Showing posts with label trial pack. Show all posts
Showing posts with label trial pack. Show all posts
, ,

Harga yang berpatutan dan berbaloi dibayar!!

Kak long mengenali Shaklee melalui pembacaan di susuibu.com dan hasil pelayaran @ surfing kak long di alam maya lalu bertemu blog anakkuwiraku.com yang mana pemiliknya adalah Kak Norita @ N...masa tu kak long tgh mencari sesuatu yg boleh sustain tenaga kak long untuk sepanjang hari....Hampir setiap hari kak long membelek blog kak N ni dan sehingga semua entry beliau telah kak long baca dan hadam sebelum kak long mula mencuba....memandangkan Kak N ada menjual Set B Shaklee dan harganya yang sangat berpatutan, menyebabkan kak long memesan...dan alhamdulillah...kak long mula berhijrah ke full pack yang mana lebih menjimatkan....

Tahukah anda Euphoria Breastfeeding Pack mendapat sambutan yang sangat menggalakkan sejak ia diperkenalkan 3 tahun dulu oleh saya dan semua rakan Euphoria. 



Breastfeeding Set [ fullpack] untuk ibu yang tiada masalah penyusuan.


Apa yang terdapat di dalamnya? Semuanya vitamin yang diperlukan oleh seorang ibu yang menyusu. Kami membekalkan panduan makan, panduan pam, penghantaran percuma beserta beberapa hadiah menarik yang berubah setiap bulan mengikut promo yang diberi.


credit
Saya galakkan anda membaca ENTRY ini terlebih dahulu sebelum membuat belian. Hanya anda yang mengetahui diri anda.

 Harga yang kami tetapkan ialah harga produk beserta konsultasi. Bagi yang ingin mengetahui lebih lanjut, sila emailkan kepada saya terutama untuk promo terkini.


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , ,

Tak Rugi Mencuba...


Apa kata mereka?

Sila klik gambar untuk besarkan imej:














sumber: AnakkuWiraku

Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma
Share:
Read More
, , , ,

BeRapA CepAt KeSan AmBiL SET B SHAKLEE



"Berapa cepat boleh nampak kesan/ peningkatan pada susu badan lepas ambil set nie?"

Ini ialah soalan WAJIB setiap kali ada permintaan Shaklee BreastFeeding Set (Set B Ibu Menyusu). Ada juga yang tidak bertanya, namun, saya pasti, jauh di lubuk hati anda pasti tertanya-tanya soalan yang sama, kan?

Sejujurnya, set vitamin yang kami cadangkan untuk ibu menyusu nie, bukanlah untuk memperbanyakkan susu sahaja. Malah, ianya tergolong dalam kumpulan pemakanan tambahan, dan mempunyai banyak lagi khasiat lain terutama kepada kesihatan si ibu secara menyeluruh.

Oleh yang demikian, secara umumnya saya akan menerangkan bahawa, kesannya adalah berbeza pada individu. Ada yang cepat (keesokan harinya dah nampak kesan), ada yang lambat, seminggu dua, malah sebulan pun ada. Anda bayangkan dalaman tubuh seperti ruang-ruang kosong, dan supplements akan memenuhi mana-mana ruang yang lebih memerlukannya dahulu.

Mungkin anda tidak nampak kesan mendadak dari segi kuantiti. Namun, bagaimana dengan warna EBM anda? (Warna sepatutnya kekuningan di sebabkan oleh B-Complex - vitamin larut air). Bagaimana pula dengan rasa badan anda, tidakkah semakin bertenaga?

Berikut ialah testimoni ibu-ibu menyusu yang dapat melihat kesan positif (dalam mebantu penyusuan) dalam masa yang singkat. Alhamdulillah.

Namun, ada juga yang masih belum menampakkan hasil yang di ingini (dari segi perubahan kuantiti susu ibu sahaja) setelah seminggu mengambilnya, seperti ibu ini.




Jangan bersedih! Tidak kira sama ada anda tergolong di dalam kumpulan ibu yang di atas, ataupun ibu yang di bawah, seperti yang anda dapat lihat, kami akan memberikan maklum balas dan konsultasi yang sepatutnya (rujuk 33 komen di atas!) agar anda dapat mengambil supplements dengan ilmu, dan bukannya membiarkan anda terkontang-kanting tanpa konsultasi yang sewajarnya.

Kini, telah ramai yang turut menjual pelbagai supplements yang diakui mampu untuk memperbanyakkan susu ibu. Ada yang menjual jenama antarabangsa mahupun tempatan, dan ada juga yang turut menjual produk Shaklee. Walaubagaimanapun, ingin saya khabarkan bahawa kelebihan kumpulan kami (Euphoria GBS) ialah, kami mempunyai rangkaian jaringan yang luas dan berpengalaman! Sekiranya pengedar anda tidak dapat terus menjawab permasalahan anda pada waktu tersebut, ada ramai lagi pengedar lain yang dengan gembiranya akan membantu anda!




Mahu mencuba vitamin Shaklee? Anda boleh email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.
Share:
Read More
, , ,

ThEY LiKE It !!!!

Pengambilan supplement dikatakan dapat membantu ibu2 sihat, gembira , ceria serta mampu mengawal tekanan. Ditambah hebat bagi ibu yang kerap mengosongkan payudaranya maka lebih banyak susu yang dihasilkan. Bahagia bila baca testimoni mereka!








Mahu mencuba vitamin Shaklee? Anda boleh sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long
Share:
Read More
, , ,

STRESS....PunCa SUSU MeRudUm

Kredit


Dalam seminggu dua ini ibu berkenalan dengan ramai ibu2 baru yang menimang cahaya mata.... 
Masih ramai yang mencari-cari apakah caranya nak banyakkan susu...


Ramai yang bersuara tertekan kerana susu tidak banyak, stress dengan kerja di pejabat dan masalah peribadi. Ini semua akan mengganggu penghasilan susu.

Kita perlu tenang dan gembira akan membuatkan susu mudah terhasil.

Walaubagaimanapun, hakikatnya menyusu ini bukan sekadar kita kejar kuantiti atau amount yang terhasil namun kualiti yang kita sepatutnya kita utamakan.

Masih ramai yang bertanya...

BETUL KE SUPPLEMENT NI BOLEH BANYAKKAN SUSU?

JAWAPAN IBU IALAH :


Shaklee adalah satu USAHA.

Vitamin-vitamin ini membantu badan ibu mendapat semua nutrisi yang diperlukan oleh tubuh seterusnya ia akan DISALURKAN KEPADA SUSUIBU YANG TERHASIL.


 Maka susu yang terhasil akan sangat kaya dengan nutrisi dan seimbang dengan keperluan si manja.

Pasti pernah dengar, kalau tak pecahkan ruyung, manakan nak dapat sagunya?

Kalau tak belajar membaca, macam mana nak pandai membaca?
kalau tak buka pintu, macam mana nak masuk rumah?
kalau tak buka kotak hadiah, mana nak tahu apa isinya?

Sama juga dengan menyusu dengan susuibu.....

KALAU TIDAK MENGEPAM, MANA NAK ADA SUSU?

Maka dapat ibu simpulkan bahawa USAHA DENGAN SHAKLEE akan berjaya jika 3 PERKARA ini dilakukan:

1. Susukan anak sekerap mungkin. Jika bekerja perlu sesi perahan yang konsisten iaitu sekurang-kurangnya setiap 3 jam. Ini akan menghantar isyarat kepada otak bahawa badan perlu menghasilkan susu dengan lebih banyak atas demand yang ada. Jangan sesekali tidak memerah atas alasan breast tidak bengkak. Teruskan memerah, susu akan banyak insyaAllah.

2. Minum air sekurang-kurangnya 3L sehari. ia membantu pengaliran darah dengan lebih lancar.

3. DOA yang berterusan. Sentiasa bersangka baik dengan Allah. Jangan sesekali putus asa. Teruskan berdoa. Banyakkan beristighfar.

Pengambilan vitamin Shaklee membantu memelihara kesihatan si ibu dalam menjayakan penyusuan sehingga 2 tahun.....Anda boleh rasakan perbezaannya selepas mencuba...



Share:
Read More
, , , , , , , ,

PerSeDiaAn PuAsA

Tinggal beberapa bulan sahaja lagi, Ramadhan AlMubarak akan menjelma....kebanyakan antara ibu-ibu menyusu sekarang ni tentu tengah menyibukkan diri untuk membuat stok susu untuk anak tersayang...tak kurang juga ada yang sibuk membayar semula hutang-hutang puasa tahun sebelumnya...hari ini kak long nak berkongsi dengan semua...sebagai ibu yang menyusu apa persediaan yang diperlukan...kak long bahagikan kepada dua : Persediaan fizikal dan persediaan mental...semoga ia dapat menjadi panduan kepada ibu menyusu di luar sana...


Persediaan fizikal.

Untuk berpuasa dan menyusukan anak, si ibu perlulah mempunyai kesihatan yang optimum. Bagaimana nak menghasilkan susu dengan baik dalam keadaan sakit? Maka penjagaan makanan sangat penting. Sebelum berpuasa pastikan si emak jangan sesekali skip makan. Ambil meal seimbang dan jika mampu dapatkan supplement bagi membantu badan si emak mendapat semua keperluan vitamin yang tidak dapat dipenuhi melalui makanan yang diambil tadi. Pengambilan air juga sangat penting demi memastikan si ibu tidak dehydrate. 


* Pengambilan supplement yang disyorkan bagi persediaan menghadapi bulan puasa ialah 
ESP- membantu penghasilan susuibu dengan cepat apabila pengambilan air yang mencukupi.
Performance Drink- membantu keseimbangan kandungan gula dalam darah si ibu agar tak mudah pengsan apabila berpuasa sambil menyusukan anak. Selain itu ia membantu agar badan ibu tidak dehydrate sepanjang berpuasa. *boleh diambil pada hari tidak puasa juga.
Alfalfa- well known milk booster. Kandungan protien di dalamnya membantu penghasilan susuibu dengan cepat. Option lain bagi yang kurang berkemampuan untuk mendapatkan ESP.
Basic vitamin- Multivitamin, B complex dan Vitamin C.

Pengambilan vitamin ini sebelum puasa sangat digalakkan kerana :

1. Supplement yang disyorkan membantu penghasilan susuibu dengan cepat jika pumping session yang konsisten dan air yang mencukupi.

2. Susuibu akan lebih pekat. Anak akan minum kurang tetapi cepat kenyang. Dengan ini si ibu mudah buat stok.
Persediaan Mental:

Persediaan mental boleh dimulakan dengan menjaga solat dengan baik. Mulakan zikir yang mudah...seperti Subhanallah, Alhamdulillah, La ila ha illallah. Membaca Ya Matin semasa menyusukan anak mahupun mengepam insyaAllah membantu penghasilan susu yang konsisten. Banyakkan mengaji antara surah yang digalakkan ialah al Waqiah. Solat2 sunat seperti Dhuha dan Tahajud membantu meningkatkan keimanan kita. Bila iman kita kuat, nescaya semangat untuk menyusukan anak semakin menebal.

Semoga ibu2 yang menyusu mendapat rahmat dan kebahagian di sisi Allah Taala. Amin.



credit


Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long
Share:
Read More
, ,

Bila penat, semangat nak pam pun terbang!


Saya terima panggilan dari seorang cust  : 

Cust : saya dah telefon LC minta advise masalah saya, susu makin drop...so dia kata just keep pumping dan pumping....susu akan banyak semula. So saya tanya perlu tak amik vitamin? Beliau jawab tak perlu. Just keep pumping.

Saya : memang tak perlu kalau makan seimbang dan ikut piramid makanan.

Cust : saya rasa saya perlu sebab makan saya tak seimbang, jadi saya cepat penat dan moody. Bila penat, moody SEMANGAT NAK PAM PUN TERBANG entah ke mana..............
 

Saya : kalau mampu, tak salah beli vitamin sebab untuk kebaikan diri sendiri. Kita kena ukur baju di badan sendiri. Kalau ada kekangan, boleh minta vitamin dari klinik kerajaan. Namun jika mampu beli handphone mahal, baju dan beg tangan berjenama dan pam yang bagus, tak salah kita beli vitamin.

Cust : Saya memang cari booster untuk diri saya bertenaga, happy dan aktif....ni kerja penat, balik rumah baby minum tak puas asyik nangis2....kesian la.

Saya : Boleh cuba makan vitamin dalam set B ....semuanya lengkap buat ibu dan anak :) 



Kesimpulannya :
Cikgu yg ajar BM boleh ajar basic  BI namun tidak secara menyeluruh...cikgu yg ajar BI pun sama boleh ajar BM tapi secara general  sbb ianya complicated dan kemahiran itu atas satu subjek ;)



credit

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh email ke nuradhamansor@yahoo.com atau sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long
Share:
Read More
, , , , ,

SaMPai BiLa Nak MAkAn ViTAmIn


Bergantung Hidup Kepada Vitamin?

by MOMMY LYNA
Ramai yang mengadu kepada saya bahawa “Bila ambil vitamin Shaklee baru rasa OK, kalau tak, lembik saja. Adakah ini petanda buruk, iaitu saya terpaksa bergantung hidup kepada vitamin?”
Vitamin yang memberi tenaga (sebenarnya menukarkan makanan kepada tenaga), iaitu B Complex adalah vitamin larut air. Vitamin jenis ini tidak bertahan lama di dalam badan, seperti juga vitamin C yang dengan cepat sekali keluar dari tubuh (namun vitamin C Shaklee adalah sustained-release bermakna dilepaskan perlahan2).
 
Jadi, B Complex ni diperlukan oleh tubuh kita setiap hari, umpama air dalam balang yang perlu di-refill setiap kali ia habis. Jadi tidak hairan jika saban hari sekiranya tidak mengambil vitamin, seseorang itu berasa lesu saja. Itu bukan petanda anda bergantung kepada vitamin, tetapi diet harian anda memang kurang vitamin, jadi anda memerlukan supplement tersebut bagi membantu tubuh anda bekerja.
Namun, dalam hal ini anda harus hati-hati. BUKAN SEMUA VITAMIN yang memberi kesan positif kepada tubuh. Ada vitamin yang dibuat secara sintetik yang memberi isyarat ‘mengelirukan’ kepada tubuh, sehingga tanpa mengambilnya, tubuh memang tak mampu nak bekerja, walaupun dah cukup seimbang dan bagus makanan yang anda ambil.


Mencari vitamin penambah tenaga...Mahu mencuba vitamin Shaklee? 
Boleh sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long
Share:
Read More
, , , , ,

UP 50% selepas amalkan TIPS RAHSIA


Lately banyak benor offer2 yang dapat kita lihat di laman web...iklan-iklan...terutamanya fast food...yang terkini Pizza Hut ada menawarkan offer terbaru mereka 50% discounts...


offer yang tak dapat nak ditolak huhuhu
Menarikkan offer yg diberi...tapi bukan iklan kat atas ni yg kak long nak citer kan...citer sebeno kek bawah ni ha...


kali ni kak long bercerita pasal susu ibu...after amalkan tips rahsia dan eksklusif GBS....memang ramai yang menyatakan kegembiraan dan kesyukuran mereka...


Alhamdulillah kami ahli GBS sangat terharu menerima feedback yg sangat positif ni...salah seorg yang telah memberi testimoni beliau adalah Pn Lydzar...


Puan Lydzar adalah pengguna Shaklee sejak dulu. Beliau pernah memberitahu bahawa sejak mengambil Shaklee, badannya tidak lagi kelesuan memandu kereta dari Kajang ke Damansara. Jauh tuuu!
Sekarang Puan Lydzar sedang cuti bersalin anak ketiganya. Beliau menggunakan set bersalin Shaklee. Sebagai pelanggan saya, Puan Lydzar berhak untuk mendapat tips-tips dari saya, terutama tips penyusuan. Kita tengok apa katanya…

testimonial shaklee
Sekiranya anda nak merasai apa yang dialami oleh Puan Lydzar, dapatkan tips eksklusif mempercepatkan penghasilan susu ibu, dengan setiap pembelian set TRIPPLE M. Boleh buat pesanan dengan emel kepada nuradhamansor@yahoo.com atau sms ke 019-7987970....

credit 



Salam mesra dari kak long
Share:
Read More
, , , , ,

Set MaNa UnTuk AnDa...

Sebagai ‘newcomer’ dalam era pemakanan nutrisi, ramai yang tidak mengetahui tentang vitamin dan mineral yang sesuai dengan dirinya. Ramai yang mungkin ‘tersalah’ ambil vitamin, yang mana tidak mengambil jenis yang tubuhnya benar-benar perlukan. Misalnya seorang yang stress tapi tak ambil b complex. Malah, ramai yang tidak tahu vitamin dan mineral yang sesuai untuk mereka.

Oleh kerana itu kami telah menyediakan set-set yang mudah untuk dipilih mengikut kesesuaian, pengguna. 


Jadi, set vitamin yang mana satukah untuk anda?

Set A (Optimum) – set A ialah set asas untuk kesihatan tubuh badan. Semua orang dewasa, remaja serta warga emas sesuai untuk menggunakan set ini yang terdiri dari Vitalea, B Complex dan Vita-C.

Set B (Breastfeeding) – walaupun set B adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini adalah sangat banyak (selain penggalak susu). Baca tentang kebaikan alfalfa di link ini. Set penyusuan ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Alfalfa.

Set C (confinement) – set bersalin dan berpantang, khas untuk ibu-ibu yang mementingkan kecergasan untuk menguruskan bayi, mengelakkan meroyan, memulihkan luka serta sesuai untuk penyusuan. Set ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Zinc.

Set C+Milk Booster – set bersalin dan berpantang sama seperti set C dengan tambahan alfalfa untuk penyusuan.

Set D (skincare) – set penjagaan kulit wajah khas buat mereka yang mengalami masalah kulit. Ia juga adalah set antioksidan bagi mencegah kanser serta kesihatan tubuh badan secara umumnya. Set D terdiri dari B Complex, Vita C dan Vita E.

Set E (breastfeeding & bones) – set E terdiri dari set penyusuan bersama tambahan kalsium. Sesuai juga untuk para wanita bagi mengelakkan osteoperosis. Ostematrix (kalsium) adalah mengandungi vitamin D untuk penyerapan kalsium.

Set F (feminin) – lumrah bagi wanita mengalami pelbagai masalah kewanitaan. Set feminin ini boleh membantu anda mengatasi masalah seperti keputihan, sakit urat dan sendi, keradangan dan sebagainya. Set F terdiri dari Vita E dan Alfalfa.

Set G (5 serangkai) - set untuk mereka yang bermasalah elergi, resdung, asma, gegata, ekzema dan alahan. Ia mengandungi B complex, Vita C dan Alfalfa.

Set H (immune booster) – khas buat mereka yang mengalami masalah 
imuniti tubuh, misalnya kerap sakit, mereka yang menghidap asma, sering demam dan sebagainya. Nutriferon menguatkan imuniti tubuh. Set ini terdiri dari Nutriferon.


Set J1 – set ini adalah untuk mereka yang hamil trimester pertama (bulan 1-3). Terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Ostematrix.

Set J2 – set kehamilan trimester kedua dan ketiga, mengandungi vitamin dan mineral seperti di atas dengan tambahan Omega Guard.



credit


Set di atas adalah set yang telah kak long pakejkan untuk kemudahan pengguna. Kekawan boleh hubungi kak long di talian 019-7987970 atau email nuradhamansor@yahoo.com untuk consultation.
Share:
Read More
, , ,

LebIh BerTenAGa waLaupUn di TriMestEr KeTiga...


Credit to genkimomma


Gembira saya membaca pengalaman Shaklee Tuty sepanjang pregnancy pertamanya ini. Thank you Tuty for your honest feedback!!! *hugs*


Ok, jom ikuti pengalaman Tuty mengamalkan vitamin Shaklee sepanjang Trimester ke-3.
--------------------------

*Sumber asal dari blog Tuty.

Dah nak sampai penghujung perjalanan 9 bulan 10 hari..tunggu masa je..tik tok tik tok..

Entry ni sy tulih special untuk Genki Momma Arnie sbb sudah berjanji utk tulih testimoni pasal shaklee vits..


ok..sepanjang 3rd trimester ni bermula kandungan sy 7 /8 bulan, sy mula amik shaklee vitamins dan consume herbalife shake utk breakfast..Kenapa saya amik shaklee vitamins yea??? Semuanya bermula lepas saya pegi check up kat Klinik Desa Puncak Alam..Hemoglobin saya rendah daripada standard so dapat la 3-4 jenis vitamin..mula2 amik yg klinik kasi tp masih rendah juga..
Mula la sy check internet nak cari sumber vitamin lain kan..masa tgh bersiar2 kat laman sesawang di internet, sy terjumpa blog genkimomma..abih sy baca seme artikle dan lepas puas hati, sy kontek k.arni..yg wat lagi tertarik sbb ade set vitamin utk berpantang..1st time dgr ni..slalu org lain dok sibuk cakap guna jamu itu ini kan..btw, k.arni ni nihon sotsu juga rupanye...hahha
So k.arni recommend sy amik B-complex ngan Vita-lea utk tingkatkan hemoglobin sy..dari awal mengandung mmg teringin nak amik omega sbb elok utk pertumbuhan otak baby..lepas beremel2an, so sy decide utk beli 4 jenis vitamin seperti gambar di atas..Multivitamin a.k.a vita-lea , B-complex, Vitamin C n Omega Plus..
Masa kat jepun, mmg ari2 amik b-complex n multivitamin tp amalan tu tak berjaya diteruskan masa balik msia..alhamdulillah bila dah mengandung ni, mulakan balik amalan makan vitamin..
Alhamdulillah, berkat amik shaklee vitamin ngan herbalife shake, sy rasa lebih bertenaga dan tak penat sgt banding masa 1st n 2nd trimester..kalo sape tak tau, sy kena alahan sampai la 5 bulan kandungan..so agak penat la nak muntah je kan..sampai Mr. N pun bising sbb dah ujung2 mengandung ni bila weekend je berjalan je kejenya..kaki pun takde bengkak2<--tak tau ade kaitan ngan amik vitamin ke tak..Hemoglobin saya pun dah OK..takyah la kena check darah tiap kali pegi klinik desa tu..Bila bagitau dekat Mr. N, die cakap la nape tak amik dari awal2 mengandung..m..tu akan diusahakan bila ade rezeki anak kedua..









kalo vitamin kat dlm botol, kompem la slalu lupa makan kan..so sy telah menyalahgunakan herbalife F1 container ni sebagai vitamin carrier sy..letak siap2 utk seminggu..antara 3 vitamin tu yg paling susah nak telan adalahvita-lea (warna hijau) sbb saiznya agak besar, dah separuh botol air sy minum baru berjaya telan.. B-complex (warna kuning) - Vitamin C(Warna coklat2 gitu)
kesimpulannya : sy sgt suka 3rd trimester pregnancy daripada awal mengandung dulu..rasenye awal2 tu lagi teruk dgn alahan lagi pastu sakit2 pinggang la..skang ni wallau, takde lak sakit2 pinggang..pelik2...
TERIMA KASIH SAYA PADA SHAKLEE VITAMIN DAN HERBALIFE SHAKE ♪♪♪...plan untuk berpantang, kite citer entry lain..
________________________________________________________
Jadi tunggu apa  lagi...untuk ibu hamil..kak long ada menyediakan beberapa pakej seperti di bawah...
Set Ibu Mengandung (Pregnancy Set)
SET 1 - 1st Trimester 
Vitalea @ Multivitamin, B complex, Vitamin C & Ostematrix (Kalsium Magnesium)

SET 1 - 2nd Trimester 

Vitalea @ Multivitamin, B complex, Vitamin C, Omega Guard & Ostematrix (Kalsium Magnesium)

Sesiapa yang berminat boleh 
email kak long di nuradhamansor@yahoo.com atau 
sms di 0197987970

Share:
Read More
, , ,

MengaTaSi RamBut GuGuR

Semalam kak long ada menulis mengenai Zinc kan.....Arini kak long nak update kawan-kawan apa fungsi setiap vitamin dalam Set C....terima kasih Kak N atas perkongsian ini


Dalam set C ada mengandungi supplement Zinc yang sangat penting dan banyak membantu pertumbuhan rambut serta menguatkan kutikel rambut.Selain bagus untuk mempercepatkan luka bersalin. Set C sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah berikut:

- Terdapat tanda putih di bahagian kuku jari.
- Kurang selera/ tidak boleh mengawal selera.
- Muka kelihatan pucat.
- Ketidak suburan atau mandul (Infertility)(boleh tambah vitamin E untuk kesuburan)
- Mudah/ sering di serang infansi
- Kulit bermasalah – Jerawat, jeragat, jangkitan kulit,
- Keguguran rambut
Bagi ibu2 yang selepas bersalin dan yang sedang menyusukan anak dan mempunyai masalah keguguran rambut boleh mencuba set C. 

Walau bagaimanapun, ianya adalah sebahagian dari usaha. Doa tetap perlu dan istiqamah sangat penting dalam mencapai kejayaan yang dihajatkan.
Selain pengambilan supplement yang disarankan, antara langkah lain yang boleh diambil ialah:

  • menggunakan syampu rambut yang "mild" dan tidak terlalu kuat sehingga boleh merosakkan kutikel rambut.
  • membiasakan menggunakan minyak rambut Johnson & Johnson atau minyak zaitun untuk memastikan rambut tidak terlalu kering dan rapuh.
Walau bagaimana pun, pasti ada yang bertanya apakah fungsi setiap vitamin untuk keperluan rambut...

1. Multivitamin ialah untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.

2. Vitamin C adalah untuk memastikan sel dilindungi dari sebarang bentuk karsinogen serta memelihara sel rambut dari rapuh.

3. B complex memastkan agar rambut nampak ter urus dan tidak kusam.

4. Zinc adalah untuk menggalakkan pertumbuhan rambut serta menguatkan lagi kutikel rambut.

Semoga penjelasan ini membantu kalian mengamalkan pengambilan supplement dengan penuh hikmah. Pengambilan sesuatu supplemen dengan ilmu akan wujudnya istiqamah.


Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long
Share:
Read More
, , , ,

Kenali ViTaMiN AnDA - OSTEMATRIX

Ostematrix-Membantu Mengurangkan Risiko Osteoporosis***


Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam OsteMatrix berupaya:
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal*
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf*
  • Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, 
  • kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.*












OsteMatrix Membekalkan:

  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Kaplet bersalut yang mudah ditelan

  • Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet. Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.


Bayangkan kalsium sebagai batu-bata dalam proses pembinaan tulang-temulang yang kuat dan sihat. Batu-bata ini akan lebih kuat dan lebih seimbang jika digabungkan bersama mortar. Mortar mengandungi vitamin D, magnesium, boron, zink, tembaga dan mangan.


Dengan gabungan nutrisi ini, kalsium mendapat sokongan yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat ketika anda muda serta meminimumkan kereputan tulang ketika anda tua.


Penyerapan Yang Terbukti Secara Klinikal

Pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix sahaja berupaya menghasilakan peningkatan ketara dari segi statistik dalam paras kalsium darah yang disukat dalam suatu tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan kita menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.
***Pengambilan kalsium sepanjang hayat juga diet yang seimbang serta senaman yang teratur berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. 






Share:
Read More