Posts

Showing posts with the label phytocol-st

NAK TURUN KOLESTEROL, MAKAN VITAMIN APA? - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Baru-baru ni seorang sahabat lama kaklong ada mesej.

Katanya baru je lepas buat rutin medical check up. Ye lah orang baya kaklong yang di ambang 40 an kenalah rajin buat medical check up kan.

So far katanya dia memang takde apa-apa sakit. Sekadar letih dan penat tu je la.

Cuma bila dia tengok result medical check up tu, nampak bacaan kolesterol jahat ni agak tinggi. Kawan kaklong ni orangnya kecil molek je. Bila dia bagitau yang bacaan kolesterol jahat ni tinggi, agak terkejut lah jugak kan.

Betul la, kurus jangan disangka sihat, gempal jangan disangka banyak penyakit.

Jadi doktor cadangkan untuk dia amik Omega 3. So mula-mula tu memang dia dah decide nak amik OMEGA GUARD SHAKLEE.

Ye lah salah satu fungsiOMEGA GUARD Shaklee ni ialah menghalang penyerapan kolesterol dan pada masa yang sama menurunkan bacaan kolesterol jahat ni tadi.

Tapi kaklong cadangkan untuk dia ambil PHYTOCOL-ST dan juga Omega Guard.



Kenapa?

Sebabnya, Phytocol-ST ni memang dirumus khas untuk bertindak mengurangkan ko…

Nak turunkan dan kawal KOLESTEROL

Image
Salam sayang 

Hai semua 😄

Kak long harap korang semua sihat dan ceria-ceria selalu ye.

Kebelakangan ini, kak long sering menerima berita tentang sahabat seumur yang menderita akibat strok. Dalam usia yang tidak berapa nak remaja lagi ni, memang kak long rasa sangat bimbang. Kadangkala kita dah jaga gaya hidup namun mungkin disebabkan tekanan sama ada di tempat kerja mahupun persekitaran rumah, ia juga menjadi faktor penyumbang.

Hari ini kak long nak kongsikan lebih kepada menjaga cara pemakanan yang betul yang boleh membantu mengurangkan risiko berlakunya serangan jantung atau angin ahmar yang berpunca dari KOLESTEROL TINGGI.

Kolesterol yang tinggi memang sangat berbahaya kepada kesihatan kita secara amnya. Ini kerana ia boleh menyebabkan salur darah tersumbat. Yang menjadi kerisauan apabila salur darah yang tersumbat adalah salur darah di organ jantung.

Shaklee telah menyediakan 2 rumusan khusus untuk masalah kolesterol ini.

i) Phytocol-ST



   🍀 Dihasilkan dari gabungan 2 bahan ia…

TESTIMONI TERHANGAT ~ PHYTOCOL-ST

Image
Salam sayang
Produk belum keluar tapi dah ada testimoni???? 
Produk apa yang mantap sangat tu???
Tentulah PHYTOCOL-ST
Sebelum pelancaran PHYTOCOL-ST yang bakal berlangsung pada 7hb June 2014 ini, Sales Director Shaklee iaitu Mr Ethan Wang telahpun mencuba produk tersebut lebih awal.
Jom kita baca testimoni beliau mengenai PHYTOCOL-ST.

Keputusan hasil pemeriksaan doktor


Jangan gundah gulana ye... In shaa Allah minggu depan produk yang dinanti-nanti ni dah berada di pasaran. Sesiapa yang berminat nak mengorder, boleh hubungi kak long


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

PHYTOCOL-ST - Produk FITOSTEROL dari Shaklee

Image
Salam sayang

Hari ni kak long nak perkenalkan pada korang semua satu lagi ahli keluarga terbaru Shaklee iaitu PHYTOCOL-ST.




Apa tu PHYTOCOL-ST?
Ia adalah rumusan proprietari yang berunsurkan tumbuhan seperti sayuran, buah-buahan dan bijirin. Ia adalah gabungan beberapa FITOSTEROL asli yang aktif.
PHYTOCOL-ST membekalkan sehingga 2000mg fitosterol
FITOSTEROL tu apa?
Fitosterol atau juga dikenali sebagai STEROL TUMBUHAN
Fitosterol adalah kolesterol rantai pendek yang berfungsi sebagai penghadang kolesterol jahat. Ia biasa disebut dengan kolesterol HDL (High Density Lipoprotein) atau kolesterol baik. Sama dengan kolesterol jahat (kolesterol LDL), ia juga merupakan turunan dari ‘keluarga’ lemak.
Mengapa ia disebut kolesterol baik? Ini kerana ia berfungsi mengikis dan membuang kolesterol jahat yang menyumbat pembuluh darah, dan membawanya kembali ke hati untuk diproses dan dimusnahkan. Ia juga berfungsi sebagai penghadang di pembuluh darah yang mencegah kolesterol jahat mengendap, serta melin…