Posts

Amal Doa Pagi dan Petang, Atasi Masalah Jiwa

Image
Amal Doa Pagi dan Petang, Atasi Masalah Jiwa selatanonline Mengapa orang sekarang lebih banyak yang mengalami gangguan jiwa daripada orang dulu? Sedangkan orang sekarang, boleh dikatakan mereka sudah memiliki harta yang banyak. Ada yang mengatakan mereka sudah memiliki segala-galanya, namun jiwa masih terasa kosong.

Apakah yang dikatakan penyakit jiwa? Penyakit jiwa adalah satu istilah yang merangkumi gangguan-gangguan jiwa yang mengakibatkan perubahan ragam, tingkah laku dan pemikiran seseorang. Perkataan ‘gila’ adalah satu ungkapan hodoh dan tidak sesuai digunakan untuk pesakit-pesakit jiwa dan memberi gambaran seorang yang ganas dan merbahaya. Walhal keganasan lebih kerap dilakukan oleh orang mabuk jika dibandingkan dengan pesakit jiwa. Kita semua mempunyai gangguan emosi dalam menjalani liku-liku hidup ini tetapi mampu mengatasinya mengikut arus masa. Kerana beberapa sebab tertentu sebilangan daripada kita tidak mampu berbuat demikian dan ini akan memberi kesan terhadap kefungsian so…

Awas! Daging lembu daripada Babi..

Image
Arini kak long cek email yg dah berhari2 tersimpan dalam inbox...jd sementara ada masa terluang ni...boleh la cek2 apa yg patut....ada satu email yg cukup menggemparkan....dan kak long nak berkongsi dgn semua...Harap2 kita tak terjebak dgn mende mcm ni ye kawan-kawan...
Selamat membaca...


TKO Dilulus untuk paparan oleh aya
Oleh: waksab

lembu atau babi?

Orang China ni bukan sahaja pandai membuat pelbagai barang tiruan malah bahan makanan juga termasuk telur dan daging. Yang utama ialah untung, tidak peduli apa kesannya kepada pengguna. Memandangkan semuanya tidak memberikan kesan sampingan pada kadar segera dan hanya terjadi pada jangka masa panjang, mereka tidak takut untuk melakukannya. Atas dasar mengaut untung sebanyak-banyaknya dalam perniagaan mereka sanggup melakukan apa sahaja, mereka terus berenovasi mencipta sesuatu yang baru.  Mereka berjaya membuat telur tiruan malah lebih menarik mereka berjaya menukarkan daging babi menjadi daging lembu yang dinamakan "daging lembu tiruan&…

SHAKLEE & SLIMMING SET

Sejak balik dari mengikut suami outstation, saya dapat merasakan badan saya tambah berisi. Walaupun bila ditimbang naik +- 1kg tp bila tengok cermin nampak muka tembam ja. Perut pun ke depan lebey, cam pregnant berapa bulan tah. Oh tidak, sudahlah weekend ni ada award night untuk pencapaian dalam Shaklee. Jadi, kalau sebelum ni saya hanya mengambil vitalea, lecithin dan alfalfa untuk tujuan menjaga berat badan, kini saya up lagi.

Dalam program slimming/detox set terdiri dari herb lax, lecithin dan alfalfa. Ketiga-tiga ini membantu dalam proses percernaan dan detox. Jadi saya pun tambah herb lax dalam senarai supplement saya.

Untuk membantu diet saya juga, saya akan displinkan diri mengambil cinch shake mix dan energizing soy protein. Sebenarnya cinch shake mix dan herb lax tak disarankan untuk ibu menyusu anak kerana khuatir anak akan cirit birit. Namun, dari pemerhatian saya, anak saya yang berusia 15 bulan tu, tak ada mendapat kesan-kesan sampingan dari slimming series yang saya baru …

Testimoni ~ Set Penyusuan Shaklee Dengan Pelbagai Manfaat

Image
Alhamdulillah. Permintaan menggalakkan terhadap set penyusuan asas Shaklee (SET B) membuktikan semakin ramai ibu-ibu di luar sana yang kian prihatin dengan kesihatan mereka demi untuk anak dan suami tercinta. Bukan semata-mata mahu menambah susu, tetapi juga mahu sentiasa sihat, kekal cergas bertenaga dan tampak awet muda.
Kali ni, kita baca pula pengakuan Siti (credit to Mommy Lyna)tentang kesan yang beliau perolehi hasil pengambilan SET B.
Salam kak lyna, saya dah makan bf set yg saya beli dgn akak sejak hari saya received supplement tu.. and i’ve got to say, i’m amazed wid d results.. susu saya nampak pekat dan lazat(kuning kehijau2an) tiap2 pagi, tghari n petang dah kurang skit tapi tak cair, sukenye.. i’ve had quite a busy schedule dis week.. tapi tak rasa penat melampaumcm sebelum ni (sampai kdg2 bleh jadi emo tiba2 hahaha) resdung n bersin tiap2 pagi yang agak teruk nampak mcm dah kurang skit. beberapa minngu sebelum ni saya mcm selalu sgt selesema n pening.. bleh rasa tekanan berkur…

Testimoni - Set D untuk Kulit Yang Cantik

Image
Apa definisi anda untuk kulit yang cantik dan sihat? Segar, mulus, bersih, gebu, bersinar, tiada noda, jerawat mahupun jeragat dan yang pastinya , keadaan kulit juga adakalanya melambangkan keperibadian anda.

Kami di Euphoria Shaklee ada menyediakan set khusus untuk kesihatan dan kecantikan kulit anda dari dalam. SET D (skincare) yang terdiri daripada vitamin B Complex, Vitamin C dan Vitamin E, merupakan gabungan vitamin asas terbaik untuk kulit anda.
Jom baca pengakuan pengguna-pengguna kami tentang SET D ini 


Zuera MYzuera
sy br 1week mkn SET D....baguzzzz sgt...tq kak cery...wallawehhh..:)
on Sunday ·LikeUnlike · ·SubscribeUnsubscribe
Zuera MYzuera
hehehhe...tq2...1week guna set d mmg kulit xkering...parut jerawat samar2...but still da jerawat lagi...mula2 mkn vit shaklee ni da satu jerawat timbul tang dahi tp sy wt dono je...terus mkn vits shaklee (vita C,B kompleks n E)..atas pandua...n oleh kak cery...arini dtg keja mmber opis tegur kulit nmpk lain sbb parut2 jerawat dh makin samar…

SeBaTiAn AJAIB - SUSU IBU

Image
Ari ni kak long menerima satu emel dari seorang sahabat...sangat bermakna email ini buat kak long...JOm kita share sama-sama apa kandungan email tu...


Sebatian Ajaib: Air Susu Ibu selatanonline Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan atas kelemahan dan menceraikan susunya dalam masa dua tahun; bersyukurlah kepada-Ku dan kepada kedua ibu bapamu; dan kepada Aku-lah tempat kembalimu. (Surah Luqman, ayat 14) Air susu ibu ialah satu sebatian tiada tandingan yang diciptakan oleh Allah demi memenuhi keperluan nutrisi bayi dan melindunginya daripada sebarang jangkitan. Keseimbangan makanan berkhasiat dalam air susu ibu adalah pada kadar yang tepat dan bersesuaian dengan tubuh bayi yang belum matang. Pada masa yang sama, air susu ibu juga kaya dengan nutrien yang mempercepat pertumbuhan sel-sel otak dan perkembangan sistem saraf.1 Makanan buatan untuk bayi yang disediakan dengan bantuan teknologi masa kini tidak dapat…