Showing posts with label vitalea. Show all posts
Showing posts with label vitalea. Show all posts
, ,

Vitalea for Kids sebagai Perisai Kanak-kanak - Pengedar Shaklee Manjung

Salam sayang 

Kanak-kanak antara golongan yang mudah dijangkiti penyakit berjangkit seperti demam, selesema dan batuk.

Kak long amat memahami keadaan ini. Apatah lagi jika kita menghantar anak-anak ke nurseri kan. Kitaran sakit seakan tak berhenti. Ini merupakan antara perkara yang amat merunsingkan kita sebagai ibu bapa.

Sebagai salah satu perlindungan atau perisai untuk menentang jangkitan penyakit adalah dengan memastikan anak-anak kita mendapat nutrien yang mencukupi. Namun, anak-anak dari usia 4-10 tahun lazimnya sangat memilih makan. Jadi apa yang kita sebagai ibu dan ayah boleh lakukan untuk mereka?

Jangan risau ye, Shaklee menyediakan rumusan khusus buat kanak-kanak yang berusia 4-12 tahun.


Si manja yang sedang membesar memerlukan vitamin dan mineral yang mencukupi untuk kesihatan dan tumbesaran optimum mereka tetapi kebanyakan kanak-kanak sangat memilih makanan. Usah risau, Vita-Lea® for Children dicipta khas dengan mikronutrien berspektrum luas untuk memenuhi keperluan nutrisi si manja.

Keistimewaan Shaklee

Vita-Lea® for Children dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif.

Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian kesemua lapan vitamin B, serta vitamin C, D dan E, yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat.

Tanpa tambahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan, dan ia dimaniskan secara semula jadi menggunakan xylitol yang tidak menggalakkan kerosakan gigi.

Bebas gluten dan berperisa anggur lazat yang pasti digemari oleh si manja


Jika ada yang berminat nak dapatkan SET PROMO ESP
 cepat-cepat contact kak long tau

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, ,

VITAMIN HARIAN WAJIB ~ VITALEA, B COMPLEX & VITA-C

Salam sayang

Siap bersarapan dan terus ambil 3 serangkai Vitalea, B complex dan Vita C.

No automatic alt text available.

3 serangkai ni memang vitamin wajib kak long setiap hari. Umur menghampiri 4 siri ni kena lah ambik makanan tambahan kan. Ada yang kata jaga makan sahaja dah cukup. Ada benarnya kata-kata tu.

Image result for vita lea, b complex dan vitamin c

Sebenarnya, bila kita amalkan pengambilan vitamin, kita juga perlu menjaga pemakanan kita. Misalnya jika sebelum ni kita kerap makan makanan segera, lepas kita amalkan vitamin, kekerapan tu akan berkurang. Badan kita akan mula memilih makanan yang lebih berkhasiat dan sebenarnya rasa inginkan / craving pada makanan "segera" tu lebih kepada kekurangan nutrien yang diperlukan dalam badan kita.

Contohnya jika kita inginkan makanan manis-manis, sebenarnya kita kekurangan vitamin B. Jadi sepatutnya kita mengambil vitamin b complex atau makanan yang kaya vitamin B berbanding mengambil makanan yang tinggi gula :)

Namun pengambilan vitamin tidaklah menggantikan pengambilan makanan seharian kita. Tak logik kan kalau ambik segenggam vitamin langsung tak makan nasi dan lauk sebagainya. Pengambilan makanan ketika 3 waktu makan utama tetap diambil seperti biasa. Manusia memerlukan makanan sebagai sumber tenaga, jadinya vitamin sebagai pelengkap mikronutrien.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com


Share:
Read More
,

VITALEA SHAKLEE UNTUK PESAKIT DIABETES?

Salam sayang

Kalau semalam kak long berkongsi secara umum berkenaan VITA-LEA, hari ini kak long ingin berkongsi ilmu baru pula. Hendak tahu? Jom baca sehingga habis.

Antara vitamin yang kak long sangat sarankan untuk mereka yang menghidap kencing manis atau DIABETES adalah VITA-LEA. Kenapa?

Image result for vitalea shaklee content

Untuk bercerita lebih lanjut, jom kita rujuk gambarajah di atas. Gambarajah di atas adalah fakta suplemen yang terkandung di dalam VITA-LEA. 
Kita lihat di bahagian kanan ye, untuk bahagian mineral.

Ada 2 unsur mineral yang sangat penting untuk pesakit DIABETES. 
2 unsur tersebut adalah KROMIUM dan VANADIUM. Kenapa unsur ini penting?

KROMIUM

Penghidap DIABETES lazimnya disebabkan oleh kurangnya sensitiviti pankreas dalam penghasilan insulin. Insulin ini diperlukan dalam menukarkan glukosa dalam makanan kepada tenaga. Jika sensitiviti insulin terganggu maka ia menyebabkan lebih banyak glukosa terkumpul di dalam darah.
Kromium menjaga keseimbangan kadar gula darah dan meningkatkan efisiensi insulin. Ia juga dikenali sebagai “Glucose Tolerance Factor” (faktor pengendali kadar gula darah) yang diperlukan pada proses pengolahan glukosa menjadi tenaga.

VANADIUM

Vanadium adalah mineral esensial yang penting pada manusia. Vanadium berperanan dalam metabolisme karbohidrat dan dalam mengawal kadar glukosa darah. Vanadium juga memberi kesan positif kolesterol dan lipid darah metabolisme.
 Vanadium bertindak seperti insulin. Fungsi utama insulin adalah untuk merangsang GLUT-4 transporter ke permukaan sel dan membawa glukosa dalam. Vanadium telah ditunjukkan untuk mengaktifkan GLUT-4 transporter meniru insulin.

Jadi di sini jelas kan yang penting sebenarnya untuk mereka yang ada DIABETES untuk turut mengambil VITA-LEA sebagai vitamin sokongan mereka.


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

KENAPA VITALEA SHAKLEE?

Salam sayang 

Hari ini kak long nak berkongsi dengan korang mengenai MULTIVITAMIN PERTAMA iaitu VITA-LEA.

Image result for vitalea shaklee content

VITALEA adalah produk pertama yang dicipta oleh Dr Forrest C Shaklee pada tahun 1915. Ia terhasil daripada usaha Dr Shaklee mengekstrak nutrien dari makanan dan memperkenalkan "vitalized minerals" kepada masyarakat. Ia berbentuk cecair.

Menariknya VITA-LEA Shaklee adalah multivitamin yang diperkuatkan dengan formula zat besi. VITA-LEA mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

VITA-LEA adalah komposit tablet yang merangkumi 34 sumber makanan.

24 jenis ujian dilakukan untuk memastikan ketulenan bahan mentah yang digunakan.

Hanya 56% sahaja haba digunakan semasa penghasilan tablet ini bagi memastikan enzim masih aktif di dalamnya

Menggunakan teknologi penyalutan terkini bagi memanjangkan tempih jangka hayat tablet

Mempunyai sistem mikro-coating yang berpaten untuk meningkatkan penyerapan asid folik

BERKUALITI TINGGI  -  sebanyak 340 ujian kualiti berbeza dilaksanakan setiap kali penghasilan Vita-lea

Vita-lea bagus untuk mereka yang mementingkan KESIHATAN SENDI, JANTUNG, RAMBUT, KUKU serta SISTEM IMUN


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
,

Ibu Vitamin

Salam sayang-sayang kak long

Kak long teringat kata-kata seorang SID Shaklee yang telahpun lama bersama Shaklee dan mengamalkan Shaklee.

Kata beliau " Amalkanlah vitamin apa pun tapi jangan tinggalkan IBU VITAMIN ni... Iaitu ESP (Protein)"

Mula-mula kak long agak blur lah juga tapi bila buka semula nota lama-lama dan tengok semula kandungan serta fungsi ESP ni maka wajarlah ia digelar IBU VITAMIN

Apa Kelebihan ESP Shaklee?
  • Ia mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif dan hanya memilih soya yang berkualiti tinggi sahaja.
  • Kacang soya yang digunakan adalah mengandungi NON GMO (non genetically modified organism) di mana ia diproses menggunakan suhu yang rendah.
  • Setiap satu tin Soy Isolate Protein Shaklee dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan tenaga segera dan tahan lama.
  • Satu-satunya produk di pasaran yang mengandungi kesemua 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh.
  • Sangat sesuai bagi pesakit kencing manis kerana kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39.
  • Satu hidangan soy protein ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh badan.
Jom minum soya ESP

Kita dah tahu kan apa KELEBIHAN ESP SHAKLEE ni. 

Jadi apa sebenarnya fungsi ESP dalam diet harian kita?

  1. Sumber protein yang membantu renegrasi sel, otot dan organ. Membantu memperbaiki struktur sel yang rosak. Mereka yang berparut dan mengamalkan ESP Shaklee akan dapat lihat kesan parut mereka yang semakin berkurang
  2. Oleh kerana ia mengandungi GI yang rendah, maka ia memberi tenaga yang berterusan. Sekaligus untuk mereka yang berdiet, sesuai untuk dijadikan snek kerana ia memberi rasa kenyang yang lebih lama
  3. Memperbaiki pigmentasi pada kulit serta membaiki tona kulit supaya lebih sekata
  4. Mempercepatkan kadar penyembuhan luka atau sakit 
  5. Mengandungi unsur kalsium yang membantu mengurangkan risiko kerapuhan tulang dan sendi

ESP ni sememangnya dah menjadi minuman harian kak long sekeluarga. Anak-anak memang gemarkan ESP. 

Ada yang nak mencuba? Jika ada boleh hubungi 

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
, , , , ,

Cari Vitamin Untuk Anak?

Salam sayang 

Dah masuk bulan Mac ni... Sekejap je rasa kan. Tak lama lagi bulan Ramadhan bakal menjelma... Korang dah siap ganti ke? Jangan ganti lewat-lewat ye

Bulan lepas, boleh dikatakan bulan sakit untuk kami sekeluarga. Bermula dari anak-anak bawak ke ibu dan ayah dan kemudian pusing ke anak-anak semula dan hujung-hujungnya baby yang kecil pula demam, batuk dan selsema.

Mungkin kerana perubahan cuaca dan suasana tempat tinggal kot. Kak long baru je berpindah dari Sitiawan ke Manjung masuk bulan kedua. Walaupun jarak tak jauh namun banyak beza dari segi cuaca. Sitiawan lebih panas dan kering berbanding Manjung yang lebih banyak hujan. Jadi mungkin sistem badan sedang beradaptasi :)

Anak-anak dari yang sulung (10 tahun) hingga yang nombor 3 (4 tahun) memang kak long pastikan mereka mengambil vitamin yang sepatutnya. Tapi kena tengok kesesuaian ye. Shaklee sememangnya menyediakan formulasi khusus untuk kanak-kanak mengikut umur mereka.

Gambarajah di bawah adalah set lengkap vitamin Shaklee yang boleh diambil dari usia 4-12 tahun. 
Image result for set kanak-kanak shaklee

Bagaimana pula untuk anak-anak yang 1-3 tahun?

Untuk mereka yang di antara 1-3 tahun, boleh mengambil set ini pula


Di bawah ni penerangan terperinci bagi setiap vitamin dalam set kanak-kanak ini

Meal Shakes

Merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan serta kaya dengan fiber/serat. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Omega Guard

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. 
DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.
Shaklee Omega Guard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan Omega Guard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA

Chewable vitamin C

Senang dikunyah oleh kanak-kanak yang sukar menelan pil. Hanya perlu hisap kunyah atau kemam sahaja dalam mulut. Juga boleh di ambil oleh orang dewasa.
Chewable vitamin c telah mengalami revolusi formula baru yang ditingkatkan dengan tambahan bioflavonoid complex dan merupakan vitamin c paling lengkap di pasaran.


Berminat untuk dapatkan VITAMIN ANAK-ANAK?

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
, , , ,

VITALEA & VITAMIN C ~ SERASI BERSAMA

Salam sayang 

Tajuk ala ala lagu Nurul & Ajai dolu dolu je kan

Sebenarnya memang betul pun tajuk tu... VITALEA & VITAMIN C memang SERASI BERSAMA

Kenapa kak long kata macam tu

Sebabnya VITALEA SHAKLEE ni diformulasikan bersama-sama dengan IRON @ ZAT BESI. Biasanya kalau ibu-ibu yang hamil bila kita pergi check up, antara vitamin wajib yang diberi adalah PIL IRON/ FERROUS

Penyerapan ZAT BESI ke dalam sel tubuh kita sangat efisien apabila diambil BERSAMA-SAMA ASCORBIC ACID @ VITAMIN C. Vitamin C membantu penyerapan zat besi sepenuhnya ke dalam sel

Semasa hamil, ZAT BESI adalah salah satu nutrien penting. Ini kerana:
  • Zat besi membantu otot ibu dan juga perkembangan bayi.
  • Ia boleh mengawal daripada anemia di mana sel darah merah terlalu kecil ataupun bilangannya sedikit. Sel darah ini penting untuk mengangkut oksigen untuk ibu dan bayi.
  • Zat besi juga boleh mengelakkan kelahiran pra matang dan kurang berat badan.
Ini juga antara sebab mengapa VITALEA dan VITAMIN C terdapat dalam SET HAMIL SHAKLEE


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , ,

UNSUR RAHSIA DALAM VITALEA ~ KROMIUM

Salam sayang

Bila sebut je multivitamin ramai yang rasa ia adalah vitamin yang biasa... Tapi dalam Shaklee kami mempunyai MULTIVITAMIN yang memang lain dari yang lain...ia adalah VITALEA

Kenapa kak long kata ia luar biasa...ini kerana VITALEA mengandungi UNSUR RAHSIA iaitu KROMIUM

Sebelum kak long bercerita lanjut...Jom kita kenal dengan UNSUR KROMIUM ni

Apa kromium? 
Ia adalah logam mineral yang jumlahnya sedikit, baik dalam makanan mahupun pada tubuh manusia, tetapi sangat penting bagi kesihatan. 
Nutrien ini tergolong essential trace mineral ( mineral penting yang diperlukan dalam jumlah kecil ) 
Kita memerlukan KROMIUM dari sumber makanan keranan ia tidak dihasilkan di dalam tubuh 
KROMIUM diperlukan oleh hampir semua jaringan tubuh manusia, termasuk kulit, otak, otot, limpa, ginjal dan testis.


Di dalam VITALEA terdapat sebanyak 120mcg unsur KROMIUM.

Kandungan Vitalea Shaklee

Apa kepentingan KROMIUM ni ye...

i) KULIT 
Mereka yang berjerawat, KROMIUM membantu merawat jerawat dan mengurangkan jangkitan pada kulit

ii) DIABETES
Pengambilan glukosa berlebihan menyebabkan jumlah kromium boleh menurun. Kromium penting kerana ia membantu mengendalikan metabolisme insulin dan seringkali dianggap sebagai pengendali kadar gula darah. Jika pengambilan KROMIUM mencukupi, tubuh akan lebih efisien dalam mensintesiskan glukosa kepada tenaga. Tindakbalas insulin lebih efektif

iii) KOLESTEROL 
Unsur rahsia KROMIUM ini membantu proses pencernaan protein dan lemak. Ia boleh menurunkan kadar trigliserida dan sekaligus memperbaiki nisbah antara LDL dan HDL

Pengambilan VITALEA boleh diambil di waktu pagi 1 hingga 2 biji sehari. 

Sangat digalakkan untuk diambil bersama-sama VITAMIN C. Nak tahu kenapa? Tunggu entri selanjutnya


Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970
Share:
Read More
,

TESTIMONI - VITALEA



Kak long pasti anda semua dah expert tentang VITALEA Shaklee ni kan...

Jadi malam ni kak long nak share pula beberapa testimoni mereka yang dah mengambil Vitalea Shaklee ni









Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More

KEISTIMEWAAN VITALEA

Salam sayang 

Jika dalam entry sebelum ni kak long cerita sejarah VITALEA dan serba sedikit latar belakangnya, hari ni kita nak kupas lebih mendalam KEISTIMEWAAN VITALEA

FAKTA PENTING yang perlu anda tahu berkenaan VITALEA
  • Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
  • Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
  • Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
  • Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.
  • Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik (SLE) perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
  • Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.
Ada yang bertanya apa beza saya ambil VITALEA dengan produk multivitamin lain yang dijual di farmasi. Jadi, ini adalah antara perbezaan multi-vitamin VITA-LEA Shaklee?
  1. Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia
  2. Setiap tablet Vita-Lea mengandungi 28 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan
  3. Dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA
  4. Diformulasikan secara komprehensif dan seimbang
  5. Diselaputi dengan alfalfa
  6. Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi yang kompleks
  7. Mineral yang terkandung dalam Vita-Lea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil
  8. Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
  9. Dipilih oleh Center of Science di US sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN dalam Public Interest tahun 2000
Antara bukti kehebatan sains Shaklee terhadap Vitalea adalah kadar penyerapan yang efisien. Dengan teknologi salutan mikro asid folik, penyerapan Vitalea yang amat cemerlang walau dalam keadaan tanpa kehadiran enzim pencernaan.
Lihat buktinya dalam ujikaji ringkas berikut : sumber



Dah nampak bezanya kan... Apa kata untuk membuktikannya, kalian cuba sendiri VITALEA Shaklee ni... Dan rasakan perbezaannya...

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, ,

SHAKLEE PENEMU MULTIVITAMIN PERTAMA DUNIA

Salam sayang 

Dalam seminggu yang lepas, kak long banyak bercerita tentang OMEGA GUARD almaklum promo omega kan sedang berlangsung

Tapi hari ni kak long nak kongsikan pula tentang MULTIVITAMIN PERTAMA  di dunia iaitu VITALEA.

Shaklee VitaLea

Kak long cerita dulu sejarah terhasilnya VITALEA ni ye... Dr Forrest C Shaklee adalah merupakan pengasas Shaklee Corporation. Ia bermula pada tahun 1915 di mana pada awalnya beliau dijangkiti TB. Beliau membuat ujikaji dengan mencampurkan herba yang mana ia mengandungi semua micronutrient yang diperlukan oleh manusia.

Shaklee VitaLea
Inilah VITALIZED MINERAL yang dihasilkan pada 1915

Hanya selepas 1956 barulah beliau berkongsi produk pertama beliau dengan masayarakat umum. Hasil dari campuran tersebut dikenali sebagai VITALIZED MINERALS yang mana bila ia digabungkan terhasillah VITA-MIN dan ia terus digunapakai sehingga sekarang.

 

Shaklee Vitalea Iron Formula membekalkan 28 jenis vitamin dan mineral, Teknologi salutan mikro asid folik berpaten membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B yang membantu menghasilkan dan mengekalkan sel baru

Shaklee sangat menjaga kualiti produk yan dihasilkan. Vitalea sendiri menjalani 340 ujian kualiti untuk memastikan ketulenan dan keberkesanan produk.

Sebagai multivitamin, Vitalea memberi manfaat umum seperti berikut:
a) menyokong kesihatan menyeluruh
b) memelihara jantung, kolon dan mata
c) tulang yang kuat dan sistem imun yang baik


Sebotol VITALEA mengandungi 120 biji tablet dan pengambilan mencukupi sekali sehari.

Harga sebotol adalah RM88.75 dan jika anda mendaftar sebagai ahli, harga yang ditawarkan adalah jauh lebih murah dan berbaloi.

Untuk lebih informasi atau mahu mencuba, anda boleh hubungi nombor di bawah


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970
Share:
Read More
, , , , , ,

Kekal BERTENAGA sepanjang KEHAMILAN

Alhamdulillah, 2013 kini mula menjengah.. Seperti mana insan-insan lain, kak long turut mempunyai resolusi baru bagi tahun 2013.. apa dia..biarlah ia menjadi rahsia...hehehe....(Insya Allah jika resolusi ini tercapai, pasti kak long akan berkongsi dengan u olls ye..)

Dan hari ni kandungan kak long dah memasuki minggu ke-16, syukur. Setakat ini, kak long tiada mengalami masalah yang besar-besar kecuali ketika demam dan hampir lelah beberapa minggu yang lalu. Dan doa kak long agar kesihatan ini terus berpanjangan sehingga tibanya waktu bersalin kelak. Hamil kali ni agak berbeza selera kak long, masa kandungan pertama dan kedua, kak long tak terasa langsung nak makan segala mak nenek asam ke atau buah-buahan yang masam namun tidak pada kehamilan kali ini. Buah epal hijau serta Vitamin C Chewable Shaklee adalah pengubat rasa masam kak long..sekali sekala ada gak makan asam tapi tak leh diamalkan selalu..tak elok..


Kebanyakan ibu-ibu yang hamil seringkali merasa mual dan loya-loya di awal kehamilan... Alhamdulillah, kali ni tiada langsung rasa loya. Dari pembacaan kak long, rasa mual dan loya adalah salah satu simptom ibu hamil yang disebabkan kekurangan kalsium. Kak long memang mengamalkan Ostematrix Shaklee sejak sebelum hamil, mungkin itu juga menyumbang kepada tiadanya rasa mual atau loya...

Selain itu, ibu hamil trimester pertama mungkin kerap mengalami mood swing dan letih. Perubahan hormon serta fizikal / dalaman ibu hamil adalah salah satu puncanya. Pengambilan ESP dan b complex sangat membantu mengatasi masalah keletihan melampau dan moody. ESP yang mengandungi 9 jenis asid amino yang lengkap serta indeks glisemik yang rendah membekalkan tenaga yang berpanjangan buat si ibu. B complex pula yang lengkap dengan asid folik membantu menenangkan si ibu di samping memastikan pertumbuhan saraf bayi berkembang dengan dengan pesat dan mantap.

Hemoglobin rendah dan sering pitam sering dialami oleh ibu yang kurang Zat Besi. Justeru, pengambilan Vitalea (dengan formula zat besi) dan Vitamin C (100mg atau 500mg) benar-benar membantu zat besi diserap sepenuhnya ke salur darah. 

Apabila usia kandungan mulai menjejak trimester kedua, kak long sangat menggalakkan ibu-ibu hamil mengambil suplemen tambahan Omega Guard. Ia mengandungi DHA dan omega-3 dan omega-6 yang membantu dalam perkembangan IQ bayi anda. Selain perkembangan neuron bayi, Omega Guard juga turut membantu mengawal berat ibu supaya tidak bertambah dengan mendadak.

Ibu-ibu hamil di luar sana.... Sudah memilih suplemen terbaik untuk bayi anda? Kak long memilih Shaklee kerana ia semulajadi, selamat dan berkesan.
Hanya yang terbaik untuk kak long dan keluarga!


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Manjung

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Share:
Read More
, , , , , , , , ,

Anemia ketika hamil..boleh membawa MAUT!!

Kak long rasa gembira..sahabat baik kak long yang melansungkan perkahwinan beliau pada November 2011 kini dah pun hamil...antara rasa gembira, excited dan berdebar-debar...maklum la kan anak sulung...


Antara masalah yang sering dihadapi oleh ibu-ibu yang hamil adalah kurang/ rendah sel hemoglobin..erti kata lain..ANEMIA...Alhamdulillah, kak long tiada masalah anemia ketika hamil namun melihat kakak ipar yg anemic memang rasa simpati...

Bagi ibu yang hamil paras Hemoglobin dalam darah adalah di antara 11.5 hinga 16.5g/dL . Hemoglobin berfungsi dalam mengangkut sel oksigen di dalam darah. Apabila sel darah merah berkurang maka bekalan oksigen secara tidak langsung turut terjejas.

Simptom anemia
• 5 L yaitu lemah, letih, lesu, lelah, dan lalai
• Sering mengalami pusing-pusing dan mata sering berkunang-kunang,
• Apabila lebih kronik, bahagian kelopak mata yang berwarna pucat, bibir yang pucat, lidah, kulit serta tangan yang pucat.

Punca anemia
~ Kekurangan kekurangan zat besi
~ Kekurangan vitamin C
~ Kekurangan vitamin B terutama Cobalamin dan asid folik
~ Masalah tiroid

ANEMIA akibat KURANG ZAT BESI
Ia boleh berpunca dari:
- Kecederaan yang melibatkan pendarahan luaran ata dalaman
- Kehilangan darah yang banyak misalnya semasa haid
- Masalah penyerapan zat besi yang disebabkan oleh usus yang kotor/tidak sihat atau kurang vitamin C
- Kurang pengambilan zat besi dalam diet


ANEMIA akibat KURANG VITAMIN C
Vitamin C penting untuk penyerapan zat besi.
Jika vitamin C kurang maka penyerapan zat besi menjadi kurang efisien dan seterusnya membawa kepada risiko anemia

ANEMIA akibat KURANG VITAMIN B COMPLEX
Komponen B Complex seperti Cobalamin dan Asid Folik penting dalam proses penghasilan sel darah merah. Kekurangan vitamin ini menyebabkan pembentukan sel darah merah terganggu

Antara SUPLEMEN yang boleh diambil oleh ibu hamil untuk mengatasi masalah ANEMIA adalah:

Vitalea iron formula:

Dengan formula zat besi yang membantu pembentukan sel darah merah dan menghasilkan sel darah yang sihat. Zat besi menjadi sebahagian daripada struktur hemoglobin yang membawa oksigen ke tisu dan sel

Vitamin C
Membantu penyerapan vitamin Cobalamin dan zat besi. Vitamin C juga membantu pengeluaran hemoglobin, memperkuatkan dinding arteri darah dan meningkatkan sistem pertahanan badan

B-complex
Meningkatkan sel darah merah dan hemoglobin. B-complex Shaklee dirumus khas lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B termasuk B12 (cobalamin), Biotin dan asid folik.


Set yang boleh diambil untuk masalah Anemia



1.Euphoria Optimum Health - Set A mengandungi Vitalea, B-complex dan Vitamin C


2.Euphoria Pregnancy Set - Gabungan Set A dan Ostematrix@calcium


3.Energizing Soy Protein – Untuk kritikal anemia di paras 6-7 g/dL


Sedikit tips pengambilan suplemen buat anda:
~ Tidak mengambil minuman berkarbonat atau berkafein. Minuma jenis ini mengurangkan penyerapan zat besi ke dalam darah
~ Vitalea tidak boleh diambil oleh mereka yang menghidapi penyakit Thalassemia...Jadi dapatkan nasihat dari doktor terlebih dahulu
~ Untuk penyerapan kalsium yang optimum, amalkan ambil ostematrix sebelum tidur
~ Jangan sekali-kali ambil vitalea bersama ostematrix kerana penyerapan zat besi berkurang jika diambil bersama kalsium
~ Untuk penyerapan zat besi yang efektif, ambil Vitalea bersama-sama Vitamin C

Di sini, kak long nak kongsikan testimoni mereka yang mengamalkan Suplemen Ibu Hamil dari Euphoria Shaklee





Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , ,

Mencari Suplemen Untuk Keluarga?


Tentunya ramai di luar sana mencari-cari apakah suplement asas yang sesuai untuk diamalkan seisi keluarga....

Justeru itu...kami di Euphoria telah memperkenalkan SET EU-FOUR PACK...sebenarnya set ni telah dilancarkan dari 24 Oktober lagi...kali ni kak long cuma nak refresh semula berkaitan set ini....Dan set di bawah inilah yang telah kak long hadiahkan buat kedua-dua ibu dan bapa kak long...Alhamdulillah, mereka berpuashati dan kini mereka terus mengamalkan set Eu-Four Pack ini di samping beberapa vitamin lain (dari Shaklee yang pastinya...)

Apa yang ada dalam set Eu-Four Pack ni?

Kandungan Set Eu-Four Pack :
  • Multivitamin with Iron | VitaLea
  • B Complex
  • Vitamin C
  • Ostematrix
Set ini diberi nama Eu-Four Pack kerana ia mengandungi 4 vitamin asas yang penting untuk tubuh.

Keistimewaan Set Eu-Four Pack

Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan, mereka yang sering keletihan dan sukar bangun tidur.


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms/WhatsApp kak long di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, , , ,

Eu Four Pack >>> Set Untuk Siapa?

Eu Four Pack...Set baru ke....
Sebenarnya, sejak 24 Oktober lagi kami dari Euphoria set ini telah diperkenalkan, buat teman-teman dari fb tentu dah melihat info berkaitan Eu Four Pack ini...


Set ini diberi nama sebagai " Eu - Four Pack ". Ini kerana ia mengandungi 4 vitamin yang penting untuk tubuh.



Kali ni kak long nak perincikan lagi apa kandungan vitamin yang terdapat dalam Eu four Pack ini....




a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan  minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

b) B Complex
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
 Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

c) Vitamin C
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.



d) Ostematrix
Ia adalah formula baru Shaklee yang mana dulu vitamin ini hanya dikenali sebagai Kalsium Magnesium. Tetapi kini, dengan formula baru ditambah dengan kelebihan "mudah telan" ia memberi kesan kepada taraf kesihatan si pengamal. Ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping  magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.
Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.
Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

SIAPA YANG PERLU SET EU FOUR PACK???



Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! 
Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. 
Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. 
Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan
mereka yang sering keletihan 
sukar bangun tidur.


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.
Share:
Read More
, ,

Kurang Darah...PUNCA dan RISIKO

Beberapa harini...kak long kerap menulis berkaitan zat besi dan kepentingannya dalam diet ibu hamil...terutama bagi mereka yang mengalami KURANG DARAH....tapi apa sebenarnya KURANG DARAH ni....Jom sama-sama kita kongsikan permasalahan berkaitan KURANG DARAH ni....

thanks to MommaMia for this good article....

Punca kurang darah:
Ada beberapa sebab yang boleh menyebabkan berlakunya keadaan itu. Antaranya ialah :-
  • Kurang memakan makanan yang berzat dan yang mengandungi zat besi 
  • Ibu yang kerap bersalin 
  • Jangkitan cacing 
  • Pendarahan dari faraj atau buasir 
  • Lain-lain penyakit seperti jangkitan saluran kencing, penyakit limpa, demam malaria dan penyakit barah.
Bagaimana mengetahui anda menghidap kurang darah?
Tanda - tanda yang biasa dirasa/dialami ialah:
  • Kelihatan pucat 
  • Sentiasa rasa letih lesu dan tidak boleh menjalankan kerja-kerja biasa di rumah 
  • Rasa mahu pitam bila bangun 
  • Sentiasa rasa pening 
  • Bengkak kaki dan muka 
  • Kebas kaki dan tangan 
  • Rasa mengah dan hati berdebardebar
Bagaimana kurang darah boleh dikesan?
Keadaan ini dapat dikesan awal jika datang klinik untuk pemeriksaan sebaik sahaja mengetahui yang diri anda mengandung. Semasa pemeriksaan, jururawat akan mengambil sedikit darah untuk ujian. Jika keputusan ujian ini menunjukkan kepekatan darah merah anda kurang dari 9 gm peratus , anda dianggap mengalami kurang darah. Kesan bila dipandang remeh:
  • Anda mungkin mengalami keguguran 
  • Melahirkan anak tidak cukup bulan 
  • Anak mati dalam perut 
  • Melahirkan anak yang tidak cukup berat badan 
  • Anda mudah mendapat jangkitan penyakit 
  • Keluaran susu badan akan berkurangan 
  • Mudah mendapat penyakit lemah jantung 
  • Mudah mengalami tumpah darah selepas bersalin 
  • Kesemua akibat-akibat tersebut mengancam kesihatan dan kesejahteraan ibu serta kandungan dan boleh membawa MAUT
Cara Atasi:
  • Menjaga kebersihan diri untuk mengelakkan daripada jangkitan penyakit 
  • Makan makanan yang berzat setiap hari seperti sayur-sayuran hijau, biji-bijian, telur, ikan basah, daging hati, kerang dan tauhu 
  • Rehat dengan cukup 
  • Dapatkan rawatan awal dari klinik yang terdekat apabila mengalami tanda-tanda kurang darah. 
  • Makan ubat yang diberi sebagaimana yang dinasihatkan
  • Shaklee BERBEZA sebab...
  • Vitalea mempunyai  patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal.
  • memberi 28 Jenis Vitamin yang penting dalam satu rumusan yg seimbang.
  • menguatkan fungsi otak
  • membantu proses metabolisme dgn vitamin2 B yg lebih seimbang 
  • ambillah bersama Vitamin C bagi meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh.


Share:
Read More

Multivitamin.....Apa Keistimewaan VITA-LEA SHAKLEE


Jom Kenali VITA-LEA IRON FORMULA


Vita-Lea® Iron Formula
Multivitamin & Multimineral

Multi yang Hebat

Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki.  Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan
Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh.  Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.
Penggunaan harian, Vita Lea boleh:
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*
Perbezaan Shaklee
Kemajuan Saintifik
  • Disokong oleh tujuh kajian klinikal
Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru. 
Kualiti yang luar biasa
  • Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan
Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Share:
Read More
,

Kepentingan Zat Besi bagi Wanita Hamil

 
Kawan-kawan yang sedang hamil, adakah anda mengalami masalah Hb yang rendah?

Jom tengok testimoni mereka setelah mengamalkan suplemen Shaklee

Testimoni #1


Testimoni #2 (credit to Azrin)


Vitamin Shaklee yang manakah membantu dalam memulihkan semula paras hemoglobin dalam darah?

Sekurang-kurangnya pengambilan Vitalea Shaklee (multivitamin lengkap zat besi) amat membantu. Saya sendiri juga melihatnya.
Semasa mengandungkan Icha, anak pertama, Hb saya paling tinggi pun 12 sahaja. Tetapi, selepas lebih setahun mengamalkan suplemen Shaklee secara teratur, Hb saya 13++, dan saya bukan setakat hamil, malah masih menyusukan Icha!
Jom baca fakta pula!

............................................................

Fungsi Utama Iron - Untuk darah yang sihat

MAKLUMAT PENTING
· Lebih daripada 200 billion sel darah merah di hasilkan setiap hari
· Setiap saat 2.5 juta sel DARAH BARU di keluarkan ke dalam sistem darah
· Iron menjadi sebahagian daripada struktur hemoglobin yang membawa oksgen ke tisu dan sel

TANDA-TANDA KEKURANGAN IRON
· Pucat, tercunggap-cunggap
· Keletihan & kelesuan luar biasa
· Pergerakan yang perlahan
· Anemia ( Penyakit Kurang Darah)
- masalah sembelit
- tidak bermaya
- kuku pecah (retak)
- berat bayi tidak naik walau menyusu susu ibu

SIAPA YANG PERLUKAN IRON
· Wanita -- mengandung, menyusu, yang belum menopaus
· Bayi, kanak-kanak, remaja ( gemarkan makanan ringan)
· Mereka yang suka gunakan ubat-ubatan ( pendarahan usus ) contoh asprin
· Penderma darah
· Semua orang

FUNGSI LAIN
· Bantu tukar beta carotene vitamin A
· Bantu buat kolagen ( pelekat/simen pada sel )
· Bantu pengeluaran antibodi
· Bantu buang lemak dalam darah
· Bantu pembuangan toksin dalam hati

BERAPA BANYAK IRON
· 18 –mg @hari
· Kita hanya mendapat 9-mg @ hari
· Problem terbesar adalah iron susah di serap daripada makanan. Hanya 10% iron yang dapat daripada makanan.
· Jika banyak minuman kopi, tea, dan minuman bergas penyerapan juga susah kerana ia menghalang penyerapan

MENGAPA SHAKLEE
· Iron + C Kejayaan Shaklee dalam pemakanan tambahan.
· Perbezaan Shaklee ada tambahan vitamin C
· Vitamin C membantu iron diserap dengan lebih baik

credit



Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.
Share:
Read More

Vita-lea - Alternatif untuk tingkatkan Hb

Bagi yang ingin mengetahui September Special Offer, boleh emailkan kepada nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970 sebab hadiah yang disediakan sangat menarik!

Ramai teman-teman yang hamil bertanyakan apa yg boleh dimakan untuk bantu mereka tingkatkan hb mereka...terutamanya jika hb di bawah paras  10...

Jawapan yang biasa kita perolehi - makan lah hati ayam ke  kerang ke atau makanan laut..sememangnya makanan-makanan tersebut boleh membantu namun begitu kandungan kolesterol yang terdapat di dalamnya terutama makanan laut turut membimbangkan....

Jadi apa alternatif...kalau tanya kak long...senang je....amikla VITA-LEA IRON FORMULA


Kenapa VITA-LEA IRON FORMULA? Bagus sangat ke....

VITA-LEA merupakan antara killer product Shaklee....
Ia adalah sejenis multivitamin yang lengkap dengan  rumusan ZAT BESI....yang salah satu fungsi utama adalah mengangkut dan mengagihkan oksigen di dalam darah ke seluruh tubuh badan. Maka individu yang mengalami low hb / hb rendah/ anemia, sangat sesuai mengambil VITA-LEA IRON  FORMULA ini.

Ini testimoni dari seorang sahabat yang  merupakan pengamal tegar Vita-lea.....


Masa dalam pantang saya amalkan makan vitalea 2 biji sehari, pagi dan malam. Memang disarankan pada botol 2 biji sehari tetapi bagi mereka yang sihat, sebiji dah memadai. Saya makan 2 biji masa dalam pantang sebab

1. saya perlukan cukup zat besi untuk gantikan kehilangan darah masa proses kelahiran anak.
2. saya tak makan makanan laut yang tinggi zat besi masa dalam pantang sebab takut protien makanan laut yang tinggi boleh hasilkan rasa gatal dan luka nanah dibahagian jahitan.
3. Saya pastikan badan saya mempunyai cukup vitamin dan semua garam galian yang diperlukan.
4. Saya menjaga diri saya dan anak semasa dalam pantang, maka saya perlu pastikan saya sihat dan kuat.
5. Saya nak pastikan jahitan dalaman saya benar-benar sembuh.

Tapi lepas habis pantang, saya amalkan vitalea sebiji sehari sahaja...pernah satu masa tu saya miss makan vitalea. Seminggu asyik pening dan rasa nak pitam. Bila check ngan doktor, kurang darah...mana taknya, ibu breastfeed memang perlukan zat besi. So doktor kata saya perlukan multivitamin dengan zat besi. Then saya jawab, tak pe doktor rumah saya ada multivitamin. Doktor tanya lagi..." Adakah mutlvitamin puan ada termasuk zat besi?" Saya mengangguk tanda ada. Ditambah saya bf Nasa masa tu yang berumur setahun lebih, so doktor pesan jangan tinggal multivitamin dan b com supaya tekanan darah saya stabil di samping anak pun dapat khasiat dari vitamin yang saya amalkan.

Sejak saya konsisten makan vitalea, saya tak de lagi masalah nak pengsan ke, nak pitam ke....alhamdulillah. Memang saya puashati la....


Jadi tunggu apalagi...untuk bulan September ni...ada promo yang sangat BEST!!!Apatah lagi untuk Vita-lea....sememangnya ia berbaloi-baloi....






Share:
Read More
, , , ,

Kenapa Perlu Tahu Kebaikan?



Sangat baik jika kita tahu apa kebaikan produk yang kita makan.
Bagi yang baru mengenali Euphoria Breastfeeding Set :
jom ketahui apa fungsi setiap vitamin ini.
Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : 

Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C : Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa : 
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu  MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.
** Keempat-empat suplemen di atas terdapat dalam set penyusuan asas yang kami cadangkan. Namun, untuk hasil lebih optimum, anda boleh memilih untuk menambah Ostematrix dan/atau ESP (Energizing Soy Protein)
 Pengambilan protien dan kalsium yang seimbang dan mengikut keperluan tubuh sangat membantu mempercepatkan penghasilan susuibu dan ditambah baik apabila si ibu kerap kosongkan payudara melalui direct feeding atau pumping session. 


Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.
Share:
Read More