Posts

Showing posts with the label shaklee

PERBEZAAN SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Shaklee sememangnya berbeza jika dibandingkan dengan produk atau syarikat pengeluar makanan kesihatan yang lain

SHAKLEE SENTIASA SELAMAT

Kami telah melaburkan lebih $250 juta untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.

Kami menjalankan 350 ujian bagi setiap kandungan dan 100,000 ujian kualiti produk serta 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap tahun.

Kami hanya memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk kami.

Produk kami tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya yang terdapatdalam produk pesaing.

Kami bekerjasama dengan ahli toksikologi bagi mengembangkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia dan kami mengemaskini senarai ini bagi memastikan bahan-bahan kimia ini tidak mencemari sebarang produk kami. TIADA Bahan TiruanTIADA Perisa TiruanTIADA Pemanis TiruanTIADA Pengawet TiruanTIADA PewarnaTIADA MSGTIADA Lemak Trans TIADA Bahan KimiaTIADA ParabenTIADA Bisfenol-ATIADA Dakwat Tok…

APA YANG SAYA DAPAT JIKA JADI AHLI SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Rata-rata bila sebut MLM je mesti ramai yang fobia...ada yang jijik dengar malah ada yang nak termuntah bila sebut je MLM ni...

Shaklee ni MLM ke?
Ye, Shaklee merupakan sebuah syarikat multi level marketing yang menjual produk kesihatan.

Jadi kalau saya join Shaklee ni saya kena menjual barang dan cari orang ke? 
Inilah antara persepsi kebanyakan dari kita. Bila sebut nak menjual dan cari orang ramai yang angkat tangan... Sebenarnya dalam Shaklee tiada paksaan untuk anda menjual atau mencari orang... Ia terserah pada diri kita sendiri...

Jadi apa kelebihan saya jadi ahli?
Korang pun ada yang jadi ahli JCard, Parkson atau Bonuslink kan... Jadi jika korang tak nak menjual atau mencari orang, korang boleh dapatkan pelbagai rebat, kumpul point tertentu dan yang paling seronok korang dapat membeli vitamin dengan harga yang lebih murah dari harga runcit. Jimat banyak!!!


Susah ke nak jadi ahli?
Tak susah pun, korang boleh je hubungi mana-mana pengedar Shaklee yang korang berkenan …

PROMOSI SEHARI SAHAJA!

Image
Salam sayang 
Mesti terkejut kan....promosi sehari je... 
Sebabnya PROMOSI SEHARI ni sempena KONFERENS KEBANGSAAN SHAKLEE yang bakal diadakan pada 28hb Mei 2016 hari Sabtu ini bertempat di Sunway Pyramid Convention Centre.


Apa yang syoknya PROMOSI SEHARI ni... Mai kak long nak habaq kat hangpa semua... ada 3 benda yang hangpa boleh dapat...

🎉🎁 Yang seronoknya tentang promosi ini adalah dengan setiap pembelian 4 set di atas, kita boleh dapat VITAMIN PERCUMA bergantung kepada jenis set yang kita ambil.
🎉🎁 Beli VITAMIN dapat EXTRA VITAMIN FREE! Seronok kan.... Dan lagi jika kita membeli tiket konferens dan membeli mana-mana set (untuk Set Ramadhan perlu beli 2 set), kita turut berpeluang mendapat LUCKY DIP (cabutan bertuah)

🎉🎁 Selain dari yang di atas, FREE MEMBERSHIP akan diperolehi jika anda membeli
2 Set A atau 1 Set B atau 1 set C atau 1 Set D
Untuk Set D, Shaklee akan membuat penghantaran secara PERCUMA. 
Jadi sambil membeli dapat keahlian percuma dan seronoknya dapat terus ha…

CAWANGAN SHAKLEE JOHOR BAHRU BERPINDAH

Image
Salam sayang 

Mungkin agak terlewat untuk kak long memberitahu namun better late than never kan...

Buat SID yang berada di Johor mahupun mereka yang berminat ingin mendapatkan produk Shaklee, cawangan Shaklee Johor Bahrutelah pun berpindah ke premis di alamat seperti di bawah:

No 47, 49 & 51 Jalan Molek 3.20 Taman Molek 81100 Johor Bahru Tel: 07-3507245 Fax: 07-3507804
Masih berada di taman yang sama cuma lokasi berbeza.


Jom kita jenguk-jenguk Cawangan Shaklee Johor Bahru yang baru ni....












Kelasss kan.... Dah macam HQ di Pinnacle tu...

Siap dengan training dan discussion room... Sangat bermanfaat bagi SID dan team mereka

Jemputlah jenguk CAWANGAN SHAKLEE JOHOR BAHRU yang baru ni ye
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Audit & Shaklee

Image
Salam sayang 

Tajuk macam takde kaitan kan... Sebenarnya memang banyak kaitannya

Kak long bertindak sebagai Document Controller (ni salah satu task yang diberikan) di tempat kerja hakiki kak long... Jadi selain dari mengadap operasi setiap hari, antara tugasan nya adalah mengadap para auditor pula. Kami di sini memandangkan tempat pemprosesan makanan, maka terdapat beberapa sistem yang WAJIB kami patuhi. Antara sistem persijilan yang ada termasuklah ISO9001:2008, FSSC 22000 dan HALAL.

SHAKLEE PENEMU MULTIVITAMIN PERTAMA DUNIA

Image
Salam sayang 

Dalam seminggu yang lepas, kak long banyak bercerita tentang OMEGA GUARD almaklum promo omega kan sedang berlangsung

Tapi hari ni kak long nak kongsikan pula tentang MULTIVITAMIN PERTAMA  di dunia iaitu VITALEA.


Kak long cerita dulu sejarah terhasilnya VITALEA ni ye... Dr Forrest C Shaklee adalah merupakan pengasas Shaklee Corporation. Ia bermula pada tahun 1915 di mana pada awalnya beliau dijangkiti TB. Beliau membuat ujikaji dengan mencampurkan herba yang mana ia mengandungi semua micronutrient yang diperlukan oleh manusia.


Hanya selepas 1956 barulah beliau berkongsi produk pertama beliau dengan masayarakat umum. Hasil dari campuran tersebut dikenali sebagai VITALIZED MINERALS yang mana bila ia digabungkan terhasillah VITA-MIN dan ia terus digunapakai sehingga sekarang.


Shaklee Vitalea Iron Formula membekalkan 28 jenis vitamin dan mineral, Teknologi salutan mikro asid folik berpaten membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid fol…

Bengkel Nutrisi Shaklee

Image
Salam sayang


Alhamdulillah dapat kak long dan suami menyertai Bengkel Nutrisi anjuran Shaklee Malaysia yang diadakan di Shaklee Home Office, Bandar Sunway.






Pelbagai ilmu berkaitan produk yang diperolehi dan tips pengambilan turut dikongsi bersama sepanjang bengkel ini.


Baru setengah hari berlangsung dan masih berbaki 4 jam lagi sebelum bengkel ini tamat. Masih banyak lagi ilmu yang perlu digali.


Buat semua SID di luar sana yang belum menghadiri Bengkel ini, anda memang sangat rugi. Buat pembeli, dapatkan produk anda dari Usahawan Shaklee yang berilmu ye.




Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Kelulusan bukan syarat berjaya dalam Shaklee

Image
Salam sayang

Alhamdulillah malam tadi berlangsungnya satu event Shaklee buat pertama kalinya di daerah Manjung ni...


Antara sesi yang diadakan adalah Sesi Health & Wellness, Mini Business Opportunity Meeting (BOM) dan Motivation Sharing

Sesi Health & Wellness Talk malam tadi berkisar mengenai Kesihatan Wanita serta produk yang sesuai... Banyak juga ilmu baru yang kak long cedok semasa sesi ini... (yang ini akakn kak long sharekan kemudian)

Namun yang paling menarik hati dan membuatkan kak long lebih bersemangat adalah apabila seorang pakcik ni membuat sesi perkongsian...

Beliau asalnya hanya pemandu lori..lulusan darjah 6...memulakan Shaklee dengan niat untuk menambah pendapatan keluarga... Beliau berbangsa India dan kurang fasih berbahasa Melayu namun berkat usaha gigih beliau...kini beliau telahpun mencapai taraf Senior Coordinator dengan pendapatan bulanan mencecah lebih RM5000 sebulan...Beliau tidak lagi membawa lori dan membuat Shaklee secara sepenuh masa sejak beliau nai…

OFIS BARU SHAKLEE YANG GEMPAK!!

Image
Wah... Hari ni secara rasminya HQ SHAKLEE yang baru akan mula beroperasi...
Di mana lokasi terbaru HQ SHAKLEE ni?

Jadi lepas ni janganlah u olls terjah Empire Gallery lagi ye sebab ia dah pun berpindah ke tempat yang lebih hebat dan vogue...
Yang seronoknya, suasana pejabat yang baru ni juga lebih selesa dengan ruangan yang lebih luas Anak-anak yang sebelum ni jenuh menunggu ibu & ayah..pasti tak nak pulang sebab pihak Shaklee Malaysia telah menyediakan kawasan playground untuk mereka...
Shaklee semestinya bisnes keluarga bukan indidvidu sebab tu lah Shaklee selalu di hati 
Jom layan gambar-gambar di bawah






Salam sayang

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Jual Shaklee Online

Kak long sangat sayang dengan Shaklee. Satu-satunya biz yg paling lama kak long pernah buat. Alhamdulillah ia merupakan langkah yang sangat bijak bila kak long membuat keputusan untuk berniaga Shaklee. Apatah lagi secara online. Kak long memulakan biz ni 3 tahun yang lepas. Dulu lebih sukar sebab nak buat order kena fax atau Emel atau telefon. Tapi kini order pun dah boleh buat secara online. Mudah kan. Hanya klik klik je dah siap buat order. Tunggu sehari dua, barang pun sampai. Syukur segalanya dah dipermudah sekarang ni.

Bab coaching moaching pula juga semakin mudah. Dengan adanya Facebook, whatsapp, telegram dan lainnya maka meeting atau perjumpaan tidak lagi memerlukan tempat tertentu ataupun waktu tertentu. Webinar boleh diadakan pada bila-bila masa malah ahli yang terlibat pun boleh ada di mana-mana, nak buat apa2 kerja pun boleh. Mudah kan.

sebab mudahnya berShaklee lah, maka kak long masih terus setia. Produk yang bagus, pelan pemasaran yang adil dan ganjaran yang sangat man…

Pendapatan Sampingan ~ Shaklee Memang Berbaloi!!

Semenjak keluarnya artikel ni di salah sebuah akhbar di Malaysia

Shaklee tawar peluang pendapatan lumayan

Ramai yang bertanyakan pada kak long betul ke banyak untung bila join Shaklee ni

Seriusnya... Memang banyak!!!!!!

Untung bukan sahaja untung dunia malah untung untuk bekalan ke akhirat

Kenapa kak long cakap macam tu... Sebab dalam grup kak long, kami bukan sahaja diajar bagaimana nak menjana jualan malah kami turut dibekalkan dengan ilmu menjemput rezeki...

Sebab tu kak long kata ia memang berbaloi-baloi...

Apa yang Shaklee tawarkan ye..

Ni kak long petik terus dari website Shaklee... www.shaklee.com.my

Program Ganjaran Tunai
Bonus Kumpulan Peribadi (21%)  Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Unt…

Kenapa SHAKLEE? Bahagian Kedua

Jika sbelum ini kak long dah berkongsi dengan kalian kenapa kak long memilih Jenama Shaklee sebagai JENAMA PILIHAN SUPLEMEN kak long,

Di bahagian kedua ini pula kak long nak berkongsi KENAPA KAK LONG PILIH SHAKLEE SEBAGAI SUMBER PENDAPATAN KEDUA?

Sebelum ni memang kak long dah mendengar pelbagai jenama sama ada tempatan mahupun antarabangsa berkaitan NETWORKING MARKETING. Ramai teman seuniversiti mengajak kak long bersam-sama mereka menceburkan diri dalam MLM ni. Kak long sememangnya mempunyai latar belakang keluarga yang berniaga. Dari arwah datuk dan nenek kak long lagi, mereka dah mengusahakan kedai runcit di kampung dan bila berpindah ke bandar, mereka turut mebawa perniagaan barangan runcit mereka bersama (ni belah ayah kak long). Arwah datuk kak long belah mak pula mempunyai sebuah kedai buku. Jadi sememangnya kak long tak dapat lari dari jiwa berniaga ni. Cuma mungkin masa yang belum sesuai ketika itu.

Bagaimana kak long boleh berminat? Ia bermula apabila teman-teman sepejabat …