Showing posts with label set c. Show all posts
Showing posts with label set c. Show all posts
, , ,

Cergas Bertenaga Selepas Ceasarean dengan Ostematrix

Salam sayang 

Kak long nak kongsikan sikit pengalaman bersalin kak long baru-baru ni.

Hari ni masuk hari ke 24 kak long berpantang...kejap je kan..tak terasa sangat berpantang pun mungkin dah terbiasa (kak long memang kena berpantang semasa mengandung sebab ada GDM). Jadi ia bukanlah benda yang menyusahkan pun.

Untuk sesi bersalin kali ni, kak long membuat opsyen untuk bersalin secara pembedahan sebabnya mek Hana Awatif ni saiznya dah mencecah 4.3 kg semasa kali terakhir ultrasound dibuat. Walaupun ujian tersebut mempunyai ralat dalam pengiraan berat, namun kak long tak nak mengambil apa-apa risiko yang boleh menjejaskan mek Hana. Jadi kak long membuat keputusan untuk dibedah.

Satu pengalaman baru buat kak long dan tak menyangka ia sangat menakutkan dan menyakitkan (terutama selepas bius hilang). Hari pertama tu, kak long sekadar mengambil vitamin asas berpantang dan kak long masih terasa sakit dan letih. Nak bergerak banyak tu memang taklah, nak menangis dibuatnya.

Malam kedua selepas bersalin, kak long mengambil 4 biji OSTEMATRIX dan 1 biji B COMPLEX. Alhamdulillah, keesokan paginya, rasa sakit-sakit tu semakin menghilang dan kak long boleh bergerak dan berjalan. Dah boleh merayau-rayau keliling wad lagi :) Bersyukur sangat rasa ditemukan dengan produk Shaklee ni. Mek Hana pun kak long dah boleh uruskan sendiri walaupun rasa pedih pada tempat pembedahan masih terasa namun tidaklah sampai kak long terbaring sahaja.

Memang best lah bila ambil SET BERPANTANG + OSTEMATRIX. Sangat dicadangkan!

Berminat dengan produk Shaklee?

Hubungi
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

APA YANG ADA ~ SET BERPANTANG SHAKLEE

Salam sayang

Apa khabar kalian semua? Buat yang berpuasa sunat Syawal, kak long ucapkan Selamat Berpuasa.

Ramai antara kawan-kawan kak long yang bersalin dan berpantang dalam bulan Syawal ni. Ada di antara mereka yang mengambalkan SET BERPANTANG SHAKLEE.

Apa yang ada dalam SET BERPANTANG SHAKLEE ni? Jom kita baca



SET BERPANTANG SHAKLEE
===========================

a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.
Vitalea telah dilengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik.
Pengambilan zat besi dalam menu ibu yang berpantang mengelakkan daripada terjadinya pening mahupun pitam. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah


b) B Complex
Ia sangat membantu proses metabolisme karbohidrat, lemak & protein.
Bertindak sebagai Anti stress (sebagai penenang), membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa (mood baik..).
Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam

c) Vitamin C
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu.
Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

d) Zinc
Zinc pula berperanan membina jalinan antara sel ibarat benang untuk menyambungkan luka yang koyak tadi atau kulit yang melecet.


Berminat untuk mendapatkan SET BERPANTANG SHAKLEE?

KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE





 
 Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, ,

Terus Bertenaga Semasa Berpantang Dengan SET BERPANTANG SHAKLEE

Hari ni dah masuk hari ke 22 kak long berpantang... Alhamdulillah, sepanjang tempoh berpantang ni tugasan harian kak long dipermudahkan..

Lawatan dari sahabat-sahabat sepejabat mahupun sahabat-sahabat Shaklee menceriakan hari-hari kak long.. Antara komen-komen yang sering dilemparkan...

Kak long nampak cergas
Kak long nampak bertenaga dan tak macam orang berpantang
Wajah dan kulit kak long nampak bermaya dan tidak pucat
Kak long lebih ceria

Apa rahsianya?

Nak tau ke apa rahsia kak long? SHAKLEE lah rahsianya... Kak long mengambil SET BERPANTANG Shaklee seawal hari pertama bersalin... Vitamin pertama yang kak long makan adalah OSTEMATRIX... Maklumlah kan, keletihan meneran dan bersalin menyebabkan urat-urat badan dan sendi-sendi sakit dan lenguh di sana sini...

Kemudian, kak long mengambil VITALEA, B COMPLEX dan VITAMIN C... Vitamin C ni dah ibarat gula-gula bagi kak long... sejak mengandung lagi, bila tekak rasa nak makan benda masam-masam maka VITAMIN C lah penggantinya...

ZINC kak long amik pada malam kedua bersalin...

Apa fungsi Zinc? Zinc membantu menyembuhkan luka dengan lebih cepat. Apatah lagi ZINC COMPLEX Shaklee yang turut mengandungi Kalsium yang membantu memperbaiki otot dan sendi...

Jadi semua vitamin yang kak long sebutkan kat atas terdapat dalam SET BERPANTANG SHAKLEE kecuali OSTEMATRIX... tapi u olls masih boleh add on OSTEMATRIX bila order SET BERPANTANG SHAKLEE...

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , ,

Beralih ke suplement untuk berpantang

Kalau masa kak long bersalin anak pertama dulu, memang kak long sibuk mencari set bersalin mana yang sesuai untuk digunakan...selain dari harga yang berpatutan, kak long pastikan ia dalam bentuk pil dan mudah ditelan...hehheh kalau jenis jamu yg kocok atau bancuh tu memang tak lalu nak minum heheh...

Tetapi kini jika ada yang bertanyakan pada kak long set bersalin yang mana sesuai untuk ibu lepas bersalin? Dengan pantasnya, kak long akan menjawab...SET BERPANTANG SHAKLEE..kenapa?

Tubuh badan kita memerlukan makro dan mikronutrien dalam memastikan setiap sel-sel beraktiviti dengan baik...Apa jua yg kita makan secara asasnya akan dipecahkan ke 2 kumpulan tadi...pengambilan suplemen/ vitamin sebenarnya memudahkan badan/ sel menyerap nutrien secara terus tanpa perlu melalui proses yg panjang...justeru sel menjadi lebih produktif ..mudah pulih dan lebih sihat...
Share:
Read More
,

Set berpantang Shaklee...Apa yang Best Sangat tu???

Bulan ni antara bulan yang sibuk buat kak long...banyak pertanyaan yang meminta pendapat sama ada ingin berpantang dengan jamu atau berpantang secara moden dengan mengambil vitamin.

Secara peribadinya, kak long lebih senang dengan pengambilan vitamin...kenapa?


~ masa berpantang kali pertama...kak long mengamalkan jamu (masa tu memang tak kenal vitamin lagi apatah lagi Shaklee)..badan memang rasa segar namun mungkin kerana jamu yg dimakan, Anas kena prolong jaundis (sehingga habis pantang) dan kerap cirit-birit...(jamu memberi kesan panas)...jadi satu set jamu tu kak long tak dapat habiskan pun...


~ kak long mengamalkan jamu bermula minggu ke3 selepas bersalin kerana 2 minggu pertama Anas di masukkan di dalam wad kerana jaundis....jadi atas nasihat doktor..kak long mengambil jamu lebih lambat...selepas mengambil jamu 2minggu...suami kak long mula menegur...kenapa badan kak long lebih ber'bau'...tersentak juga mulanya...then bila kak long mula menggali ilmu jamu ni ternyata ada beberapa rempah yang menyebabkan badan berbau...

Dua sebab di atas cukup membuatkan kak long berasa agak fobia untuk mengambil jamu...kemudian untuk sesi berpantang kedua selepas kelahiran Muaz...kak long mengambil vitamin...tapi bukan Shaklee....seorang kawan memperkenalkannya kepada kak long...dan memang ada rasa kelainan...


~ kak long mengambil multivitamin, b kompleks dan vitamin c sebaik sahaja selepas bersalin...ye badan lebih segar dan bertenaga
~ kak long mengambil fiber untuk membantu pelawasa...tiada masalah sembelit...
~ kak long mula mengambil vitamin E selepas beberapa hari dan luka bersalin nampak cantik lebih cepat pulih
~ yang paling best...Muaz bebas dari jaundis...Alhamdulillah...

Jadi kak long sangat menyarankan pengambilan vitamin menggantikan pengambilan jamu selepas bersalin...selain bagus untuk kesihatan ibu ia juga boleh terus diamalkan tanpa rasa sangsi yang bayi kita mungkin akan terkena jaundis...

Apa kata kita baca apa kata seorang ibu ni selepas menggunakan SET BERPANTANG SHAKLEE...



Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , , ,

Testimoni - Pn Adda dan Shaklee...Alhamdulillah..




Alhamdulillah...saya berkesempatan untuk berkongsi apa yang Pn Adda rasakan.... saya mula mengenali Adda di alam maya sejak tahun lepas lagi.. Dari beliau hamil sehingga lah kini si kecilnya dah pun berusia 6 bulan.. jom lihat apa kata beliau.. ni saya petik dari emelnya kepada saya..
___________________________________

salam kak cery..dah lama berniat nk tulis testimoni ni tp x berkesempatan, ni curi2 tulis sementara ingat n baby pon tido..saya mula consume shaklee ni since pregnant ank kedua smplah sekarang, anak dah masuk 2 bulan. mula2 dulu ambil shaklee sbb saya sentiasa letih yang sgt kronik smp doktor sarankan saya consume vitamin..tambahan pulak anak first, Adam sgtlah semangat bodynye, jenuh jugklah nak dukung dia kesana kemari..mmg meletihkan dgn segala urusan rumah yang perlu dibereskan setiap hari..bukan senang jd surirumah kan kak? tambah2 yang berkerjaya..uih lg letih..so far, benefit yang sy dapat sepanjang consume shaklee ni:


Sepanjang pregnant

1. saya mula consume full pack set A+ESP+fiber(sbb ade GD).memula rs mcm nk demam because of the healing crisis but then saya rs sgt bertenaga. kalau dulu letak kepala je terus tido, tp after consume shaklee, puas cuba nk tido siang, x dpt sbb x letih pon hehe


2. GD saya terkawal n berat baby masa lahir pon x besar sgt..3.23kg..kire oklah berbanding abangnye besar sikit..


lepas deliver

1. saya consume full pack set C+ESP+lecithin. apa yang sy rs, sakit jahit tuh x lama, cepat sembuh, x mudah letih walaupun anak bgn malam ke, meragam ke..


2. saya ada keputihan sebelum pregnant n keputihan yang sgt severe sepanjang pregnant, smp kene mkn ubat aje kejenye sbb keje jangkitan..tp skang langsung takde! hehehe hebat tuuuu

3. wpon mkn agak bnyk tp berat terkawal n so far saya dah balik kepada berat asal sebelum pregnant, plus dh kurang se kg dua lagi heheh bonus.

4. saya ni dah try mcm2 untuk bf anak tp rezeki sy mungkin x sehebat org lain, sy kene campur susu formula..tp sy tetap amalkan shaklee n esp dn ikut segala tips jadual makan vitamin dr kak cery..hasilnya, baby sy Eilman, merasa jugak susu ibunya ni smp skang wpon x fully bf. sy still cuba smp skang dan berharap boleh fully bf Eilman nnt..Adam dulu langsung x merasa..kira sy bersyukur sbb kali ni production susu ada wpon x meriah..tp shaklee sgt membantu sy stay positive. :) sy consume 9 alfalfa per day with all other vitamins

5. dr segi perkambangan baby Eilman, sy perhatikan berat dia normal dan bertambah dgn normal..mungkin disbbkan x fully bf, jd peningkatan dia xlah mendadak sgt tp sgt sihat..alhamdulillah..lepas 1 week lahir, baby dpt demam kuning, tp sekejap sgt dn x tinggi pon..gi 2 3 kali je klinik dh sehat :). Eilman pon sgt aktif berbanding Adam dulu, cepat bg respon n cepat mengiring..kemahiran lain blom lagilah ye sbb baru 2 bulan umurnya..

kesimpulannya, alhamdulillah..sy rs bersyukur dgn kesihatan dan segala yang Allah bagi ni..ada rezeki leh order lagi kan kak? hehehe




Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.
Share:
Read More
, ,

TestImoNI - Set BerPantaNg SHakLee


saya tahu masih ramai yang meragui keberkesanan Set Berpantang SHAKLEE (SET C). yelah.. makan vitamin aje dalam pantang. boleh ke bantu pulihkan badan yang bekerja teruk semasa proses bersalin tu? boleh ke makan vitamin ni betulkan urat-urat badan? boleh ke makan vitamin ni pulihkan luka-luka dalaman kita? boleh ke makan vitamin ni segarkan badan kita semula?

jawapannya ialah BOLEH.

ingat lagi tak testimoni kawan saya, hasnah, di entry INI?

harini, saya nak share satu lagi testimoni ringkas  SET C oleh Dr Sarah.
" Waalaikumussalam. better dari confinement dulu. Cepat sihat. Oh Ya, dulu ade sort of baby blues, yang ni tak de "
credit to kak cery, hadha dan iffa ~*

Dr Sarah ni consume SET C bersama Alfalfa. SET C ni terdiri daripada :-
  • Vita-Lea - bersama Iron formula yang sgt penting utk tubuh selepas bersalin
  • B Complex - elak kemurungan, anti-stress, stabilkan hormon
  • Vita-C - membantu memperbaiki tisu sel, mempercepatkan penyembuhan luka
  • Zinc - membantu luka (terutama luka dalaman) cepat sembuh DAN
  • add-on Alfalfa sebagai milk booster
So, kalau berminat nak cuba SET BERPANTANG SHAKLEE boleh hubungi kak long di nuradhamansor@yahoo.com atau 019-7987970

Share:
Read More
,

SeT BerPanTang Shaklee


Selama hampir 9 bulan bersama Shaklee, salah satu impian terbesar saya ialah mahu menggunakan Set Berpantang Shaklee! Kenapa? Kerana saya begitu teruja dengan testimoni kawan-kawan saya yang berpantang dengan suplemen Shaklee, tanpa jamu.

Mula-mula saya sendiri kurang yakin dengan sekadar makan suplemen  dalam pantang dah boleh menyembuhkan, menyihatkan dan menyegarkan tubuh selepas bersalin. Namun, setelah melihat dan memantau kawan-kawan yang setia menggunakan Shaklee dari dalam pantang sampai baby dah nak masuk 6 bulan, saya teruja. Lebih-lebih lagi apabila saya membuat pembacaan tentang mereka yang tinggal di oversea yang tidak mengamalkan jamu, tapi mengamalkan pengambilan suplemen, membuat saya lebih yakin.

Ini sedikit cerita Arnie berpantang dengan suplemen.


Walaubagaimanapun, selain daripada pengalaman kurang serasi dengan jamu, berpantang kali kedua ini sangat berbeza dengan yang pertama. Saya lebih bertenaga, rasa lebih sihat, dan kembali langsing dengan cepat!

Rahsianya, saya mengambil supplements, breastfeed baby on demand & memakai bengkung selama 24 jam sehari! Bengkung hanya buka untuk mandi atau ke tandas sahaja. Sebelum pakai semula tue sapu minyak, kapur & limau, atau apa juga yang membantu pengempisan perut. Pemakaian bengkung menjadi seronok kerana saya boleh pakai sendiri tanpa bantuan orang lain. Selain itu, saya dah boleh buat kerja rumah & berpantang sendiri selepas 2 minggu melahirkan baby, dan yang paling penting, berat turun sebanyak 10kg dalam masa 30 hari! Kali kedua nie juga tidak mengalami bentan. Alhamdulillah

Kandungan Set Berpantang Shaklee:

(1) B-Complex : sebagai penenang (anti-stress), elak kemurungan (meroyan) & menstabilkan hormon.

(2) Vitamin C : penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, serta memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.

(3) Multivitamin with Iron : Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan). Iron pula penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin.

(4) Zinc Complex : membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Bagi anda yang tidak makan ikan haruan, mahupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah 'kedinginan' selepas bersalin.


Saya begitu teruja. Anda bagaimana?

Share:
Read More
, , , , ,

BerPanTang - Ibu SiHat & BaBy SEMAnGaT


Betapa bertuahnya mereka yang sentiasa menyediakan payung sebelum hujan. Betapa bertuahnya mereka yang sedar bila langit mula mendung, tangan menggenggam payung. Betapa bertuahnya bila hujan turun, mereka yang berpayung hanya merasa tempias hujan sahaja.



Seorang teman menghantar mesej petang tadi...


"Kak N! Thoriq dah 4.2kg at 3 weeks!". Bayi ini lahir 2.9kg.

Beliau adalah Ummu Aiman yang pernah ibu coretkan kisahnya dalam blog ibu.

Tidak kurang dengan MommyLyna.... "Alhamdulillah kak, Danny dah 4.4kg  cukup sebulan." . Bayi ini  lahir 2.8 kg.

Alhamdulillah kenaikan dan pembesaran yang sangat memberansangkan.


Bagaimana mereka dapat hasil sebegini? Alhamdulillah mereka menjaga pemakanan sejak dalam berpantang. Mereka pastikan pengambilan vitamin yang konsisten. Mereka mengambil vitamin ini agar mereka segar, sihat dan kekal bertenaga. Namun seperti yang kita sedia maklum, apa jua yang ibu makan memberi kesan kepada anak iaitu melalui susuibu itu sendiri. Kesan pengambilan vitamin ini turut dirasakan oleh bayi dan ini jelas dilihat dari segi pembesaran mereka yang sangat positif.




Addin dan Nasa melalui pembesaran "over shoot" di kala umur mereka 6 bulan pertama. Mereka dah cecah berat 10 kg sebelum 6 bulan. Mereka tak dikira obessiti memandangkan mereka minum susuibu sahaja. Selepas umur mereka lebih 6 bulan, graf mereka menjadi paras normal disebabkan mereka dah mula aktif. Alhamdulillah tak melalui masalah berat anak kurang atau rendah dari paras sepatutnya kerana mereka telah membesar dengan baik sejak peringkat 6 bulan terawal.



Nasa during 3 months yr old. My michelin baby!

Addin during 1 year old.

Pada pendapat ibu secara peribadi, pengambilan vitamin sangat membantu ibu baik dari proses ceaserean untuk dua putera ibu ini...iaitu Addin dan Nasa. Namun kesannya sangat hebat apabila susuibu yang mengalir untuk mereka turut mengandungi vitamin yang ibu makan. Bagi yang pernah datang rumah tengok album mereka pastinya terkejut melihat perkembangan mereka seawal 6 bulan yang pertama. Memang satu kenangan paling manis menyusukan anak dengan susuibu. Alhamdulillah.




Maka, jika anda akan melahirkan bayi anda tidak lama lagi....apakata cuba makan vitamin Shaklee dan dapatkan konsultasi yang lengkap cara pengambilan vitamin demi pembesaran si comel anda.



p/s : menarikkan.. bl tgk testimoni ibu² berpantang yg berpuashati berpantang dgn set Shaklee, rasa mcm saya pun nak try gak.. tp bl plak masanya utk saya nak berpantang.. hehehehe insyaAllah satu hari nnt..

Share:
Read More