Posts

Showing posts with the label vitalea

SHAKLEE & SLIMMING SET

Sejak balik dari mengikut suami outstation, saya dapat merasakan badan saya tambah berisi. Walaupun bila ditimbang naik +- 1kg tp bila tengok cermin nampak muka tembam ja. Perut pun ke depan lebey, cam pregnant berapa bulan tah. Oh tidak, sudahlah weekend ni ada award night untuk pencapaian dalam Shaklee. Jadi, kalau sebelum ni saya hanya mengambil vitalea, lecithin dan alfalfa untuk tujuan menjaga berat badan, kini saya up lagi.

Dalam program slimming/detox set terdiri dari herb lax, lecithin dan alfalfa. Ketiga-tiga ini membantu dalam proses percernaan dan detox. Jadi saya pun tambah herb lax dalam senarai supplement saya.

Untuk membantu diet saya juga, saya akan displinkan diri mengambil cinch shake mix dan energizing soy protein. Sebenarnya cinch shake mix dan herb lax tak disarankan untuk ibu menyusu anak kerana khuatir anak akan cirit birit. Namun, dari pemerhatian saya, anak saya yang berusia 15 bulan tu, tak ada mendapat kesan-kesan sampingan dari slimming series yang saya baru …

Testimoni ~ Set Penyusuan Shaklee Dengan Pelbagai Manfaat

Image
Alhamdulillah. Permintaan menggalakkan terhadap set penyusuan asas Shaklee (SET B) membuktikan semakin ramai ibu-ibu di luar sana yang kian prihatin dengan kesihatan mereka demi untuk anak dan suami tercinta. Bukan semata-mata mahu menambah susu, tetapi juga mahu sentiasa sihat, kekal cergas bertenaga dan tampak awet muda.
Kali ni, kita baca pula pengakuan Siti (credit to Mommy Lyna)tentang kesan yang beliau perolehi hasil pengambilan SET B.
Salam kak lyna, saya dah makan bf set yg saya beli dgn akak sejak hari saya received supplement tu.. and i’ve got to say, i’m amazed wid d results.. susu saya nampak pekat dan lazat(kuning kehijau2an) tiap2 pagi, tghari n petang dah kurang skit tapi tak cair, sukenye.. i’ve had quite a busy schedule dis week.. tapi tak rasa penat melampaumcm sebelum ni (sampai kdg2 bleh jadi emo tiba2 hahaha) resdung n bersin tiap2 pagi yang agak teruk nampak mcm dah kurang skit. beberapa minngu sebelum ni saya mcm selalu sgt selesema n pening.. bleh rasa tekanan berkur…

BiLa SuaMi MaKaN SET B...CeriTa DiLLa

Image
* sila klik gambar untuk besarkan imej.

Siapa kata lelaki tak boleh makan set B? Boleh....

Salam mesra dari kak long

AnEMiA...KuRanG SeL DarAh MerAh..

Author: Cery Tengahari ni kita belajar tentang anemia yer sebab smlm saya baca tentang anemia ..... Perkataan anemia ni asal usulnya berasal dari bahasa Greek yg bermaksud "tiada darah".. Dan Anemia ni merujuk kepada keadaan dimana kadar hemoglobin(hb) kurang dari normal.. Anemia ni tak sama yer dengan lowblood pressure (kadar tekanan rendah) Hb adalah salah satu dari komponen darah atau lebih tepat lagi,Hb adalah protein yg membawa oksigen di dalam sel darah merah..Ia harus ada utk memastikan pengoksigenan yg mencukup bagi semua tisu dan organ...Jadi dlm erti kata lain..jika kadar hb adalah kurang ..ia sekaligus mengurangkan keupayaan darah utk memindahkan oksigen ke tisu tisu..dan kita pun tahu kan yang semua sel manusia bergantung pada oksigen utk hidup... jadi masalah anemia akan menimbulkan plbagai masalah badan..

Antara tanda2/simptom anemia termasuklah pucat pada bibir dan sekeliling mulut, kuku, pelipat dan di bahagian dalam kelopak mata. Tidak bermaya, letih, dan lemah…

MakANaN TamBahAn UntUk KanAk-KanAK

Image
sumber


Perlukah makanan tambahan untuk kanak-kanak? Asasnya, jika anak- anak anda bukan jenis fussy eater serta mendapat segala nutrien daripada meals hariannya, makan makanan tambahan tidak perlu. Namun, jika sebaliknya, anda boleh memberinya makanan tambahan sebagai usaha untuk membekalkan zat-zat penting untuk menyokong tumbesaran dan  kesihatan mereka.
Jom baca testimoni Ina, ibu muda beranak kembar tentang suplemen Shaklee untuk kanak-kanak Saya susah hati betul dgr Dr William cakap..tp encik suami cool aje" ok lah tu dah minum susu".. Saya ke Farmasi belikan macam2 vitamin yg plus Lysine n pre- and probiotic supplements.. Namun ianya masih sama...baca pulak artikel kita kena pelbagaikan menu,saya belipun buku Wardina "Mama Saya Lapar"...tapi ianya bagus untuk si kembar saya yang hanya berhenti makan bila tidur..waktu lain mulut mereka hanya menguyah aje yg paling mereka sukai epal n brokoil(tq wardina atas tips ini...abangnya?????. Alhamdulillah. dengan milk shake+ …