Posts

Showing posts with the label trial pack

BiLa RamBut GuGUR

Image
Suami: Yang, banyaknya rambut kat sikat ni...
Isteri: Ye ke bang, sayang tak perasan la...
Suami: Cuba sayang tengok...kat sikat lain...kat lantai pun ada....kenapa dgn rambut sayang yer...banyaknye gugur...
Isteri: Ye la bang, sejak lepas bersalin memang banyak rambut sayang yang gugur...dah cuba mcm2...tapi still tak berkesan..nak buat macamana yer...


Pernah tak kawan2 semua mengalami situasi di atas....dah menjadi kebiasaan ibu-ibu yang bersalin mengalami gejala keguguran rambut...adakalanya sangat serius....kak long tak terkecuali dari mengalaminya...


Bagi menjawab solan dari salah seorang pembaca blog kak long berkaitan dengan rambut gugur, supplement yang diperlukan ialah zinc. 






Zinc dikatakan bertanggungjawab serta terlibat di dalam melebihi 100 proses enzim badan. Enzim ialah kimia-kimia penting yang menjadikan asas kepada fungsi-fungsi tubuh badan. Enzim membantu mengawalselia (regulate) semua proses –proses biokimia badan. Umpamanya enzim berkerja dengan sel darah merah untuk memi…

TiPs EksKluSIF...PakeJ TriPpLe M (MMM)

Image
Sehari dua ni...banyak betul feedback positif yang kami GBS ni dapat bila kitorang mula promote TIPS EKSKLUSIF untuk ibu yang menyusu....sangat bahagia dan bersyukur yang amat kepadaMu ya Allah...semoga mereka2 ni dapat meneruskan penyusuan ke 2 tahun...insya Allah....kat bawah ni antara latest feedback yang kitorang dapat...thanks Kak N




actually June ni dah fed-up buat after cuba TIPS EKSKLUSIF kami ni...Alhamdulillah..beliau kini boleh tersenyum....




Kak long pasti ramai ibu-ibu di luar sana yang ingin mendapatkan hasil yang memberangsangkan...Apa sebenarnya TIPS EKSKLUSIF kami tu ye...maaf sebab kak long tidak boleh mendedahkan tips tersebut di sini..apa yang boleh kak long beritahu...untuk mendapatkan hasil seperti yang mereka perolehi....mereka mengamalkan set B, ESP dan Ostematrix@ Kalsium.


Cara makan? Oh ianya rahsia.....hanya customer kak long sahaja yang layak memperolehinya...kenapa...kerana inilah TIPS EKSKLUSIF kami.......jika anda mahu menjadi salah seorang dari mereka...bole…

BiLa TiPS RahSIa MenJAdi

Sebelum ni kak long ada bg beberapa testimoni dr 2 teman maya dan termasuk diri kak long sendiri...then arini...salah seorg pengguna Shaklee yang telah mengamalkan tips rahsia kami tu turut menyatakan kegembiraan beliau...boleh baca kat bawah ni testimoni beliau....




SMS dari kenalan cyber ibu :



"Salam kak... saya dah try tips akak tu...memang menjadik la :D susu tambah banyak dan pekat ... alhamdulillah... thanks yer.. ni saya nak order trial set E plus vit E..nanti bagi tau total price yer...Lin"

Mesej ni dari Azlina antara mereka yang dah cuba tips terbaru dari kumpulan GBS! So jangan ketinggalan untuk dapatkan tips ini dari pengedar Shaklee anda. Ianya hak esklusif anda ! Bagi yang baru mengenali Shaklee, jom dapatkan Set 3M bersama tips yang HOT sekarang ini!
Jika anda sedang melalui saat genting dan susu merundum, jom cuba tips ini. Dapatkan dari pengedar Shaklee anda.
credit

Kesan Set B + Kalsium + ESP

Petikan asal blog :Mommy Icha


sekiranya kawan-kawan merasakan pengambilan Set B semata-mata tidak mendatangkan hasil yang memuaskan, provided kawan-kawan buat 3 amalan utama bf mommies (pam konsisten ; air lebih 3L ; doa yang berterusan), maka saya syorkan kawan-kawan mencuba pengambilan Set B ini bersama ESP atau Ostematrix ; atau kedua-duanya sekali!
memang menakjubkan!
saya mula-mula tak perasan sangat benda ni since saya memang dari awal percintaan saya dengan SHAKLEE terus ambik SET E add-on ESP, so, memang saya takde problem apa-apalah. alhamdulillah. tapi, setelah seorang teman saya, kak ita, yang dah hampir give-up makan Set B dan buat segala macam teknik yang perlu nak banyakkan breastmilk tak menjadi, disarankan mengambil Ostematrix (dia dah ambik ESP masa tu). kak ita akhirnya mendapat hasil yang diinginkan! best sangat!
cerita ni dah lama. sms kak ita pun saya dah delete. haha. maybe korang boleh tanya sendiri dengan kak ita di Facebook Kak Ita. dan lagi satu tips, kak ita tak…

Nak AmBiL ALFALFA sAhaJa...Boleh?

Image
Kebelakangan ni...ramai gak yang bertanya untuk Set B - Penyusuan susu ibu...kenapa ada sampai 4 vitamin...kenapa tak bagi Alfalfa je...sebab Alfalfa kan berfungsi sebagai milk booster...


Kak long nak kongsikan pengalaman kak long ni dengan kawan2 semua...masa mula2 amik Set B - kak long makan dengan konsisten untuk 2 minggu yang pertama...then kak long ingat nak save budget...so kak long try makan the other 3 vitamin (Vitalea, B-Complex and VitaC) secara berselang...Alhamdulillah...production susu tetap maintain...tapi malangnyer..tenaga dan kederat kak long merudum...xseperti masa 2 minggu kak long amik full set...then dari situ, kak long boleh nampak dan bertambah jelas...kenapa Set B menyertakan sekali 3 vitamin asas tu...kalau kawan2 nak tau lebih lanjut...boleh scroll lagi ke bawah....hasil coretan my sifu berkaitan vitamin untuk penyusuan....


credit to Kak N


Ramai yang bertanya, boleh saya nak beli alfalfa sahaja? Jawapannya, boleh. Adakah ianya bagus untuk penyusuan? Jawapan, ya …

AdA aPa daLaM Set B

Assalamualaikum...arini kak long lambat sket buat post...ada beberapa hal yang perlu diuruskan tadi pagi...Arini kak long nak share ngan korang semua apa vitamin dan khasitanya jika kita mencuba Set B.


Kekawan boleh menggunakan skema jawapan di bawah jika ada antara kekawan korang yang berminat nak mencuba..okay...
1.Apakah set yang sesuai untuk ibu yang menyusu?
Set B


2. Apakah yang ada dalam set B?
Multivitamin @ Vitalea, B complex, Vitamin C dan Alfalfa


3. Apakah fungsi atau kebaikan setiap vitamin bagi ibu yang menyusu?


a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan …