Posts

Showing posts with the label set B

Diet Ibu Hamil

Image
Salam sayang 

Ibu hamil dan menyusu lazimnya dimomokkan dengan kata-kata...
Kena makan lebih sebab nak bagi pada baby tu

Sebenarnya untuk ibu hamil dan menyusu, penambahan kalori sehari adalah antara 300-500 kalori sahaja, tak banyak mana pun. Namun dek kerana kata-kata kat atas tu, maka kita pun beria lah makan lebih... Kadang-kadang yang kita makan tu tak ada banyak nutrisi pun.

Tu yang bahayanya sebab kita kena ingat apa jua yang dimakan oleh ibu yang hamil dan menyusu akan diserap oleh baby. Ibu yang bijak pasti memilih makanan yang baik-baik untuk bayi mereka.

Pengambilan makanan yang tidak seimbang turut menyumbang kepada risiko kesihatan baik untuk ibu malah juga baby. Kencing manis ketika hamil, tekanan darah tinggi serta bacaan hemoglobin darah rendah antara penyakit yang kerap kali ditempuhi oleh ibu hamil.




Gambar kat atas ni adalah sebagai panduan untuk ibu-ibu hamil di luar sana nak merancang menu mereka. Ini sebenarnya untuk tumbesaran baby dalam kandungan juga. Jadi ibu…

Set Penyusuan Yang HOT!! Hanya untuk HOT MUMMIES!!!

Image
Saya dan jaringan teman-teman Euphoria menyediakan 4 set PENYUSUAN yang sememangnya HOT!! Setiap Set berbeza mengikut keperluan HOT MUMMIES di luar sana...

Set B



Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuanIanya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata.  Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan.  Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi,  Vitamin C fokus on imun sistem,  Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala  Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Set TERLARIS....SET 3M..Making More Milk...

Image
Kak long mula-mula jatuh cinta dengan Shaklee selepas mencuba Set B ~ Set penyusuan yang fofular tu...tak lama lepas tu kak long upgrade set B ke set E...yang ada tambahan kalsium..

Kesan lepas amik kalsium/ ostematrix ni memang best..yang paling ketara sakit pinggang kak long semakin pulih...then bila kak long mengepam..alhamdulillah kuantiti semakin meningkat...syukur...

Kemudian kak long menambah ESP @ soy protein dalam diet kak long...dan hasilnya superb!!! Gabungan Set B + Kalsium + Protein = MARVELLOUS!!!

Kenapa Marvellous...komposisi utama susu ibu adalah protein dan kalsium jadi dengan menambah suplemen kalsium dan protein ke dalam diet seharian, ia bermakna kita telahpun mengisi keperluan susu ibu itu sendiri...Apatah lagi dengan mengikut jadual pengepaman yang betul, maka kesan pengambilan SET 3M ini lebih ketara....

Jom kita ikuti apa kata seorang ibu ini selepas mengamalkan SET 3M...



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These pro…

Jom Banyakkan Susu...

Image
Kak long ni memang suka je nak bercerita pasal makanan seimbang...almaklumla...teknologis makanan katanya...tapi sebenarnya bab-bab pemakanan ni semua orang wajib ambil tahu...sebab dari makanan yang kita ambillah...ia akan menentukan tahap kesihatan kita..kalau kita suka makan benda bergoreng...hati-hati dengan lemak dan kolesterol...tak pasal-pasal umur masih muda remaja tapi penyakut macam-macam dah menghinggap...

Kak long ni tak boleh diberi peluang bercakap...satgi membebel ala-ala mak nenek pulak kan...anyway, kak long nak berkongsi cerita salah seorang pelanggan grup kami berkaitan Set 3M yang beliau telah cuba...


Puan Siti Ainani telah mencuba set premium breastfeeding kami iaitu set Tripple M (3M) yang mengandungi

Set B - vitalea, b-complex, vitamin C dan Alfalfa
ESP - soy protein
Ostematrix @ kalsium magnesium



Komposisi susu ibu terdiri daripada peratusan air, protein, kalsium, lemak dan vitamin serta garam mineral...Pengambilan makanan yang berprotein dan berkalsium tinggi mem…

Kenapa Ibu Menyusu Perlu Vitamin?

Image
Sudah pasti soalan di atas adalah antara soalan yang berlegar-legar di benak pemikiran ibu-ibu yang menyusu...ye la kan...biasanya vitamin cuma akan diberi secara percuma buat ibu-ibu yang mengandung...tak cukup ke dengan pengambilan makanan yang seimbang...


Tentu ramai di antara kita dah sangat-sangat familiar dengan piramid makanan di atas..tapi berapa ramai pula yang betul-betul mengikutinya...

Dalam memastikan pengeluaran susu buat si kecil berjalan dengan lancar...seorang ibu yang menyusu perlulah memastikan yang tubuh badannya sihat...dengan tubuh yang sihat maka penghasilan susu lebih mudah...sebagai contoh ye...jika si ibu itu demam...sudah tentu badan si ibu tersebut akan lemah, bila badan ibu lemah, mood atau motivasi si ibu untuk terus menyusu/ mengepam akan menurun...jika ini kerapkali terjadi, maka penghasilan susu akan terjejas...kerana konsep asas dalam penyusuan adalah "Supply & Demand"...

Kak long suka nak kongsi satu testimoni seorang teman...pada awaln…

Set B bukan sekadar penambah susu...Apa kesan pada Suami?

Image
Kebanyakan yang mengambil Euphoria Breastfeeding Set aka Set B adalah dari kalangan ibu-ibu yang menyusu...yela kan dah namanya breastfeeding set kan...kak long ni pun...tapi sebenarnya, khasiat Set B ni turut boleh dirasai oleh kaum suami/ bapa yang mengambilnya...kak long nak share beberapa testimoni apabila kaoum lelaki pula yang mengambil Set B ni...




Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Testimoni ~ Puasa & Set 3M

Antara cabaran bagi ibu menyusu adalah untuk berpuasa dan memastikan kuantiti susu tidak merudum. Bagaimana perasaan anda jika perlu menggantikan puasa selama sebulan? Alangkan untuk 4-5 hari pun ada yang bertangguh-tangguh apatah lagi jika sebulan.
Ikuti kisah Ira yang melahirkan anaknya pada 1 ramadhan tahun lepas dan perlu menggantikan puasa selama sebulan. Apakah perisai yang dipakainya untuk memastikan badan segar bugar?Adakah susunya merudum dengan jayanya? Mari kita lihat. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tahun lepas Syamimi lahir pada 1 Ramadhan. Malam sebelum puasa tu, memang saya dah ada sikit2 contraction. Tapi saya buat bodoh je sebab saya pernah dapat false alarm masa week 24. Masa false alarm tu, siap keluar darah lagi. Siap warded kat Columbia Asia lagi 3 days. Masa tu Allah saja yang tahu. Doa doa doa je keje saya. Sebab saya tak mau bersalin awal. Aiman pon beza 7 bulan je dengan adik dia yang kat …

Harga yang berpatutan dan berbaloi dibayar!!

Image
Kak long mengenali Shaklee melalui pembacaan di susuibu.com dan hasil pelayaran @ surfing kak long di alam maya lalu bertemu blog anakkuwiraku.com yang mana pemiliknya adalah Kak Norita @ N...masa tu kak long tgh mencari sesuatu yg boleh sustain tenaga kak long untuk sepanjang hari....Hampir setiap hari kak long membelek blog kak N ni dan sehingga semua entry beliau telah kak long baca dan hadam sebelum kak long mula mencuba....memandangkan Kak N ada menjual Set B Shaklee dan harganya yang sangat berpatutan, menyebabkan kak long memesan...dan alhamdulillah...kak long mula berhijrah ke full pack yang mana lebih menjimatkan....

Tahukah anda Euphoria Breastfeeding Packmendapat sambutan yang sangat menggalakkan sejak ia diperkenalkan 3 tahun dulu oleh saya dan semua rakan Euphoria. 



Breastfeeding Set [ fullpack] untuk ibu yang tiada masalah penyusuan.

Apa yang terdapat di dalamnya? Semuanya vitamin yang diperlukan oleh seorang ibu yang menyusu. Kami membekalkan panduan makan, panduan pam, …

Kebaikan Set Penyusuan dari Shaklee

Oleh kerana ramai yang bertanya tentang details of set penyusuan Shaklee yang dicadangkan oleh Euphoria Group ini, maka entry ini kak long kongsikan di sini. Semoga anda mendapat gambaran awal tentang kepentingan setiap vitamin/ suplemen dalam set penyusuan ini, inshaALLAH.


Untuk konsultasi lanjut, sila hubungi kak long secara personal di nuradhamansor@yahoo.com atau sms ke 019 798 7970.


info credit to GenkiMomma.Net & yoursupermom.com
Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : 
Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : 
Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C : 
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa : 
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASIL…

Tanya Pada Hati....Susu Menitik Menanti Kelahiran Anak Angkat

Kak long membaca cerita ini dari seorang teman....rasa terharu dengan pengorbanan seorang ibu walau hanya Ibu Angkat namun kehendak hati agar dapat meyusukan anak angkat beliau menyebabkan jiwa kak long meruntun rasa terharu seorang ibu...

Alhamdulillah dengan bimbingan teman kak long tersebut dan pengambilan beberapa suplemen Shaklee serta kekuatan doa kepada Yang Esa...usaha beliau kini mulai menampakkan hasil...beliau kini menanti kelahiran anak angkat dengan penuh rasa keibuan dan kak long berdoa agar perjalanan penyusuan beliau dan pengorbanan beliau menjadi motivasi dan telada buat kita semua....

Secebis kisah beliau yang kak long petik dari blog Kak N

Selepas 6 tahun menunggu tetapi masih belum ada rezeki melahirkan anak, maka beliau dan suami bernekad nak ambil anak angkat. Hebatnya wanita ini, beliau mempunyai jiwa keibuan yang sangat kuat. Beliau berniat hendak menyusukan anak angkatnya.

Beliau meminta konsulatasi dari saya dan vitamin yang bagus untuk membanyakkan susu. Saya …

Testimoni~Kenapa Puan Amy Suka SHAKLEE?

Image
ok ni cerite ibu dan vit Shaklee yg superb...heee...knape ye ibu suke shaklee ni, jom bace : __________________________________________________________________________ Super IBU…syukur Allah meredhai, Shaklee mmbantu…. Memule ibu amik Shaklee dgn niat nk tmbh susu bdan yg memg drop lpas period…Ameer bru 3 buln tyme tu, tp susu mcm dh nk kering…ibu risau, sbb ibu memg dh niat nak beri Ameer yg terbaik sme mcm ape yg kakak die dpt dlu ( Amirah BF ngan sy smpi 2thun 3 buln ) 2minggu lpas amik Set B tu, Alhamdulillah, susu ibu klau tiap kali pump tu msti dpt 4 – 5 oz…hepi sesangat…n bile ibu add on ESP tu kdang2 blh smpi 8oz klau pump…heee, pnye la hepi…n yg pling best susu ibu jd lebih pekat…yummy! Ameer pon klau mnum, cept je kenyg…dan Alhamdulillah ibu berjy wat Exclusive BF utk Ameer smpi die 6 bulan….
Taaapiiiii…. Bukn tu je tau yg ibu dpt bile consume vit Shaklee ni
Ibu kn dudk berjauhan ngan ayahkan…en suami klau tk keje kt KL, die akn outstation ke oversea ,ibu kat johor, so memg ibu la…

Hanya berpantang dengan Shaklee, berat anak naik 1.75kg sebulan

Image
Makin hari makin ramai ibu2 yang menyedari kepentingan menyusu dengan susuibu. Ramai ibu yang berpantang kini sangat selesa berpantang dengan vitamin. Last week sahaja ramai customer yang membuat belian set berpantang dengan saya.
Ingin saya kongsikan satu testimoni seorang customer saya iaitu Fafa...

Sila klik untuk besarkan imej.
Apa kata beliau?

"salam..
Ok kak..thanks a lot..
Juz nk share dgn akak..hr 2 bwk anak sy g inject sebln. Bl timbang berat dia dh 4.55kg. Lahir hr tu 2.8kg je..susu sy pn semakin byk n excited nk kumpul stok susu byk2 b4 start keje next month..Alhamdulillah n syukur pd Allah...sy pantang kali ni mkn vitamin shaklee je..x sbr nk tgk dia membesar lg sht dgn minum susu ibu yg b'khasiat ni..time kasih n syukur sgt2 sbb dip'temukan Allah dgn akak..mudah2an bf journey sy yg ke2 ni dip'mudahkan Allah..Amin..
"

Amin. Mudah-mudahan lebih ramai ibu yang menyusukan anak dan mengambil berat tentang pemakanan seharian mereka. Apa yang ibu makan disalurkan…

Kenapa Perlu Tahu Kebaikan?

Sangat baik jika kita tahu apa kebaikan produk yang kita makan. Bagi yang baru mengenali Euphoria Breastfeeding Set : jom ketahui apa fungsi setiap vitamin ini. Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi :
Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.
Vitamin C : Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
Alfalfa : Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu  MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU. ** Keempat-empat suplemen di atas terdapat dalam set penyusuan asas yang kami cadangkan. Namun, untuk hasil lebih optimum, anda boleh memilih untuk menambah Ostematrix dan/atau ESP (Energizing Soy Protein) Pengambilan protien dan kalsium yang seimbang dan mengikut keperlua…

Susu Mula Meningkat

Image
Beliau baru mencuba dalam seminggu.... sebelum ini, sangat risau kerana susunya kurang dan sukar nak buatkan stok untuk si manja. selepas mendapat konsultasi penuh pengambilan produk dan cara yang betul untuk mempercepatkan penghasilan susu melalui pengambilan vitamin.
Namun beliau mengambil produk yang disarankan dan beliau memang sentiasa keep in touch dengan saya untuk konsultasi. Beliau amalkan set B + ESP....kesannya sangat bagus. Anda bagaimana? Mahu mencuba?




sumber


Rezeki Mencurah di Bulan Puasa

Image
Sekadar perkongsian ringkas dan mudah-mudahan memberi manfaat kepada semua ibu yang berpuasa.
Perasan tak apa yang beliau lakukan untuk membanyakkan susunya?
" Saya telah tambahkan sesi mengepam"
Apa yang beliau perolehi hasil kesungguhan beliau?
" Di bulan puasa ini saya amalkan ESP + PD + set B. Ya ALLAH! mencurah-curah susu. Menangis saya kerana kesabaran saya membuahkan hasil akhirnya. Alhamdulillah...
Nak berjaya dalam penyusuan tidak semudah ABC.. perlukesungguhan, kesabaran dan sifat istiqamah. Maka ibu-ibu yang sedang berusaha , amiklah iktibar dan semangat puan ini. Mudah-mudahan usaha diberkati dan hasil diperolehi seperti yang dihajati. Amin.
Credit to www.anakkuwiraku.com


Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.

Lagi Perkongsian Kesan Euphoria Set B + ESP

Image
alhamdulillah satu lagi perkongsian dari seorang ibu menyusu yang baru mencuba Euphoria Breastfeeding set + ESP..
ape kata Puan Nana melalui kiriman sms kepada saya semasa saya follow up beliau : 
weekend hari tue baru nana dapat rasa beza.. Bese weekend cik b x dan nak rasa berat tp minggu ni nana kena pam walaupun pam dapat 2/3oz.. then cik b mmg terasa cepat penuh la.. Alhamdulillah la moga dipermudahkan dan dimurahkan lg rezki my isha.. Amin..
lg perkongsian dari nana di Group Shaklee GBS

terdapat ramai lagi ibu-ibu yang berkongsi pendapat dan info di group tersebut

Bayi Pramatang - Ibu Mampu Kumpul 600 oz sebulan

Image
Mari Lihat gambar berikut. dan cerita dibawah dicopy dari link ini,credit ye to Iffa
Rezeki buat anakku, Mohammad Syafiq bin Junaidi & inspirasi buat semua.. 600 oz jumlahnya sejak 17 jun 2011 - 14 julai 2011.. Selamat mengepam.. -Nur Suzana Laily- Alhamdulillah, pertama sekali tahniah pada Adik Nur kerana telah berjaya mengumpulkan 600 OZ stock susu dalam masa sebulan! Syukur..Walaupun baby lahir pra-matang, tetapi Nur sangat tabah mengharunginya.. dan Iffah pasti Nur inginkan yang TERBAIK buat anak-anaknya. Apekah rahsia Adik Nur?Nur telah mula mengambil Shaklee seawal dari pregnant lagi. Merupakan antara ibu yang terawal mendapatkan Shaklee dari Iffah.. Sudah semestinya Nur seorang yang sangat konsisten dalam mengikuti jadual pemakanan yang diberikan… TIPS EXCLUSIVE di print dan ditampal, kata Nur ketika Iffa berikannya dulu. Mari kita lihat apa lagi usaha Nur, yang belum anda lakukan untuk dapatkan hasil 600 Oz dalam sebulan: Nur menyusu sambil mengepam.. pastu,mlm bgn pukul 3am &…