Posts

Showing posts with the label skincare

Set Radiant 4 untuk Kulit Flawless - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 



Kak long kan paling suka tengok orang yang kulitnya flawless tau. Tak kisah pun apa warna kulit. Yang penting flawless. Takde cela, takde noda, takde parut atau biji hitam ke putih ke takde. Memang bersih. licin dan gebu.
Memang idaman kak long kulit macam tu. Rasanya last kak long ada kulit ala ala baby ni masa zaman sekolah. Dah masuk universiti, dah pandai nak tepek macam-macam benda kat muka ni hah masa tu lah benda lain pun ikut naik juga.
Kekadang tu rasa menyesal juga. Macam-macam jenama mendarat kat kulit muka kak long ni tau. Asalnya saje guna mak punya. Mendapat la lepas tu. Kulit jadi kasar, kering, menggerutu semua ada. Cantik sikit banding katak puru.
Sekarang ni dah banyak ok dah banding masa awal kerja. Jerawat batu Alhamdulillah memang dah pergi dah. Yang tinggal cuma kesan-kesan jerawat dan parit chicken pox kecik dulu. Dan satu lagi masalah adalah jerawat pasir belah bawah dagu dan bawah pipi.
Sekarang ni kak long cuma banyakkan amik buah-buahan segar.…

SET NUTRIWHITE - JOM KENAL

Image
Salam sayang 

Seperti yang kak long janjikan, entri kali ini kak long kongsikan setiap item yang ada di dalam SET LENGKAP NUTRIWHITE

Di bawah adalah senarai bahan penjagaan kulit yang terdapat pada  SET LENGKAP NUTRIWHITE:
Gentle Deep Foam Cleansing Soothing Radiance Whitening Softener  Daily Defense Whitening Essence Ultimate Protection Whitening Lotion Overnight Renewal Whitening Cream Gentle Action Makeup Remover Spot Whitening Treatment
Gambarajah di bawah menunjukkan bagaiman setiap satu item berfungsi serta waktu yang sesuai untuk kita memakainya



Jika berminat untuk mendapatkan set NUTRIWHITE seperti di atas, boleh hubungi
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970

MISI KULIT CANTIK dengan NUTRIWHITE

Image
Salam sayang 

Ramai yang tidak tahu Shaklee turut mempunyai rangkaian penjagaan kulit. Terdapat 2 jenis iaitu Enfuselle dan Nutriwhite. Hari ini kak long ingin berkongsi mengenai SET NUTRIWHITE terlebih dahulu

Info tentang Nutriwhite Shaklee
Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika3 tahun pembangunan produkPemilihan bahan aktif dan mentah yang diperolehi dari 16 buah negaraUjian yang menyeluruhRamuan gabungan yang optimumSelamat dan berkesanVitamin C derivatif (ascorbyl / glucoside) ramuan selamat dan terbukti Patent-pending WhiteN-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya
Inilah set lengkap penjagaan kulit NUTRIWHITE. 
NUTRIWHITE dihasilkan dari bahan semulajadi berunsurkan tumbuhan. Senarai di bawah adalah bahan-bahan yang terdapat dalam NUTRIWHITE Shaklee. Terdapat 16 jenis tumbuhan kesemuanya.
Bearberry - meringan…