Showing posts with label testimoni. Show all posts
Showing posts with label testimoni. Show all posts
,

VIVIX untuk SUAMI

Salam sayang 

Buat apa hari ni. Hari ni hari pertama untuk anak-anak yang mengambil UJIAN PENILAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR)...Kak long doakan agar anak-anak ini diberi kemudahan dan kelancaran dalam menjawab peperiksaan ini ye... In shaa Allah jika dah ulangkaji dan berusaha pasti pertolongan ALLAH sampai jua.

Sebelum ni kak long pernah kongsikan pasal VIVIX untuk orang merokok kan... Alkisahnya, dalam sebulan dua ni kak long mula konsisten memberi VIVIX pada encik suami. Sebelum ni, ambil celup-celup... Vivix tu pun dah nak masuk botol kedua...

Encik suami dah berhenti merokok? Belum lagi namun ada beberapa perkara yang kak long perasan ada perubahan.

Encik suami lebih cergas dan bertenaga... Nak tau kenapa kak long cakap macam tu, sebab sebelum ni encik suami mudah tertidur terutamanya ketika memandu.. Paling lama pun beliau cuma bertahan 1-2 jam...kiranya kalau balik kampung tu banyak kali juga lah kami berhenti sama ada untuk tidur sekejap atau beliau berhenti merokok. Namun sejak amalkan Vivix, beliau boleh memandu berterusan 3-4 jam tanpa mengantuk, jadinya masa perjalanan dapat dipendekkan dan kuranglah kuantiti beliau merokok kan... Tu kesan pertama yang kak long nampak

Kesan kedua... Tiada lagi "bau busuk" bila encik suami bersin. Orang merokok ni biasanya bila bersin ada satu bau yang sangat tidak menyenangkan...Setiap kali bersin, kitorang (kak long dan anak-anak) mesti buka tingkap nak bagi bau tu hilang... Tapi semenjak dua menjak ni, takde lah pula bau tu bila encik suami bersin..

Nampak kan kesan walaupun sedikit yang Vivix sedang merawat dalaman encik suami. Untuk berhenti merokok total, kak long percaya ia perlukan masa memandangkan encik suami ni perokok tegar sejak sekolah menengah lagi.

In shaa Allah, dengan doa serta usaha melalui VIVIX kak long yakin encik suami akan berhenti merokok juga.


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, ,

Kebah Demam Lebih Cepat?

Salam sayang 

Kebiasaannya orang akan mengaitkan GLA Complex Shaklee dengan kecantikan dan kesuburan. Tapi ada satu perkongsian dari upline kak long yang menyatakan pengambilan GLA Complex turun membantu demam lebih cepat kebah.

Jom baca perkongsian beliau:

Ni cerita saya :-

Kalau rasa badan lemah dan ada tanda nak demam, saya akan standby GLA Complex siap2. Baru ni masa raya, suami bagi tahu badan dia dah mula panas nak demam... So saya terus ambilkan air dan bagi 2 biji GLA Complex Shaklee.

Alhamdulillah malam tu tak jadi demam dengan izin Allah.

Mengapa saya berikan GLA? Kerana GLA menstabilkan prostagladin dalam tubuh.

Apa pula prostaglandin?

Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.


Bestkan GLA? Dah dapatkan sebotol? Jika belum boleh order dari kami :
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , ,

Cergas Bertenaga Selepas Ceasarean dengan Ostematrix

Salam sayang 

Kak long nak kongsikan sikit pengalaman bersalin kak long baru-baru ni.

Hari ni masuk hari ke 24 kak long berpantang...kejap je kan..tak terasa sangat berpantang pun mungkin dah terbiasa (kak long memang kena berpantang semasa mengandung sebab ada GDM). Jadi ia bukanlah benda yang menyusahkan pun.

Untuk sesi bersalin kali ni, kak long membuat opsyen untuk bersalin secara pembedahan sebabnya mek Hana Awatif ni saiznya dah mencecah 4.3 kg semasa kali terakhir ultrasound dibuat. Walaupun ujian tersebut mempunyai ralat dalam pengiraan berat, namun kak long tak nak mengambil apa-apa risiko yang boleh menjejaskan mek Hana. Jadi kak long membuat keputusan untuk dibedah.

Satu pengalaman baru buat kak long dan tak menyangka ia sangat menakutkan dan menyakitkan (terutama selepas bius hilang). Hari pertama tu, kak long sekadar mengambil vitamin asas berpantang dan kak long masih terasa sakit dan letih. Nak bergerak banyak tu memang taklah, nak menangis dibuatnya.

Malam kedua selepas bersalin, kak long mengambil 4 biji OSTEMATRIX dan 1 biji B COMPLEX. Alhamdulillah, keesokan paginya, rasa sakit-sakit tu semakin menghilang dan kak long boleh bergerak dan berjalan. Dah boleh merayau-rayau keliling wad lagi :) Bersyukur sangat rasa ditemukan dengan produk Shaklee ni. Mek Hana pun kak long dah boleh uruskan sendiri walaupun rasa pedih pada tempat pembedahan masih terasa namun tidaklah sampai kak long terbaring sahaja.

Memang best lah bila ambil SET BERPANTANG + OSTEMATRIX. Sangat dicadangkan!

Berminat dengan produk Shaklee?

Hubungi
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, ,

Keputihan - Penyelesaian dengan Shaklee

Salam sayang 

Masalah keputihan selalu menyerabutkan kepala dan fikiran kita orang perempuan ni kan..

Dah macam-macam cara digunakan...

Minum air masak banyak = Dah buat
Gunakan pencuci mengikut pH = Dah buat
Makan alfalfa = Dah juga

Tapi kenapa masih ada keputihan? Kak long suka nak kongsikan pengalaman seorang customer yang dah mencuba perkara-perkara di atas tetapi hasilnya menghampakan.

Namun selepas beliau mencuba amalan pengambilan GLA Complex 2 biji sehari. Alhamdulillah tiada lagi keputihan dan tak perlu lagi panty liners seperti sebelum ini!

Alhamdulillah seronok dengar!

Mengapa GLA Complex? Ia menstabilkan hormon dalam badan kita. Sebab itu wanita perlu ambil terutama mereka yang melalui pre monopause atau yang dah monopause supaya hormon kita stabil.

Ada adik beradik, kakak, adik atau kawan yang mengalami keputihan boleh cuba GLA Complex Shaklee!



Nur Adha @ Kak Long Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 019-7987970
Share:
Read More
,

Jom kenal NUTRIFERON ~ IMMUNE BOOSTER Anda!

Salam sayang 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TESTIMONI






Berminat untuk mencuba?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

Baju lama & Basic H

Salam sayang buat pembaca setia kak long...

Sebenarnya ada beberapa draft entry yang telah siap kak long tuliskan...Ia berkaitan dengan apa yang berlaku dalam kehidupan kami sekeluarga sejak Mei 2015...

Tapi tu lah masalahnya...bila dah siap...hati pula berat nak publish...masih tak sampai rasanya di hati ni nak ceritakan....tunggu lah ye...jika hati dah ringan nanti kak long publishkan..

Minggu ni minggu yang agak santai buat kak long...ye lah sebelum ni jadual agak ketat dengan audit luaran dan dalaman (sejak beberapa bulan lepas)...jadi minggu ni memang dinanti-nanti...apatah lagi minggu ni ada school break dan Khamis akan datang ni adalah Hari Raya Haji maka memang terasa sungguh santainya tu...

Beberapa hari lepas kak long dah mula packing baju anak-anak nak balik beraya nanti kan...(excited sungguh ni..). Sambil packing tu, packing sekali baju lama-lama yang nak dibawa balik untuk program FREE MARKET. Program ni bertujuan untuk memberikan pakaian atau barangan terpakai yang masih elok kepada mereka yang kurang berkemampuan.

Biasalah kan...baju-baju lama ni bila dah simpan lama, warnanya boleh berubah ke kekuning-kuningan... Biasanya korang guna sabun apa? Atau korang guna peluntur? Untuk baju-baju lama ni hatta baju sekolah anak-anak..pilihan kak long adalah BASIC H...

Tak susah mana....sekadar rendamkan baju-baju tersebut dan titiskan beberapa titis BASIC H... Kak long rendamkan dalam 15 minit dan basuh...Kak long tak amik gambar tapi kak long pinjam gambar di bawah sebagai testimoni ye

sumber: www.jurnalmama.com

BASIC H ni bukan sahaja boleh digunakan untuk pakaian malah kasut sekolah, barangan dapur seperti kuali, membersihkan lantai dan tandas... Kiranya BASIC H ni multipurpose cleaner .... Yang bestnya lagi...ia bebas dari fosfat.. Kita guna bahan pencuci pada masa yang sama menjaga alam sekitar... Memang TERBAIK!!



Sebotol BASIC H ni harganya RM46 dan mengandungi 16 oz = 470mL... 
Sepanjang kak long guna BASIC H ni boleh bertahan 4-5 bulan untuk sebotol...
Nilai yang sungguh berbaloi-baloi..


Kak Long Shaklee
Nur Adha Mansor
019-798-7970
COD: Sitiawan, Manjung & Lumut
Share:
Read More
, ,

Audit & Shaklee

Salam sayang 

Tajuk macam takde kaitan kan... Sebenarnya memang banyak kaitannya

Kak long bertindak sebagai Document Controller (ni salah satu task yang diberikan) di tempat kerja hakiki kak long... Jadi selain dari mengadap operasi setiap hari, antara tugasan nya adalah mengadap para auditor pula. Kami di sini memandangkan tempat pemprosesan makanan, maka terdapat beberapa sistem yang WAJIB kami patuhi. Antara sistem persijilan yang ada termasuklah ISO9001:2008, FSSC 22000 dan HALAL.

Dengan adanya sistem-sistem ini, maka secara langsung AUDIT perlu dilakukan. Bila cakap je Audit...mesti ramai yang mengeluh. Maklumlah bila cakap mengenai audit, ramai yang menyangka ia adalah salah satu cara cari salah... Sebenarnya fahaman macam tu sangat tidak benar. Audit banyak membantu syarikat kak long dalam memastikan semua prosedur dipatuhi. Kalau tiada audit, lebih banyak ketidakpatuhan yang mungkin kita sedari atau tidak.





Kebiasaannya, ketika audit memang akan ada tekanan. Baik oleh pengaudit mahupun yang diaudit. Bulan November dan Disember memang bulan audit kak long. Jadi untuk menangani rasa ketidakstabilan emosi serta tekanan luaran dan dalaman, kak long akan mengambil B COMPLEX. Dan pilihan kak long pastinya B COMPLEX SHAKLEE.


Kenapa B COMPLEX? 

B COMPLEX Shaklee lengkap dengan 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Antara kandungan vitamin B yang ada termasuklah B5 yang dikenali sebagai PANTOTHENATE.
B5 ini memang sangat dikenali sebagai VITAMIN ANTI STRESS

Kebiasaannya...kak long akan mengambil 1-2 biji sehari namun jika ada audit, extra dose sehingga 4 biji sehari. Jangan risau sebab B complex adalah vitamin larut air. Pengambilan perlu disertai dengan minum air kosong sekurangnya 3 Liter sehari untuk memastikan penyerapan adalah optimum.

Jika korang di luar sana sentiasa berhadapan dengan pelbagai kerenah yang menyebabkan korang STRESS... maka sangat elok pengambilan B Complex dimulakan.

Nak mencuba B COMPLEX Shaklee? Roger sahaja nombor di bawah


Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
, , , , ,

HANIS dan HFMD

Beberapa hari yang lepas, kak long ada memuatnaik status di FB kak long berkaitan si comel HANIS


Ada yang pm bertanyakan apa itu HFMD dan bagaimana kak long menanganinya.

Jadi petang ni akk long nak kongsikan dengan kalian apa itu HFMD atau nama panjangnya Hand, Foot & Mouth disease (penyakit Kaki, tangan dan mulut)


Penyakit HFMD disebabkan oleh virus yang dikenali sebagai enterovirus meliputi Coxsackie Virus A16 (Cox A16) dan Enterovirus 71 (EV 71)
Penularan penyakit/virus HFMD adalah melalui sentuhan langsung dengan cecair hidung, air liur, lepuh (blister) dan najis kanak-kanak yang dijangkiti serta sentuhan pada permukaan dan alatan permainan yang tercemar dengan virus HFMD. 
Mereka yang dijangkiti akan menunjukkan satu atau lebih tanda seperti demam, luka (ulcer) di mulut, ruam atau lepuh di tapak tangan dan kaki. 
HFMD selalunya menyebabkan jangkitan ringan dan sembuh dengan sendiri
Namun begitu, segelintir jangkitan HFMD yang disebabkan oleh jangkitan EV71 boleh menyebabkan komplikasi seperti radang otak dan jantung.

dipetik dari lama web rasmi www.moh.gov.my

Kak long turut membawa Hanis ke pakar kanak-kanak untuk memastikan tahap kesihatannya...menurut doktor tersebut tiada apa yang perlu dirisaukan melainkan jika selepas 3 hari, demam Hanis tidak kebah, Hanis perlu dibawa sekali lagi ke klinik.
Pakar tersebut sekadar memberi lotion untuk mengurangkan kegatalan dan krim untuk mengelakkan luka.

Lazimnya, untuk pesakit HFMD ini, hanya pastikan mereka mengambil air yang cukup untuk mengelakkan mereka dehidrasi, dan sangat digalakkan memberi makan makanan/ minuman yang sejuk seperti aiskrim vanila dan jus buah.

HFMD sangat mudah berjangkit terutamanya kepada kanak-kanak di bawah 8 tahun. 
Oleh sebab itu, sebaik sahaja kak long mengetahui yang Hanis kena jangkitan HFMD, semua cadar dan alat permainan kak long rendamkan di dalam Basic H. Lantai dimop 2 kali sehari menggunakan Basic H (sebelum ni kak long mop berselang hari). Basic H ni bagus sebab ia dihasilkan dari bahan organik dan tidak bertoksik.


Selain dari itu, kak long turut memberikan Hanis sebiji OMEGA GUARD setiap hari ketika dia tidak sihat. Pada kebiasaannya, seminggu 2-3 biji sudah memadai. Omega membantu meningkatkan imuniti Hanis di samping agen antiinflamasi. Bintik-bintik merah yang tumbuh di seleuruh badan Hanis sememangnya gatal namun dengan mengambil Omega, kak long nampak Hnais kurang menggaru. Malah selepas 3 hari, bintik-bintik yang tumbuh tu semkain berkurang dan mengering.


Dan hari ini, hari kelima Hanis dijangkiti HFMD, kesihatan Hanis semakin pulih dan Hanis semakin bijak... (Orang tua-tua kata...budak-budak demam nak dapat akal...) 



Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

TESTIMONI - VITALEA



Kak long pasti anda semua dah expert tentang VITALEA Shaklee ni kan...

Jadi malam ni kak long nak share pula beberapa testimoni mereka yang dah mengambil Vitalea Shaklee ni









Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, ,

Testimoni IBU - OMEGA dan SERANGAN ASMA

Salam sayang

Alhamdulillah promo OMEGA masuk HARI KELIMA

Yang menariknya promo kali ini ada TWIN PACK dengan DISKAUN 5%. Jadi pada siapa yang memang dah jatuh cinta atau berniat nak berikan hadiah buat ibu dan ayah... TWIN PACK ni memang sangat sesuai



Pagi ni kak long nak sharekan dengan semua satu testimoni sejak ibu kak long mengambil OMEGA GUARD Shaklee

Sebelum ini, ibu kak long agak gempal dan mempunyai asma.. Beliau mengikuti satu program diet dari syarikat yang agak ternama. Alhamdulillah program tersebut berhasil namun ia hanya mengurangkan berat badan ibu sahaja. Buat pengetahuan semua, ibu kak long ni ada penyakit diabetes dan darah tinggi jadi memang perlu sangat-sangat untuk ibu mengurangkan berat beliau.

Namun apa yang pasti, masalah asma ibu masih berterusan. Boleh dikatakan agak kerap ibu diserang asma. Jadi sebaik sahaja ibu selesai program diet tersebut, kak long terus memberi ibu OMEGA GUARD untuk dicuba. Ia lebih untuk kesihatan ibu. Setiap hari kak long akan pastikan ibu mengambil 3 biji OMEGA sebelum tidur. 

Alhamdulillah sejak mengambil OMEGA, kekrapan serangan asma ibu semakin berkurang. Dan sehingga kini, OMEGA GUARD SHAKLEE memang pilihan ibu.

************************************************************************

Bagaimana Omega Guard Shaklee membantu pesakit Asma?

Salah satu kebaikan Omega Guard Shaklee ialah ia membantu menangani penyakit asma. 

Menurut satu kajian yang dijalankan di Indiana University, mendapati golongan dewasa yang mempunyai tahap asma 'mild to moderate persistent asthma', yang mengambil suplemenOmega-3 setiap hari dalam masa 3 minggu menunjukkan pengurangan penggunaan'emergency inhaler' sebanyak 31%. Ini menunjukkan mereka tidak lagi terlalu bergantung pada ubat sedutan yang mempunyai steroid itu.



Meskipun kanak-kanak lebih terdedah kepada asma, ia boleh dikurangkan dengan memastikan mereka mendapat pemakanan yang dapat mencegah penyakit tersebut. Satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan.
.
Hasil kajian itu mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan. Ini memberi gambaran bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil.

Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya. Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega-3 yang kaya denganAsid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA). Omega-3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapinya.

sumber


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, ,

Testimoni PERUT BUNCIT

Salam sayang 

Hari ni kak long nak kongsikan satu testimoni hebat dari seorang sahabat Shaklee kak long iaitu Mariana




Mantap kan... Selepas 3 bulan mengamalkan OMEGA GUARD secara konsisten, perut suami beliau dari tahap ke-2 buncit telah kembali flat seperti asal.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sebelum kita mengetahui bagaimana OMEGA GUARD membantu, jom kita kenal dengan lemak di bahagian perut. Lemak yang terdapat di bahagian perut dipanggil lemak visceral (boleh rujuk gambar di bawah)



Lemak visceral adalah lemak yang berbahaya kerana ia merupakan salah satu penyebab kepada sakit jantung, tekanan darah tinggi, angin ahmar serta diabetes jenis 2.

Lemak visceral ada tahap-tahap tertentu iaitu:

1- 4 ~ Bagus
5-8 ~ Sihat
9-12 ~ Buruk
13 - 59 ~ Berjaga-jaga

Kenapa penting untuk kita tahu tahap lemak visceral kita?

Semakin rendah tahap lemak visceral kita, semakin stabil pengeluaran hormon insulin dan sekaligus mengurangkan risiko kencing manis (Diabetes jenis 2)

Jadi, Bagaimana OMEGA GUARD membantu proses pembuangan lemak visceral?


OMEGA GUARD = OMEGA 3 = MINYAK IKAN

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

ESP - KESAN KETARA BUAT KAK LONG

Salam sayang


Apa khabar semua pembaca setia rahsiasihat.com. Kak long harap korang semua sentiasa sihat dan ceria


Malam ni kak long bersiaran dari Bandar Salak Tinggi, Sepang. Esok kak long ada training sehari di Brahims' Airline Catering, pembekal makanan dan minuman buat Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS).


Kak long nak cerita sikit dengan korang apa kesan yang ketara selepas kak long mengambil ESP Shaklee.


Kesan yang pertama adalah dari segi penghasilan susu badan. Ia sangat jelas terutamanya jika pengambilan ESP diambil mengikut tips rahsia penyusuan. Kesan bukan sahaja dari segi jumlah susu tetapi kepekatan susu turut berbeza.


Selain itu, kak long merasakan apabila kak long minum ESP sebagai sarapan, rasa lapar di tengahari agak kurang dan kak long masih bertenaga seakan-akan di awal hari.


Kulit kasar terutama di kawasan siku dan tumit juga jelas perubahan. Kulit lebih lembut dan lembap. Encik suami turut memuji perubahan pada kelembapan kulit kak long.


Sejak mengambil ESP juga kak long perasan yang tiada kesan stretch mark sepanjang mengandung Hanis. Siapa yang tak gembira kan...


Sebab itulah kenapa kak long tak pernah lupa dengan ESP. Ia antara vitamin wajib ambil setiap hari.


Nak mencuba? Hubungi kak long di nombor telefon di bawah


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

Ostematrix Penguat Tulang

Salam sayang buat semua pembaca kak long...

Jumaat lepas sempena cuti Maal Hijrah, ibu dan ayah kak long turun ke Manjung nak menjenguk anak sulung mereka ni...

Jadi pada hari Sabtu tu, kak long bawalah mereka meronda-ronda sekitar Manjung.. Kebetulan ada barang dapur yang nak dibeli, kami singgah ke AEON Jusco Manjung

Tak tersangka Anlene sedang mengadakan prmosi dan pada masa yang sama membuat pemeriksaan percuma ketumpatan tulang. Tanpa melengahkan masa, kak long serta ibu dan ayah pun turut serta..

Keputusannya... Ibu kak long mempunyai ketumpatan tulang yang paling bagus dan berada di Zon Rendah Risiko Osteoporosis. Kak long? Kak long pula berada pada Zon Risiko Sederhana Osteoporosis (peringatan buat diri sendir: Jangan culas makan Ostematrix ye kak long hehehe)

Apa rahsianya?

Sejak beliau muda lagi, ibu kak long adalah peminum setia susu sekurang-kurangnya 1 gelas sehari..Malah sehingga kini, ibu kak long masih mengamalkan minum 1 gelas susu Omega Plus setiap pagi. Malah sejak kak long mengenali Shaklee... OSTEMATRIX merupakan produk paling konsisten diambil oleh ibu kak long walaupun beliau masih minum susu, namun pengambilan Ostematrix setiap hari sebelum tidur adalah perkara wa

Ingat ye.. Osteoporosis datang dengan senyap tanpa ada tanda-tanda.. Justeru, kitalah yang kena sentiasa beringat sedari muda untuk memastikan bekalan kalsium mencukupi bukan sahaja untuk tulang malah gigi dan otot juga.

Ostematrix sesuai untuk mereka yang alah pada susu dan merupakan alternatif terbaik kerana ia lengkap dengan Magnesium dan Vitamin D.





Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

Milk Booster dalam Penyusuan

Salam sayang 

Begitu lama kak long tak bercerita tentang penyusuan ye... Takpe hari  ni kita buat throwback sikit zaman penyusuan Muaz 


Setiap pagi inilah rutin kak long.. Menyusun botol-botol susu yang berisi 4oz setiap satu buat bekalan si comel Muaz ke rumah pengasuh 

Penyusuan bukan perjalanan yang mudah namun ia boleh dijayakan oleh setiap ibu asalkan punya iltizam dan semangat yang kuat

Penyusuan susu ibu buat diri kak long bermula dari anak kedua iaitu Muaz... Letih lesu, rasa dingin dengan suami serta lelah mengepam tapi hasilnya sedikit sangat mengecewakan kak long... 

Join grup sokongan di FB membuka sedikit cahaya dan bermulalah episod mencari MILK BOOSTER.. Pelbagai makanan dan produk dicuba...namun hasilnya tidak seperti yang diharapkan.

Perjalanan penyusuan kak long bersama Shaklee bermula dengan bertemunya kak long dengan www.anakkuwiraku.com milik kak Norita Idris. 

Letih mencuba pelbagai produk milk booster, kak long nekad mencuba VITAMIN aka SUPLEMEN. Bermula dengan SET B dan kemudian diupgrade ke SET 3 M ternyata banyak membantu memulihkan semula semangat dan harapan seorang ibu untuk terus menyusukan anaknya... 

Kak N bukan sahaja menjual suplemen Shaklee malah blog beliau menjadi tempat rujukan kak long menuntut ilmu penyusuan.

Susu banyak hingga melimpah-limpah? Sangat mustahil jika 3 KONSEP ASAS PENYUSUAN tidak dipatuhi. Ambillah sebanyak mana MILK BOOSTER tapi jika tiada jadual pengepaman/ feeding yang konsisten, minum air kosong hanya segelas dua.. ia sekadar mimpi.

Alhamdulillah, SET 3M Shaklee bukan sahaja membantu kak long BERJAYA menyusukan MUAZ sehingga 3 tahun malah taraf kesihatan semakin bertambah.

TERIMA KASIH KAK N & SHAKLEE KERANA MEMBANTU KAK LONG MENCAPAI TARGET PENYUSUAN KAK LONG

Anda Ibu menyusu? Berminat nak tahu bagaimana kak long berjaya?

Hubungi 
Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970


Share:
Read More
, ,

BERJAYA HAMIL DENGAN GLA COMPLEX ~ALHAMDULILLAH~

Salam sayang

Jika pagi tadi kak long dah share bagaimana GLA Complex membantu KEHAMILAN... Sekarang ni kak long nak kongsikan pula mereka yang BERJAYA HAMIL selepas mengamalkan GLA COMPLEX SHAKLEE

(Perlu diingat yang vitamin ini sekadar salah satu usaha dan asbab sahaja... Sesungguhnya hanya ALLAh Maha Pemberi Rezeki)

TESTIMONI 1
sumber: www.vitaminsuci.com

TESTIMONI 2


TESTIMONI 3



Jika anda ingin konsultasi lanjut... Boleh terus hubungi kak long ye...


Berminat untuk mendapatkan GLA COMPLEX SHAKLEE?

KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE






Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , , ,

Bila SET CANTIK menunjukkan HASIL

Salam sayang

Tentu ramai yan nak kelihatan cantik dengan kulit yang sihat menjelang Hari Raya nanti ye..

Hari ni kak long sharekan testimoni seorang pengamal SET CANTIK kami.

Apa yang terkandung dalam SET CANTIK kami?

SET CANTIK mengandungi 

VITAMIN C SUSTAINED RELEASE 500gm
- bertindak sebagai antioksidan 
-membantu pembinaan kolagen pada kulit

VITAMIN E COMPLEX
- salah satu vitamin yang mampu mengurangkan parut 
- menghalang pembentukan sel abnormal

VITAMIN B COMPLEX
- sangat bagus untuk menenangkan saraf
- menjadikan kulit wajah lebih berseri-seri



Jika berminat untuk mencuba SET CANTIK, KLIK je kat ikon di bawah ni. 
Selamat bershopping






 
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More