Showing posts with label set kanak-kanak. Show all posts
Showing posts with label set kanak-kanak. Show all posts
, , , , , ,

ALAHAN MAKANAN PADA BAYI

Keluarga kaklong ada sejarah alahan makanan. Adik yang kedua sangat alah terhadap telur puyuh. Setiap kali dia makan telur puyuh, muka dan badan akan bengkak-bengkak. Amik masa gak nak pulih seperti sedia kala. Ini berterusan sehingga dia mula bersekolah.

Tapi macamana kita nak tahu adakah kita berisiko untuk alah terhadap makanan atau tidak? Jemput baca sedikit perkongsian di bawah. Sumber tulisan ini adalah dari Baby Centre


Apa itu alahan makanan?

Alahan makanan ialah apabila sistem pertahanan badan (sistem imun) bayi anda mempunyai reaksi buruk terhadap protein dalam makanan yang biasanya tidak membahayakan, dan cuba untuk melawannya dengan menghasilkan antibodi.

Jika bayi anda mengalami alahan makanan, kemungkinan besar dia akan menunjukkan simptom-simptomnya beberapa minit sahaja selepas memakan makanan tersebut.

Adakah alahan makanan kerap berlaku pada bayi?

Alahan makanan biasa berlaku pada bayi dan kanak-kanak kecil. Dianggarkan sehingga lapan peratus kanak-kanak di bawah usia tiga bulan mengalami alahan makanan.

Anak anda lebih berkemungkinan mengalami alahan makanan jika seseorang dalam keluarga juga mengalami alahan makanan, atau alahan laian seperti asma atau ekzema. Kaitan di antara alahan makanan dan ekzema adalah sangat tinggi.

Bayi-bayi yang mengalami ekzema yang teruk semasa di bawah usia tiga bulan lebih berkemungkinan mengalami alahan makanan. Secara amnya, lebih awal ekzema bermula, dan lebih teruk keadaannya, lebih besar kemungkinan anak anda mengalami alahan makanan.

Golongan yang berisiko paling tinggi adalah mereka yang mempunyai sejarah keluarga mengalami alahan. Gambarajah di bawah boleh digunakan untuk menentukan tahap risiko bayi anda.


Makanan apakah yang paling biasa menyebabkan alahan?

Makanan yang paling biasa menyebabkan alahan makanan adalah susu, telur, kacang tanah, dan kekacang lain seperti kacang hazel, walnut dan badam. Statistiknya adalah:

susu: di antara 1.6 peratus dan tujuh peratus pada bayi
telur: kira-kira dua peratus kanak-kanak di bawah usia tiga tahun
kacang tanah: sehingga dua peratus kanak-kanak

Apakah simptom-simptom yang harus saya perhatikan?

Adalah mudah untuk mengesan samada anak anda mempunyai alahan segera terhadap makanan. Tanda-tanda dan simptomnya termasuk:

gatal-gatal (ruam) sekeliling mulut, hidung dan matanya, yang mungkin merebak ke seluruh badan
bengkak pada bibir, mata dan muka
hidung berhingus atau tersumbat, bersin-bersin, mata berair
gatal mulut dan sakit tekak
loya, muntah-muntah dan cirit-birit

Jika anak anda mengalami reaksi yang lebih teruk, dia mungkin berdehit, sukar bernafas, bengkak pada tekak dan lidah, dan tekanan darah turun tiba-tiba. Ini dikenali sebagai anafilaksis atau kejutan anafilaksis, dan boleh mengancam nyawa. Terus hubungi ambulans atau bawa ke hospital dengan kadar segera.

Ibu dan ayah janganlah bimbang. Kebanyakan kanak-kanak atau bayi ni akan bebas dari alahan ini apabila mencapai umur persekolahan. Namun pengurusan alahan ini sememangnya memerlukan ilmu, wang, masa dan tenaga. Sekarang ni banyak sahaja kumpulan sokongan alahan bayi yang ada. Ibu ayah boleh mencari di Facebook ataupun berhubung dengan klinik kesihatan kawasan masing-masing.


Untuk dapatkan produk Tasneem Naturel, anda boleh hubungi kaklong



Atau anda juga boleh klik sahaja icon di bawah untuk pembelian terus secara online.

Share:
Read More
,

MEALSHAKES PILIHAN ANAK - Pengedar Shaklee Manjung



Hari-hari ayam. Hari ni pun request lauk ayam juga.

Ibu ayah naik jemu. Maka menu hari ni ikan pari asam pedas.

Tumis sayur dan gorengkan telur dadar. Tempe goreng kalau ada penambah selera. Percikkan kicap manis dan masin berselang seli.

Yang request ayam tadi pun dah lupa perihal ayam. Maka jomlah makan berjemaah di dalam talam.

Selalu tak korang, ibu-ibu kat luar sana berhadapan dilema ni. Kalau ye, meh kita sep sikit hehehe.

Kaklong pun sama. Di rumah ni 2 item ni wajib ada, AYAM dan TELUR. 2 ni memang favourite anak-anak. Tapi sebenarnya cukup ke nutrien anak-anak kita kalau diorang ni jenis pemilih makan?

Tak cukup sebenarnya. Tapi mujurlah juga kaklong top up nutrien diorang ni dengan pengambilan MEALSHAKES SHAKLEE.

Mealshake ni biasanya diorang akan bancuh sendiri sebagai sarapan ataupun minum petang. Kekadang tu, saje je nak buat smoothies maka tambahlah ESP dan buah-buahan yang diorang suka.

Setakat ni, Alhamdulillah nampaknya diorang ni serasi dengan Mealshakes Shaklee. 

Kat rumah memang kena standby siap-siap 1 canister untuk diorang.

Ibu-ibu kat luar sana biasanya beri suplemen apa untuk anak-anak permata hati?

Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , , ,

ANAK KURANG BERAT BADAN PERLU MAKANAN BERKALORI TINGGI (Part 1) - Pengedar Shaklee Manjung


Salam sayang

Sepetang semalam di klinik kesihatan. Rutin pemeriksaan buat anak dara berdua ni

So far semuanya ok tapi bila ditimbang,hmm anak dara kaklong berdua ni kategori KBB.

Korang tau tak KBB tu apa? KBB tu kurang berat badan. Walhal dua beradik ni memang makan tak berenti. Jenis tak menolak rezeki katanya. Kalau ada 5orang berbeza yang makan, memang 5 orang tu jugalah mintak disuap makanan hihi

Lepas ni cik misi suruh diorang makan lebih lagi. Cik  misi kata anak-anak kena ikut graf. Memang lah ada yang kurang berat tapi sebaiknya jangan lah sampai ke kawasan kuning tu. Sebabnya dua anak dara ni dah kat borderline dah.

Hmm kalaulah ibunya yang KBB kan best. Ni, ibu asyik masuk kategori LBB jek 🙈

Jadi kaklong kenalah ambik inisiatif untuk pastikan berat diorang ni naik. Sebabnya bulan depan dah kena check up lagi sekali khusus untuk monitor berat badan diorang ni hmmm.

Sebenarnya untuk anak-anak yang ada masalah kurang berat badan ni kan, ada je jalan penyelesaiannya. Terutama jika anak tu takde masalah selera makan.

Antara penyelesaian yang boleh kita ambik ialah dengan memberi anak-anak ni makan makanan berkalori tinggi.

Makanan kalori tinggi tu apa?

Kalori tu adalah pengukuran asas untuk memberitahu jumlah tenaga yang boleh dibekalkan olehe sesuatu jenis makanan.

Jadi makanan berkalori tinggi ni adalah makanan yang lazimnya mempunyai kandungan tenaga yang banyak. Atau boleh juga didefinisikan sebagai makanan yang membekalkan tenaga yang banyak.

Bila sebut makanan kalori tinggi mesti ramai yang ingat makanan bergoreng dan berlemak je kan. Eh, ada je buah-buahan yang berkalori tinggi.

Eating fruit while pregnant helps baby's cognitive development

Kat bawah ni contoh buah yang ada kandungan kalori yang tinggi.

1. Pisang (89 Kkal, per 100 gram)

Memiliki banyak nutrisi yang baik untuk tubuh, seperti potasium, fosforus, kalsium dan zat besi serta vitamin lainnya.

2. Kurma (282 Kkal, per 100 gram)

Buah kecil dan manis dari timur tengah ini memiliki kandungan kalori yang sangat tinggi. Rasanya yang manis dan mengandung banyak sekali gula adalah penyebab dari tingginya kalori yang terkandung di dalam buah kurma ini. Mungkin tidak akan merasa kenyang dengan memakan 3 buah kurma, namun percayalah, kalori dari 3 buah kurma sudah cukup bagi anda.

3. Avocado (160 Kkal, per 100 gram)


Buah avocado merupakan makanan yang mengandung kalsium yang tinggi, namun nilai kalorinya juga tinggi. Boleh diambil tapi jangan berlebihan.

4. Anggur (69 Kkal, per 100 gram)

Kandungan gula yang tinggi pada anggur membuat buah ini memiliki kadar kalori yang juga tinggi.

5. Kelapa (354 Kkal, per 100 gram)

Kelapa merupakan buah yang sangat menyegarkan. Namun ternyata, kelapa merupakan buah dengan kadar kalori yang tinggi. Kalori ini diperoleh dari tingginya kadar lemak yang terdapat pada buah ini.

6. Mangga (156 Kkal, per 100 gram)

Manis, ranum, bernutrisi ini termasuk buah-buahan dalam makanan sihat. Buah yang memiliki isi berwarna oren kekuningan ini sangatlah menarik untuk diambil setiap hari namun, hati-hatilah dengan kandungan kalorinya.

7. Pir (58 Kkal, per 100 gram)


Fakta mengejutkan, bahwa 96 persen dari daging buah pir adalah lemak. Ini bermaksud pir juga merupakan salah satu buah dengan kadar kalori yang tinggi. 

8. Blueberry (38 Kkal, per 100 gram)

83% dari buah yang manis dan enak ini merupakan lemak. Hal ini disebabkan kandungan gula yang tersimpan pada blueberry ini sangatlah tinggi.

9. Raspberry (52 Kkal, per 100 gram)

Sama seperti blueberry, buah ini juga memiliki kandungan lemak yang tinggi, yang dihasilkan oleh adanya gula. Namun kadarnya lebih rendah dari pada blueberry, iaitu hanya sekitar 60persen saja lemak yang terkandung dalam buah ini.

10. Epal (52 Kkal, per 100 gram)


Buah ini adalah buah yang menyegarkan dan kaya akan vitamin serta mineral yang diperlukan oleh tubuh, bahkan dikonsumsi sebagai makanan untuk diet sihat. Namun demikian, ternyata epal juga memiliki kandungan kalori yang cukup tinggi.

11. Kacang -Kacangan dan Biji-Bijian

Sama seperti buah-buahan, walaupun kacang dan biji-bijian memiliki banyak manfaat dari segi nutrisi. Selain vitamin dan mineral bagi tubuh, ternyata kacang dan biji -bijian memiliki kalori yang tinggi dan sangat berbahaya bagi tubuh apabila dikonsumsi secara berlebihan.

Jenis kacang dan biji-bijian ini ternyata sanggup menghasilkan 719 kalori untuk 100 gramnya.

Nampaknya lepas ni memang kaklong kena berikan anak-anak ni makan buah yang berkalori tinggi lah. Pisang dan mangga memang pun kegemaran anak-anak.

Berminat menjadi ahli Shaklee atau mencuba produk?


Hubungi



Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com

Share:
Read More
, , ,

Masalah Sembelit selesai dengan Mealshake - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Meal shake Shaklee merupakan minuman berkhasiat, sedap dan berkrim serta sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk kanak-kanak, remaja dan juga dewasa

Mealshake adalah sumber yang baik bagi serat dan protein. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu badan. Ia adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan, membekalkan asid amino yang diperlukan untuk penghasilan protein.

Serat yang terdapat di dalam Mealshake Shaklee banyak membantu masalah sembelit terutamanya kanak-kanak.

Di bawah adalah testimoni ibu-ibu yang telah mencuba Mealshake untuk anak mereka. 
Jemput baca ye :)

Image result for mealshakes untuk sembelit

Image result for mealshakes untuk sembelit

Image result for mealshakes untuk sembelit

Selain sembelit, ia juga membantu masalah kurang selera makan anak-anak. Ini kerana ia kaya dengan kalsium dan zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan. Zink juga membantu menaikkan selera makan anak-anak ini.

Berminat menjadi ahli Shaklee atau/dan mencuba produk Shaklee?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com

Share:
Read More
, ,

Vitalea for Kids sebagai Perisai Kanak-kanak - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Kanak-kanak antara golongan yang mudah dijangkiti penyakit berjangkit seperti demam, selesema dan batuk.

Kak long amat memahami keadaan ini. Apatah lagi jika kita menghantar anak-anak ke nurseri kan. Kitaran sakit seakan tak berhenti. Ini merupakan antara perkara yang amat merunsingkan kita sebagai ibu bapa.

Sebagai salah satu perlindungan atau perisai untuk menentang jangkitan penyakit adalah dengan memastikan anak-anak kita mendapat nutrien yang mencukupi. Namun, anak-anak dari usia 4-10 tahun lazimnya sangat memilih makan. Jadi apa yang kita sebagai ibu dan ayah boleh lakukan untuk mereka?

Jangan risau ye, Shaklee menyediakan rumusan khusus buat kanak-kanak yang berusia 4-12 tahun.


Si manja yang sedang membesar memerlukan vitamin dan mineral yang mencukupi untuk kesihatan dan tumbesaran optimum mereka tetapi kebanyakan kanak-kanak sangat memilih makanan. Usah risau, Vita-Lea® for Children dicipta khas dengan mikronutrien berspektrum luas untuk memenuhi keperluan nutrisi si manja.

Keistimewaan Shaklee

Vita-Lea® for Children dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif.

Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian kesemua lapan vitamin B, serta vitamin C, D dan E, yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat.

Tanpa tambahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan, dan ia dimaniskan secara semula jadi menggunakan xylitol yang tidak menggalakkan kerosakan gigi.

Bebas gluten dan berperisa anggur lazat yang pasti digemari oleh si manja


Jika ada yang berminat nak dapatkan SET PROMO ESP
 cepat-cepat contact kak long tau

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , , , ,

Cari Vitamin Untuk Anak?

Salam sayang 

Dah masuk bulan Mac ni... Sekejap je rasa kan. Tak lama lagi bulan Ramadhan bakal menjelma... Korang dah siap ganti ke? Jangan ganti lewat-lewat ye

Bulan lepas, boleh dikatakan bulan sakit untuk kami sekeluarga. Bermula dari anak-anak bawak ke ibu dan ayah dan kemudian pusing ke anak-anak semula dan hujung-hujungnya baby yang kecil pula demam, batuk dan selsema.

Mungkin kerana perubahan cuaca dan suasana tempat tinggal kot. Kak long baru je berpindah dari Sitiawan ke Manjung masuk bulan kedua. Walaupun jarak tak jauh namun banyak beza dari segi cuaca. Sitiawan lebih panas dan kering berbanding Manjung yang lebih banyak hujan. Jadi mungkin sistem badan sedang beradaptasi :)

Anak-anak dari yang sulung (10 tahun) hingga yang nombor 3 (4 tahun) memang kak long pastikan mereka mengambil vitamin yang sepatutnya. Tapi kena tengok kesesuaian ye. Shaklee sememangnya menyediakan formulasi khusus untuk kanak-kanak mengikut umur mereka.

Gambarajah di bawah adalah set lengkap vitamin Shaklee yang boleh diambil dari usia 4-12 tahun. 
Image result for set kanak-kanak shaklee

Bagaimana pula untuk anak-anak yang 1-3 tahun?

Untuk mereka yang di antara 1-3 tahun, boleh mengambil set ini pula


Di bawah ni penerangan terperinci bagi setiap vitamin dalam set kanak-kanak ini

Meal Shakes

Merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan serta kaya dengan fiber/serat. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Omega Guard

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. 
DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.
Shaklee Omega Guard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan Omega Guard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA

Chewable vitamin C

Senang dikunyah oleh kanak-kanak yang sukar menelan pil. Hanya perlu hisap kunyah atau kemam sahaja dalam mulut. Juga boleh di ambil oleh orang dewasa.
Chewable vitamin c telah mengalami revolusi formula baru yang ditingkatkan dengan tambahan bioflavonoid complex dan merupakan vitamin c paling lengkap di pasaran.


Berminat untuk dapatkan VITAMIN ANAK-ANAK?

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
,

Vitamin untuk Anak yang Tonsil

Salam sayang 

Beberapa hari ni kerap kak long dapat kiriman sms dan whatsapp dari ibu-ibu yang mempunyai anak yang mengidap penyakit tonsilitis. Ada yang baru pertama kali kena dan ada yang berulang-ulang.

Image result for tonsillitis

Sebelum kita tengok apa vitamin yang boleh membantu, jom kita baca sikit tentang tonsilitis ni.

Pertama sekali APA ITU TONSILITIS?

Tonsillitis adalah jangkitan dan keradangan pada tonsil
Tonsil pula adalah kelenjar yang terdapat di sebelah belakang tekak dan di belakang lidah. Tonsil merupakan barisan pertama pertahanan badan kita terhadap serangan penyakit. Mereka adalah sebahagian daripada sistem imuniti dan membantu memerangkap kuman sebelum serangan yang lebih kuat merebak ke seluruh tubuh badan.

Tonsillitis adalah jangkitan yang paling biasa berlaku pada kanak-kanak dan remaja, namun orang dewasa pun boleh menghidapinya.  Bila kita mula dijangkit tonsillitis ia mungkin berasa sakit dan tidak menyenangkan, namun kebiasannya ia tidak serius. 

PUNCA

Tonsilitis biasanya disebabkan oleh serangan virus. Namun adakalanya ia juga disebabkan oleh jangkitan bakteria dari species Streptococcus sp.

KENAPA Kanak-kanak mudah dijangkiti tonsilitis?

Kanak-kanak dari usia 5-15 tahun merupakan antara mereka yang berisiko dan mudah dijangkiti tonsilitis ini. Ini kerana pada jarak umur inilah, sistem imuniti mereka sedang berkembang dan menjadi lengkap menjelang usia remaja. Tambahan pula pada usia ini, mereka sudah mula bersekolah dan lebih terdedah pada persekitaran luar. Oleh itu, jangkitan virus seperti ini sangat mudah sekali terkena pada mereka.

CARA MENGATASI

Di Shaklee, terdapat beberapa vitamin khusus untuk kanak-kanak. Vitamin-vitamin ini diformulasikan khusus untuk mereka dan ada di antara vitamin ini boleh diambil sejak usia 1 tahun. 

Gambarajah di bawah merupakan SET VITAMIN KANAK-KANAK. Set ini membantu membina ketahanan sistem imuniti kanak-kanak. Ia menjadi perisai dalam diri kanak-kanak dari mudah terkena sebarang jangkitan virus mahupun bakteria.

SET VITAMIN KANAK-KANAK ini mengandungi 
i) Chewable Vita-C
ii) Omega Guard
iii) Vitalea for Kids
iv) Mealshake
Image result for set kanak-kanak shaklee

Sebaik-baiknya untuk mendapatkan perlindungan penuh, Set ini perlu diambil sepenuhnya. Untuk konsultasi lebih terperinci mengenai set ini boleh hubungi



Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
, , , ,

Vitamin untuk Anak-anak

Salam sayang 


Anak-anak saya akan bersarapan bancuhan Meal Shake, ESP dan Performance sebelum mereka ke sekolah. Minuman ini juga saya berikan kalau tiada minum petang seperti goreng pisang atau roti.

Mereka dah biasa dengan campuran 3 ini yang kami panggil Tripple Gems.So kalau travel ni la penyelamat kami kalau makanan lambat atau sedang tercari-cari tempat makan.

Tahukah kita anak-anak yang makan tak berhenti-henti dikatakan kerana badan mereka tidak mendapat zat vitamin dan nutrien sebenar yang diperlukan oleh badan. Maka kanak-kanak ini boleh diberikan Meal Shake dalam minuman harian mereka. InsyaALLAH selera mereka akan terkawal.

Berminat untuk dapatkan set vitamin ini?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , , , ,

MEALSHAKES & SEMBELIT

Salam sayang

Antara perkara yang sering menjadi kerisauan ibu-ibu adalah apabila anak mengalami sembelit. Bagaimana sembelit boleh berlaku? Salah satu sebabnya adalah kekurangan air dan fiber dalam menu harian anak-anak kita

Jadi solusinya yang kak long buat adalah dengan menyediakan botol air masak khusus untuk anak-anak dan sediakan buah-buahan untuk mereka ambil setiap hari.

Namun begitu, kak long pasti ada juga anak-anak yang tidak suka buah (macam Anas)... Sayur jauh sekali.. maka alternatif kak long adalah dengan memberikan Anas MEAL SHAKES


Setiap pagi sebelum ke sekolah, kak long akan bancuhkan Anas segelas MEAL SHAKES bersama-sama susu berperisa atau Tamar Cocoa.

Alhamdulillah, Anas lebih cergas dan tiada masalah sembelit dengan MEAL SHAKES.

Bagaimana MEAL SHAKES membantu mengelakkan sembelit?
MEAL SHAKES mengandungi dietary fiber dan fiber terlarut yang membantu memastikan sistem pelawasan dalam keadaan baik.

Nak tahu lebih lanjut tentang fiber... Jumpa di entry selanjutnya...



Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

MEALSHAKES kegemaran ANAS ZIKRY

Salam sayang

Bulan ni merupakan BULAN MEALSHAKES... Maka promo macam ni sangat-sangat dinantikan oleh ibu-ibu terutamanya... masa inilah pun nak memborong Mealshakes buat simanja mereka.

Anak-anak kak long terutamanya Anas sangat menggemari Mealshakes... Rasanya yang lemak berkrim ala ala aiskrim vanila memang menjadi kesukaan Anas. Pernah juga dia tertangkap ketika meratah Mealshakes hehehe...

Anas bukannya seorang yang mudah untuk makan vitamin mahupun ubat (walaupun ketika sakit) namun sejak kak long memperkenalkan Omega dan Mealshakes dalam diet hariannya, Anas tak pernah culas mengambil Mealshakes walau sehari... Semenjak bersekolah ni, Anas semakin rajin membancuh Mealshakes sendiri...

Resipi mudah buat Anas... 

Susu Dutch Lady atau Magnolia (Susu Segar atau berperisa)
+
1 sudu besar Mealshakes
Dan shake shake shake 

Alhamdulillah Anas nampak ceria dan bertenaga untuk ke sekolah setiap pagi...


Jadi ibu-ibu di luar sana, jom bertukar ke Mealshake... Minuman kesihatan terbaik untuk si manja anda

Nota: Mealshake hanya sesuai diambil untuk kanak-kanak berusia 1 tahun ke atas. 


   
Pengedar Sah Shaklee Manjung
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , ,

6 Sebab Mealshake terbaik untuk Anak Anda..

sumber: mamafaiz.com

jom baca 6 fakta tentang Mealshake ni..


Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.


•Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.


•Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.


•Anti-Oxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.


•Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.


•Great Taste for young and old - Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar

Itu dia 6 sebab kenapa Mealshake menjadi hot sale ibu bapa untuk anak-anak mereka...actually mealshake bukan sekadar untuk kanak-kanak tetapi ia juga sesuai untuk orang dewasa...Dengan rasa vanilla...ia pasti digemari oleh setiap lapisan...
Share:
Read More
, , ,

Alternatif Ibu untuk Anak....

Seminggu ni kak long agak slow dalam berblog....hehehe bukan apa...melayan kehendak anak-anak dan diri sendiri yang kurang sihat...Alhamdulillah...setelah diberi rehat secukupnya dan anak-anak diberi Mealshakes dan Omega...ia menampakkan hasil yang positif...kalau boleh kak long tak nak bergantung lai dengan UBAT....sebab yang kita semua tahu kebanyakan ubat ni memberi kesan jangka masa panjang yang agak kurang elok...apatah lagi ia turut memberi kesan kepada sesetengah organ dalam badan jika diambil dengan kerap...

Sejak mengenali Shaklee....kak long sekeluarga mula menggunakan suplemen dalam menangkis permasalahan kesihatan seperti demam, selsema dan batuk....

Untuk anak-anak....selain Mealshakes dan Omega..penggunaan Basic H turut memainkan peranan jika anak demam....

Antara langkah-langkah yang kak long ambil ketika anak-anak demam:

i) Terus memberikan Mealshakes setiap hari - kenapa? Mealshakes adalah satu ramuan yang lengkap dengan 19 vitamin dan mineral...biasanya kan bila kanak-kanak demam, selera makan turut berkurang, jadi pengambilan mealshakes ni membantu memastikan yang mereka memperolehi nutrien yang cukup

ii) Mandikan mereka dengan kerap - dalam hal ini, kak long menggunakan beberapa titik Basic H dalam air mandian mereka....Basic H adalah double concentrated jading cukup dengan hanya beberapa titik sahaja....ia membantu menurunkan suhu badan dengan lebih cepat...kak long akan mandikan anak 3 kali sehari dan turut menggunakan campuran Basic H untuk spongin mereka....

iii) Amalkan bersedekah - Amalan bersedekah ni sangat baik dalam kehidupan seharian kita sebenarnya...ia menjadi benteng diri kita dan keluarga dari hasad dengki manusia, membersihkan jiwa, membersihkan harta dan juga pembuka rezeki...bukankah kesihatan juga rezeki...jadi jika ada antara anda yang sering sakit atau mempunyai anak yang sering sakit...apa kata kita jadikan sedekah ni sebagai salah satu amalan kita...InsyaAllah...berkat keikhlasan kita...kesihatan diri dan keluarga dapat diperolehi...

Jika anda di luar sana ingin mencuba vitamin untuk anak-anak....kak long ada menyediakan 2 set kesihatan...





Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More