Showing posts with label phytocol-st. Show all posts
Showing posts with label phytocol-st. Show all posts
,

NAK TURUN KOLESTEROL, MAKAN VITAMIN APA? - Pengedar Shaklee Manjung

Baru-baru ni seorang sahabat lama kaklong ada mesej.

Katanya baru je lepas buat rutin medical check up. Ye lah orang baya kaklong yang di ambang 40 an kenalah rajin buat medical check up kan.

So far katanya dia memang takde apa-apa sakit. Sekadar letih dan penat tu je la.

Cuma bila dia tengok result medical check up tu, nampak bacaan kolesterol jahat ni agak tinggi. Kawan kaklong ni orangnya kecil molek je. Bila dia bagitau yang bacaan kolesterol jahat ni tinggi, agak terkejut lah jugak kan.

Betul la, kurus jangan disangka sihat, gempal jangan disangka banyak penyakit.

Jadi doktor cadangkan untuk dia amik Omega 3. So mula-mula tu memang dia dah decide nak amik OMEGA GUARD SHAKLEE.

Ye lah salah satu fungsi OMEGA GUARD Shaklee ni ialah menghalang penyerapan kolesterol dan pada masa yang sama menurunkan bacaan kolesterol jahat ni tadi.

Tapi kaklong cadangkan untuk dia ambil PHYTOCOL-ST dan juga Omega Guard.



Kenapa?

Sebabnya, Phytocol-ST ni memang dirumus khas untuk bertindak mengurangkan kolesterol jahat yang berkumpul dalam salur darah. Memang pengambilan Phytocol-ST bertujuan menyingkirkan kolesterol jahat tu tadi.

Dalam Phytocol-ST ada sterol dan stanol dari tumbuhan yang membantu aktiviti penyingkiran kolesterol ni tadi

Jadi, untuk menurunkan bacaan kolesterol jahat tu dan pada masa yang sama untuk mencegah daripada ia meningkat, maka kedua-dua pasangan ini wajib diambil.

Pasangan yang dimaksudkan adalah PHYTOCOL-ST dan OMEGA GUARD.


Jadi korang yang kat luar sana, jika bacaan kolesterol jahat aka LDL tu tinggi, meh la cuba amalkan PHYTOCOL-ST dan OMEGA GUARD ni. 

PHYTOCOL-ST dan OMEGA GUARD

sangat dicadangkan untuk mereka yang berKOLESTEROL TINGGI!





Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?


Hubungi


Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

Nak turunkan dan kawal KOLESTEROL

Salam sayang 

Hai semua 😄

Kak long harap korang semua sihat dan ceria-ceria selalu ye.

Kebelakangan ini, kak long sering menerima berita tentang sahabat seumur yang menderita akibat strok. Dalam usia yang tidak berapa nak remaja lagi ni, memang kak long rasa sangat bimbang. Kadangkala kita dah jaga gaya hidup namun mungkin disebabkan tekanan sama ada di tempat kerja mahupun persekitaran rumah, ia juga menjadi faktor penyumbang.

Hari ini kak long nak kongsikan lebih kepada menjaga cara pemakanan yang betul yang boleh membantu mengurangkan risiko berlakunya serangan jantung atau angin ahmar yang berpunca dari KOLESTEROL TINGGI.

Kolesterol yang tinggi memang sangat berbahaya kepada kesihatan kita secara amnya. Ini kerana ia boleh menyebabkan salur darah tersumbat. Yang menjadi kerisauan apabila salur darah yang tersumbat adalah salur darah di organ jantung.

Shaklee telah menyediakan 2 rumusan khusus untuk masalah kolesterol ini.

i) Phytocol-ST

Image result for phytocol shaklee

   🍀 Dihasilkan dari gabungan 2 bahan iaitu sterol dan stanol
   🍀 Membekalkan sehingga 2000mg fitosterol yang berasaskan tumbuhan setiap hari
   🍀 Membekalkan sehingga 100% fitosterol seperti yang dicadangkan oleh National Institute of Health
   🍀 Mencegah penyerapan kolesterol dan menurunkan kolesterol jahat (LDL)

ii) Omega Guard

Image result for omega guard

  🍀 Dihasilkan dari proses penyulingan molekul berperingkat (Triple Molecullar Distillation) 
   🍀 1 sajian Omega membekalkan sehingga 905mg asid lemak Omega-3, EPA dan DHA
   🍀 Ketulenan dijamin dan berGRED Farmasi
   🍀 Mencegah penyerapan kolesterol dan menurunkan kolesterol jahat (LDL)

Berminat untuk mendapatkan SET KOLESTEROL?

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , , ,

TESTIMONI TERHANGAT ~ PHYTOCOL-ST

Salam sayang

Produk belum keluar tapi dah ada testimoni???? 

Produk apa yang mantap sangat tu???

Tentulah PHYTOCOL-ST

Sebelum pelancaran PHYTOCOL-ST yang bakal berlangsung pada 7hb June 2014 ini, Sales Director Shaklee iaitu Mr Ethan Wang telahpun mencuba produk tersebut lebih awal.

Jom kita baca testimoni beliau mengenai PHYTOCOL-ST.


Keputusan hasil pemeriksaan doktor

Sebelum mengambil PHYTOCOL-ST

Selepas mengambil PHYTOCOL-ST

Jangan gundah gulana ye... In shaa Allah minggu depan produk yang dinanti-nanti ni dah berada di pasaran. Sesiapa yang berminat nak mengorder, boleh hubungi kak long


   
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , , , ,

PHYTOCOL-ST - Produk FITOSTEROL dari Shaklee

Salam sayang

Hari ni kak long nak perkenalkan pada korang semua satu lagi ahli keluarga terbaru Shaklee iaitu PHYTOCOL-ST.




Apa tu PHYTOCOL-ST?

Ia adalah rumusan proprietari yang berunsurkan tumbuhan seperti sayuran, buah-buahan dan bijirin. Ia adalah gabungan beberapa FITOSTEROL asli yang aktif.

PHYTOCOL-ST membekalkan sehingga 2000mg fitosterol

FITOSTEROL tu apa?

Fitosterol atau juga dikenali sebagai STEROL TUMBUHAN

Fitosterol adalah kolesterol rantai pendek yang berfungsi sebagai penghadang kolesterol jahat. Ia biasa disebut dengan kolesterol HDL (High Density Lipoprotein) atau kolesterol baik. Sama dengan kolesterol jahat (kolesterol LDL), ia juga merupakan turunan dari ‘keluarga’ lemak.

Mengapa ia disebut kolesterol baik? Ini kerana ia berfungsi mengikis dan membuang kolesterol jahat yang menyumbat pembuluh darah, dan membawanya kembali ke hati untuk diproses dan dimusnahkan. Ia juga berfungsi sebagai penghadang di pembuluh darah yang mencegah kolesterol jahat mengendap, serta melindunginya dari aterosklerosis (terbentuknya plak pada dinding pembuluh darah).

PHYTOCOL-ST sangat dicadangkan untuk mereka yang berKOLESTEROL TINGGI!


 
 Perunding Kesihatan Shaklee Anda!!
019-7987970
Share:
Read More