Posts

Showing posts with the label set D

IBU HAMIL - PERUBAHAN PADA TRIMESTER PERTAMA

Image
Dapat tahu je hamil, perasaan teruja sebagai seorang bakal ibu tu pasti ada kan. Biasanya di awal kehamilan iaitu di trimester pertama (1-3 bulan) tak banyak perubahan fizikal yang nampak. Tapi kan, sebenarnya sistem tubuh kita bekerja dengan sangat aktif. Ini untuk memastikan yang tubuh badan kita bersedia secara fizikal dan emosional sepanjang tempoh kehamilan ini.

Di bawah ni kaklong kongsikan beberapa perubahan yang mungkin berlaku pada tubuh ibu hamil di trimester pertama ( 0 – 12 minggu) kehamilan :
SERING BUANG AIR KECIL Anda akan merasa lebih sering ingin buang air kecil, ini keraan pertumbuhan rahim yang menekan pundi kencing anda. Ia juga berlaku kerana perubahan hormon. Pastikan ibu hamil minum secukupnya. Dan pastikan juga kebersihan kawasan peribadi anda.

KONSTIPASI/ SEMBELIT  Trimester pertama mungkin ada sedikit masalah sembelit pada ibu yang hamil. Peningkatan hormon progesterone menyebabkan relaksasi otot sehingga usus kurang efisien. Selain itu, kadangkala suplemen …

Bila SET CANTIK menunjukkan HASIL

Image
Salam sayang
Tentu ramai yan nak kelihatan cantik dengan kulit yang sihat menjelang Hari Raya nanti ye..
Hari ni kak long sharekan testimoni seorang pengamal SET CANTIK kami.
Apa yang terkandung dalam SET CANTIK kami?
SET CANTIK mengandungi 
VITAMIN C SUSTAINED RELEASE 500gm - bertindak sebagai antioksidan  -membantu pembinaan kolagen pada kulit
VITAMIN E COMPLEX - salah satu vitamin yang mampu mengurangkan parut  - menghalang pembentukan sel abnormal
VITAMIN B COMPLEX - sangat bagus untuk menenangkan saraf - menjadikan kulit wajah lebih berseri-seri


Jika berminat untuk mencuba SET CANTIK, KLIK je kat ikon di bawah ni.  Selamat bershopping

Atasi Jeragat dengan Vitamin

Jeragat ialah tompok-tompok hitam yang disebabkan melanin yang terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua. Kadang kala ia hitam yang terkumpul di muka biasanya berkelompok, baik di pipi mahupun di dahi atau dagu.

Jeragat boleh dipudarkan atau dikurangkan, tetapi tidak boleh dipulihkan sama sekali. Mungkin anda tidak ada jeragat, tetapi mencegah lebih baik sebelum ditimpa masalah ini.

Penyebabnya:
1. Ia disebabkan oleh pancaran UV matahari yang menjadikan kelebihan pigmen.
2. Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung atau menopaus.
3. Gelisah dan tidak cukup tidur.
4. Menggunakan makeup yang tidak berkualiti dan bermutu rendah.

Rawatan Luaran
a. Lindungi kulit anda daripada matahari dengan menggunakan “skin care” dan barangan makeup yang mengandungi “sunscreen” iaitu bahan pelindung matahari. 
b. Tidur dengan cukup dan jauhi daripada kegelisahan.

Rawatan Dalaman
Melalui supplement.
Antara supplement yang membantu mengurangkan jeragat dari terus merebak ialah
Energizing Soy Proti…

Testimoni Bergambar ~ Kulit Lebih Sihat & Bebas Alahan

Image
Kak long nak berkongsi dengan kalian satu testimoni seorang teman yang menggunakan Set Skin Care Euphoria dan Alfalfa...Wajahnya kini lebih bersih dan beliau bebas dari alahan..Jom kita baca...


Beliau adalah rakan kepada bisnes partner kak long...Beliau mempunyai masalah alahan terhadap makanan laut seperti sotong, udang....sehinggakan apa jua yang dimasak dengan makanan laut, jika beliau cuba mengambilnya...alahan tersebut tetap datang..Kesian kan...
Jadi pada akhir Januari 2012 lalu, beliau telah berjumpa dengan biz partner kak long ni dan berminat nak mencuba Set Kecantikan Kulit Euphoria....yang mengandungi B-compleks, Vitamin C dan Vitamin E...Memandangkan beliau mempunyai alahan, maka biz partner kak long ni turut mencadangkan Alfalfa sebagai suplement tambahan...
Setelah mencuba beberapa hari...beliau mengakui keberkesanan VITAMIN SHAKLEE ini...

Kenapa kami mencadangkan Pengambilan Set D @ Euphoria Skin Care Set:
1) B Complex Kekurangan B complex boleh menyebabkan wajah kusamBant…

Bila Konsisten...Pasti hasilnya UMMPPPHHHH!!!

Image
Jom kita baca satu testimoni dari seorang warga Euphoria yang telah merasai perbezaan yang sangat ketara selepas mengambil Shaklee...





dan di bawah ni adalah sedutan dari blog beliau...

Alhamdulillah.. 
Suatu hari saya ada terbaca di dalam majalah tentang pentingnya vitamin ni.. Apalagi google la carik vitamin.. ehehe.. Lama jugakla dok baca testimoni sana sini pasal Shaklee ni dan alhamdulillah Allah telah bukakan pintu hati ini untuk mencuba vitamin Shaklee ni.. Nak tahu set apa yang saya cuba?? ehehe jeng...jeng...jeng...
.
. . . ha.. ni la vitamin yg saya ambil.. Terus beli yg besar tu..Saya beli set besar sebab biasanya untuk serasi dengan badan ambil masa 3 bulan camtu.. Yang besar ni boleh tahan sampai 4 bulan.. ehehe.. Alhamdulillah baru je consume dengan vitamin ni dalam seminggu dah ada orang tanya..Sekarang pakai produk kecantikan apa ye??  Orang akan tanya produk kecantikan.. takde pulak yang tanyaada ambil vitamin ke?? ehehe.. Raya Haji baru ni pun family datang beraya di rumah saya…

Testimoni - Set D untuk Kulit Yang Cantik

Image
Apa definisi anda untuk kulit yang cantik dan sihat? Segar, mulus, bersih, gebu, bersinar, tiada noda, jerawat mahupun jeragat dan yang pastinya , keadaan kulit juga adakalanya melambangkan keperibadian anda.

Kami di Euphoria Shaklee ada menyediakan set khusus untuk kesihatan dan kecantikan kulit anda dari dalam. SET D (skincare) yang terdiri daripada vitamin B Complex, Vitamin C dan Vitamin E, merupakan gabungan vitamin asas terbaik untuk kulit anda.
Jom baca pengakuan pengguna-pengguna kami tentang SET D ini 


Zuera MYzuera
sy br 1week mkn SET D....baguzzzz sgt...tq kak cery...wallawehhh..:)
on Sunday ·LikeUnlike · ·SubscribeUnsubscribe
Zuera MYzuera
hehehhe...tq2...1week guna set d mmg kulit xkering...parut jerawat samar2...but still da jerawat lagi...mula2 mkn vit shaklee ni da satu jerawat timbul tang dahi tp sy wt dono je...terus mkn vits shaklee (vita C,B kompleks n E)..atas pandua...n oleh kak cery...arini dtg keja mmber opis tegur kulit nmpk lain sbb parut2 jerawat dh makin samar…