Posts

Showing posts with the label tripple gem

Suplemen Ketika Berpuasa

Image
Syaaban berbaki 14 hari sahaja... Tak lama lagi Ramadhan bakal menjengah..

Apa persiapan anda semua di luar sana? Hutang puasa dah habis bayar ke  hehehehe..

Bagaimana pula dengan ibu-ibu yang mempunyai anak-anak yang dah mula nak belajar berpuasa ye.. Tentu sibuk mencari resipi yang boleh membantu si anak untuk terus bertahan sepanjang hari berpuasa.. Atau ibu-ibu di luar sana mencari suplemen yang sesuai ketika berpuasa?

Pilihan kak long tentulah TIGA BERADIK "TRIPPLE GEM"...

Apa yang ada dalam TRIPPLE GEM?

ESP ~ Isolated Protein Soy
Kelebihan:
Membekalkan tenaga yang berterusan Mempunyai Indeks Glisemik yang rendah Dihasilkan dari soya non-GMO
** Sangat sesuai ketika berpuasa sebab ia membantu kita melaksanakan tugasan seharian dengan lebih baik... berpuasa tak bermaksud perlu kelihatan letih sepanjang hari kan... Ia juga membantu masalah Gastrik/ pedih ulu hati yang sentiasa melanda ketika musim-musim puasa**
PD ~ Performance Drink
Kelebihan:
Menstabilkan kandungan glukosa…

SARAPAN SIHAT SEISI KELUARGA

Image
Esok bermula lah sesi persekolahan bagi tahun 2013 (sesetengah negeri dah bermula hari ini). Ibu-ibu di luar sana mungkin agak pening memikirkan apakah hidangan sarapan terutamanya buat si kecil yang baru nak menjejakkan kaki ke sekolah.

Kak long suka nak mencadangkan SET TRIPPLE GEM sebagai penyelesaian buat anda di luar sana.


ESP : Protein Shaklee lengkap dengan 9 amino asid yang diperlukan oleh badan tetapi tidak mampu dibina oleh badan. Protein untuk bina sel. Kulit, rambut, organ semua dibina dari protein.
Meal Shake : Ianya multivitamin yang saya juga memanggilnya sebagai pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila serbuk. 
Performance Drink : adalah minuman isotonik yang lengkap dengan formula opticarb dan bagus untuk kesihatan kerana ianya tanpa karbonat. Memastikan badan sentiasa hidrat.
Apakah rasanya?
Gabungan 3 serbuk supplement ini memberikan rasa ala-ala vitagen ditambah jika diminum dengan air yang sedikit sejuk. Sangat sedap. Cara bancuhan yang bi…

ApA Itu TRIPPLE GEM...(1)

Tripple Gemterdiri daripadaEnergizing Soy Protein (ESP), Performance Drink (PD) dan Meal Shake (MS).


Tripple Gem ini disarankan pengambilannya kepada mereka yang tidak sukakan vitamin dalam bentuk pil dan kapsul. Ianya didatangkan dalam bentuk serbuk yang mudah larut dan mudah diserap oleh badan. Ini kerana ia bersifat cecair selepas dibancuh. Oleh itu, Tripple Gem juga membantu menambahkan keperluan air dalam tubuh kita.


Antara golongan yang disyorkan mengambil Tripple Gem ini ialahibu mengandung (in case tak tahan dengan ESP), ibu yang menyusukan anak dan kanak-kanak. 


saya akan cerita kan kelebihan setiap produk ni dalam entry seterusnya..

sumber

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long