Posts

Showing posts with the label trial pack

Harga yang berpatutan dan berbaloi dibayar!!

Image
Kak long mengenali Shaklee melalui pembacaan di susuibu.com dan hasil pelayaran @ surfing kak long di alam maya lalu bertemu blog anakkuwiraku.com yang mana pemiliknya adalah Kak Norita @ N...masa tu kak long tgh mencari sesuatu yg boleh sustain tenaga kak long untuk sepanjang hari....Hampir setiap hari kak long membelek blog kak N ni dan sehingga semua entry beliau telah kak long baca dan hadam sebelum kak long mula mencuba....memandangkan Kak N ada menjual Set B Shaklee dan harganya yang sangat berpatutan, menyebabkan kak long memesan...dan alhamdulillah...kak long mula berhijrah ke full pack yang mana lebih menjimatkan....

Tahukah anda Euphoria Breastfeeding Packmendapat sambutan yang sangat menggalakkan sejak ia diperkenalkan 3 tahun dulu oleh saya dan semua rakan Euphoria. 



Breastfeeding Set [ fullpack] untuk ibu yang tiada masalah penyusuan.

Apa yang terdapat di dalamnya? Semuanya vitamin yang diperlukan oleh seorang ibu yang menyusu. Kami membekalkan panduan makan, panduan pam, …

Tak Rugi Mencuba...

Image
Apa kata mereka?

Sila klik gambar untuk besarkan imej:














sumber: AnakkuWiraku

Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma

BeRapA CepAt KeSan AmBiL SET B SHAKLEE

Image
"Berapa cepat boleh nampak kesan/ peningkatan pada susu badan lepas ambil set nie?"

Ini ialah soalan WAJIB setiap kali ada permintaan Shaklee BreastFeeding Set (Set B Ibu Menyusu). Ada juga yang tidak bertanya, namun, saya pasti, jauh di lubuk hati anda pasti tertanya-tanya soalan yang sama, kan?

Sejujurnya, set vitamin yang kami cadangkan untuk ibu menyusu nie, bukanlah untuk memperbanyakkan susu sahaja. Malah, ianya tergolong dalam kumpulan pemakanan tambahan, dan mempunyai banyak lagi khasiat lain terutama kepada kesihatan si ibu secara menyeluruh.

Oleh yang demikian, secara umumnya saya akan menerangkan bahawa, kesannya adalah berbeza pada individu. Ada yang cepat (keesokan harinya dah nampak kesan), ada yang lambat, seminggu dua, malah sebulan pun ada. Anda bayangkan dalaman tubuh seperti ruang-ruang kosong, dan supplements akan memenuhi mana-mana ruang yang lebih memerlukannya dahulu.

Mungkin anda tidak nampak kesan mendadak dari segi kuantiti. Namun, bagaimana dengan warn…

ThEY LiKE It !!!!

Image
Pengambilan supplement dikatakan dapat membantu ibu2 sihat, gembira , ceria serta mampu mengawal tekanan.Ditambah hebat bagi ibu yang kerap mengosongkan payudaranya maka lebih banyak susu yang dihasilkan. Bahagia bila baca testimoni mereka!






kredit





Mahu mencuba vitamin Shaklee? Anda boleh sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long

STRESS....PunCa SUSU MeRudUm

Kredit


Dalam seminggu dua ini ibu berkenalan dengan ramai ibu2 baru yang menimang cahaya mata....
Masih ramai yang mencari-cari apakah caranya nak banyakkan susu...


Ramai yang bersuara tertekan kerana susu tidak banyak, stress dengan kerja di pejabat dan masalah peribadi. Ini semua akan mengganggu penghasilan susu.

Kita perlu tenang dan gembira akan membuatkan susu mudah terhasil.

Walaubagaimanapun, hakikatnya menyusu ini bukan sekadar kita kejar kuantiti atau amount yang terhasil namun kualiti yang kita sepatutnya kita utamakan.

Masih ramai yang bertanya...

BETUL KE SUPPLEMENT NI BOLEH BANYAKKAN SUSU?

JAWAPAN IBU IALAH :


Shaklee adalah satu USAHA.
Vitamin-vitamin ini membantu badan ibu mendapat semua nutrisi yang diperlukan oleh tubuh seterusnya ia akan DISALURKAN KEPADA SUSUIBU YANG TERHASIL.


 Maka susu yang terhasil akan sangat kaya dengan nutrisi dan seimbang dengan keperluan si manja.

Pasti pernah dengar, kalau tak pecahkan ruyung, manakan nak dapat sagunya?

Kalau tak belajar membaca, macam m…

PerSeDiaAn PuAsA

Tinggal beberapa bulan sahaja lagi, Ramadhan AlMubarak akan menjelma....kebanyakan antara ibu-ibu menyusu sekarang ni tentu tengah menyibukkan diri untuk membuat stok susu untuk anak tersayang...tak kurang juga ada yang sibuk membayar semula hutang-hutang puasa tahun sebelumnya...hari ini kak long nak berkongsi dengan semua...sebagai ibu yang menyusu apa persediaan yang diperlukan...kak long bahagikan kepada dua : Persediaan fizikal dan persediaan mental...semoga ia dapat menjadi panduan kepada ibu menyusu di luar sana...


Persediaan fizikal.

Untuk berpuasa dan menyusukan anak, si ibu perlulah mempunyai kesihatan yang optimum. Bagaimana nak menghasilkan susu dengan baik dalam keadaan sakit? Maka penjagaan makanan sangat penting. Sebelum berpuasa pastikan si emak jangan sesekali skip makan. Ambil meal seimbang dan jika mampu dapatkan supplement bagi membantu badan si emak mendapat semua keperluan vitamin yang tidak dapat dipenuhi melalui makanan yang diambil tadi. Pengambilan air juga san…

Bila penat, semangat nak pam pun terbang!

Saya terima panggilan dari seorang cust  : 

Cust : saya dah telefon LC minta advise masalah saya, susu makin drop...so dia kata just keep pumping dan pumping....susu akan banyak semula. So saya tanya perlu tak amik vitamin? Beliau jawab tak perlu. Just keep pumping.

Saya : memang tak perlu kalau makan seimbang dan ikut piramid makanan.

Cust : saya rasa saya perlu sebab makan saya tak seimbang, jadi saya cepat penat dan moody. Bila penat, moody SEMANGAT NAK PAM PUN TERBANG entah ke mana..............

Saya : kalau mampu, tak salah beli vitamin sebab untuk kebaikan diri sendiri. Kita kena ukur baju di badan sendiri. Kalau ada kekangan, boleh minta vitamin dari klinik kerajaan.Namun jika mampu beli handphone mahal, baju dan beg tangan berjenama dan pam yang bagus, tak salah kita beli vitamin.

Cust : Saya memang cari booster untuk diri saya bertenaga, happy dan aktif....ni kerja penat, balik rumah baby minum tak puas asyik nangis2....kesian la.

Saya : Boleh cuba makan vitamin dalam set B ....sem…

SaMPai BiLa Nak MAkAn ViTAmIn

Image
Bergantung Hidup Kepada Vitamin?by MOMMY LYNA Ramai yang mengadu kepada saya bahawa “Bila ambil vitamin Shaklee baru rasa OK, kalau tak, lembik saja. Adakah ini petanda buruk, iaitu saya terpaksa bergantung hidup kepada vitamin?” Vitamin yang memberi tenaga (sebenarnya menukarkan makanan kepada tenaga), iaitu B Complex adalah vitamin larut air. Vitamin jenis ini tidak bertahan lama di dalam badan, seperti juga vitamin C yang dengan cepat sekali keluar dari tubuh (namun vitamin C Shaklee adalah sustained-release bermakna dilepaskan perlahan2). Jadi, B Complex ni diperlukan oleh tubuh kita setiap hari, umpama air dalam balang yang perlu di-refill setiap kali ia habis. Jadi tidak hairan jika saban hari sekiranya tidak mengambil vitamin, seseorang itu berasa lesu saja. Itu bukan petanda anda bergantung kepada vitamin, tetapi diet harian anda memang kurang vitamin, jadi anda memerlukan supplement tersebut bagi membantu tubuh anda bekerja. Namun, dalam hal ini anda harus hati-hati. BUKAN SEMUA …

UP 50% selepas amalkan TIPS RAHSIA

Image
Lately banyak benor offer2 yang dapat kita lihat di laman web...iklan-iklan...terutamanya fast food...yang terkini Pizza Hut ada menawarkan offer terbaru mereka 50% discounts...


Menarikkan offer yg diberi...tapi bukan iklan kat atas ni yg kak long nak citer kan...citer sebeno kek bawah ni ha...


kali ni kak long bercerita pasal susu ibu...after amalkan tips rahsia dan eksklusif GBS....memang ramai yang menyatakan kegembiraan dan kesyukuran mereka...


Alhamdulillah kami ahli GBS sangat terharu menerima feedback yg sangat positif ni...salah seorg yang telah memberi testimoni beliau adalah Pn Lydzar...


Puan Lydzar adalah pengguna Shaklee sejak dulu. Beliau pernah memberitahu bahawa sejak mengambil Shaklee, badannya tidak lagi kelesuan memandu kereta dari Kajang ke Damansara. Jauh tuuu!
Sekarang Puan Lydzar sedang cuti bersalin anak ketiganya. Beliau menggunakan set bersalin Shaklee. Sebagai pelanggan saya, Puan Lydzar berhak untuk mendapat tips-tips dari saya, terutama tips penyusuan. Kita teng…

Set MaNa UnTuk AnDa...

Sebagai ‘newcomer’ dalam era pemakanan nutrisi, ramai yang tidak mengetahui tentang vitamin dan mineral yang sesuai dengan dirinya. Ramai yang mungkin ‘tersalah’ ambil vitamin, yang mana tidak mengambil jenis yang tubuhnya benar-benar perlukan. Misalnya seorang yang stress tapi tak ambil b complex. Malah, ramai yang tidak tahu vitamin dan mineral yang sesuai untuk mereka.

Oleh kerana itu kami telah menyediakan set-set yang mudah untuk dipilih mengikut kesesuaian, pengguna. 

Jadi, set vitamin yang mana satukah untuk anda?

Set A (Optimum)– set A ialah set asas untuk kesihatan tubuh badan. Semua orang dewasa, remaja serta warga emas sesuai untuk menggunakan set ini yang terdiri dari Vitalea, B Complex dan Vita-C.

Set B (Breastfeeding)– walaupun set B adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini adalah sangat banyak (selain penggalak susu).Baca tentang kebaikan alfalfa di link ini. Set penyusuan ini terdiri dari Vitalea, B C…

LebIh BerTenAGa waLaupUn di TriMestEr KeTiga...

Image
Credit to genkimomma


Gembira saya membaca pengalaman Shaklee Tuty sepanjang pregnancy pertamanya ini. Thank you Tuty for your honest feedback!!! *hugs*


Ok, jom ikuti pengalaman Tuty mengamalkan vitamin Shaklee sepanjang Trimester ke-3. --------------------------
*Sumber asal dari blog Tuty.

Dah nak sampai penghujung perjalanan 9 bulan 10 hari..tunggu masa je..tik tok tik tok..

Entry ni sy tulih special untuk Genki Momma Arnie sbb sudah berjanji utk tulih testimoni pasal shaklee vits..


ok..sepanjang 3rd trimester ni bermula kandungan sy 7 /8 bulan, sy mula amik shaklee vitamins dan consume herbalife shake utk breakfast..Kenapa saya amik shaklee vitamins yea??? Semuanya bermula lepas saya pegi check up kat Klinik Desa Puncak Alam..Hemoglobin saya rendah daripada standard so dapat la 3-4 jenis vitamin..mula2 amik yg klinik kasi tp masih rendah juga.. Mula la sy check internet nak cari sumber vitamin lain kan..masa tgh bersiar2 kat laman sesawang di internet, sy terjumpa blog genkimomma..abih…

MengaTaSi RamBut GuGuR

Semalam kak long ada menulis mengenai Zinc kan.....Arini kak long nak update kawan-kawan apa fungsi setiap vitamin dalam Set C....terima kasih Kak N atas perkongsian ini


Dalam set C ada mengandungi supplement Zinc yang sangat penting dan banyak membantu pertumbuhan rambut serta menguatkan kutikel rambut.Selain bagus untuk mempercepatkan luka bersalin. Set C sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah berikut:

- Terdapat tanda putih di bahagian kuku jari.
- Kurang selera/ tidak boleh mengawal selera.
- Muka kelihatan pucat.
- Ketidak suburan atau mandul (Infertility)(boleh tambah vitamin E untuk kesuburan)
- Mudah/ sering di serang infansi
- Kulit bermasalah – Jerawat, jeragat, jangkitan kulit,
- Keguguran rambut
Bagi ibu2 yang selepas bersalin dan yang sedang menyusukan anak dan mempunyai masalah keguguran rambut boleh mencuba set C.

Walau bagaimanapun, ianya adalah sebahagian dari usaha. Doa tetap perlu dan istiqamah sangat penting dalam mencapai kejayaan yang dihajatkan.
Selain pengambilan supp…

Kenali ViTaMiN AnDA - OSTEMATRIX

Image
Ostematrix-Membantu Mengurangkan Risiko Osteoporosis***

Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis.Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam OsteMatrix berupaya: Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal*Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf*Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung,kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.*











OsteMatrix Membekalkan:
1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahapkepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalamtulang serta menguatkannya400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
Kaplet bersalut yang mudah ditelan
Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet.Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali se…