Posts

Showing posts with the label performance drink

Berpuasa tanpa Gastrik

Image
Salam sayang

Kak long dulu memang rajin bebeno kena gastrik.  Tak boleh lambat makan,  tak boleh makan pedas. Banyak kena pantang.

Salah satu cara kak long dulu adalah dengan mengambil susu setiap hari. Sekurangnya berkurang lah juga simptom gastrik tu.

Tapi sejak kenal Shaklee,  dan mengamalkan SET GASTRIK, alhamdulillah gastrik makin malu nak menyinggah.  Salah satu item dalam #setgastrikshaklee adalah ESP.  Waktu puasa ni hari-hari kak long pasti membancuh 1 cawan ESP.  Bukan sahaja untuk mengelakkan gastrik malah sumber tenaga untuk kak long.  Takde lah melepek bila dah petang 😀



Yang menariknya dalam Set Ramadhan Shaklee ni,  lecithin turut disertakan.  Kenapa?  Lazimnya mereka yang berpuasa kurang mengambil air  yang mencukupi.  Itu menjadi salah satu punca sembelit.  Lecithin membantu mengurangi simptom sembelit kerana ia membantu melembutkan najis. Sebab itulah kenapa lecithin disertakan di dalam Set Ramadhan ini.


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lu…

PERFORMANCE DRINK - MINUMAN ISOTONIK YANG BERKHASIAT

Image
Salam sayang 

Beberapa hari kebelakangan ini, cuaca panas makin menjadi-jadi. Walaupun ada juga sekali sekala hujan turun namun kepanasan bahang cuaca masih terasa.

Anak-anak pun dah mula nampak keletihan setiap kali pulang dari sekolah. Justeru, kak long sentiasa memastikan bancuhan air PERFORMANCE DRINK sentiasa ada buat mereka. PERFORMANCE DRINK? Air apa tu?


Selalu kan kita dengar yang salah satu petua untuk terus cergas adalah dengan mengambil minuman isotonik. Namun kebanyakan minuman isotonik mempunyai kandungan GULA yang TINGGI serta berGAS. Jadi adakah ada sebarang alternatif untuk minuman isotonik. Jawapan kak long.. PASTI ADA. Mengapa anda perlu berkata YA kepada Performance Drink Shaklee?
Bebas gas atau tidak berkarbonat.Kurang kandungan gula (less sugar).Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempuny…

Vitamin untuk Anak-anak

Salam sayang 


Anak-anak saya akan bersarapan bancuhan Meal Shake, ESP dan Performance sebelum mereka ke sekolah. Minuman ini juga saya berikan kalau tiada minum petang seperti goreng pisang atau roti.

Mereka dah biasa dengan campuran 3 ini yang kami panggil Tripple Gems.So kalau travel ni la penyelamat kami kalau makanan lambat atau sedang tercari-cari tempat makan.

Tahukah kita anak-anak yang makan tak berhenti-henti dikatakan kerana badan mereka tidak mendapat zat vitamin dan nutrien sebenar yang diperlukan oleh badan. Maka kanak-kanak ini boleh diberikan Meal Shake dalam minuman harian mereka. InsyaALLAH selera mereka akan terkawal.

Berminat untuk dapatkan set vitamin ini?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Omega pencegah Gout

Hai semua


Apa lunch korang ya tengahari ni? Ada yang amik makanan laut atau daging?


Malam semalam kak long dinner dengan meatball IKEA yang sangat famous tu. Maklumlah bila berada di Kota Damansara ni, IKEA antara tempat wajib pergi


Dan mencuba Swedish Meatball memang aim kak long malam tadi. Memang sedap dan sangat mengenyangkan. Tapi kena beringat sebab pengambilan daging merah yang banyak sangat mengundang risiko penyakit seperti gout, darah tinggi dan sakit jantung.


Sebagai langkah pencegahan, terutama jika kita mempunyai keturunan yang mempunyai penyakit kardiovaskular seperti yang kak long sebutkan tadi, pengambilan vitamin tambahan memang sangat membantu selain daripada memperbaiki cara pemakanan seharian.


Shaklee ada produk pencegah Gout? Omega guard dan alfalfa serta performance drink adalah set gout yang kak long cadangkan untuk mereka yang nak mencegah mahupun yang sudah ada gout.


Omega guard
kandungan DHA dan EPA iaitu asid lemak dipercayai bertindak untuk mengurangkan rad…

JOM AMBIL MINUMAN KECERGASAN ~ PD

Image
Cuaca sekarang memang sangat panas...panas terik...kalau nak buat aktiviti luar kadangkala kena berkira-kira..bukan sekadar tak tahan dengan berpeluh malah kulit turut rasa terbakar dan perit
Tahap kehausan memang tinggi, anak-anak kak long memang dibekalkan botol air seorang satu..

Suplemen Ketika Berpuasa

Image
Syaaban berbaki 14 hari sahaja... Tak lama lagi Ramadhan bakal menjengah..

Apa persiapan anda semua di luar sana? Hutang puasa dah habis bayar ke  hehehehe..

Bagaimana pula dengan ibu-ibu yang mempunyai anak-anak yang dah mula nak belajar berpuasa ye.. Tentu sibuk mencari resipi yang boleh membantu si anak untuk terus bertahan sepanjang hari berpuasa.. Atau ibu-ibu di luar sana mencari suplemen yang sesuai ketika berpuasa?

Pilihan kak long tentulah TIGA BERADIK "TRIPPLE GEM"...

Apa yang ada dalam TRIPPLE GEM?

ESP ~ Isolated Protein Soy
Kelebihan:
Membekalkan tenaga yang berterusan Mempunyai Indeks Glisemik yang rendah Dihasilkan dari soya non-GMO
** Sangat sesuai ketika berpuasa sebab ia membantu kita melaksanakan tugasan seharian dengan lebih baik... berpuasa tak bermaksud perlu kelihatan letih sepanjang hari kan... Ia juga membantu masalah Gastrik/ pedih ulu hati yang sentiasa melanda ketika musim-musim puasa**
PD ~ Performance Drink
Kelebihan:
Menstabilkan kandungan glukosa…

Performance Maximum (PM) untuk GOUT?

Image
First sekali kak long nak perkenalkan produk untuk mereka yang sememangnya ahli sukan mahupun mereka yang aktif dalam sukan..
Kalau dulu ia dikenali dengan nama Performance Drink, kini dengan formula yang diperhebatkan, ia dikenali dengan nama PERFORMANCE MAXIMUM
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Keterangan mengenai produk adalah seperti yang kak long letakkan di bawah ye...

Sebenarnya Performance Maximum ni lebih baik dari minuman isotonik yang biasa kita boleh dapati di kedai... KENAPA???
~ Kurang gula (less sugar) ~ Bersifat Isotonik mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita, jadi ia mudah diserap untuk menaikkan kadar gula dalam darah pada peringkat yang sepatutnya..dengan segera dan kita akan kurang penat. ~ Mengandungi sedikit natrium bagi mempercepatkan penyerapan cecair dalam tubuh kita..jadi kita akan kurang haus.
Ahli Sukan je ke yang boleh ambil Performance Maximum ni? TIDAk sebenarnya malah ia turut digalakkan untuk golongan seperti di baw…

Testimoni ~ Puasa & Set 3M

Antara cabaran bagi ibu menyusu adalah untuk berpuasa dan memastikan kuantiti susu tidak merudum. Bagaimana perasaan anda jika perlu menggantikan puasa selama sebulan? Alangkan untuk 4-5 hari pun ada yang bertangguh-tangguh apatah lagi jika sebulan.
Ikuti kisah Ira yang melahirkan anaknya pada 1 ramadhan tahun lepas dan perlu menggantikan puasa selama sebulan. Apakah perisai yang dipakainya untuk memastikan badan segar bugar?Adakah susunya merudum dengan jayanya? Mari kita lihat. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tahun lepas Syamimi lahir pada 1 Ramadhan. Malam sebelum puasa tu, memang saya dah ada sikit2 contraction. Tapi saya buat bodoh je sebab saya pernah dapat false alarm masa week 24. Masa false alarm tu, siap keluar darah lagi. Siap warded kat Columbia Asia lagi 3 days. Masa tu Allah saja yang tahu. Doa doa doa je keje saya. Sebab saya tak mau bersalin awal. Aiman pon beza 7 bulan je dengan adik dia yang kat …

1st day puasa....

Mesti ramai yang tertanya2 nape la tajuk entry kak long arini 1st day berpuasa...

Sebenarnya...arini 1st day kak long menggantikan puasa....almaklum la kan..orang pompuan ni ada je cutinye...kalau 2 tahun lepas..puasa kak long penuh tp nampaknye...tahun ni ada berlubang le pulak...

Walaupun hari pertama..alhamdulillah, kak long masih berasa segar dan berjaya meneruskan tugasan harian (masuk ladang keluar ladang..masuk makmal keluar makmal...) dengan jayanya....Alhamdulillah...ni antara kesan positif bila PERFORMANCE DRINK + ENERGIZING SOY PROTEIN + FRESH MILK bergabung...yang kurangnya...KURMA...another milk booster dan makanan sunnah....InsyaAllah kak long akan pastikan esok sahur..RESIPI RAHSIA kak long kat atas tu tersedia...

Memang ummmppphhh la RESIPI RAHSIA kak long....susu maintain...badan segar n bertenaga walau jam menunjukkan pukul 4 petang...cuma tengah tercari-cari resipi yang best nak buat buka petang ni....

Nak mencuba yang di atas....boleh hubungi kak long seperti biasa …

Rezeki Mencurah di Bulan Puasa

Image
Sekadar perkongsian ringkas dan mudah-mudahan memberi manfaat kepada semua ibu yang berpuasa.
Perasan tak apa yang beliau lakukan untuk membanyakkan susunya?
" Saya telah tambahkan sesi mengepam"
Apa yang beliau perolehi hasil kesungguhan beliau?
" Di bulan puasa ini saya amalkan ESP + PD + set B. Ya ALLAH! mencurah-curah susu. Menangis saya kerana kesabaran saya membuahkan hasil akhirnya. Alhamdulillah...
Nak berjaya dalam penyusuan tidak semudah ABC.. perlukesungguhan, kesabaran dan sifat istiqamah. Maka ibu-ibu yang sedang berusaha , amiklah iktibar dan semangat puan ini. Mudah-mudahan usaha diberkati dan hasil diperolehi seperti yang dihajati. Amin.
Credit to www.anakkuwiraku.com


Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.

Susu Kurang...Kenapa??

Image
Ramai yang mengadu kepada saya berkenaan masalah susu badan yang semakin kurang, terutama apabila ibu dah kembali bekerja. Dari pengamatan saya, masalah yang dihadapi oleh ibu-ibu berkenaan berpunca dari:

Tidak disiplin mengepam. Maklum saja bila dah kerja bukan boleh suka-suka hati nak tinggal kerja, terutama yang sentiasa kena ‘on-call’ atau ‘stand-by’. Ibu yang bekerja di kaunter, kerja di production line, dsb biasnaya menghadapi masalah untuk mengepam secara konsisten.Bayi keliru puting. Ada bayi yang apabila diberi puting botol, maka dia lebih menggemari puting botol berbanding ibunya sendiri. Ini menyebabkan ibu kurang mendapat rangsangan penyusuan kerana bayi kurang menyusu di payudara.Kurang minum air. Maklumlah bila dah sibuk tu, nasiblah bernafas ni tak payah nak diperingat. Kalau tak bernafas pun lupa.Stress. Tak ramai yang sedari bahawa dia sebenarnya dalam keadaan stress. Stress ni tak semestinya datang dalam keadaan kita tertekan, rasa nak bunuh diri, etc.. stress juga te…

Tips TerLEWAT Bangun SAHUR

Image
sumber: Azrin Mohd
Memandangkan lebih kurang dua hari je lagi kita akan mula menunaikan ibadat berpuasa Ramadhan, so, saya nak kongsikan tips penting untuk kita semua seandanya terlewat bangun sahur. First of all, pastikan anda telah pun mempunyai stok-stok di bawah :
ESP
PERFORMANCE DRINK BUAH KURMA

Cerita Salwa yang terlewat bangun sahur Macamaner plak saya ketika tidak sempat bersahur :
hehehe sebelum tdo saya da layan ESP dulu.. mmg menjadi kebiasaan / habit saya sebelum tdo mesti nak minum ESP + freshmilk + biskut².. (^_^)..
status di fb saya pada jam 12.27 am.. hehe

ESP dan PD?

Image
Memandangkan Ramadhan akan tiba, ramai dah mula mencari makanan tambahan persediaan untuk menyambut Ramadhan. Dalam Shaklee, produk yang diminati ramai ialah PD dan ESP. Ianya bukanlah mengenyangkan sehingga kita tidak rasa lapar sepanjang berpuasa....cuma ia membantu kita sustained serta tidak terlalu keletihan yang menyebabkan kita tidak produktif jika berlarutan.

Hubungi saya untuk dapatkannya hari ini. 





Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.

PerSeDiaAn PuAsA Bagi Ibu Menyusu

Memandangkan ramai ibu2 yang ada bertanya risau jika ganti puasa akan menjejaskan pengeluaran susu ibu.. dan bagaimana cara makan vitamin yg sesuai supaya tak efek penghasilan susu... hmm., nak jawab cemana ek.. disini saya paste balik entry saya yang dulu2 yg sy tulis tahun lepas.... dicopy dari entry ini.. layann __________________________________________________

Bulan puasa tak lama lagi dah kan?..ni pun dah masuk bulan rejab..so ramai yang dah start nak berpuasa..dan kepada ibu2 yang dah mula bertanya pada saya..apa nak makan untuk mengekalkan pengeluaran susu dan kekal bertenaga...jgn risau..….… jika mengamalkan makanan seimbang….insyaAllah takkan jejaskan pengeluaran susu….Cuma bila kite berpuasa..kita akan lebih letih dan dehydrate(kurang air)..jadi bila terlalu letih dan tidak bertenaga…ni yang buat kurang mood,stress..dan impak yang buruk atas penghasilan susu…Sebab itulah perlunya anda mengambil makanan yang boleh mengekalkan kesegaran anda sepanjang hari seperti kurma, oats, …