuk meningkatkan imun sistem kita.

Jika anda sering sakit saya sarankan mencuba Nutriferon Shaklee. Anda akan dapat lihat perbezaan pada taraf kesihatan anda!

Berminat nak dapatkannya?

Boleh hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

NUTRIFERON - PERISAI DIRI

Image
Dua tiga hari yang lepas, adik ipar kak long dimasukkan ke wad gara-gara demam beberapa hari malah beliau disyaki menghidapi demam denggi. Sampel darah telah diambil beberapa kali namun belum ada pengesahan mengenai sakit beliau.

Pagi ni, rakan sekerja kak long diminta ke klinik kerajaan berdekatan untuk pengambilan sampel darah. Beliau juga telah demam beberapa hari dan tidak sembuh-sembuh.

Pelbagai jenis demam mula melanda termasuklah demam denggi, demam chikunguya serta demam viral (yang disebabkan oleh virus). Dalam keadaan cuaca yang serba tak kena sekarang ni, marilah kita sama-sama membina perisai dengan meningkatkan keimunan sistem diri kita.

Pengambilan vitamin seperti VITAMIN C dan ZINC sangat membantu memperkuatkan imuniti badan kita.
Di Shaklee, kami turut mempunyai satu produk yang MENINGKATKAN IMUNITI BADAN SESEORANG iaitu NUTRIFERON!

********************************************************* Jom kita kenal dengan NUTRIFERON

~ Nutriferon ~ Benteng Kesihatan Anda!!

Image
Apa itu Nutriferon?

NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.

Apakah interferon? Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.

Siapa yg perlukan Nutriferon

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan

2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara

3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum

4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti

5. Individu yang diet mereka tidak …

Pengalaman sendiri dengan NUTRIFERON ~ IMMUNE BOOSTER dari SHAKLEE

Image
Kak long sememangnya ada resdung... boleh dikatakan setiap pagi, jiran tetangga kak long akan mendengar bunyi-bunyi bersin kak long... heheh...agak mengganggu juga kan... Selain tu, kak long pun ada alahan..memang pantang kak long pergi ke ruang yang berhabuk...ha..mesti bunyi-bunyian akan kedengaran...mak kak long kalau nak minta kak long mengemas...mesti sediakan 2 benda ni..face mask dan vicks....

Dah bermacam-macam ubat yang ibu dan ayah kak long belikan namun masih belum bertemu dengan jodohnya... rawatan resdung??? dari lilin ke rokok resdung ke pakar ENT...namun masih juga berterusan...yang belum kak long buat..pembedahan... scary you nak kena bedah-bedah ni...nasib baik ibu dan ayah kak long tak setuju...legaaa....

Namun selepas kak long mengambil set menyusu asas Shaklee iaitu SET B...resdung dan alahan kak long nampak berkurangan... Kak long dah kurang bersin namun selesema di pagi hari maintain ada...

Then bila kak long baca-baca mengenai produk Shaklee... (masa ni belum ja…