Showing posts with label promo. Show all posts
Showing posts with label promo. Show all posts
, ,

VIVIX PILIHAN SUPLEMEN TERBAIK - PENGEDAR SHAKLEE MANJUNG

Salam sayang 

Disebabkan hari ni masuknya bulan baru DISEMBER 2017, kaklong nak layurkan dulu tawaran menarik dari SHAKLEE untuk korang peminat setia.

Hah, disebabkan permintaan yang mencanak-canak November lepas, jadi Disember ni Shaklee buat OFFER TERBAIK untuk korang. Dan tentunya PRODUK PREMIUM Shaklee iaitu cik VIVIX.


Dan tambahan TAWARAN DI ATAS, korang boleh dapatkan RED HOT COOLER BAG ni pada harga RM29.89
Cooler Beg ni kan dilengkapi dengan sudu stainless steel lagi tau. 
Yang istimewanya, siap ada logo Shaklee di hujung sudu tu. 
Perghh memang privelege betul tau RED HOT COOLER BAG ni

Vivix Promotion

So korang yang belum dapatkan lagi cik VIVIX ni, inilah masa terbaik untuk mencuba tau.

Untung beli masa offer ni. Jimat banyak sangattttt.

Nak tau apa yang jimatnya, baca kat sini ye.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?


Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
Share:
Read More
,

PROMOSI OKTOBER 2017 - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Hari ni memang rasa syok sangat.

Selain dari dah masuk OKTOBER, bulan kelahiran kaklong (yeayyyy)

Shaklee pun ada buat OFFER BAIK PUNYA!

ESP Offer 5% diskaun untuk pembelian 4 tong
Perghhh lama dah Shaklee tak buat offer macam ni. Harus rembat ni.


Image may contain: 4 people

Jika ada yang berminat nak dapatkan SET PROMO ESP
 cepat-cepat contact kak long tau

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

PROMOSI SEHARI JE

Salam sayang 


Wahhh! Memang seronok lah!

Nak tau kenapa tak? 16 Sepetember ni, sempena Hari Malaysia, Shaklee memberi peluang untuk LUCKY DIP

Kat cawangan, akan ada acara seperti Pemeriksaan Kesihatan Percuma (yang ni best sebab ada Karada Scan sekali). Kemudian akan ada siri Ceramah Kesihatan dan juga beberapa aktiviti kanak-kanak.

Sesiapa yang ada masa dan berminat nak kenal dengan lebih dekat lagi Shaklee, korang dipersilakan hadir ke mana-mana cawangan terdekat korang.

Ibu Pejabat

Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.

Kuala Lumpur

No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.

Johor

14, Jalan Molek 1/10, Taman Molek,
81100 Johor Bahru.

Kelantan

319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.

Perak

32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh

Penang

No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Sabah

Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu

Jika ada yang berminat untuk mencuba SET VITAMIN SHAKLEE, 
 boleh hubungi nombor di bawah

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

PROMOSI TERHEBAT APRIL 2015

Salam sayang 

Inilah sebab kak long sayang sangat dengan Shaklee

Dalam kita sibuk dengan GST, 
Shaklee membuat promosi berganda-ganda.... 
Yang seronoknya bukan 1 atau 2 produk sahaja tetapi
6 PRODUK OFFER


Nak MENCUBA 
atau sedang amalkan dan
 ingin dapatkan dengan kadar segera di kawasan anda?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee 
Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More

PROMOSI MAC 2015




Share:
Read More
, ,

PROMOSI BERGANDA - VIT C & VIT E

Salam sayang 

Promosi bulan baru kembali lagi... Kedua-duanya berkaitan kecantikan kulit, anti penuaan dan imun sistem

Nak tau ke apa promo bulan ni...



Dan yang seronok lagi.... Berganda-ganda seronoknya... Ada TWIN PACK... Sesuai untuk para pelanggan yang membeli untuk dikonsumsi sendiri


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, ,

SHAKLEE DOUBLE PROMOTION


Dah masuk bulan baru tentu ramai nak tahu apa promosi terbaru dari Shaklee. 
Kak long dah upkan cover profile kak long yang baru di FB jadi jika anda pengikut setia kak long rasanya dah tahu apa prmosi bulan ni

Buat yang masih belum tahu... September bulan yang sangat mengujakan... Kenapa?
Sebab SEPTEMBER 2014 ni Shaklee umumkan 
2 PROMOSI BERJALAN SERENTAK

Apa PRODUK PROMOSI tu? 



Nak tambah keterujaan korang... 
Untuk PROMOSI MEALSHAKES... ia akan berlangsung 2 bulan berturut-turut... Maksudnya PROMOSI MEALSHAKES berlangsung pada SEPTEMBER & OKTOBER 2014.

Seronok kan...

Jadi tunggu apa lagi... Moh le kome cepat ngorder nye...

Share:
Read More
,

Promosi OGOS 2014 - GLA COMPLEX

Salam sayang

Setiap kali bulan baru tentu ada promo terbaru dari Shaklee kan...

Untuk bulan Ogos 2014 ni, promosi terkini adalah GLA COMPLEX



Apakah kelebihan dan fungsi Shaklee GLA Complex ni ye

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopous
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu memulihkan ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan darah beku yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf



KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE





 
Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
,

VITAMIN E UNTUK KITA SEMUA

Salam sayang

**Ini adalah pinned post. Sila scroll ke bawah untuk entry terkini

Alhamdulillah, Jun 2014 dah mula menjengah. Hampir setengah tahun 2014 telah kita lalui.

Bila bulan baru, tentu ramai yang tertanya-tanya apakah PROMOSI SHAKLEE JUN 2014.

Khusus untuk semua pembaca rahsiasihat.com, PROMOSI JUN 2014 adalah....


Nantikan entry-entry berkaitan VITAMIN E yang akan kak long kongsikan dengan kalian

Tungguuuuuu....


 
 Nur Adha
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

PROMO OSTEMATRIX SEPANJANG APRIL 2014

Salam sayang

Alhamdulillah, hari ini, bumi Sitiawan disiarami hujan. Syukur atas segala kurnianNya.

Bulan baru menjelma lagi, selepas penat berclosing Shaklee semalam, maka hari ni kembali berjuang untuk Bulan April 2014.

Apa yang menarik untuk bulan April 2014 ni? 

Jika bulan lepas PROMOSI ESP berlangsung, 
untuk APRIL 2014, PROMOSI OSTEMATRIX pula mengambil tempat



Dengan pembelian 6 botol OSTEMATRIX anda layak mendapat 1 botol percuma.

Harga mampu milik RM366 untuk satu set (Nak beli sebotol pun boleh; hanya RM61 sahaja)



  Perunding Kesihatan Shaklee Anda!!
Share:
Read More
,

GLA - SUPLEMEN KESIHATAN HORMON & ORGAN REPRODUKTIF ANDA

GLA COMPLEX dari Shaklee

Dihasilkan dari Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Fungsi untuk Wanita:
Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. 

Fungsi untuk Lelaki
Meningkatkan kesihatan prostat dan melancarkan pembuangan air kecil.




* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

Bila Ayah Sukakan Omega

Sebelum balik ke batu pahat hari tu, kak long menerima panggilan dari ibu tersayang... Seperti biasa sembang-sembang kami berakhir selepas setengah jam..kalau tiap-tiap hari telefon pun paling sekejap tetap setengah jam

Kalau biasanya ibu akan mengakhiri panggilannya dengan memberi nasihat...tapi hari tu, pesanannya berbeza

"Long, nanti balik bawakan Omega, Alfalfa dan Ostematrix, papa awak makan omega hari-hari ni nampak kurang resdung dan lenguh-lenguh badan..." ~ Wah!!! Satu perkembangan baru... biasanya memang kak long akan berikan bekalan vitamin buat ibu dan ayah sebelum sempat vitamin tu habis...tapi dek kesibukan kak long agak culas pula kali ni...yang buat saya terkejut tu..biasanya Omega bukanlah favourite ayah..namun kali ni ayah pula mengingatkan ibu supaya saya membawa Omega...



Dan ketika kak long pulang, ayah terus memberitahu, " seja papa makan omega ni, rasa sesak kat dada, batuk dan selsema cepat je hilang... buncit kat perut ni pun macam turun je long.." Kak long tersenyum je...

So sebenarnya Omega ni membantu memelihara sitem pernafasan kita jadi mereka yang ada simptom athma dan sering selsema dan batuk, Omega ni memang sangat sesuai untuk kalian. Ia membantu memanaskan dada. Selain itu ia berfungsi memecahkan lemak dan kolesterol terutamanya di bahagian perut dan paha. Ia adalah alternatif kepada lecithin.

Kalau ayah saya dah sukakan OMEGA..anda bila lagi???


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

PROMO FEBRUARI 2013 ~ OMEGA GUARD SHAKLEE

Sempena promo Februari 2013 yang sedang berlangsung ni iaitu OMEGA GUARD, kak long nak bercerita sikit tentang OMEGA ni.. Macaman nak jatuh cinta kalau kita tak kenal kan... Jadi hari ni sesi perkanalan awal u olls dengan En Omega Guard ni ye.



Apa itu Omega Guard Shaklee?

Shaklee OmegaGuard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Mengapa Omega Guard Shaklee?

Omega Guard Shaklee melindungi jantung anda kerana ia membekalkan asid lemak omega 3 berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

Omega Guard Shaklee mampu mengurangkan risiko penyakit jantung. 
Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan pengambilan asid asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905 mg asid asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

Beberapa jenama yang mengeluarkan Minyak ikan telah diuji dan didapati Omega Guard Shaklee mengandungi lebih daripada 85% asid lemak omega-3 berbanding jenama lain yang mempunyai sekitar 30-60% sahaja asid lemak omega-3 dan selebihnya lemak ikan.

Apa maksudnya Omega Guard Shaklee Ultratulen dan bergred farmaseutikal?

Omega Guard Shaklee adalah supplemen minyak ikan yang dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semula jadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakkan jenis ikan.

Proses ini menjadikan Omega Guard Shaklee produk ultratulen.

Minyak Ikan Terbaik di Dunia

Omega Guard Shaklee mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi.
EPA menyihatkan jantung dan sendi anda
DHA penting untuk perkembangan dan fungsi-fungsi otak.

Secara umum kebaikkan minyak ikan sangat banyak dan diperlukan untuk kesihatan lelaki dan perempuan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG

Salam Sabtu semua...

Kepada pengikut atau pembaca blog ni umumnya ramai yang mengetahui kak long adalah PENGEDAR SAH SHAKLEE di MANJUNG... Tapi buat mereka yang baru sahaja membaca laman ini dan baru je nak berjinak-jinak dengan kak long...maka sekali lagi kak long nak menyatakan yang KAK LONG ni PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG... (macam gempak je kan..hehehe memang gempak pun!)

Kalau u olls nak tau, sebelum kak long jadi distributor SHAKLEE ni, kak long dah berjinak-jinak dengan SET PENYUSUAN terlebih dahulu... Selepas setahun barulah kak long terbuka akal, minda dan hati untuk bersama-sama berkongsi dengan u olls kebaikan SHAKLEE ni.

Dalam entry yang lepas, kak long ada senaraikan apa dia set yang kami sediakan kannn..


Jadi arini kak long nak bagitahu u olls keISTIMEWAan beli produk Shaklee dengan kak long...

~ Anda akan diberi panduan pengambilan setiap vitamin yang anda beli
~ Anda akan dibekalkan dengan jadual pengambilan vitamin 

~ Jika anda ada masalah berkaitan pengambilan vitamin, anda boleh mendapatkankhidmat nasihat secara percuma (rasa-rasanya farmasi/ doktor pun tak buat macam ni kan..)

~ Anda boleh berikan bajet anda dan kak long akan buatkan pek khas untuk anda...bergantung kepada objektif anda
~ Anda akan dimasukkan ke dalam kumpulan perbincangan tertutup khas buat semua pelanggan Euphoria...di sana anda boleh berkongsi pengalaman, memperolehi nasihat serta cadangan-cadangan berkaitan pengambilan vitamin
~ Anda turut menerima cenderahati percuma khusus buat pelanggan kak long


dan yang paling best..


~ Setiap bulan pasti ada tawaran-tawaran menarik hanya dari kak long untuk pelanggan kak long sahaja...


Jadi tunggu apa lagi.... Dapatkan vitamin anda hari ini..

Cara yang paling mudah untuk order... sms ORDER (set apa) dan hantarkan ke 0197987970....Kak long akan berikan cara pembayaran dibuat..Semua pembayaran sebelum jam 12 tengahari...vitamin akan dihantar pada hari yang sama...

Untuk pelanggan sekitar Sitiawan, Manjung dan Lumut..
Anda boleh Self pick-up atau COD

Sebelum kak long terlupa... u olls pun boleh mendapatkan PRODUK SHAKLEE dari rangkaian kak long seperti di bawah:

1. Radhiah binti Rahim : 019-7578554 : Area : Shah Alam 

2. Armilia binti Omar : 012-5636403; Area: Sungai Dua, Butterworth 

3. Siti Muhaini : 012-5491200; Area: Sandakan 

4. Nurhidayu Ibrahim : 012-226 7139; Area: Sg Buloh 

p/s: kalau u olls rasa-rasa nak join rangkaian kak long... boleh je... hubungi kak long di nombor tertera di bawah ye...memang best!!!!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

Beli SET PROMO ~ BANYAK KELEBIHAN!!!

Apa yang menariknya BULAN OKTOBER ni?

YANG PASTI.....BULAN OKTOBER adalah BULAN ESP... PROMO ESP berlangsung sepanjang bulan ni... Jadi sangatlah rugi mereka-mereka yang tidak mengambil kesempatan membeli ESP SEPANJANG PROMO ini...

Apa PROMOnye?


Apa yang saya dapat jika BELI SET PROMO ni?

~ Yang pasti, jika anda membeli 6 canister ESP, anda akan memperolehi 1 canister percuma
Maksudnya jumlah ESP yang anda akan dapat 7 canister kesemuanya
~ Pembelian 1 set promo ni melayakkan anda mendapat KEAHLIAN PERCUMA kerana uv terkumpul untuk 6 canister ini adalah 234uv... untuk mendapat keahlian percuma sekurang-kurangnya anda perlu membeli minimum 200uv pada satu resit
~ Selain keahlian percuma, pembelian set promo ini juga MELAYAKKAN ANDA MENERIMA BONUS JUALAN PERTAMA pada bulan akan datang. Secara tak langsung, perniagaan anda dah mula terbentuk!!
~ Dah alang-alang langkah asas jualan anda dah ada, anda boleh mendapatkan KONSULTASI PRODUK SERTA KONSULTASI BIZ DARI GRUP KAMI (EUPHORIA)..biz part time anda
~ Produk ESP ni akan EXPIRED 2014... Jadi ia tetap berbaloi-baloi walau anda membuat stok
~ Yang paling penting, PROMO INI HANYA ADA SEKALI SETAHUN.... Jadi Lepas ni janganlah anda tanya bila lagi nak ada promo ESP ye... 

Ambil peluang ini untuk

ANDA MENCUBA ESP
MENGUMPUL STOK ESP dengan HARGA YANG MURAH
TERUS MENGAMALKAN ESP
MEMULAKAN BIZ SHAKLEE ANDA

Hubungi saya

 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More

Jom Beli Produk Shaklee dengan Saya

Ramai yang bertanya kenapa perlu beli produk Shaklee dengan kak long...Jadi arini kak long nak bagitahu u olls keISTIMEWAan beli produk Shaklee dengan kak long...


~ Anda akan diberi panduan pengambilan setiap vitamin yang anda beli
~ Anda akan dibekalkan dengan jadual pengambilan vitamin 
~ Jika anda ada masalah berkaitan pengambilan vitamin, anda boleh mendapatkan khidmat nasihat secara percuma (rasa-rasanya farmasi/ doktor pun tak buat macam ni kan..)
~ Anda boleh berikan bajet anda dan kak long akan buatkan pek khas untuk anda...bergantung kepada objektif anda
~ Anda akan dimasukkan ke dalam kumpulan perbincangan tertutup khas buat semua pelanggan Euphoria...di sana anda boleh berkongsi pengalaman, memperolehi nasihat serta cadangan-cadangan berkaitan pengambilan vitamin
~ Anda turut menerima cenderahati percuma khusus buat pelanggan kak long

dan yang paling best..

~ Setiap bulan pasti ada tawaran-tawaran menarik hanya dari kak long untuk pelanggan kak long sahaja...

Jadi tunggu apa lagi.... Dapatkan vitamin anda hari ini..

Cara yang paling mudah untuk order... sms ORDER (set apa) dan hantarkan ke 0197987970....Kak long akan berikan cara pembayaran dibuat..Semua pembayaran sebelum jam 3 petang...vitamin akan dihantar pada hari yang sama...

Untuk pelanggan sekitar Sitiawan, Manjung dan Lumut..
Anda boleh Self pick-up atau COD tanpa caj.


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More

OSTEMATRIX - Alternatif bagi Alfalfa

Ramai ibu yang bertukar milk booster halba a.k.a fenugreek terutama apabila en suami mula menegur bau badan isterinya kurang enak. Ditambah apabila si ibu mendapati anaknya tidak serasi dengan susubadan setelah si ibu mula consume  halba. Ramai yang memilih jalan singkat dengan menukar kepada Alfalfa dan Energizing Soy protien untuk dapatkan hasil yang lumayan dan segera namun akhirnya ibu itu mengalah kerana tidak mampu mengatasi masalah tekanan dari luar disebabkan faktor bebanan kerja serta keletihan yang melampau.

Mengapa alfalfa dikatakan milk booster sebenarnya?
Ini kerana alfalfa mengandungi sumber protien dan kalsium serta galian lain yang diperlukan oleh tubuh si ibu untuk menghasilkan susuibu. Namun kandungan protien dan kalsium yang terdapat di dalam alfalfa adalah pada takat minima sedangkan ibu yang menyusu memerlukan protien dan kalsium yang lebih memandangkan ia diperlukan oleh tubuh ibu sendiri untuk membina darah dan memastikan ketumpatan tulang disamping keperluan penghasilan susuibu demi perkembangan dan pembesaran anak yang dikandung ataupun disusukan.

Namun tidak dinafikan, pengambilan Alfalfa adalah tidak digalakkan untuk diteruskan oleh ibu menyusu sekiranya ia memberi mudarat pada bayi terutama apabila mendapati bayi cirit birit serta ibu mempunyai masalah tidak lawas membuang air besar. Maka option lain bagi ibu yang tidak mengambil alfalfa adalah pengambilan kalsium yang mencukupi disamping pemakanan  harian diet yang kaya dengan protien.

Tahukah anda?

Protien

Tahukah anda komposisi utama dalam susuibu adalah protien diikuti oleh kalsium serta vitamin dan zat galian yang lain? semasa menyusu keperluan protien meningkat. Jika anda kurang mengambil makanan daripada jenis protien, ini akan menjejaskan penghasilan susuibu. Protien tambahan boleh didapati dari susu, produk tenusu, telur, daging, ikan, ayam , kacang dan bijiran serta kekacang. Bagi yang mahu mengambil supplement, pastikan anda mengambil protien yang ditulis sebagai non GMO soy kerana struktur genetik soya tidak diubah dan ianya selamat untuk jangka panjang.

Kalsium

Ramai yang memendang remeh tentang pengambilan kalsium. Kalsium hakikatnya bukan sahaja penting ketika hamil malah snagat diperlukan ketika menyusukan bayi. Hal ini kerana pada 3 bulan yang pertama, bayi bergantung sepenuhnya pada susuibu. Kalsium diperlukan untuk menghasilkan susu. Oleh yang demikian, tambahan 1000mg kalsium diperlukan. Jadi sangat digalakkan jika si ibu meminum sekurang-kurangnya 500ml  susu [ kaedah paling senang sukat] atau apa-apa produk tenusu bagi memenuhi keperluan kalsium. sekiranya anda mengambil supplement kalsium, pastikan ianya mengandungi magnesium serta vitamin D agar penyerapan yang baik berlaku dalam badan. Kalsium tablet yang tidak mengandungi kandungan magnesium mahupun vitamin D boleh memberi risiko batu karang di dalam buah pinggang.
Cubalah Ostematrix Shaklee! anda akan rasa perbezaannya!!!!

Vitamin
Disamping itu, ibu yang menyusu memerlukan penjagaan makanan yang seimbang yang mana pengambilan vitamin dan garam mineral lain turut perlu dititikberatkan sebagai contoh vitamin A [ biasa terdapat dalam beta carotene], zat besi, folik asid, vitamin C , B complex demi memastikan keseimbangan kesihatan si ibu, susuibu yang dihasilkan dan ia turut membantu dalam penghasilan susuibu.

Air.
Elemen ini sangat penting dalam diet ibu yang menyusukan anaknya. Badan memerlukan cecair yang secukupnya. Oleh kerana itu ibu menyusu perlu minum air secukupnya. Minumlah berkadaran agar tidak menjejaskan tugas harian. Kita mempunyai 24 jam sehari...maka minumlah dengan istiqamah. Air sangat penting untuk penyerapan vitamin oleh tubuh.

Berita baik!!!!!!!!!!

Bermula 24 haribulan, Euphoria menyediakan pack menyusu yang baru iaitu yang mengandungi :

Multivitamin, B kompleks, Vitamin C serta Kalsium [ Ostematrix]. Set ini diberi nama sebagai                         " Eu - Four  Pack ". Ini kerana ia mengandungi 4 vitamin yang penting untuk tubuh.

Hubungi saya untuk makluman lanjut!


Apa yang menarik dengan  Eu-Four Pack ini?

Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan, mereka yang sering keletihan dan sukar bangun tidur.

Dapatkannya untuk kesejahteraan diri dan keluarga!

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
,

Anda kenal Diri Anda?


Adakah anda mengalami simpton- simpton berikut :

1. Kulit wajah yang kusam?

2. Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?

3. Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?

4. Rambut sering gugur?

5. Lemah dan tidak bertenaga?

Tahukah anda ia antara punca kekurangan protien?



RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)



 SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN


Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

*Boleh baca lanjut mengenai kebaikan Shaklee ESP (klik SINI).



Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@-[34p;p tau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.
Share:
Read More