Showing posts with label skincare. Show all posts
Showing posts with label skincare. Show all posts
, , , , , , ,

Set Radiant 4 untuk Kulit Flawless - RahsiaSihat.com

Salam sayang 



Kak long kan paling suka tengok orang yang kulitnya flawless tau. Tak kisah pun apa warna kulit. Yang penting flawless. Takde cela, takde noda, takde parut atau biji hitam ke putih ke takde. Memang bersih. licin dan gebu.

Memang idaman kak long kulit macam tu. Rasanya last kak long ada kulit ala ala baby ni masa zaman sekolah. Dah masuk universiti, dah pandai nak tepek macam-macam benda kat muka ni hah masa tu lah benda lain pun ikut naik juga.

Kekadang tu rasa menyesal juga. Macam-macam jenama mendarat kat kulit muka kak long ni tau. Asalnya saje guna mak punya. Mendapat la lepas tu. Kulit jadi kasar, kering, menggerutu semua ada. Cantik sikit banding katak puru.

Sekarang ni dah banyak ok dah banding masa awal kerja. Jerawat batu Alhamdulillah memang dah pergi dah. Yang tinggal cuma kesan-kesan jerawat dan parit chicken pox kecik dulu. Dan satu lagi masalah adalah jerawat pasir belah bawah dagu dan bawah pipi.

Sekarang ni kak long cuma banyakkan amik buah-buahan segar. Amalkan vitamin The Radiant 4 yang memang ohsem sangat ni. Dan pastikan minum air cukup at least 2 liter sehari. Kemudian kena cukup tidur. Tapi jadi mak budak yang tengah menyusu ni memang tak cukup tidur tu perkara biasa. Cuma tidur lebih awal sebelum jam 11. Itupun dah cukup bagus.

Dalam The Radiant 4 ni kan ada 4 jenis vitamin kan.


ESP - Energizing Soy Protein

Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting. ESP

Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh untuk fungsi kulit yang optimum.
Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.
Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.
Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.
Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.

Vitamin C - Sustain Released 500mg

Bertindak sebagai antioksidan. Vitamin C menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan kita tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C. 
Pengambilan vitamin C membantu untuk :

Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.
Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
Membantu dalam penyembuhan luka.
Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.

Serbuk Kolagen Shaklee

Kolagen adalah struktur penting untuk kulit. Ia mengekalkan keanjalan kulit dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur. Yang bagusnya, badan kita boleh menghasilkannya sendiri.

Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan. Ianya akan mendedahkan kita kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Jadi untuk nampak awet muda (kulit tegang dan tiada kedut penuaan) pengambilan kolagen perlulah bermula sekarang

Kolagen tambahan bertujuan untuk:

Kulit yang lebih anjal.
Mengurangkan kedutan.
Kulit yang lebih lembut, lebih padat.
Mengurangkan parut.

GLA 

Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:

Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik.
Mengekalkan kelembapan kulit.
Melawan keradangan.

Berminat untuk membeli set The Radiant 4, boleh je klik troli di bawah ni ye. 
Terima kasih

Image result for shopping cart

Untuk KONSULTASI PERCUMA, boleh hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com

Share:
Read More
, ,

SET NUTRIWHITE - JOM KENAL

Salam sayang 

Seperti yang kak long janjikan, entri kali ini kak long kongsikan setiap item yang ada di dalam SET LENGKAP NUTRIWHITE

Di bawah adalah senarai bahan penjagaan kulit yang terdapat pada 
SET LENGKAP NUTRIWHITE:

Gentle Deep Foam Cleansing
Soothing Radiance Whitening Softener 
Daily Defense Whitening Essence
Ultimate Protection Whitening Lotion
Overnight Renewal Whitening Cream
Gentle Action Makeup Remover
Spot Whitening Treatment

Gambarajah di bawah menunjukkan bagaiman setiap satu item berfungsi serta waktu yang sesuai untuk kita memakainya




Jika berminat untuk mendapatkan set NUTRIWHITE seperti di atas, boleh hubungi

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
, ,

MISI KULIT CANTIK dengan NUTRIWHITE

Salam sayang 

Ramai yang tidak tahu Shaklee turut mempunyai rangkaian penjagaan kulit. Terdapat 2 jenis iaitu Enfuselle dan Nutriwhite. Hari ini kak long ingin berkongsi mengenai SET NUTRIWHITE terlebih dahulu

Info tentang Nutriwhite Shaklee
  • Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika
  • 3 tahun pembangunan produk
  • Pemilihan bahan aktif dan mentah yang diperolehi dari 16 buah negara
  • Ujian yang menyeluruh
  • Ramuan gabungan yang optimum
  • Selamat dan berkesan
  • Vitamin C derivatif (ascorbyl / glucoside) ramuan selamat dan terbukti 
  • Patent-pending WhiteN-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya

Inilah set lengkap penjagaan kulit NUTRIWHITE. 

NUTRIWHITE dihasilkan dari bahan semulajadi berunsurkan tumbuhan. Senarai di bawah adalah bahan-bahan yang terdapat dalam NUTRIWHITE Shaklee. Terdapat 16 jenis tumbuhan kesemuanya.
  1. Bearberry - meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan
  2. Soybean - mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok
  3. Skullcap - meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid
  4. Beech Tree - meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit
  5. Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi
  6. Mullberry - mencegah kerosakan kulit dan melembap
  7. Peony - mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan
  8. Rosemary - mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan
  9. Aloe Vera - melegakan, melembapkan dan keradangan
  10. Mountain Arnica - mengurangkan keradangan dengan flavones
  11. Cat's Claw - menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin
  12. Kudzu Leaf & Roots - menegang dan mengurangkan keradangan
  13. Linden - menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam
  14. Marshmallow - melembapkan dengan tanin
  15. Seaweed - mengeluarkan, memelihara dan menegangkan
  16. Green Algae - menyahtoksin dan melembapkan
Melihat kepada senarai di atas, tidak hairan lah kenapa NUTRIWHITE ini menjadi kegilaan ramai sehinggakan kerapkali item di dalam SET NUTRIWHITE ini hilang dari stok.

Ini baru bab pengenalan NUTRIWHITE. Nanti kak long sambung semula apa item yang ada dalam SET LENGKAP NUTRIWHITE dalam entri seterusnya ya. Selamat membaca 


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More