Showing posts with label tripple gem. Show all posts
Showing posts with label tripple gem. Show all posts
, , , ,

Suplemen Ketika Berpuasa

Syaaban berbaki 14 hari sahaja... Tak lama lagi Ramadhan bakal menjengah..

Apa persiapan anda semua di luar sana? Hutang puasa dah habis bayar ke  hehehehe..

Bagaimana pula dengan ibu-ibu yang mempunyai anak-anak yang dah mula nak belajar berpuasa ye.. Tentu sibuk mencari resipi yang boleh membantu si anak untuk terus bertahan sepanjang hari berpuasa.. Atau ibu-ibu di luar sana mencari suplemen yang sesuai ketika berpuasa?

Pilihan kak long tentulah TIGA BERADIK "TRIPPLE GEM"...

Apa yang ada dalam TRIPPLE GEM?


ESP ~ Isolated Protein Soy

Kelebihan:

Membekalkan tenaga yang berterusan
Mempunyai Indeks Glisemik yang rendah
Dihasilkan dari soya non-GMO

** Sangat sesuai ketika berpuasa sebab ia membantu kita melaksanakan tugasan seharian dengan lebih baik... berpuasa tak bermaksud perlu kelihatan letih sepanjang hari kan... Ia juga membantu masalah Gastrik/ pedih ulu hati yang sentiasa melanda ketika musim-musim puasa**

PD ~ Performance Drink

Kelebihan:

Menstabilkan kandungan glukosa dan air di dalam badan
Memberi tenaga kerana mengandungi formula opticarb 
Membantu badan dari terhidrat sepanjang berpuasa

** Dalam cuaca yang panas berterusan dan keadaan berjerebu, pengambilan PD sememangnya membantu memastikan badan mengandungi air yang cukup... simptom2 seperti sakit tekak yang sering melanda ketika cuaca panas dan berpuasa berpunca daripada kekurangan air dalam badan... Ambillah PD supaya anda terus terhidrat**

Mealshake

Kelebihan:

1 rumusan yang lengkap dengan multivitamin dan mineral
Mempunyai rasa vanila yang pasti disukai kanak-kanak
Snek berkhasiat yang ringkas dan mudah disediakan

** Kandungan fiber yang tinggi dalam mealshakes membantu memberi rasa kenyang yang lebih lama... Ia juga membantu masalah pencernaan terutamanya ketika berpuasa..**


Jadi ibu-ibu di luar sana... Jom cepat order SET TRIPPLE GEM khusus untuk mereka yang berpuasa, mencegah dari keletihan melampau dan yang pastinya rasa yang sedap, lemak dan berkrim...

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda ~ Nur Adha Mansor ~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
,

SARAPAN SIHAT SEISI KELUARGA

Esok bermula lah sesi persekolahan bagi tahun 2013 (sesetengah negeri dah bermula hari ini). Ibu-ibu di luar sana mungkin agak pening memikirkan apakah hidangan sarapan terutamanya buat si kecil yang baru nak menjejakkan kaki ke sekolah.

Kak long suka nak mencadangkan SET TRIPPLE GEM sebagai penyelesaian buat anda di luar sana.


ESP : Protein Shaklee lengkap dengan 9 amino asid yang diperlukan oleh badan tetapi tidak mampu dibina oleh badan. Protein untuk bina sel. Kulit, rambut, organ semua dibina dari protein.

Meal Shake : Ianya multivitamin yang saya juga memanggilnya sebagai pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila serbuk. 

Performance Drink : adalah minuman isotonik yang lengkap dengan formula opticarb dan bagus untuk kesihatan kerana ianya tanpa karbonat. Memastikan badan sentiasa hidrat.

Apakah rasanya?
Gabungan 3 serbuk supplement ini memberikan rasa ala-ala vitagen ditambah jika diminum dengan air yang sedikit sejuk. Sangat sedap. Cara bancuhan yang biasa kak long buat ialah dengan gelas yang diisi 500ml air, masukkan 1 setengah sudu besar ESP, 1 sudu besar meal shake dan 1 sudu besar Performance drink.


Siapa yang sesuai amalkan minuman ini? 
Antara mereka yang kak long sangat sarankan mengambil Triple Gem adalah:
~ anak-anak yang dah bersekolah supaya bertenaga , sihat dan tidak mudah dehydrat
~ mereka yang bekerja luar dan terdedah dengan panas terik matahari
~ mereka yang tak boleh dan tak suka telan pil tetapi perlukan supplement
~ mereka yang ingin replace meal terutama untuk sarapan

Set ini lengkap dengan keperluan vitamin dan mineral seharian di samping memberikan tenaga berpanjangan buat si kecil yang aktif. Ia juga membantu meningkatkan konsentrasi mereka di sekolah.

SARAPAN YANG SIHAT UNTUK PERMULAAN YANG HEBAT!!!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , ,

ApA Itu TRIPPLE GEM...(1)

Tripple Gem terdiri daripada Energizing Soy Protein (ESP), Performance Drink (PD) dan Meal Shake (MS).


Tripple Gem ini disarankan pengambilannya kepada mereka yang tidak sukakan vitamin dalam bentuk pil dan kapsulIanya didatangkan dalam bentuk serbuk yang mudah larut dan mudah diserap oleh badan. Ini kerana ia bersifat cecair selepas dibancuh. Oleh itu, Tripple Gem juga membantu menambahkan keperluan air dalam tubuh kita.


Antara golongan yang disyorkan mengambil Tripple Gem ini ialah ibu mengandung (in case tak tahan dengan ESP), ibu yang menyusukan anak dan kanak-kanak. 


saya akan cerita kan kelebihan setiap produk ni dalam entry seterusnya..

sumber

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long
Share:
Read More