Posts

Showing posts with the label produk
Terima kasih kepada Mommy Lyna untuk list yang beliau ‘compile’ kan di bawah ini. Walaubagaimanapun, perlu saya tegaskan di sini bahawa, senarai ini sekadar cadangan sahaja, sila dapatkan nasihat dari pakar atas penyakit serius yang anda hidapi. Pastikan sebarang rawatan yang anda jalani mendapat kebenaran dan pengesahan doktor. Penyakit dan Vitamin A-K by Mommy Lyna
Di bawah adalah senarai penyakit yang biasa kita dengar dan vitamin&mineral yang dicadangkan. Walau bagaimanapun, anda dinasihatkan mendapatkan konsultansi dari pakar (doktor) terlebih dahulu sekiranya menghadapi masalah serius.
Alergi
Vita-CB ComplexAlfalfaketiga2 vitamin di atas termasuk dalam Set Allergy (Set G)Garlic ComplexAlzheimer
Vita-E ComplexB ComplexOmega GuardGarlicAnemia
B ComplexVita-LeaVita-CKetiga2 vitamin di atas termasuk dalam Set Optimum (Set A)Arthristis
Vita-LeaOstematrixVita-CAlfalfaPeppermint-GingerBatu hempedu
Peppermint-GingerLecithinVita-CVita-EBronkitis dan pneumonia
CarotomaxVita-CVita-E(ACE)ZincG…

ESP atau ALFALFA?

Image
Semenjak pakej TRIPPLE M diperkenalkan...ramai kawan-kawan kak long nak tau pasal ESP ni......antara soalan yang diajukan ialah:


Energizing Soy Protein

1. ESP tu apa ya?
2. ESP dengan Alfalfa mana bagus untuk banyakkan susu?
3. Berapakah harga ESP?
4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?
5. Siapa yang tidak boleh amik ESP?
6. Apakah rasa ESP?
7. Bila saya boleh dapat jika order hari ini?
8. Jika dah amik alfalfa masih perlu protin ke?

Dengan senang hati ingin kak long kongsikan jawapan kepada persoalan di atas ini agar segala kemusykilan bagi yang baru mengenali ESP Shaklee akan terjawab...


1. ESP tu apa ya? ESP ialah singkatan bagi Energizing Soy Protin. Ia adalah protin soya yang sangat berkualiti. Ia didatangkan dalam bentuk serbuk. Boleh diminum begitu sahaja atau pengambilan bersama minuman lain seperti susu, milo atau jus dengan suhu air tidak terlalu panas agar tidak merosakkan enzim protin itu sendiri.
2. ESP dengan Alfalfa mana bagus untuk banyakkan susu? Protin sangat perlu untuk …

BerPanTang - Ibu SiHat & BaBy SEMAnGaT

Image
Betapa bertuahnya mereka yang sentiasa menyediakan payung sebelum hujan. Betapa bertuahnya mereka yang sedar bila langit mula mendung, tangan menggenggam payung. Betapa bertuahnya bila hujan turun, mereka yang berpayung hanya merasa tempias hujan sahaja.


Seorang teman menghantar mesej petang tadi...

"Kak N! Thoriq dah 4.2kg at 3 weeks!". Bayi ini lahir 2.9kg.
Beliau adalah Ummu Aiman yang pernah ibu coretkan kisahnya dalam blog ibu.
Tidak kurang dengan MommyLyna.... "Alhamdulillah kak, Danny dah 4.4kg  cukup sebulan." . Bayi ini  lahir 2.8 kg.
Alhamdulillah kenaikan dan pembesaran yang sangat memberansangkan.

Bagaimana mereka dapat hasil sebegini? Alhamdulillah mereka menjaga pemakanan sejak dalam berpantang. Mereka pastikan pengambilan vitamin yang konsisten. Mereka mengambil vitamin ini agar mereka segar, sihat dan kekal bertenaga. Namun seperti yang kita sedia maklum, apa jua yang ibu makan memberi kesan kepada anak iaitu melalui susuibu itu sendiri. Kesan pengamb…

Kesan bila SET B + ESP...memang menakjubkan..

Image
Pengambilan ESP @ Energizing Soy Protein sememangnya diketahui mempercepatkan penghasilan susu badan, dengan syarat, anda mematuhi konsep asas penyusuan susu ibu iaitu ‘supply and demand’. Jom kita jengah satu lagi testimoni SET B bersama ESP oleh Puan Nur Ilham. (credit to Iffa Anuar) Masih ingat lagi entry Iffa tentang Pn Ilham? seorang customer FS yang mula mengenali Shaklee dengan confinement Set Shaklee... Ini entrynya bagi ibu-ibu yang baru menjengok blog Iffa ni. Beliau ini pengguna tegar ESP dan Basic H2! Di awal pengambilan confinement set.. Iffa masih ingat Pn Ilham ada mengadu pada Iffa jumlah susunya masih tidak bertambah: Nur Ilham Zulyadaen Assalamualaikum.. Iffa.. saya nak bertanya sikit la.. saya dah consumed confinement set tu hampir separuh.. tapi susu masih tak banyak..skang ni baby minum campur dgn formula.. saya kerap pump tapi selalu dapat 1oz je per session.. mcm mane ya Iffa.. what should I do..? jeles pula bila baca testi orang lain.. Tapi lepas Iffa minta Pn I…

KalSiUm...UntUk GiGi & TuLanG SahaJa Ke???

Image
Dipetik dari blog Pn Fiza..tentang kepentingan kalsium...yelah kan ..selama ni kalau sebut kalsium..kita hanya kaitkan dengan tulang..gigi yang kuat...sebenarnya ia amat penting lebih dari itu....mari kita baca...



Sebenarnya kalsium amat penting dalam kehidupan manusia secara keseluruhan. 99% daripada sumber kalsium berada dalam tulang dan 1 % lagi berada di dalam darah, gigi dan tisu.Kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat. Oke, Ini semua orang tahu, termasuklah budak sekolah rendah. Kalsium memastikan tulang kita padat dan kukuSavedh. Ini bagi memastikan kita boleh berdiri tegak. Jika kurang kalsium, tulang kita ada ruang kosong, rapuh dan mudah patah. Kesuburan. Kajian oleh para ilmuan dalam bidang kesihatan mendapati di hujung sperma terdapat komponen kalsium yang berfungsi membelah dan menembusi dinding telur, kemudian barulah berlaku pembentukan janin. Jadi, sebenarnya tidak semudah itu sperma dapat masuk ke dalam ovum, perlu ada kalsium. Berita baik untuk mereka yang …

Set MaNa UnTuk AnDa...

Sebagai ‘newcomer’ dalam era pemakanan nutrisi, ramai yang tidak mengetahui tentang vitamin dan mineral yang sesuai dengan dirinya. Ramai yang mungkin ‘tersalah’ ambil vitamin, yang mana tidak mengambil jenis yang tubuhnya benar-benar perlukan. Misalnya seorang yang stress tapi tak ambil b complex. Malah, ramai yang tidak tahu vitamin dan mineral yang sesuai untuk mereka.

Oleh kerana itu kami telah menyediakan set-set yang mudah untuk dipilih mengikut kesesuaian, pengguna. 

Jadi, set vitamin yang mana satukah untuk anda?

Set A (Optimum)– set A ialah set asas untuk kesihatan tubuh badan. Semua orang dewasa, remaja serta warga emas sesuai untuk menggunakan set ini yang terdiri dari Vitalea, B Complex dan Vita-C.

Set B (Breastfeeding)– walaupun set B adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini adalah sangat banyak (selain penggalak susu).Baca tentang kebaikan alfalfa di link ini. Set penyusuan ini terdiri dari Vitalea, B C…

MengaTaSi RamBut GuGuR

Semalam kak long ada menulis mengenai Zinc kan.....Arini kak long nak update kawan-kawan apa fungsi setiap vitamin dalam Set C....terima kasih Kak N atas perkongsian ini


Dalam set C ada mengandungi supplement Zinc yang sangat penting dan banyak membantu pertumbuhan rambut serta menguatkan kutikel rambut.Selain bagus untuk mempercepatkan luka bersalin. Set C sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah berikut:

- Terdapat tanda putih di bahagian kuku jari.
- Kurang selera/ tidak boleh mengawal selera.
- Muka kelihatan pucat.
- Ketidak suburan atau mandul (Infertility)(boleh tambah vitamin E untuk kesuburan)
- Mudah/ sering di serang infansi
- Kulit bermasalah – Jerawat, jeragat, jangkitan kulit,
- Keguguran rambut
Bagi ibu2 yang selepas bersalin dan yang sedang menyusukan anak dan mempunyai masalah keguguran rambut boleh mencuba set C.

Walau bagaimanapun, ianya adalah sebahagian dari usaha. Doa tetap perlu dan istiqamah sangat penting dalam mencapai kejayaan yang dihajatkan.
Selain pengambilan supp…

SuSu RenDah LemAk VS OsTeMatRiX

Kalsium adalah penting bagi pertumbuhan normal dan penjagaan tulang dan gigi, dan keperluan kalsium haruslah dikecapi sepanjang hayat.Keperluan adalah paling tinggi semasa peringkat pertumbuhan, seperti peringkat kanak-kanak, semasa mengandung dan semasa penyusuan bayi.

Antara tanda kekurangan kalsium adalah sakit tulang belakang, badan mudah lenguh2, kaki mudah kebas, sakit kepala yang paling senang nak lihat.... CUBA LIHAT TAPAK KAKI BAHAGIAN BELAKANG, JIKA KELIHATAN KULIT KAKI KASAR DAN BANYAK PECAH2 maka segeralah amik kalsium dalam diet harian....