Posts

Showing posts with the label set kanak-kanak

MEALSHAKES PILIHAN ANAK - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Hari-hari ayam. Hari ni pun request lauk ayam juga.

Ibu ayah naik jemu. Maka menu hari ni ikan pari asam pedas.

Tumis sayur dan gorengkan telur dadar. Tempe goreng kalau ada penambah selera. Percikkan kicap manis dan masin berselang seli.

Yang request ayam tadi pun dah lupa perihal ayam. Maka jomlah makan berjemaah di dalam talam.
Selalu tak korang, ibu-ibu kat luar sana berhadapan dilema ni. Kalau ye, meh kita sep sikit hehehe.
Kaklong pun sama. Di rumah ni 2 item ni wajib ada, AYAM dan TELUR. 2 ni memang favourite anak-anak. Tapi sebenarnya cukup ke nutrien anak-anak kita kalau diorang ni jenis pemilih makan?
Tak cukup sebenarnya. Tapi mujurlah juga kaklong top up nutrien diorang ni dengan pengambilan MEALSHAKES SHAKLEE.
Mealshake ni biasanya diorang akan bancuh sendiri sebagai sarapan ataupun minum petang. Kekadang tu, saje je nak buat smoothies maka tambahlah ESP dan buah-buahan yang diorang suka.
Setakat ni, Alhamdulillah nampaknya diorang ni serasi dengan Mealshakes Shaklee. 
Kat ru…

ANAK KURANG BERAT BADAN PERLU MAKANAN BERKALORI TINGGI (Part 1) - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang

Sepetang semalam di klinik kesihatan. Rutin pemeriksaan buat anak dara berdua ni

So far semuanya ok tapi bila ditimbang,hmm anak dara kaklong berdua ni kategori KBB.

Korang tau tak KBB tu apa? KBB tu kurang berat badan. Walhal dua beradik ni memang makan tak berenti. Jenis tak menolak rezeki katanya. Kalau ada 5orang berbeza yang makan, memang 5 orang tu jugalah mintak disuap makanan hihi

Lepas ni cik misi suruh diorang makan lebih lagi. Cik  misi kata anak-anak kena ikut graf. Memang lah ada yang kurang berat tapi sebaiknya jangan lah sampai ke kawasan kuning tu. Sebabnya dua anak dara ni dah kat borderline dah.

Hmm kalaulah ibunya yang KBB kan best. Ni, ibu asyik masuk kategori LBB jek 🙈

Jadi kaklong kenalah ambik inisiatif untuk pastikan berat diorang ni naik. Sebabnya bulan depan dah kena check up lagi sekali khusus untuk monitor berat badan diorang ni hmmm.
Sebenarnya untuk anak-anak yang ada masalah kurang berat badan ni kan, ada je jalan penyelesaiannya. Terutama…

Masalah Sembelit selesai dengan Mealshake - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Meal shake Shaklee merupakan minuman berkhasiat, sedap dan berkrim serta sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk kanak-kanak, remaja dan juga dewasa

Mealshake adalah sumber yang baik bagi serat dan protein. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu badan. Ia adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan, membekalkan asid amino yang diperlukan untuk penghasilan protein.
Serat yang terdapat di dalam Mealshake Shaklee banyak membantu masalah sembelit terutamanya kanak-kanak.
Di bawah adalah testimoni ibu-ibu yang telah mencuba Mealshake untuk anak mereka.  Jemput baca ye :)



Selain sembelit, ia juga membantu masalah kurang selera makan anak-anak. Ini kerana ia kaya dengan kalsium dan zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan. Zink juga membantu menaikkan selera makan anak-anak ini.
Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?
Hubungi
Nur Adha @ Kak Long  Penged…

Vitalea for Kids sebagai Perisai Kanak-kanak - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Kanak-kanak antara golongan yang mudah dijangkiti penyakit berjangkit seperti demam, selesema dan batuk.

Kak long amat memahami keadaan ini. Apatah lagi jika kita menghantar anak-anak ke nurseri kan. Kitaran sakit seakan tak berhenti. Ini merupakan antara perkara yang amat merunsingkan kita sebagai ibu bapa.

Sebagai salah satu perlindungan atau perisai untuk menentang jangkitan penyakit adalah dengan memastikan anak-anak kita mendapat nutrien yang mencukupi. Namun, anak-anak dari usia 4-10 tahun lazimnya sangat memilih makan. Jadi apa yang kita sebagai ibu dan ayah boleh lakukan untuk mereka?

Jangan risau ye, Shaklee menyediakan rumusan khusus buat kanak-kanak yang berusia 4-12 tahun.


Si manja yang sedang membesar memerlukan vitamin dan mineral yang mencukupi untuk kesihatan dan tumbesaran optimum mereka tetapi kebanyakan kanak-kanak sangat memilih makanan. Usah risau, Vita-Lea® for Children dicipta khas dengan mikronutrien berspektrum luas untuk memenuhi keperluan nutri…

Cari Vitamin Untuk Anak?

Image
Salam sayang 

Dah masuk bulan Mac ni... Sekejap je rasa kan. Tak lama lagi bulan Ramadhan bakal menjelma... Korang dah siap ganti ke? Jangan ganti lewat-lewat ye

Bulan lepas, boleh dikatakan bulan sakit untuk kami sekeluarga. Bermula dari anak-anak bawak ke ibu dan ayah dan kemudian pusing ke anak-anak semula dan hujung-hujungnya baby yang kecil pula demam, batuk dan selsema.

Mungkin kerana perubahan cuaca dan suasana tempat tinggal kot. Kak long baru je berpindah dari Sitiawan ke Manjung masuk bulan kedua. Walaupun jarak tak jauh namun banyak beza dari segi cuaca. Sitiawan lebih panas dan kering berbanding Manjung yang lebih banyak hujan. Jadi mungkin sistem badan sedang beradaptasi :)

Anak-anak dari yang sulung (10 tahun) hingga yang nombor 3 (4 tahun) memang kak long pastikan mereka mengambil vitamin yang sepatutnya. Tapi kena tengok kesesuaian ye. Shaklee sememangnya menyediakan formulasi khusus untuk kanak-kanak mengikut umur mereka.

Gambarajah di bawah adalah set lengkap vitami…

Vitamin untuk Anak yang Tonsil

Image
Salam sayang 

Beberapa hari ni kerap kak long dapat kiriman sms dan whatsapp dari ibu-ibu yang mempunyai anak yang mengidap penyakit tonsilitis. Ada yang baru pertama kali kena dan ada yang berulang-ulang.

Vitamin untuk Anak-anak

Salam sayang 


Anak-anak saya akan bersarapan bancuhan Meal Shake, ESP dan Performance sebelum mereka ke sekolah. Minuman ini juga saya berikan kalau tiada minum petang seperti goreng pisang atau roti.

Mereka dah biasa dengan campuran 3 ini yang kami panggil Tripple Gems.So kalau travel ni la penyelamat kami kalau makanan lambat atau sedang tercari-cari tempat makan.

Tahukah kita anak-anak yang makan tak berhenti-henti dikatakan kerana badan mereka tidak mendapat zat vitamin dan nutrien sebenar yang diperlukan oleh badan. Maka kanak-kanak ini boleh diberikan Meal Shake dalam minuman harian mereka. InsyaALLAH selera mereka akan terkawal.

Berminat untuk dapatkan set vitamin ini?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

MEALSHAKES & SEMBELIT

Image
Salam sayang

Antara perkara yang sering menjadi kerisauan ibu-ibu adalah apabila anak mengalami sembelit. Bagaimana sembelit boleh berlaku? Salah satu sebabnya adalah kekurangan air dan fiber dalam menu harian anak-anak kita
Jadi solusinya yang kak long buat adalah dengan menyediakan botol air masak khusus untuk anak-anak dan sediakan buah-buahan untuk mereka ambil setiap hari.
Namun begitu, kak long pasti ada juga anak-anak yang tidak suka buah (macam Anas)... Sayur jauh sekali.. maka alternatif kak long adalah dengan memberikan Anas MEAL SHAKES

Setiap pagi sebelum ke sekolah, kak long akan bancuhkan Anas segelas MEAL SHAKES bersama-sama susu berperisa atau Tamar Cocoa.
Alhamdulillah, Anas lebih cergas dan tiada masalah sembelit dengan MEAL SHAKES.
Bagaimana MEAL SHAKES membantu mengelakkan sembelit? MEAL SHAKES mengandungi dietary fiber dan fiber terlarut yang membantu memastikan sistem pelawasan dalam keadaan baik.
Nak tahu lebih lanjut tentang fiber... Jumpa di entry selanjutnya...


MEALSHAKES kegemaran ANAS ZIKRY

Image
Salam sayang
Bulan ni merupakan BULAN MEALSHAKES... Maka promo macam ni sangat-sangat dinantikan oleh ibu-ibu terutamanya... masa inilah pun nak memborong Mealshakes buat simanja mereka.
Anak-anak kak long terutamanya Anas sangat menggemari Mealshakes... Rasanya yang lemak berkrim ala ala aiskrim vanila memang menjadi kesukaan Anas. Pernah juga dia tertangkap ketika meratah Mealshakes hehehe...
Anas bukannya seorang yang mudah untuk makan vitamin mahupun ubat (walaupun ketika sakit) namun sejak kak long memperkenalkan Omega dan Mealshakes dalam diet hariannya, Anas tak pernah culas mengambil Mealshakes walau sehari... Semenjak bersekolah ni, Anas semakin rajin membancuh Mealshakes sendiri...
Resipi mudah buat Anas... 
Susu Dutch Lady atau Magnolia (Susu Segar atau berperisa) + 1 sudu besar Mealshakes Dan shake shake shake 
Alhamdulillah Anas nampak ceria dan bertenaga untuk ke sekolah setiap pagi...

Jadi ibu-ibu di luar sana, jom bertukar ke Mealshake... Minuman kesihatan terbaik untuk si…

6 Sebab Mealshake terbaik untuk Anak Anda..

sumber: mamafaiz.com

jom baca 6 fakta tentang Mealshake ni..


Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.


•Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.


•Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.


•Anti-Oxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.


•Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel mov…

Alternatif Ibu untuk Anak....

Image
Seminggu ni kak long agak slow dalam berblog....hehehe bukan apa...melayan kehendak anak-anak dan diri sendiri yang kurang sihat...Alhamdulillah...setelah diberi rehat secukupnya dan anak-anak diberi Mealshakes dan Omega...ia menampakkan hasil yang positif...kalau boleh kak long tak nak bergantung lai dengan UBAT....sebab yang kita semua tahu kebanyakan ubat ni memberi kesan jangka masa panjang yang agak kurang elok...apatah lagi ia turut memberi kesan kepada sesetengah organ dalam badan jika diambil dengan kerap...

Sejak mengenali Shaklee....kak long sekeluarga mula menggunakan suplemen dalam menangkis permasalahan kesihatan seperti demam, selsema dan batuk....

Untuk anak-anak....selain Mealshakes dan Omega..penggunaan Basic H turut memainkan peranan jika anak demam....

Antara langkah-langkah yang kak long ambil ketika anak-anak demam:

i) Terus memberikan Mealshakes setiap hari - kenapa? Mealshakes adalah satu ramuan yang lengkap dengan 19 vitamin dan mineral...biasanya kan bila kana…