Posts

Showing posts with the label shaklee

CEGAH OSTEOPOROSIS DENGAN KALSIUM SECUKUPNYA

Image
Hasil penemuan penyelidikan bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Otago, New Zealand menunjukkan kebanyakan wanita di Malaysia mendapat kurang daripada 50 peratus jumlah kalsium yang disarankan untuk kesihatan tulang. Pengambilan kalsium yang rendah merupakan antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada berlakunya penyakit osteoporosis yang bermaksud ‘tulang poros’.



Pakar Runding Ortopedik dan Pakar Bedah Trauma, Dr. Chin Chee Howe memaklumkan bahawa sumber yang tinggi kalsium datang dari produk tenusu seperti susu segar, keju dan yogurt. Bagaimanapun, produk tenusu terbabit jarang menjadi antara diet ruji penduduk negara ini.

“Osteoporosis adalah sejenis penyakit yang ‘senyap’ dan serius. Kebanyakan wanita hanya mengetahui mereka menghidapinya selepas mengalami retak atau patah tulang. Kesihatan tulang manusia merosot secara berperingkat dan beransur-ansur dari umur 30-an. Namun, ianya belum terlambat untuk mula menjaga kesihatan tulang anda,” katanya.

Osteopor…

INTERMITTENT FASTING (IF) DIET - KAEDAH DIET YANG SEMAKIN TRENDING

Image
Dah macam-macam kaedah diet yang kaklong belajar. Yang terkini rupanya tentang diet dengan berpuasa atau dikenali juga sebagai Intermittent Fasting Diet (IF Diet).



Ada yang kata IF Diet ni sebagai sunnah sebab kita berpuasa. Puasa selain puasa yang wajib sememangnya sunnah. Tapi nak kata Fiet IF ni sebagai sunnah sepenuhnya mungkin tak kot. Sebab diikutkan jika berpuasa, ada waktu sahur, dan kita mula dari terbitnya fajar hingga terbenam matahari. Ni definisi puasa sebenarnya.

Meh nak cerita apa sebenarnya Diet IF ni. Kaklong kongsikan dari Tuan Kevin Zahri ye

Apa dia Intermittent Fasting?
Diet IF adalah cara pemakanan yang melarang pengambilan makanan pada waktu-waktu tertentu. Tapi berbeza dengan amalan puasa Ramadhan, diet IF benarkan anda minum air kosong atau sumber yang tidak berkalori seperti kopi tanpa semasa “berpuasa”.


Jenis diet IF?
Terdapat beberapa jenis atau cara pengamalan IF.
16:8. Ini mungkin yang paling popular di mana anda boleh makan antara jam 12pm hingga 8pm tapi…

IBU HAMIL - PERUBAHAN PADA TRIMESTER PERTAMA

Image
Dapat tahu je hamil, perasaan teruja sebagai seorang bakal ibu tu pasti ada kan. Biasanya di awal kehamilan iaitu di trimester pertama (1-3 bulan) tak banyak perubahan fizikal yang nampak. Tapi kan, sebenarnya sistem tubuh kita bekerja dengan sangat aktif. Ini untuk memastikan yang tubuh badan kita bersedia secara fizikal dan emosional sepanjang tempoh kehamilan ini.

Di bawah ni kaklong kongsikan beberapa perubahan yang mungkin berlaku pada tubuh ibu hamil di trimester pertama ( 0 – 12 minggu) kehamilan :
SERING BUANG AIR KECIL Anda akan merasa lebih sering ingin buang air kecil, ini keraan pertumbuhan rahim yang menekan pundi kencing anda. Ia juga berlaku kerana perubahan hormon. Pastikan ibu hamil minum secukupnya. Dan pastikan juga kebersihan kawasan peribadi anda.

KONSTIPASI/ SEMBELIT  Trimester pertama mungkin ada sedikit masalah sembelit pada ibu yang hamil. Peningkatan hormon progesterone menyebabkan relaksasi otot sehingga usus kurang efisien. Selain itu, kadangkala suplemen …

AMBIL LOZENGES UNTUK HILANGKAN BATUK KETIKA HAMIL

Image
Biasanya masa hamil ni, ibu hamil memang mudah diserang dengan demam, selsema dan batuk. Ibu hamil adalah antara mereka yang dikategorikan sebagai golongan berimuniti rendah. Oleh sebab itu, mereka ni mudah diserang dengan pelbagai penyakit berjangkit.
Antara yang biasa diberikan oleh doktor kepada ibu hamil yang batuk adalah pemberian LOZENGES. Namun adakah ia sesuai sebenarnya diambil oleh ibu yang hamil?
Meh kita baca sedikit kupasan dari Dr Zubaidi Ahmad berhubung perkara ini.
Lozenges adalah ubat tablet yang dihisap dan diberikan perasa seperti rasa oren dan strawberi. Ia yang mengandung 2 bahan aktif, yakni 2,4 dichlorobenzil alcohol dan amymetacresol.
Kedua bahan aktif tersebut merupakan antiseptik lemah yang bertujuan membantu meringankan rasa gatal pada kerongkong dan membunuh virus dan bakteria.

Secara amnya kedua-dua bahan tersebut adalah selamat digunakan untuk wanita yang hamil, namun saya mencadangkan agar mengambilnya secara berhati-hati kerana belum belum ada kajian klini…

TANDA SELSEMA DISEBABKAN VIRUS BAGI IBU HAMIL

Image
Selesema biasanya disebabkan oleh alahan. Ia hanya setakat selsema dan mungkin batuk saja.

Selsema yang disebabkan oleh virus selalunya lebih teruk. Ia bermula dengan demam, sakit badan, keletihan, kemudian diikuti dengan bersin, selesema, termasuk hidung berair dan tersumbat, sakit tekak, batuk, demam dan rasa seram sejuk.

Apa yang penting ialah selsema yang disebabkan oleh virus menyebabkan seorang wanita hamil itu menjadi lemah dan mengalami demam.


Mereka mungkin mengalami cirit-birit atau muntah-muntah juga.

Antaranya:

1. Kesukaran bernafas, dan sesak nafas

2. Lendir / hingus berdarah

3.Rasa sakit di dada atau abdomen

4. Rasa pening, dan sakit kepala

5. Merasa pergerakan bayi dalam rahem sangat kurang

6. Demam panas yang tinggi dan tidak turun dengan ubat paracetamol
Jika mengalami gejala di bawah, harus dapatkan pemeriksaan yang cepat.

INGIN MENDAPATKAN VITAMIN SHAKLEE DI MANJUNG DAN SEKITAR? - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Alhamdullillah tanpa sedar Shaklee inilah bisnes yang mudah kaklong buat selama beberapa tahun kebelakangan ini. Sejak dari kaklong masih bekerja sehinggalah sekarang bergelar ibu bekerja dari rumah.

Kaklong menyediakan beberapa produk 'hot item' seperti ESP Shaklee, vitamin kecantikan seperti Vitamin C dan Vitamin E , Vivix Shaklee, Nutriferon dan beberapa vitamin laku keras lagi yang memang sentiasa dicari oleh pengamal supplement.



Kaklong adalah Pengedar Bebas Shaklee di Manjung, Perak dan saya merupakan bisnes partner leader kaklong yang lebih dikenali dengan nama Norita Idris atau Kak N. Blog Kak N menjadi rujukan ramai pengedar Shaklee dan juga pengamal supplement termasuklah kaklong.



Jika anda berminat nak dapatkan produk Shaklee kawasan Sitiawan, Manjung dan Lumut atau ingin menjadi ahli Shaklee boleh hubungi kaklong di talian di bawah ye.

Jangan risau, kaklong turut mencari bisnes partner dari negeri lain untuk bersama berkembang dan berjaya. Adakah anda orang yang kakl…

PELUANG TERBAIK BUAT YANG BUKAN AHLI!

Image
Salam sayang 

Bulan ni Shaklee buat offer kaw-kaw untuk mereka yang bukan ahli.




Menarik kan!
Ni kak long bagi cerita terang-terang ye apa manfaat amik ENROLLMENT PROGRAM ni.
MANFAAT 1
 Tapi bila korang beli 2 botol, korang dah boleh dapat HARGA AHLI tau.  Sebabnya pembelian 2 VIVIX korang dah  LAYAK FREE MEMBERSHIP. Dah jimat RM79.50 beb. Duit dapur seminggu tu.
MANFAAT 2
HARGA AHLI untuk VIVIX adalah 20% lebih murah.  Hah cuba kira, cun wei kalau beli HARGA AHLI. Yang bestnya lagi kan, BELI 2 BOTOL VIVIX ni dapat lagi diskaun 5% dari jumlah harga sebenar. Yang ni je dah kira jimat RM200++ Giler la wei. Siapa je yang pernah bagi diskaun macam ni.
MANFAAT 3
Pembelian VIVIX disertakan dengan PENGHANTARAN PERCUMA.  Perghhh memang tak masuk dek akal kan. Beli barang tapi tak payah bayar kos penghantaran. Dah jimat lagi RM10.60. Lepas lah 1 set Snack Plate KFC kan.
MANFAAT 4
Beli 2 VIVIX dah layak dapat BONUS BULANAN.  Berapa pulak tu? Dalam lingkungan RM35-40. Tambahan duit tu.
So cuba korang…

PROMOSI SEHARI JE

Image
Salam sayang 


Wahhh! Memang seronok lah!
Nak tau kenapa tak? 16 Sepetember ni, sempena Hari Malaysia, Shaklee memberi peluang untuk LUCKY DIP
Kat cawangan, akan ada acara seperti Pemeriksaan Kesihatan Percuma (yang ni best sebab ada Karada Scan sekali). Kemudian akan ada siri Ceramah Kesihatan dan juga beberapa aktiviti kanak-kanak.
Sesiapa yang ada masa dan berminat nak kenal dengan lebih dekat lagi Shaklee, korang dipersilakan hadir ke mana-mana cawangan terdekat korang.
Ibu Pejabat
Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai, Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Johor
14, Jalan Molek 1/10, Taman Molek, 81100 Johor Bahru.
Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra, 15200 Kota Bharu.
Perak
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya, 30000 Ipoh
Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
S…

SHAKLEE SENTIASA SELAMAT - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 

Memang banyak dan pelbagai jenis suplemen yang ada di Malaysia ni. Tapi sejauh mana suplemen itu selamat untuk diambil.

Shaklee SENTIASA SELAMAT

Setiap produk yang dihasilkan dari Shaklee adalah dari bahan semula jadi dan paling tulen.

Produk Shaklee juga bebas dari sebarang penambahan bahan tiruan, perisa, pengawet mahupun bahan kimia berbahaya
Shaklee bekerjasama dengan ahli toksikologi bagi mengembangkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia dan kami mengemaskini senarai ini bagi memastikan bahan-bahan kimia ini tidak mencemari sebarang produk kami.















Dah semak bahan dalam produk yang sedang anda gunakan? Kalau belum, sebaiknya anda semak. Sebab kita nak guna produk yang bukan sahaja berkesan tapi juga selamat

Berminat menjadi ahli Shaklee dan mencuba produk?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970 
nuradhamansor@yahoo.com

HARGA BARU SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Antara produk Shaklee yang berubah harga bermula 1 Mei 2017.
⬇⬇⬇ 1. Herbal blend
2. Alfalfa (S)
3. B Complex
4. Herblax
5. Garlic
6. Lecithin
7. Peppermint
8. Hair Prosante Spray
9. Basic H
10. Soft Fabric
11. Nutriwhite Make Up Remover
12. Nutriwhite Cleanser
13. Nutriwhite Toner
14. Alfalfa (L)
15. Carotomax
16. ESP
17. Mealshake
18. Vitamin C
19. Vitamin E
20. Vita Lea
21. Cinch Shake
22. Balancing Moisturizer
23. Hydrating Cleansing Lotion
24. Hydrating Toner
25. Purifying Gel
26. Purifying Toner
27. Repleshing Conditioner
28. Revitalizing Shampoo
29. Fresh Laundry
30. Filter
31. Housing Kit
32. Water Pitcher ⬆⬆⬆
Di sini kak long sertakan sekali HARGA RUNCIT UNTUK SETIAP VITAMIN mengikut harga terkini






Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

HQ Shaklee yang Baru!

Image
Salam sayang 

Buat semua pembaca setia rahsiasihat.com ini, kak long nak beritahu yang bermula 25 April 2017 (iaitu Selasa hadapan), HQ Shaklee tidak lagi beroperasi dari The Pinnacle Sunway. 
Sepanjang kak long berShaklee, ini adalah kali ketiga Home Office Shaklee berpindah. Sebelum ini, HQ Shaklee beroperasi dari Empire Tower Subang. Pada 25 Ogos 2014, HQ Shaklee meneruskan operasi di tempat baharu iaitu di Sunway Pinnacle sehingga ke hari ini.
Memilih tarikh 25 April 2017, sekali lagi HQ Shaklee berhijrah ke tempat yang baru.
Alamat terbaharu HQ Shaklee: Level 2,  Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway
Jadi selepas ini, jangan pula ke Pinnacle Sunway ye. Tandakan siap-siap alamat baru HQ Shaklee ni dalam waze anda :)


Ingat Shaklee Ingat Kak Long

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Kelas Euphoria Leader Build Leaders (LBL) 2

Image
Salam sayang 

Teks: Nur Adha Mansor
Gambar: Nur Adha Mansor




Ini entri tertunggak sebenarnya. Pada bulan Februari 2017 yang lalu, lebih tepatnya tarikh 19 Februari, bertempat di Hotel Sri Petaling, Kumpulan Euphoria di bawah bimbingan Kak Norita (bonda bisnes kak long) telah mengadakan Kelas Leader Build Leader Module 2. Kelas tersebut bermula jam 2 petang dan berakhir jam 6 petang.

Secara dasarnya dalam kelas ini, kami pengedar sah Shaklee di bawah Grup Euphoria telah diajar
- Bagaimana sebagai seorang SID ingin mengembangkan organisasi?
- Bagaimana menjadi leader yang berkesan?
- Apakan tugasan seorang leader dan apa yang perlu leader uruskan dalam memastikan organisasi semakin mantap.
- Apakah profil seorang leader.

Kelas ini sangat menarik sebab kadangkala kita tidak tahu teknik sebenar dalam menguruskan organisasi bisnes kita. Selain dari belajar teknik-teknik di atas, kami turut dibekalkan dengan nota yang boleh dirujuk apabila pulang ke rumah. Kami turut diajar bagaimana henda…

PERBEZAAN SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Shaklee sememangnya berbeza jika dibandingkan dengan produk atau syarikat pengeluar makanan kesihatan yang lain

SHAKLEE SENTIASA SELAMAT

Kami telah melaburkan lebih $250 juta untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.

Kami menjalankan 350 ujian bagi setiap kandungan dan 100,000 ujian kualiti produk serta 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap tahun.

Kami hanya memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk kami.

Produk kami tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya yang terdapatdalam produk pesaing.

Kami bekerjasama dengan ahli toksikologi bagi mengembangkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia dan kami mengemaskini senarai ini bagi memastikan bahan-bahan kimia ini tidak mencemari sebarang produk kami. TIADA Bahan TiruanTIADA Perisa TiruanTIADA Pemanis TiruanTIADA Pengawet TiruanTIADA PewarnaTIADA MSGTIADA Lemak Trans TIADA Bahan KimiaTIADA ParabenTIADA Bisfenol-ATIADA Dakwat Tok…