Posts

Showing posts with the label testimoni

VIVIX untuk SUAMI

Salam sayang 

Buat apa hari ni. Hari ni hari pertama untuk anak-anak yang mengambil UJIAN PENILAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR)...Kak long doakan agar anak-anak ini diberi kemudahan dan kelancaran dalam menjawab peperiksaan ini ye... In shaa Allah jika dah ulangkaji dan berusaha pasti pertolongan ALLAH sampai jua.

Sebelum ni kak long pernah kongsikan pasal VIVIX untuk orang merokok kan... Alkisahnya, dalam sebulan dua ni kak long mula konsisten memberi VIVIX pada encik suami. Sebelum ni, ambil celup-celup... Vivix tu pun dah nak masuk botol kedua...

Encik suami dah berhenti merokok? Belum lagi namun ada beberapa perkara yang kak long perasan ada perubahan.

Encik suami lebih cergas dan bertenaga... Nak tau kenapa kak long cakap macam tu, sebab sebelum ni encik suami mudah tertidur terutamanya ketika memandu.. Paling lama pun beliau cuma bertahan 1-2 jam...kiranya kalau balik kampung tu banyak kali juga lah kami berhenti sama ada untuk tidur sekejap atau beliau berhenti merokok. Namun sejak a…

Kebah Demam Lebih Cepat?

Salam sayang 

Kebiasaannya orang akan mengaitkan GLA Complex Shaklee dengan kecantikan dan kesuburan. Tapi ada satu perkongsian dari upline kak long yang menyatakan pengambilan GLA Complex turun membantu demam lebih cepat kebah.

Jom baca perkongsian beliau:

Ni cerita saya :-

Kalau rasa badan lemah dan ada tanda nak demam, saya akan standby GLA Complex siap2. Baru ni masa raya, suami bagi tahu badan dia dah mula panas nak demam... So saya terus ambilkan air dan bagi 2 biji GLA Complex Shaklee.

Alhamdulillah malam tu tak jadi demam dengan izin Allah.

Mengapa saya berikan GLA? Kerana GLA menstabilkan prostagladin dalam tubuh.

Apa pula prostaglandin?

Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpa…

Cergas Bertenaga Selepas Ceasarean dengan Ostematrix

Salam sayang 

Kak long nak kongsikan sikit pengalaman bersalin kak long baru-baru ni.

Hari ni masuk hari ke 24 kak long berpantang...kejap je kan..tak terasa sangat berpantang pun mungkin dah terbiasa (kak long memang kena berpantang semasa mengandung sebab ada GDM). Jadi ia bukanlah benda yang menyusahkan pun.

Untuk sesi bersalin kali ni, kak long membuat opsyen untuk bersalin secara pembedahan sebabnya mek Hana Awatif ni saiznya dah mencecah 4.3 kg semasa kali terakhir ultrasound dibuat. Walaupun ujian tersebut mempunyai ralat dalam pengiraan berat, namun kak long tak nak mengambil apa-apa risiko yang boleh menjejaskan mek Hana. Jadi kak long membuat keputusan untuk dibedah.

Satu pengalaman baru buat kak long dan tak menyangka ia sangat menakutkan dan menyakitkan (terutama selepas bius hilang). Hari pertama tu, kak long sekadar mengambil vitamin asas berpantang dan kak long masih terasa sakit dan letih. Nak bergerak banyak tu memang taklah, nak menangis dibuatnya.

Malam kedua selep…

Keputihan - Penyelesaian dengan Shaklee

Image
Salam sayang 

Masalah keputihan selalu menyerabutkan kepala dan fikiran kita orang perempuan ni kan..

Dah macam-macam cara digunakan...

Minum air masak banyak = Dah buat
Gunakan pencuci mengikut pH = Dah buat
Makan alfalfa = Dah juga

Tapi kenapa masih ada keputihan? Kak long suka nak kongsikan pengalaman seorang customer yang dah mencuba perkara-perkara di atas tetapi hasilnya menghampakan.

Namun selepas beliau mencuba amalan pengambilan GLA Complex 2 biji sehari. Alhamdulillah tiada lagi keputihan dan tak perlu lagi panty liners seperti sebelum ini!

Alhamdulillah seronok dengar!

Mengapa GLA Complex? Ia menstabilkan hormon dalam badan kita. Sebab itu wanita perlu ambil terutama mereka yang melalui pre monopause atau yang dah monopause supaya hormon kita stabil.

Ada adik beradik, kakak, adik atau kawan yang mengalami keputihan boleh cuba GLA Complex Shaklee!


Nur Adha @ Kak Long Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 019-7987970

Jom kenal NUTRIFERON ~ IMMUNE BOOSTER Anda!

Image
Salam sayang 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
TESTIMONI





Berminat untuk mencuba?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Baju lama & Basic H

Image
Salam sayang buat pembaca setia kak long...

Sebenarnya ada beberapa draft entry yang telah siap kak long tuliskan...Ia berkaitan dengan apa yang berlaku dalam kehidupan kami sekeluarga sejak Mei 2015...

Tapi tu lah masalahnya...bila dah siap...hati pula berat nak publish...masih tak sampai rasanya di hati ni nak ceritakan....tunggu lah ye...jika hati dah ringan nanti kak long publishkan..

Minggu ni minggu yang agak santai buat kak long...ye lah sebelum ni jadual agak ketat dengan audit luaran dan dalaman (sejak beberapa bulan lepas)...jadi minggu ni memang dinanti-nanti...apatah lagi minggu ni ada school break dan Khamis akan datang ni adalah Hari Raya Haji maka memang terasa sungguh santainya tu...

Beberapa hari lepas kak long dah mula packing baju anak-anak nak balik beraya nanti kan...(excited sungguh ni..). Sambil packing tu, packing sekali baju lama-lama yang nak dibawa balik untuk program FREE MARKET. Program ni bertujuan untuk memberikan pakaian atau barangan terpakai yang masi…

Audit & Shaklee

Image
Salam sayang 

Tajuk macam takde kaitan kan... Sebenarnya memang banyak kaitannya

Kak long bertindak sebagai Document Controller (ni salah satu task yang diberikan) di tempat kerja hakiki kak long... Jadi selain dari mengadap operasi setiap hari, antara tugasan nya adalah mengadap para auditor pula. Kami di sini memandangkan tempat pemprosesan makanan, maka terdapat beberapa sistem yang WAJIB kami patuhi. Antara sistem persijilan yang ada termasuklah ISO9001:2008, FSSC 22000 dan HALAL.

HANIS dan HFMD

Image
Beberapa hari yang lepas, kak long ada memuatnaik status di FB kak long berkaitan si comel HANIS


Ada yang pm bertanyakan apa itu HFMD dan bagaimana kak long menanganinya.

Jadi petang ni akk long nak kongsikan dengan kalian apa itu HFMD atau nama panjangnya Hand, Foot & Mouth disease (penyakit Kaki, tangan dan mulut)

Penyakit HFMD disebabkan oleh virus yang dikenali sebagai enterovirus meliputi Coxsackie Virus A16 (Cox A16) dan Enterovirus 71 (EV 71).  Penularan penyakit/virus HFMD adalah melalui sentuhan langsung dengan cecair hidung, air liur, lepuh (blister) dan najis kanak-kanak yang dijangkiti serta sentuhan pada permukaan dan alatan permainan yang tercemar dengan virus HFMD.  Mereka yang dijangkiti akan menunjukkan satu atau lebih tanda seperti demam, luka (ulcer) di mulut, ruam atau lepuh di tapak tangan dan kaki. HFMD selalunya menyebabkan jangkitan ringan dan sembuh dengan sendiri.  Namun begitu, segelintir jangkitan HFMD yang disebabkan oleh jangkitan EV71 boleh menyebabk…

TESTIMONI - VITALEA

Image
Kak long pasti anda semua dah expert tentang VITALEA Shaklee ni kan...

Jadi malam ni kak long nak share pula beberapa testimoni mereka yang dah mengambil Vitalea Shaklee ni









Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Testimoni IBU - OMEGA dan SERANGAN ASMA

Image
Salam sayang

Alhamdulillah promo OMEGA masuk HARI KELIMA

Yang menariknya promo kali ini ada TWIN PACK dengan DISKAUN 5%. Jadi pada siapa yang memang dah jatuh cinta atau berniat nak berikan hadiah buat ibu dan ayah... TWIN PACK ni memang sangat sesuai



Pagi ni kak long nak sharekan dengan semua satu testimoni sejak ibu kak long mengambil OMEGA GUARD Shaklee
Sebelum ini, ibu kak long agak gempal dan mempunyai asma.. Beliau mengikuti satu program diet dari syarikat yang agak ternama. Alhamdulillah program tersebut berhasil namun ia hanya mengurangkan berat badan ibu sahaja. Buat pengetahuan semua, ibu kak long ni ada penyakit diabetes dan darah tinggi jadi memang perlu sangat-sangat untuk ibu mengurangkan berat beliau.
Namun apa yang pasti, masalah asma ibu masih berterusan. Boleh dikatakan agak kerap ibu diserang asma. Jadi sebaik sahaja ibu selesai program diet tersebut, kak long terus memberi ibu OMEGA GUARD untuk dicuba. Ia lebih untuk kesihatan ibu. Setiap hari kak long akan pastika…

Testimoni PERUT BUNCIT

Image
Salam sayang 

Hari ni kak long nak kongsikan satu testimoni hebat dari seorang sahabat Shaklee kak long iaitu Mariana




Mantap kan... Selepas 3 bulan mengamalkan OMEGA GUARD secara konsisten, perut suami beliau dari tahap ke-2 buncit telah kembali flat seperti asal.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sebelum kita mengetahui bagaimana OMEGA GUARD membantu, jom kita kenal dengan lemak di bahagian perut. Lemak yang terdapat di bahagian perut dipanggil lemak visceral (boleh rujuk gambar di bawah)



Lemak visceral adalah lemak yang berbahaya kerana ia merupakan salah satu penyebab kepada sakit jantung, tekanan darah tinggi, angin ahmar serta diabetes jenis 2.

Lemak visceral ada tahap-tahap tertentu iaitu:
1- 4 ~ Bagus 5-8 ~ Sihat 9-12 ~ Buruk 13 - 59 ~ Berjaga-jaga
Kenapa penting untuk kita tahu tahap lemak visceral kita?

Semakin rendah tahap lemak visceral kita, semakin stabil pengeluaran hormon insulin dan sekaligus mengurangkan risiko kencing manis (Diabetes j…

ESP - KESAN KETARA BUAT KAK LONG

Salam sayang


Apa khabar semua pembaca setia rahsiasihat.com. Kak long harap korang semua sentiasa sihat dan ceria


Malam ni kak long bersiaran dari Bandar Salak Tinggi, Sepang. Esok kak long ada training sehari di Brahims' Airline Catering, pembekal makanan dan minuman buat Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS).


Kak long nak cerita sikit dengan korang apa kesan yang ketara selepas kak long mengambil ESP Shaklee.


Kesan yang pertama adalah dari segi penghasilan susu badan. Ia sangat jelas terutamanya jika pengambilan ESP diambil mengikut tips rahsia penyusuan. Kesan bukan sahaja dari segi jumlah susu tetapi kepekatan susu turut berbeza.


Selain itu, kak long merasakan apabila kak long minum ESP sebagai sarapan, rasa lapar di tengahari agak kurang dan kak long masih bertenaga seakan-akan di awal hari.


Kulit kasar terutama di kawasan siku dan tumit juga jelas perubahan. Kulit lebih lembut dan lembap. Encik suami turut memuji perubahan pada kelembapan kulit kak long.


Sejak mengambil ESP ju…

Ostematrix Penguat Tulang

Image
Salam sayang buat semua pembaca kak long...

Jumaat lepas sempena cuti Maal Hijrah, ibu dan ayah kak long turun ke Manjung nak menjenguk anak sulung mereka ni...

Jadi pada hari Sabtu tu, kak long bawalah mereka meronda-ronda sekitar Manjung.. Kebetulan ada barang dapur yang nak dibeli, kami singgah ke AEON Jusco Manjung

Tak tersangka Anlene sedang mengadakan prmosi dan pada masa yang sama membuat pemeriksaan percuma ketumpatan tulang. Tanpa melengahkan masa, kak long serta ibu dan ayah pun turut serta..

Keputusannya... Ibu kak long mempunyai ketumpatan tulang yang paling bagus dan berada di Zon Rendah Risiko Osteoporosis. Kak long? Kak long pula berada pada Zon Risiko Sederhana Osteoporosis (peringatan buat diri sendir: Jangan culas makan Ostematrix ye kak long hehehe)

Apa rahsianya?

Sejak beliau muda lagi, ibu kak long adalah peminum setia susu sekurang-kurangnya 1 gelas sehari..Malah sehingga kini, ibu kak long masih mengamalkan minum 1 gelas susu Omega Plus setiap pagi. Malah sejak …

Milk Booster dalam Penyusuan

Image
Salam sayang 
Begitu lama kak long tak bercerita tentang penyusuan ye... Takpe hari  ni kita buat throwback sikit zaman penyusuan Muaz 

Setiap pagi inilah rutin kak long.. Menyusun botol-botol susu yang berisi 4oz setiap satu buat bekalan si comel Muaz ke rumah pengasuh 
Penyusuan bukan perjalanan yang mudah namun ia boleh dijayakan oleh setiap ibu asalkan punya iltizam dan semangat yang kuat
Penyusuan susu ibu buat diri kak long bermula dari anak kedua iaitu Muaz... Letih lesu, rasa dingin dengan suami serta lelah mengepam tapi hasilnya sedikit sangat mengecewakan kak long... 
Join grup sokongan di FB membuka sedikit cahaya dan bermulalah episod mencari MILK BOOSTER.. Pelbagai makanan dan produk dicuba...namun hasilnya tidak seperti yang diharapkan.
Perjalanan penyusuan kak long bersama Shaklee bermula dengan bertemunya kak long dengan www.anakkuwiraku.com milik kak Norita Idris. 
Letih mencuba pelbagai produk milk booster, kak long nekad mencuba VITAMIN aka SUPLEMEN. Bermula denga…

BERJAYA HAMIL DENGAN GLA COMPLEX ~ALHAMDULILLAH~

Image
Salam sayang

Jika pagi tadi kak long dah share bagaimana GLA Complex membantu KEHAMILAN... Sekarang ni kak long nak kongsikan pula mereka yang BERJAYA HAMIL selepas mengamalkan GLA COMPLEX SHAKLEE

(Perlu diingat yang vitamin ini sekadar salah satu usaha dan asbab sahaja... Sesungguhnya hanya ALLAh Maha Pemberi Rezeki)

TESTIMONI 1
TESTIMONI 2

TESTIMONI 3


Jika anda ingin konsultasi lanjut... Boleh terus hubungi kak long ye...

Berminat untuk mendapatkan GLA COMPLEX SHAKLEE?
KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE

Bila SET CANTIK menunjukkan HASIL

Image
Salam sayang
Tentu ramai yan nak kelihatan cantik dengan kulit yang sihat menjelang Hari Raya nanti ye..
Hari ni kak long sharekan testimoni seorang pengamal SET CANTIK kami.
Apa yang terkandung dalam SET CANTIK kami?
SET CANTIK mengandungi 
VITAMIN C SUSTAINED RELEASE 500gm - bertindak sebagai antioksidan  -membantu pembinaan kolagen pada kulit
VITAMIN E COMPLEX - salah satu vitamin yang mampu mengurangkan parut  - menghalang pembentukan sel abnormal
VITAMIN B COMPLEX - sangat bagus untuk menenangkan saraf - menjadikan kulit wajah lebih berseri-seri


Jika berminat untuk mencuba SET CANTIK, KLIK je kat ikon di bawah ni.  Selamat bershopping