Posts

Showing posts with the label stroke

TESTIMONI TERHANGAT ~ PHYTOCOL-ST

Image
Salam sayang
Produk belum keluar tapi dah ada testimoni???? 
Produk apa yang mantap sangat tu???
Tentulah PHYTOCOL-ST
Sebelum pelancaran PHYTOCOL-ST yang bakal berlangsung pada 7hb June 2014 ini, Sales Director Shaklee iaitu Mr Ethan Wang telahpun mencuba produk tersebut lebih awal.
Jom kita baca testimoni beliau mengenai PHYTOCOL-ST.

Keputusan hasil pemeriksaan doktor


Jangan gundah gulana ye... In shaa Allah minggu depan produk yang dinanti-nanti ni dah berada di pasaran. Sesiapa yang berminat nak mengorder, boleh hubungi kak long


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

PHYTOCOL-ST - Produk FITOSTEROL dari Shaklee

Image
Salam sayang

Hari ni kak long nak perkenalkan pada korang semua satu lagi ahli keluarga terbaru Shaklee iaitu PHYTOCOL-ST.




Apa tu PHYTOCOL-ST?
Ia adalah rumusan proprietari yang berunsurkan tumbuhan seperti sayuran, buah-buahan dan bijirin. Ia adalah gabungan beberapa FITOSTEROL asli yang aktif.
PHYTOCOL-ST membekalkan sehingga 2000mg fitosterol
FITOSTEROL tu apa?
Fitosterol atau juga dikenali sebagai STEROL TUMBUHAN
Fitosterol adalah kolesterol rantai pendek yang berfungsi sebagai penghadang kolesterol jahat. Ia biasa disebut dengan kolesterol HDL (High Density Lipoprotein) atau kolesterol baik. Sama dengan kolesterol jahat (kolesterol LDL), ia juga merupakan turunan dari ‘keluarga’ lemak.
Mengapa ia disebut kolesterol baik? Ini kerana ia berfungsi mengikis dan membuang kolesterol jahat yang menyumbat pembuluh darah, dan membawanya kembali ke hati untuk diproses dan dimusnahkan. Ia juga berfungsi sebagai penghadang di pembuluh darah yang mencegah kolesterol jahat mengendap, serta melin…

HYPERTENSION @ TEKANAN DARAH TINGGI

Image
Sebelum kita mengenal Tekanan Darah Tinggi....Apa kata kita baca dulu apa  itu Tekanan Darah...


Apa yang dimaksud dengan tekanan darah? Tekanan darah yaitu tekanan yang dialami darah pada pembuluh arteri ketika darah di pam oleh jantung ke seluruh anggota tubuh manusia. Tekanan darah dibuat dengan mengambil dua ukuran dan biasanya terdapat dua angka yang akan disebut oleh doktor. Misalnya doktor menyebut 140-90, maka ertinya adalah 140/90 mmHg. Angka pertama (140) menunjukkan tekanan ke atas pembuluh arteri akibat denyutan jantung atau pada saat jantung berdenyut atau berdetak, dan disebut tekanan sistolik atau sering disebut tekanan atas. Angka kedua (90) menunjukkan tekanan saat jantung beristirahat di antara pengepaman, dan disebut tekanan diastolik atau sering juga disebut tekanan bawah.



Setelah mengetahui tekanan darah, pasti Anda ingin mengetahui apakah tekanan darah Anda termasuk rendah, normal atau tinggi. Berikut ini kategori tekanan darah berdasarkan angka hasil pengukuran den…

Penyakit Jantung - Dulu Org Tua...Kini Trend Orang Muda pula

Image
Baru-baru ni...kak long dikejutkan dengan satu berita......adik seorang sahabat baru je berusia 28  tahun telah diserang angin akhmar  atau org2 sekarang  panggil STROKE....jadi arini kita berkenalan dengan ENCIK STROKE....
STROKE tu apa? Merujuk kepada wikipedia...A stroke, previously known medically as a cerebrovascular accident (CVA), is the rapidly developing loss of brain function(s) due to disturbance in the blood supply to the brain
Sebab STROKE..... This can be due to ischemia (lack of blood flow) caused by blockage (thrombosisarterial embolism), or a hemorrhage (leakage of blood).[1]

Kesan STROKE..... As a result, the affected area of the brain is unable to function, which might result in an inability to move one or more limbs on one side of the body, inability to understand or formulate speech, or an inability to see one side of the visual field

Faktor penyebab STROKE... Risk factors for stroke include old agehypertension (high blood pressure), previous stroke or transient ische…