Posts

Showing posts with the label vitamin c

Vitamin C SR Antioksida Musuh Radikal Bebas - Pengedar Shaklee Manjung

Image
Salam sayang 

Ramai dah yang kenal dengan VITAMIN C SHAKLEE ni kan. Atau nama sebenarnya SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS


Vitamin C adalah vitamin larut air yang mempunyai pelbagai fungsi pada badan kita. Namun fungsi utamanya adalah sebagai ANTIOKSIDA. Selain itu, Vitamin C juga memainkan peranan penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara keseluruhannya tubuh badan kita.

Korang nak tahu?
Badan kita mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, kita perlu sentiasa mengambil vitamin C melalui pemakanan harian dan suplemen.

Keistimewaan Vitamin C SR Shaklee

Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah…

Set Radiant 4 untuk Kulit Flawless - RahsiaSihat.com

Image
Salam sayang 



Kak long kan paling suka tengok orang yang kulitnya flawless tau. Tak kisah pun apa warna kulit. Yang penting flawless. Takde cela, takde noda, takde parut atau biji hitam ke putih ke takde. Memang bersih. licin dan gebu.
Memang idaman kak long kulit macam tu. Rasanya last kak long ada kulit ala ala baby ni masa zaman sekolah. Dah masuk universiti, dah pandai nak tepek macam-macam benda kat muka ni hah masa tu lah benda lain pun ikut naik juga.
Kekadang tu rasa menyesal juga. Macam-macam jenama mendarat kat kulit muka kak long ni tau. Asalnya saje guna mak punya. Mendapat la lepas tu. Kulit jadi kasar, kering, menggerutu semua ada. Cantik sikit banding katak puru.
Sekarang ni dah banyak ok dah banding masa awal kerja. Jerawat batu Alhamdulillah memang dah pergi dah. Yang tinggal cuma kesan-kesan jerawat dan parit chicken pox kecik dulu. Dan satu lagi masalah adalah jerawat pasir belah bawah dagu dan bawah pipi.
Sekarang ni kak long cuma banyakkan amik buah-buahan segar.…

Promo September - The Radiant 4

Image
Salam sayang 



Alamak macam terlambat je kan nak bagitahu korang pasal promo bulan September ni

Hah ni lah dia promonye. Banner kat atas tu promo bulan ni. The Radiant 4 khusus untuk mereka yang nak kulit muka cantik berseri. Glowing dan flawless gitu la

Apa yang ada dalam Set The Radiant 4 ni?
Perlindungan antioksida dengan Vitamin C

Kekalkan kelembapan kulit dengan GLA

Serbuk soya yang kaya dengan 9 asid amino penting dan kalsium. 
Protein soya ESP membantu mengurangkan kolesterol. Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.
Minuman berkolagen daripada Sisik Ikan Merah (RSS) dengan berat molekul yang rendah untuk penyerapan yang lebih baik.
Berminat untuk membeli set The Radiant 4, boleh je klik troli di bawah ni ye.  Terima kasih

Untuk KONSULTASI PERCUMA, boleh hubungi
Nur Adha @ Kak Long  Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970 nuradhamansor@yahoo.com

VITAMIN HARIAN WAJIB ~ VITALEA, B COMPLEX & VITA-C

Image
Salam sayang

Siap bersarapan dan terus ambil 3 serangkai Vitalea, B complex dan Vita C.


3 serangkai ni memang vitamin wajib kak long setiap hari. Umur menghampiri 4 siri ni kena lah ambik makanan tambahan kan. Ada yang kata jaga makan sahaja dah cukup. Ada benarnya kata-kata tu.



Sebenarnya, bila kita amalkan pengambilan vitamin, kita juga perlu menjaga pemakanan kita. Misalnya jika sebelum ni kita kerap makan makanan segera, lepas kita amalkan vitamin, kekerapan tu akan berkurang. Badan kita akan mula memilih makanan yang lebih berkhasiat dan sebenarnya rasa inginkan / craving pada makanan "segera" tu lebih kepada kekurangan nutrien yang diperlukan dalam badan kita.

Contohnya jika kita inginkan makanan manis-manis, sebenarnya kita kekurangan vitamin B. Jadi sepatutnya kita mengambil vitamin b complex atau makanan yang kaya vitamin B berbanding mengambil makanan yang tinggi gula :)

Namun pengambilan vitamin tidaklah menggantikan pengambilan makanan seharian kita. Tak logik ka…

VITAMIN UNTUK KULIT

Image
Salam sayang

Rajin tak korang membelek-belek muka kat cermin tu.

Ada tak bintik-bintik hitam atau putih terutamanya di bahagian T (T-Zone). Kalau ada, senasib lah kita ye. Memang sangat rimas bila ternampak je makhluk putih dan hitam ni kan. Kekadangan tu rasa nak cungkil aje bagi keluar dan bersih kulit kita.

Selain masalah bintik atau noda hitam dan putih, apabila usia meningkat ke 40an, masalah jeragat pula akan timbul. Jeragat seringkali dikaitkan dengan masalah ketidakseimbangan hormon serta kekurangan sumber kolagen di dalam badan.

Untuk mengatasi masalah kulit sebenarnya pengambilan VITAMIN yang betul banyak membantu



i) Vitamin C

Vitamin C penting dalam pembentukan kolagen. Ramai di antara kita yang mengamalkan produk berunsurkan kolagen. Tetapi sebenarnya dengan pengambilan vitamin C yang konsisten ia membantu penghasilan kolagen yang lebih baik

Keistimewaan Vitamin C Shaklee >>> Terdiri daripada gabungan 120mg Bioflavonoid yang membantu tindakan vitamin C lebih efekt…

Cari Vitamin Untuk Anak?

Image
Salam sayang 

Dah masuk bulan Mac ni... Sekejap je rasa kan. Tak lama lagi bulan Ramadhan bakal menjelma... Korang dah siap ganti ke? Jangan ganti lewat-lewat ye

Bulan lepas, boleh dikatakan bulan sakit untuk kami sekeluarga. Bermula dari anak-anak bawak ke ibu dan ayah dan kemudian pusing ke anak-anak semula dan hujung-hujungnya baby yang kecil pula demam, batuk dan selsema.

Mungkin kerana perubahan cuaca dan suasana tempat tinggal kot. Kak long baru je berpindah dari Sitiawan ke Manjung masuk bulan kedua. Walaupun jarak tak jauh namun banyak beza dari segi cuaca. Sitiawan lebih panas dan kering berbanding Manjung yang lebih banyak hujan. Jadi mungkin sistem badan sedang beradaptasi :)

Anak-anak dari yang sulung (10 tahun) hingga yang nombor 3 (4 tahun) memang kak long pastikan mereka mengambil vitamin yang sepatutnya. Tapi kena tengok kesesuaian ye. Shaklee sememangnya menyediakan formulasi khusus untuk kanak-kanak mengikut umur mereka.

Gambarajah di bawah adalah set lengkap vitami…

VITALEA & VITAMIN C ~ SERASI BERSAMA

Salam sayang 

Tajuk ala ala lagu Nurul & Ajai dolu dolu je kan

Sebenarnya memang betul pun tajuk tu... VITALEA & VITAMIN C memang SERASI BERSAMA

Kenapa kak long kata macam tu

Sebabnya VITALEA SHAKLEE ni diformulasikan bersama-sama dengan IRON @ ZAT BESI. Biasanya kalau ibu-ibu yang hamil bila kita pergi check up, antara vitamin wajib yang diberi adalah PIL IRON/ FERROUS

Penyerapan ZAT BESI ke dalam sel tubuh kita sangat efisien apabila diambil BERSAMA-SAMA ASCORBIC ACID @ VITAMIN C. Vitamin C membantu penyerapan zat besi sepenuhnya ke dalam sel

Semasa hamil, ZAT BESI adalah salah satu nutrien penting. Ini kerana:
Zat besi membantu otot ibu dan juga perkembangan bayi.Ia boleh mengawal daripada anemia di mana sel darah merah terlalu kecil ataupun bilangannya sedikit. Sel darah ini penting untuk mengangkut oksigen untuk ibu dan bayi.Zat besi juga boleh mengelakkan kelahiran pra matang dan kurang berat badan. Ini juga antara sebab mengapa VITALEA dan VITAMIN C terdapat dalam SET HA…

Ciri-ciri ISTIMEWA VITA-C 500mg SR

Image
Salam sayang 

Tengah buat apa sekarang? Ada yang dah mula mengantuk ke mengadap kerja di depan mata tu.. Almaklum lepas lunch kan...

Kak long baru sahaja masuk ke ofis..tadi rehat agak lewat jadi kembali ke ofis pun agak lewat jugak lah... Kami di bahagian operation agak fleksibel jadualnya sebab itulah kadang-kadang jadual makan pun agak lari-lari

Okay.. kak long nak cerita sikit mengenai VITAMIN C SR yang memang produk paling fenomena suatu ketika dahulu..Ini adalah antara ciri-ciri ISTIMEWA VITA C SR


Vitamin C Sustained Release merupakan vitamin C yang pertama yang mempunyai ciri-ciri SUSTAINED RELEASE atau dalam bahasa ringkasnya sistem pelepasan masa.  Ini bermaksud, dalam 1 tablet Vita C SR mengandungi 500mg, setiap jam hanya 100mg akan dirembeskan ke dalam tubuh badan kita. Jadi 1 tablet bertahan untuk 5 jam. 

Selain itu, Vitamin C SR juga diperhebatkan dengan Bioflavonoid. Berat setiap tablet Vita-C adalah 992mg.  Yang menariknya setiap tabletSustained Release Vita-C ini meng…

PROMOSI BERGANDA - VIT C & VIT E

Image
Salam sayang 

Promosi bulan baru kembali lagi... Kedua-duanya berkaitan kecantikan kulit, anti penuaan dan imun sistem

Nak tau ke apa promo bulan ni...



Dan yang seronok lagi.... Berganda-ganda seronoknya... Ada TWIN PACK... Sesuai untuk para pelanggan yang membeli untuk dikonsumsi sendiri

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Tips KETIKA SELESEMA

Image
Salam sayang 

Beberapa hari ni mungkin kerana keletihan travel ditambah dengan beban kerja di pejabat yang agak menimbun serta cuaca yang tidak menentu di Sitiawan... menyebabkan kak long ditimpa SELESEMA

Mujur hanya kak long seorang yang kena.. Oleh kerana stok nutriferon sangat terhad di rumah ni (tinggal beberapa stick - spare untuk anak-anak) maka kak long menggunakan alternatif lain.

Jom kak long kongsikan apa tips yang kak long buat bila kena SELESEMA
i) Pastikan minum air kosong lebih dari biasa - jika biasanya ambil 2 liter maka tambah lagi 1 liter... Selesema ni disebabkan perubahan suhu dalam badan (selain dari jangkitan), maka untuk menstabilkan suhu, sebaiknya minum air lebih.

Bila SET CANTIK menunjukkan HASIL

Image
Salam sayang
Tentu ramai yan nak kelihatan cantik dengan kulit yang sihat menjelang Hari Raya nanti ye..
Hari ni kak long sharekan testimoni seorang pengamal SET CANTIK kami.
Apa yang terkandung dalam SET CANTIK kami?
SET CANTIK mengandungi 
VITAMIN C SUSTAINED RELEASE 500gm - bertindak sebagai antioksidan  -membantu pembinaan kolagen pada kulit
VITAMIN E COMPLEX - salah satu vitamin yang mampu mengurangkan parut  - menghalang pembentukan sel abnormal
VITAMIN B COMPLEX - sangat bagus untuk menenangkan saraf - menjadikan kulit wajah lebih berseri-seri


Jika berminat untuk mencuba SET CANTIK, KLIK je kat ikon di bawah ni.  Selamat bershopping

Kekal BERTENAGA sepanjang KEHAMILAN

Image
Alhamdulillah, 2013 kini mula menjengah.. Seperti mana insan-insan lain, kak long turut mempunyai resolusi baru bagi tahun 2013.. apa dia..biarlah ia menjadi rahsia...hehehe....(Insya Allah jika resolusi ini tercapai, pasti kak long akan berkongsi dengan u olls ye..)

Dan hari ni kandungan kak long dah memasuki minggu ke-16, syukur. Setakat ini, kak long tiada mengalami masalah yang besar-besar kecuali ketika demam dan hampir lelah beberapa minggu yang lalu. Dan doa kak long agar kesihatan ini terus berpanjangan sehingga tibanya waktu bersalin kelak. Hamil kali ni agak berbeza selera kak long, masa kandungan pertama dan kedua, kak long tak terasa langsung nak makan segala mak nenek asam ke atau buah-buahan yang masam namun tidak pada kehamilan kali ini. Buah epal hijau serta Vitamin C Chewable Shaklee adalah pengubat rasa masam kak long..sekali sekala ada gak makan asam tapi tak leh diamalkan selalu..tak elok..


Kebanyakan ibu-ibu yang hamil seringkali merasa mual dan loya-loya di awal k…

Atasi Jeragat dengan Vitamin

Jeragat ialah tompok-tompok hitam yang disebabkan melanin yang terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua. Kadang kala ia hitam yang terkumpul di muka biasanya berkelompok, baik di pipi mahupun di dahi atau dagu.

Jeragat boleh dipudarkan atau dikurangkan, tetapi tidak boleh dipulihkan sama sekali. Mungkin anda tidak ada jeragat, tetapi mencegah lebih baik sebelum ditimpa masalah ini.

Penyebabnya:
1. Ia disebabkan oleh pancaran UV matahari yang menjadikan kelebihan pigmen.
2. Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung atau menopaus.
3. Gelisah dan tidak cukup tidur.
4. Menggunakan makeup yang tidak berkualiti dan bermutu rendah.

Rawatan Luaran
a. Lindungi kulit anda daripada matahari dengan menggunakan “skin care” dan barangan makeup yang mengandungi “sunscreen” iaitu bahan pelindung matahari. 
b. Tidur dengan cukup dan jauhi daripada kegelisahan.

Rawatan Dalaman
Melalui supplement.
Antara supplement yang membantu mengurangkan jeragat dari terus merebak ialah
Energizing Soy Proti…

Anemia ketika hamil..boleh membawa MAUT!!

Image
Kak long rasa gembira..sahabat baik kak long yang melansungkan perkahwinan beliau pada November 2011 kini dah pun hamil...antara rasa gembira, excited dan berdebar-debar...maklum la kan anak sulung...


Antara masalah yang sering dihadapi oleh ibu-ibu yang hamil adalah kurang/ rendah sel hemoglobin..erti kata lain..ANEMIA...Alhamdulillah, kak long tiada masalah anemia ketika hamil namun melihat kakak ipar yg anemic memang rasa simpati...

Bagi ibu yang hamil paras Hemoglobin dalam darah adalah di antara 11.5 hinga 16.5g/dL . Hemoglobin berfungsi dalam mengangkut sel oksigen di dalam darah. Apabila sel darah merah berkurang maka bekalan oksigen secara tidak langsung turut terjejas.

Simptom anemia
• 5 L yaitu lemah, letih, lesu, lelah, dan lalai
• Sering mengalami pusing-pusing dan mata sering berkunang-kunang,
• Apabila lebih kronik, bahagian kelopak mata yang berwarna pucat, bibir yang pucat, lidah, kulit serta tangan yang pucat.

Punca anemia
~ Kekurangan kekurangan zat besi
~ Kekurangan vitami…

Mencari Suplemen Untuk Keluarga?

Tentunya ramai di luar sana mencari-cari apakah suplement asas yang sesuai untuk diamalkan seisi keluarga....
Justeru itu...kami di Euphoria telah memperkenalkan SET EU-FOUR PACK...sebenarnya set ni telah dilancarkan dari 24 Oktober lagi...kali ni kak long cuma nak refresh semula berkaitan set ini....Dan set di bawah inilah yang telah kak long hadiahkan buat kedua-dua ibu dan bapa kak long...Alhamdulillah, mereka berpuashati dan kini mereka terus mengamalkan set Eu-Four Pack ini di samping beberapa vitamin lain (dari Shaklee yang pastinya...)
Apa yang ada dalam set Eu-Four Pack ni?
Kandungan Set Eu-Four Pack : Multivitamin with Iron | VitaLea B Complex Vitamin C Ostematrix Set ini diberi nama Eu-Four Pack kerana ia mengandungi 4 vitamin asas yang penting untuk tubuh.
Keistimewaan Set Eu-Four Pack
Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang d…