Posts

Showing posts with the label shaklee

INGIN MENDAPATKAN VITAMIN SHAKLEE DI MANJUNG DAN SEKITAR? - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Alhamdullillah tanpa sedar Shaklee inilah bisnes yang mudah kaklong buat selama beberapa tahun kebelakangan ini. Sejak dari kaklong masih bekerja sehinggalah sekarang bergelar ibu bekerja dari rumah.

Kaklong menyediakan beberapa produk 'hot item' seperti ESP Shaklee, vitamin kecantikan seperti Vitamin C dan Vitamin E , Vivix Shaklee, Nutriferon dan beberapa vitamin laku keras lagi yang memang sentiasa dicari oleh pengamal supplement.



Kaklong adalah Pengedar Bebas Shaklee di Manjung, Perak dan saya merupakan bisnes partner leader kaklong yang lebih dikenali dengan nama Norita Idris atau Kak N. Blog Kak N menjadi rujukan ramai pengedar Shaklee dan juga pengamal supplement termasuklah kaklong.



Jika anda berminat nak dapatkan produk Shaklee kawasan Sitiawan, Manjung dan Lumut atau ingin menjadi ahli Shaklee boleh hubungi kaklong di talian di bawah ye.

Jangan risau, kaklong turut mencari bisnes partner dari negeri lain untuk bersama berkembang dan berjaya. Adakah anda orang yang kakl…

PELUANG TERBAIK BUAT YANG BUKAN AHLI!

Image
Salam sayang 

Bulan ni Shaklee buat offer kaw-kaw untuk mereka yang bukan ahli.




Menarik kan!
Ni kak long bagi cerita terang-terang ye apa manfaat amik ENROLLMENT PROGRAM ni.
MANFAAT 1
 Tapi bila korang beli 2 botol, korang dah boleh dapat HARGA AHLI tau.  Sebabnya pembelian 2 VIVIX korang dah  LAYAK FREE MEMBERSHIP. Dah jimat RM79.50 beb. Duit dapur seminggu tu.
MANFAAT 2
HARGA AHLI untuk VIVIX adalah 20% lebih murah.  Hah cuba kira, cun wei kalau beli HARGA AHLI. Yang bestnya lagi kan, BELI 2 BOTOL VIVIX ni dapat lagi diskaun 5% dari jumlah harga sebenar. Yang ni je dah kira jimat RM200++ Giler la wei. Siapa je yang pernah bagi diskaun macam ni.
MANFAAT 3
Pembelian VIVIX disertakan dengan PENGHANTARAN PERCUMA.  Perghhh memang tak masuk dek akal kan. Beli barang tapi tak payah bayar kos penghantaran. Dah jimat lagi RM10.60. Lepas lah 1 set Snack Plate KFC kan.
MANFAAT 4
Beli 2 VIVIX dah layak dapat BONUS BULANAN.  Berapa pulak tu? Dalam lingkungan RM35-40. Tambahan duit tu.
So cuba korang…

PROMOSI SEHARI JE

Image
Salam sayang 


Wahhh! Memang seronok lah!
Nak tau kenapa tak? 16 Sepetember ni, sempena Hari Malaysia, Shaklee memberi peluang untuk LUCKY DIP
Kat cawangan, akan ada acara seperti Pemeriksaan Kesihatan Percuma (yang ni best sebab ada Karada Scan sekali). Kemudian akan ada siri Ceramah Kesihatan dan juga beberapa aktiviti kanak-kanak.
Sesiapa yang ada masa dan berminat nak kenal dengan lebih dekat lagi Shaklee, korang dipersilakan hadir ke mana-mana cawangan terdekat korang.
Ibu Pejabat
Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai, Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Johor
14, Jalan Molek 1/10, Taman Molek, 81100 Johor Bahru.
Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra, 15200 Kota Bharu.
Perak
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya, 30000 Ipoh
Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
S…

SHAKLEE SENTIASA SELAMAT - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 

Memang banyak dan pelbagai jenis suplemen yang ada di Malaysia ni. Tapi sejauh mana suplemen itu selamat untuk diambil.

Shaklee SENTIASA SELAMAT

Setiap produk yang dihasilkan dari Shaklee adalah dari bahan semula jadi dan paling tulen.

Produk Shaklee juga bebas dari sebarang penambahan bahan tiruan, perisa, pengawet mahupun bahan kimia berbahaya
Shaklee bekerjasama dengan ahli toksikologi bagi mengembangkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia dan kami mengemaskini senarai ini bagi memastikan bahan-bahan kimia ini tidak mencemari sebarang produk kami.















Dah semak bahan dalam produk yang sedang anda gunakan? Kalau belum, sebaiknya anda semak. Sebab kita nak guna produk yang bukan sahaja berkesan tapi juga selamat

Berminat menjadi ahli Shaklee dan mencuba produk?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com

HARGA BARU SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Antara produk Shaklee yang berubah harga bermula 1 Mei 2017.
⬇⬇⬇ 1. Herbal blend
2. Alfalfa (S)
3. B Complex
4. Herblax
5. Garlic
6. Lecithin
7. Peppermint
8. Hair Prosante Spray
9. Basic H
10. Soft Fabric
11. Nutriwhite Make Up Remover
12. Nutriwhite Cleanser
13. Nutriwhite Toner
14. Alfalfa (L)
15. Carotomax
16. ESP
17. Mealshake
18. Vitamin C
19. Vitamin E
20. Vita Lea
21. Cinch Shake
22. Balancing Moisturizer
23. Hydrating Cleansing Lotion
24. Hydrating Toner
25. Purifying Gel
26. Purifying Toner
27. Repleshing Conditioner
28. Revitalizing Shampoo
29. Fresh Laundry
30. Filter
31. Housing Kit
32. Water Pitcher ⬆⬆⬆
Di sini kak long sertakan sekali HARGA RUNCIT UNTUK SETIAP VITAMIN mengikut harga terkini






Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

HQ Shaklee yang Baru!

Image
Salam sayang 

Buat semua pembaca setia rahsiasihat.com ini, kak long nak beritahu yang bermula 25 April 2017 (iaitu Selasa hadapan), HQ Shaklee tidak lagi beroperasi dari The Pinnacle Sunway. 
Sepanjang kak long berShaklee, ini adalah kali ketiga Home Office Shaklee berpindah. Sebelum ini, HQ Shaklee beroperasi dari Empire Tower Subang. Pada 25 Ogos 2014, HQ Shaklee meneruskan operasi di tempat baharu iaitu di Sunway Pinnacle sehingga ke hari ini.
Memilih tarikh 25 April 2017, sekali lagi HQ Shaklee berhijrah ke tempat yang baru.
Alamat terbaharu HQ Shaklee: Level 2,  Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway
Jadi selepas ini, jangan pula ke Pinnacle Sunway ye. Tandakan siap-siap alamat baru HQ Shaklee ni dalam waze anda :)


Ingat Shaklee Ingat Kak Long

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Kelas Euphoria Leader Build Leaders (LBL) 2

Image
Salam sayang 

Teks: Nur Adha Mansor
Gambar: Nur Adha Mansor




Ini entri tertunggak sebenarnya. Pada bulan Februari 2017 yang lalu, lebih tepatnya tarikh 19 Februari, bertempat di Hotel Sri Petaling, Kumpulan Euphoria di bawah bimbingan Kak Norita (bonda bisnes kak long) telah mengadakan Kelas Leader Build Leader Module 2. Kelas tersebut bermula jam 2 petang dan berakhir jam 6 petang.

Secara dasarnya dalam kelas ini, kami pengedar sah Shaklee di bawah Grup Euphoria telah diajar
- Bagaimana sebagai seorang SID ingin mengembangkan organisasi?
- Bagaimana menjadi leader yang berkesan?
- Apakan tugasan seorang leader dan apa yang perlu leader uruskan dalam memastikan organisasi semakin mantap.
- Apakah profil seorang leader.

Kelas ini sangat menarik sebab kadangkala kita tidak tahu teknik sebenar dalam menguruskan organisasi bisnes kita. Selain dari belajar teknik-teknik di atas, kami turut dibekalkan dengan nota yang boleh dirujuk apabila pulang ke rumah. Kami turut diajar bagaimana henda…

PERBEZAAN SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Shaklee sememangnya berbeza jika dibandingkan dengan produk atau syarikat pengeluar makanan kesihatan yang lain

SHAKLEE SENTIASA SELAMAT

Kami telah melaburkan lebih $250 juta untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.

Kami menjalankan 350 ujian bagi setiap kandungan dan 100,000 ujian kualiti produk serta 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap tahun.

Kami hanya memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk kami.

Produk kami tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya yang terdapatdalam produk pesaing.

Kami bekerjasama dengan ahli toksikologi bagi mengembangkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia dan kami mengemaskini senarai ini bagi memastikan bahan-bahan kimia ini tidak mencemari sebarang produk kami. TIADA Bahan TiruanTIADA Perisa TiruanTIADA Pemanis TiruanTIADA Pengawet TiruanTIADA PewarnaTIADA MSGTIADA Lemak Trans TIADA Bahan KimiaTIADA ParabenTIADA Bisfenol-ATIADA Dakwat Tok…

APA YANG SAYA DAPAT JIKA JADI AHLI SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Rata-rata bila sebut MLM je mesti ramai yang fobia...ada yang jijik dengar malah ada yang nak termuntah bila sebut je MLM ni...

Shaklee ni MLM ke?
Ye, Shaklee merupakan sebuah syarikat multi level marketing yang menjual produk kesihatan.

Jadi kalau saya join Shaklee ni saya kena menjual barang dan cari orang ke? 
Inilah antara persepsi kebanyakan dari kita. Bila sebut nak menjual dan cari orang ramai yang angkat tangan... Sebenarnya dalam Shaklee tiada paksaan untuk anda menjual atau mencari orang... Ia terserah pada diri kita sendiri...

Jadi apa kelebihan saya jadi ahli?
Korang pun ada yang jadi ahli JCard, Parkson atau Bonuslink kan... Jadi jika korang tak nak menjual atau mencari orang, korang boleh dapatkan pelbagai rebat, kumpul point tertentu dan yang paling seronok korang dapat membeli vitamin dengan harga yang lebih murah dari harga runcit. Jimat banyak!!!


Susah ke nak jadi ahli?
Tak susah pun, korang boleh je hubungi mana-mana pengedar Shaklee yang korang berkenan …

PROMOSI SEHARI SAHAJA!

Image
Salam sayang 
Mesti terkejut kan....promosi sehari je... 
Sebabnya PROMOSI SEHARI ni sempena KONFERENS KEBANGSAAN SHAKLEE yang bakal diadakan pada 28hb Mei 2016 hari Sabtu ini bertempat di Sunway Pyramid Convention Centre.


Apa yang syoknya PROMOSI SEHARI ni... Mai kak long nak habaq kat hangpa semua... ada 3 benda yang hangpa boleh dapat...

🎉🎁 Yang seronoknya tentang promosi ini adalah dengan setiap pembelian 4 set di atas, kita boleh dapat VITAMIN PERCUMA bergantung kepada jenis set yang kita ambil.
🎉🎁 Beli VITAMIN dapat EXTRA VITAMIN FREE! Seronok kan.... Dan lagi jika kita membeli tiket konferens dan membeli mana-mana set (untuk Set Ramadhan perlu beli 2 set), kita turut berpeluang mendapat LUCKY DIP (cabutan bertuah)

🎉🎁 Selain dari yang di atas, FREE MEMBERSHIP akan diperolehi jika anda membeli
2 Set A atau 1 Set B atau 1 set C atau 1 Set D
Untuk Set D, Shaklee akan membuat penghantaran secara PERCUMA. 
Jadi sambil membeli dapat keahlian percuma dan seronoknya dapat terus ha…

CAWANGAN SHAKLEE JOHOR BAHRU BERPINDAH

Image
Salam sayang 

Mungkin agak terlewat untuk kak long memberitahu namun better late than never kan...

Buat SID yang berada di Johor mahupun mereka yang berminat ingin mendapatkan produk Shaklee, cawangan Shaklee Johor Bahrutelah pun berpindah ke premis di alamat seperti di bawah:

No 47, 49 & 51 Jalan Molek 3.20 Taman Molek 81100 Johor Bahru Tel: 07-3507245 Fax: 07-3507804
Masih berada di taman yang sama cuma lokasi berbeza.


Jom kita jenguk-jenguk Cawangan Shaklee Johor Bahru yang baru ni....












Kelasss kan.... Dah macam HQ di Pinnacle tu...

Siap dengan training dan discussion room... Sangat bermanfaat bagi SID dan team mereka

Jemputlah jenguk CAWANGAN SHAKLEE JOHOR BAHRU yang baru ni ye
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Audit & Shaklee

Image
Salam sayang 

Tajuk macam takde kaitan kan... Sebenarnya memang banyak kaitannya

Kak long bertindak sebagai Document Controller (ni salah satu task yang diberikan) di tempat kerja hakiki kak long... Jadi selain dari mengadap operasi setiap hari, antara tugasan nya adalah mengadap para auditor pula. Kami di sini memandangkan tempat pemprosesan makanan, maka terdapat beberapa sistem yang WAJIB kami patuhi. Antara sistem persijilan yang ada termasuklah ISO9001:2008, FSSC 22000 dan HALAL.

SHAKLEE PENEMU MULTIVITAMIN PERTAMA DUNIA

Image
Salam sayang 

Dalam seminggu yang lepas, kak long banyak bercerita tentang OMEGA GUARD almaklum promo omega kan sedang berlangsung

Tapi hari ni kak long nak kongsikan pula tentang MULTIVITAMIN PERTAMA  di dunia iaitu VITALEA.


Kak long cerita dulu sejarah terhasilnya VITALEA ni ye... Dr Forrest C Shaklee adalah merupakan pengasas Shaklee Corporation. Ia bermula pada tahun 1915 di mana pada awalnya beliau dijangkiti TB. Beliau membuat ujikaji dengan mencampurkan herba yang mana ia mengandungi semua micronutrient yang diperlukan oleh manusia.


Hanya selepas 1956 barulah beliau berkongsi produk pertama beliau dengan masayarakat umum. Hasil dari campuran tersebut dikenali sebagai VITALIZED MINERALS yang mana bila ia digabungkan terhasillah VITA-MIN dan ia terus digunapakai sehingga sekarang.


Shaklee Vitalea Iron Formula membekalkan 28 jenis vitamin dan mineral, Teknologi salutan mikro asid folik berpaten membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid fol…

Bengkel Nutrisi Shaklee

Image
Salam sayang


Alhamdulillah dapat kak long dan suami menyertai Bengkel Nutrisi anjuran Shaklee Malaysia yang diadakan di Shaklee Home Office, Bandar Sunway.






Pelbagai ilmu berkaitan produk yang diperolehi dan tips pengambilan turut dikongsi bersama sepanjang bengkel ini.


Baru setengah hari berlangsung dan masih berbaki 4 jam lagi sebelum bengkel ini tamat. Masih banyak lagi ilmu yang perlu digali.


Buat semua SID di luar sana yang belum menghadiri Bengkel ini, anda memang sangat rugi. Buat pembeli, dapatkan produk anda dari Usahawan Shaklee yang berilmu ye.




Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Kelulusan bukan syarat berjaya dalam Shaklee

Image
Salam sayang

Alhamdulillah malam tadi berlangsungnya satu event Shaklee buat pertama kalinya di daerah Manjung ni...


Antara sesi yang diadakan adalah Sesi Health & Wellness, Mini Business Opportunity Meeting (BOM) dan Motivation Sharing

Sesi Health & Wellness Talk malam tadi berkisar mengenai Kesihatan Wanita serta produk yang sesuai... Banyak juga ilmu baru yang kak long cedok semasa sesi ini... (yang ini akakn kak long sharekan kemudian)

Namun yang paling menarik hati dan membuatkan kak long lebih bersemangat adalah apabila seorang pakcik ni membuat sesi perkongsian...

Beliau asalnya hanya pemandu lori..lulusan darjah 6...memulakan Shaklee dengan niat untuk menambah pendapatan keluarga... Beliau berbangsa India dan kurang fasih berbahasa Melayu namun berkat usaha gigih beliau...kini beliau telahpun mencapai taraf Senior Coordinator dengan pendapatan bulanan mencecah lebih RM5000 sebulan...Beliau tidak lagi membawa lori dan membuat Shaklee secara sepenuh masa sejak beliau nai…