Posts

kembali berblogging....

salam 1 malaysia....
akhirnya setelah berbulan-bulan tidak menjenguk ke laman curahan ini...kak long kembali semula.... tetiba mood nak menulis dtg blk.....harap2nye kali ni mood ni berkekalan ke akhir hendaknyer... memang banyak yg nak distory-mory kan sepanjang tempoh idak berblog ni...insyaAllah akan dibentangkan satu persatu....
untuk ari ni cukup ler sampai di sini ye....nnti kita sembang di entry lain... kay...luv you all

PENTINGKAH JENAMA...

Teman-teman...


Alhamdulillah sekarang ni ramai dah sedar kepentingan vitamin dan supplemen.....tapi masalah lain lak yg timbul...
NAK PILIH MANA SATU?.....sekarang ni kat pasaran melambak mcm2 jenis vitamin... kat farmasi lagi la... berderet....tinggal tepuk dada dan tepuk walet je..kan kan......habis tu kenapa saya pilih dan kongsikan disini brand Shaklee?.....jombaca sekilas fakta tentang beza jenis2 vitamin (sintetik dan natural)...
*credit to mommylyna, mommy icha dan kak N

* "Ramai yang bertanya “Boleh ke saya makan vitamin yang beli farmasi atau vitamin yang diberi percuma, lepas tu ambil milk booster Shaklee?”
* Ada juga yang bertanya “Apa beza vitamin Shaklee dengan vitamin lain? Kan sama je vitaminnya”.

Sebenarnya, vitamin Shaklee memang berbeza dengan vitamin lain. ....Vitamin atau supplement atau makanan tambahan ni secara amnya ada 2 jenis, vitamin sintetik dan vitamin natural.Apakah vitamin sintetik dengan natural ni?OK kita semak satu-satu.

* Penghasilan

Vitamin natural dih…
lama x drop by.....
dah bersawang sana sini blog kak long ni dik non...
insya Allah kalau ada free2 masa...sempat le nak update nyer...
sekarang ni keje tgh banyak...lagipun azam thn kewangan baru ni kan...
xnak la bertangguh keje....dpt je keje...terus siapkan...tu yg xde masa nak melagha2kan diri...
ok la ye...till fingers meet keyboard again...

renungan...

buat teman-teman....

pernah tak kita terfikir pasal nak ikhlaskan diri semasa kerja....kebanyakan dari kita menganggap kerja sebagai tuntutan kewangan semata....tanpa menilai hikmah yang terkandung di sebaliknyer...

ari ni nak bawa adik-adik kak long terutamanya perempuan aka wanita la ye....menerobos ke sesuatu yang mungkin kita terlepas pandang...

hikmah dari bekerja...

sebagaimana yang selalu kita nampak sekarang ni ...kebanyakan wanita berkerjaya bukan satu perkara asing...malah ada yang isteri berpendapatan melebihi suami....pada kak long...itu dah jadi sesuatu yang berada dalam norma kehidupan kita..tapi sebenarnya bila kita nak mengupas lebih dalam lagi...lebih banyak hikmah yang bakal kita jumpa...

rombongan balik kampung...

emmm...sejak balik bercuti ni...kak long belum update pun taman kak long ni...

macam-macam nak ditulis...macam-macam nak dikongsi....tapi tak tau macamana nak luahkan...

hahaha...



ok la...balik kampung ari tu...best gak...tujuan utama balik kampung aritu sebab...makcik kak long yang dok kat sebelah rumah mak kak long tu....buat kerja kawen...biasa la kan musim cuti sekolah...ada orang kata musim mengawan...sehari sampai 12 jemputan kawen...tak ke naya tu...masalahnyer mcm sempar je nak pegi kalau dah doblas rumah tu...kalau dekat2 ok la...buatnyer satu kat tgh bandar...satu kat hujung tanjung....habis masa kat jalan je la...

mood bercuti...yeehaaa...

Image
hai semua...(mcm ramai je yg baca blog kak long ni...perasan betul...)
smbung menulis balik...mata tgh mengantuk..maklumla...petang2 cam ni kan...lepas mkn tengah hari pulak tu...dengan keadaan bilik yang agak2 sejuk (sejuk air cond yer...) mata pun sedap je nak pejamkan...huhuhu
masa nak masuk keje tadi...macam terasa malas jek...mood bercuti tetiba menjelma...

ba*** ikan

huhuhu....
semalam citer pasal gun*** kan....
arini nak citer about ba*** ikan lak...
hahahha...kelakar kan...
normally org cumer ada anak ikan jek...tp
sebab scandalisme yg ada melibatkan insan yg berfamily
maka term yang digunakan pun lain ler...

semlm ba*** ikan kena cuci ngan Mr B
(Mr B tu kejenyer....memang cuci mencuci ni....xde keje lain sebab tu meja kat bilik dia...clear habis la...paling2 yg ada...sehelai dua paper yg kononnya dia baca nak tambah ilmu and maklumat la....boleh ek cam tu....keje mencuci tapi baca paper...berkat ke...gaji....paling2 tidak pun...hujung bulan...amik gaji....hujung bulan...amik gaji...keje mencuci tu buat gak tapi bersih ke tidak tu tak tahu la....) - alamak lari tajuk la...patut buat entry lain ni....

ok sambung semula pasal ba*** ikan....
before this semua org tahu yg dia memang kaki ****, kaki b***k
semua yg Mr B cakap...main angguk je...xpenah geleng...
kalau terpaksa jilat kaki...pun silap2 sanggup....
sampaikan Mr B keluar 4letter words kat dia...dia bol…